Hoe u de Mac OS X Finder minder laat zuigen?

hoe je de mac-os-x-finder-suck-less foto maakt

De Finder is de meest geklaagde applicatie op de Mac, en terecht: hij is gewoon niet erg krachtig en gedraagt ​​zich vaak op onverwachte manieren. Vandaag zullen we verschillende tweaks bekijken die ervoor zorgen dat de Finder minder zuigt.

Sommige van onze aanpassingen zullen de vorm hebben van veranderingen in instellingen die logischer zijn, en andere zijn aanpassingen of toevoegingen die de Finder verbeteren. Blijf lezen en geef ons uw mening in de opmerkingen.Afbeelding door abooth202

Een padbalk toevoegen aan de Finder

De Finder heeft een optie voor een basispadbalk zoals die van Nautilus. Om het te tonen, ga naar Beeld -> Toon padbalk:

hoe-de-mac-os-x-finder-suck-less foto te maken 3

Er is ook een padknop die u aan de werkbalk van de Finder kunt toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op de werkbalk en klik op Werkbalk aanpassen. . . Sleep vervolgens de padknop naar waar u maar wilt:

U kunt ook met de rechtermuisknop op de titelbalk klikken om een ​​padlijst te krijgen:

Als je geen volledige padbalk nodig hebt, kun je ook gewoon het pad in de titelbalk van de Finder tonen met deze terminalopdracht:

|__+_|

U kunt dit ongedaan maken door JA in NEE te veranderen en de opdrachten opnieuw uit te voeren.

Doorzoek de huidige map

Zo ver terug als Tiger, wanneer je naar iets zocht met de zoekbalk in een Finder-venster, zou het standaard je hele computer doorzoeken. Met Snow Leopard heeft Apple eindelijk de optie toegevoegd om de standaardinstelling te wijzigen in zoeken in de map waarin u zich momenteel bevindt.

Om dit te wijzigen, gaat u naar Finder -> Voorkeuren en vervolgens naar het tabblad Geavanceerd. Selecteer vervolgens in het vervolgkeuzemenu voor Bij het uitvoeren van een zoekopdracht: Zoek in de huidige map:

hoe-de-mac-os-x-finder-suck-less foto te maken 6

Voeg Afsluiten toe aan het Finder-menu

Momenteel is de enige manier om de Finder af te sluiten, door killall Finder in een Terminal-venster te typen, wat onhandig is. Maar we kunnen een quit-item aan het Finder-menu toevoegen door een ander terminalcommando te gebruiken:

|__+_|

hoe je de mac-os-x-finder-suck-less foto maakt 7

Ruim het Open met-menu op

Na een tijdje, wanneer je veel applicaties hebt geïnstalleerd, zal je open met-menu overweldigd raken. Om het te wissen, opent u de Finder en navigeert u naar ~/Library/Preferences en verwijdert u het bestand com.apple.LaunchServices.plist.

Mappen altijd openen in een bepaalde weergavestijl

Soms wilt u misschien dat de ene map in een andere weergave wordt geopend dan de andere, bijvoorbeeld als u wilt dat uw documentenmap wordt geopend in de lijstweergave en de rest in het pictogram.

In versies van OS X vóór Snow Leopard was het alleen van toepassing op die map als u de weergavestijl van één map wijzigde. Apple heeft dat met Snow Leopard veranderd door de weergavestijl permanent te maken, zodat als je de weergavestijl in één map wijzigt, je deze in elke map verandert.

Er is echter nog steeds een manier om één map in een andere weergavestijl te openen. Navigeer eerst naar de map waarop u de weergavestijl wilt toepassen. Wijzig vervolgens de weergavestijl in wat u voor die map wilt. Ga nu naar Beeld -> Toon weergaveopties en vink het vakje aan naast Altijd openen in [weergavestijl].

Eenvoudig verborgen bestanden weergeven/verbergen

In tegenstelling tot Explorer is er geen weergaveoptie om verborgen bestanden in de Finder weer te geven. Als je alleen verborgen bestanden wilt openen, kun je verborgen bestanden snel weergeven in Snow Leopard door op Command-Shift-Periode te drukken in een open dialoog.

U kunt deze terminalopdracht gebruiken als u meer met verborgen bestanden wilt doen. Als u de verborgen bestanden wilt verbergen, vervangt u in plaats daarvan TRUE door FALSE.

|__+_|

Dat toont alle verborgen bestanden in de Finder. Het is echter behoorlijk afleidend om overal .DS_Store-bestanden te zien, dus wat u kunt doen is een Automator-actie maken om de terminalopdrachten uit te voeren om te verbergen of weer te geven, en dan kunt u de actie toevoegen aan de werkbalk van de Finder voor gemakkelijke toegang door deze gewoon daarheen te slepen :

We hebben ook een Automator-toepassing samengesteld die u kunt downloaden als u geen moeite wilt doen.

