Hoe een Rainmeter-skin op het bureaublad te laten plakken zonder te bewegen?

hoe-je-een-regenmeter-huid-kleeft-op-het-bureaublad-zonder-bewegen foto 1

Rainmeter-skins zijn geweldig - je kunt ze gebruiken om allerlei systeemstatistieken op je bureaublad weer te geven, maar helaas zijn ze te gemakkelijk te verplaatsen met een onbedoelde muisklik. Gelukkig kunnen we dit eenvoudig oplossen.

Dit is het tweede artikel in onze serie over Rainmeter voor beginners, dus als je dat nog niet hebt gedaan, lees dan zeker het eerste deel, dat de basis behandelt van het installeren en gebruiken van Rainmeter, inclusief hoe je skins kunt inschakelen en ermee kunt werken.Zorg dat de Rainmeter-skin op het bureaublad blijft plakken

Het is gemakkelijk om een ​​skin te laten stoppen met bewegen wanneer u er per ongeluk op klikt: klik met de rechtermuisknop op de skin en kies Instellingen -> Sleepbaar in het menu om de sleepoptie uit te schakelen. Je zult dit proces voor elk thema-element moeten herhalen zodra je ze op de gewenste plek hebt geplaatst.

Als je het zo wilt maken dat de skin echt als een deel van de achtergrond fungeert, kun je ook het menu-item Instellingen -> Doorklikken gebruiken, waardoor het klikken volledig negeert, bijvoorbeeld in dit voorbeeld heb ik met de rechtermuisknop op de widget geklikt en het bureaubladmenu wordt nog steeds weergegeven.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, kan de skin helemaal niet meer worden verplaatst, dus als je besluit deze te verplaatsen, moet je het Rainmeter-systeemvakpictogram gebruiken - dit voorbeeld was bijvoorbeeld de GnometerSystem-widget en vervolgens is de instelling Doorklikken vanaf daar gemakkelijk toegankelijk.

De instelling voor verslepen globaal wijzigen

Als je al heel veel widgets op je bureaublad hebt staan ​​die precies zijn gerangschikt zoals jij dat wilt, wil je waarschijnlijk niet de wijzigingen handmatig voor elke widget aanbrengen, maar wat we kunnen doen is de Draggable-instelling globaal wijzigen met een snelle truc.

U kunt RainBrowser openen en op de optie Instellingen bewerken onder Globale acties onderaan het venster klikken om naar het instellingenbestand te gaan.

hoe-je-een-regenmeter-huid-kleeft-op-het-bureaublad-zonder-bewegende foto 5

Of u kunt dit gewoon in uw Startmenu-venster plakken om rechtstreeks naar het bestand te gaan:

kladblok %appdata%RainmeterRainmeter.ini

Voer nu een zoekopdracht uit en vervang elke instantie van Draggable=1 in Draggable=0 met behulp van de functie Vervangen van Kladblok.

hoe-je-een-regenmeter-huid-kleeft-op-het-bureaublad-zonder-bewegen foto 6

Gebruik de menuoptie in de lade om Alles vernieuwen te doen, en je bent klaar.

hoe-je-een-regenmeter-huid-kleeft-op-het-bureaublad-zonder-bewegen foto 7

Nu zouden al uw widgets op hun plaats moeten blijven.

Meer verhalen

Ubuntu 10.10 geeft netbooks een innovatief nieuw uiterlijk [Screenshot Tour]

Klaar om uw netbook nieuw leven in te blazen? Ubuntu Netbook Edition 10.10 bevat een innovatieve nieuwe look en feel en ondersteuning voor de meeste netbooks zonder enige extra configuratie. Laten we eens kijken naar de nieuwste functies.

Repetitive Strain Injury op de geeky manier voorkomen

Foto door Matt Hamm

Converteer dvd's, ISO's en AVI-video's om af te spelen op uw iOS-apparaat

Als u een iOS-apparaat bezit, weet u dat het standaard alleen bepaalde videoformaten afspeelt. Je hebt waarschijnlijk andere video-indelingen in je verzameling die je wilt toevoegen, en hier bekijken we hoe je ze kunt converteren om ze op je iOS-apparaat af te spelen.

Slimme objecten van Photoshop gebruiken om bewerking van meerdere objecten te automatiseren

Heb je ooit een pagina met meerdere visitekaartjes (of een ander project) opgemaakt om af te drukken, om vervolgens terug te komen om tientallen vervelende bewerkingen uit te voeren? Photoshop Smart Objects kan dit proces automatiseren en tientallen vervelende stappen in een paar eenvoudige stappen veranderen.

Ubuntu 10.10 verbetert uw Linux-desktopervaring [Screenshot Tour]

Ubuntu 10.10 is de eerste versie van Ubuntu die wordt geleverd met de Ubuntu-lettertypefamilie en gebruikt deze standaard voor veel elementen van de gebruikersinterface.

Week in Geek: The Stuxnet Facts Edition

Deze week hebben we geleerd hoe je nooit meer minuten te kort kunt komen door gratis VoIP-gesprekken te voeren op Android-telefoons, Windows-onderhoudstaken te automatiseren om een ​​pc als nieuw te laten werken, een Windows-wachtwoord te kraken met behulp van een videogids, te weten waarom applicatie-installaties je willen herstart en sluit andere apps, weet je

Vandaag is het 10/10/10 - het antwoord op het leven, het universum en alles

Het is vandaag 10/10/10, maar het is zelfs meer dan dat. Vandaag is het antwoord op het leven, het universum en alles. Hoe? Blijf lezen.

Gebruik uw iPhone of iPod Touch als documentscanner

Herinner je je de dagen nog dat je voor het scannen van een document een groot, lelijk, ruimteverslindend apparaat nodig had dat op je computer was aangesloten? Vandaag bekijken we een gratis app die van onze iPhone of iPod Touch (met camera) een handige documentscanner maakt.

Webpagina's opmaken om alleen af ​​te drukken wat u nodig hebt in Chrome

Raak je gefrustreerd door al het overtollige afval op webpagina's wanneer je ze gaat afdrukken? Met de Printee-extensie kun je het terugbrengen tot precies de items die je nodig hebt en voorkomen dat je inkt en papier verspild wordt.

Hoe de Linux-console gebruiksvriendelijker te maken voor Linux-beginners

Foto door rore