Hoe u uw PowerPoint-dia's kunt timen voor effectievere presentaties

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 1

Het geven van een presentatie gaat niet alleen om het geven van goede dia's, het gaat er ook om ervoor te zorgen dat onze presentatie klaar is tegen de tijd dat ons publiek hun theepauze wil hebben - dus oefenen hoe lang je voor elke dia moet spreken, is essentieel voor een goede presentatie.Onze dia's oefenen

Zorg ervoor dat we onze eerste dia selecteren voordat we gaan repeteren. Open nu het tabblad 'Diavoorstelling' en klik op de knop 'Repeteertijden'.

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 3

Powerpoint start de gebruikelijke presentatiemodus met een timerpaneel. De klok op het paneel begint te tikken zodra we de presentatiemodus openen.

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 4

Klik op de pijlknop om naar de volgende dia te gaan en Microsoft Powerpoint zal elke timing opnemen terwijl u van de ene dia naar de volgende gaat. U kunt ook op de pauzeknop klikken voor het geval u de telefoon moet beantwoorden of de oven moet uitschakelen terwijl u uw dia's oefent.

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 5

Aan het einde van de repetitie ziet u een samenvatting van hoeveel tijd u aan elke dia hebt besteed.

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 6

Een zelflopende presentatie maken

U kunt zelfs zelflopende powerpoint-dia's instellen en deze volgens deze timing laten lopen, zodat we niet handmatig door de dia's hoeven te navigeren. Houd er rekening mee dat we een situatie kunnen tegenkomen waarin Powerpoint de dia's verandert voordat we klaar zijn, dus zorg ervoor dat je elke dia kunt leveren op basis van de timing van je repetitie.

Klik op de knop diavoorstelling instellen.

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 7

Selecteer de optie 'Browsed at a kiosk (full screen)' om een ​​self-running Powerpoint-presentatie op te zetten. Druk op de ‘esc’-toets om de zelflopende presentatie te stoppen.

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 8

U kunt de timing van de presentatie opnieuw aanpassen door vanaf het begin of vanaf de huidige dia op te nemen.

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 9

Als we nog steeds niet tevreden zijn met de timing, kunnen we de timing van alle dia's wissen en onze presentatie-repetitie opnieuw doen.

hoe-tijd-uw-powerpoint-dia's-voor-effectievere-presentaties-foto 10

Een goede presentatie geven is geen gemakkelijke taak en vereist veel oefening. Er zijn talloze geweldige dingen die we met Powerpoint kunnen doen om onze presentatie krachtiger te maken, bijvoorbeeld:

  • Live webpagina's toevoegen aan onze presentatie
  • Tekst en objecten animeren
  • Video van internet in onze presentatie plaatsen
  • Uw muis gebruiken als laseraanwijzer in PowerPoint 2010

Welke tips heb je nog meer voor het geven van een effectieve presentatie?

Meer verhalen

Screenshot Tour: Evernote 4 voor Windows maakt het maken van aantekeningen een plezier

Evernote 4 voor Windows is eindelijk hier, met een broodnodige UI-vernieuwing en een verbazingwekkende snelheidsboost. Laten we eens kijken hoe Evernote is verbeterd en het nu gemakkelijker dan ooit maakt om al je herinneringen op te slaan.

BitTorrent voor beginners: uw privacy beschermen

Foto door Benjamin Gustafsson

Hoe Google Squared te gebruiken om essayonderwerpen te onderzoeken (voor studenten)

Foto door mindmapinspiration

Wat is de Linux-kernel en wat doet het?

Met meer dan 13 miljoen regels code is de Linux-kernel een van de grootste open source-projecten ter wereld, maar wat is een kernel en waarvoor wordt deze gebruikt?

Sfeerthema voor Firefox 4 in Ubuntu

Gebruikt u Firefox 4 in Ubuntu? Als dat zo is, bent u misschien niet zo tevreden over hoe het standaardthema eruitziet. Een snel bezoek aan de Personas-website kan u helpen om Firefox mooi te laten opgaan in uw systeem.

Project ROME verlegt de grenzen van webapps

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe geavanceerde webapps kunnen worden, is hier een nieuwe app die de limiet verlegt. Adobe heeft onlangs een nieuwe bèta-webapp onthuld, Project ROME, waarmee je geavanceerde documenten, presentaties, webs...

Een pompoensnijsjabloon maken in Photoshop

Ziek van dezelfde saaie Jack O'Lantern-gezichten? Voor iets anders dit jaar, start Photoshop en maak je eigen aangepaste stencils van Foto's of bijna elk soort afbeelding.

Desktopplezier: Transformers-aanpassingsset

Of je nu een fan bent van de klassieke Transformers tekenfilms of de nieuwere films, je kunt precies vinden wat je nodig hebt om je desktop om te toveren in iets nieuws met onze Transformers Customization Set.

Ontvang bestanden die via e-mail of een webpagina naar je Dropbox worden verzonden

Heb je ooit gewild dat iemand je een bestand zou sturen dat te groot was om te e-mailen? Hier leest u hoe u uw Dropbox kunt veranderen in een manier waarop anderen u probleemloos bestanden kunnen sturen.

Maak strakkere contouren in Word door alleen tabbladen te gebruiken

Effectieve contouren zijn overzichtelijk met voldoende ruimte om in detail te treden. Helaas voegt het standaardoverzichtsformaat van Word te veel extra ruimte in en de automatische opmaak voorkomt dat u het eindproduct kunt besturen. Om strakkere contouren in Word te maken, hebt u alleen de tab-knop nodig.