Slimme mappen gebruiken om bestanden gemakkelijker te vinden

Slimme mappen zijn het OS X-equivalent van de functie Bibliotheken in Windows 7 en opgeslagen zoekopdrachten onder Linux in Nautilus. Slimme mappen geven in feite de resultaten weer van een constant lopende zoekopdracht, waardoor het gemakkelijk wordt om bestanden te vinden die verspreid zijn over uw harde schijf. De Finder wordt standaard geleverd met verschillende vooraf geconfigureerde slimme mappen in de zijbalk:

hoe-je-de-mac-os-x-finder-suck-less foto te maken 9

De meeste mensen weten echter niet dat ze hun eigen slimme mappen kunnen maken. Ga in Finder naar Bestand -> Nieuwe slimme map om er een te maken. U kunt naar iets zoeken op naam, type bestand, datum voor het laatst geopend, aanmaakdatum en inhoud. Laten we, om het uit te testen, zoeken naar alle applicaties die de afgelopen drie dagen zijn gedownload.

Klik eerst op de kleine + in de balk onder het zoekveld en stel deze in op [Soort] is [Applicatie]:

Klik vervolgens nogmaals op de knop + en stel deze in op [Aanmaakdatum] is [binnen de laatste] 3 dagen:

hoe je de mac-os-x-finder-suck-less foto maakt 11

Nu we onze zoekcriteria hebben, kunnen we de zoekopdracht opslaan als een map. Klik op de knop Opslaan en geef het een naam. We hebben dan de mogelijkheid om het op een specifieke locatie op te slaan en of we het willen toevoegen aan de zijbalk van de Finder. We bewaren de onze op het bureaublad en kiezen ervoor om deze in de zijbalk te plaatsen:

Tabbladen toevoegen aan de Finder

Tabs is waarschijnlijk de meest gevraagde functie voor de Finder, iets dat Apple blijkbaar niet herkent. TotalFinder voegt onder andere Google Chrome-achtige tabbladen toe:

TotalFinder is shareware, beschikbaar voor $15.

Sloot de Finder voor iets krachtigers

Als geen van deze aanpassingen je gelukkig kan maken of op zijn minst tevreden kan zijn met de Finder, dan zou je kunnen overwegen om hem helemaal te vervangen. Doorgewinterde Mac-veteranen kennen Path Finder waarschijnlijk, het opgevoerde alternatief voor de Finder. Het biedt veel functies die de Finder mist, zoals tabbladen, browsen met twee vensters en bladwijzers. Als je de Finder echt niet kunt uitstaan, dan is Path Finder het proberen waard.

hoe je de mac-os-x-finder-suck-less foto maakt 14


Hopelijk zullen deze tips je helpen om een ​​betere Finder-ervaring te hebben - was er iets dat we hebben gemist? Zorg ervoor dat u uw expertise deelt met uw medelezers in de opmerkingen.

Meer verhalen

Afdrukbare boekjes maken in Microsoft Word

Er zijn momenten waarop u een klein boekje met literatuur voor een bedrijf of organisatie moet maken, en gelukkig maakt Microsoft Word 2010 of 2013 het proces gemakkelijk. Hier is de korte handleiding over hoe u dit moet doen.

Vrijdagpret: Steam Droid

Het is weer vrijdag en tijd om een ​​beetje stoom af te blazen terwijl we wachten om naar huis te gaan. Deze week mag je een stoomdroid-held helpen om zijn mede-droids te bevrijden terwijl je vecht tegen de slechteriken.

Synchroniseer Hotmail met uw iPhone of iPod Touch met Exchange ActiveSync

Wilt u uw Hotmail-e-mail, agenda en contacten op uw iPhone of iPod touch ontvangen? Hier leest u hoe u Windows Live-inhoud gratis kunt synchroniseren en naar uw iOS-apparaat kunt pushen via Exchange ActiveSync.

Veilig gegevens uitwisselen met OAuth

Er zijn veel websites die onze Twitter- of Facebook-inloggegevens gebruiken om een ​​gebruikersaccount aan te maken. Met OAuth kunnen serviceproviders op internet veilig gegevens uitwisselen. Dus hoe werkt het?

Hoe maak je een snelkoppeling die elke actieve Windows-app vernietigt?

Heeft u ooit tientallen toepassingsvensters geopend en wilt u ze allemaal sluiten? Er zijn een heleboel freeware-apps die ze allemaal voor je sluiten, maar je hebt geen extra software nodig - en hier is hoe je het doet.

Winamp voor Android uitgebracht, synchroniseert je muziek draadloos

Als je de standaard Muziek-applicatie voor je Android-telefoon beu bent, heb je nu een andere optie om al die MP3-bestanden af ​​te spelen - en dat is Winamp.

BitTorrent voor beginners: hoe te beginnen Torrents downloaden

Afbeelding door jacobian

Hoe een Rainmeter-skin op het bureaublad te laten plakken zonder te bewegen?

Rainmeter-skins zijn geweldig - je kunt ze gebruiken om allerlei systeemstatistieken op je bureaublad weer te geven, maar helaas zijn ze te gemakkelijk te verplaatsen met een onbedoelde muisklik. Gelukkig kunnen we dit eenvoudig oplossen.

Wat is het verschil tussen pixels en vectoren?

Als basis van bijna elk beeldformaat dat het waard is om te gebruiken, zijn pixels en vectoren de brede categorieën van moderne 2D-beeldbestanden. Maar wat zijn ze precies en hoe verschillen ze?

E-mail dit voor Firefox Verzendt snel webpagina's via e-mail

De e-mail Deze extensie voor Firefox doet maar één ding, en het doet het goed: het voegt een menu-optie toe om snel geselecteerde tekst, een link en de titel van de pagina te e-mailen naar wie je maar wilt.