Hoe u uw computer documenten voor u kunt laten lezen

hoe-u-u-computer-documenten-voor-u-foto laat lezen 1

Sinds het begin van het computertijdperk probeerden mensen hun computers met hen te laten praten. Tegenwoordig is die functionaliteit rechtstreeks in Windows ingebouwd en kan deze eenvoudig worden geactiveerd om documenten voor u terug te lezen.

Het gebruik van de tekst-naar-spraakfunctionaliteit van uw computer kan u veel tijd besparen als u moet studeren voor toetsen, boeken moet lezen, rapporten moet beoordelen of als u het gewoon te druk hebt om te gaan zitten en iets te lezen. Hoewel de stem misschien door de computer gegenereerd klinkt, is er altijd de mogelijkheid om nieuwe SAPI-compatibele stemprofielen van verschillende sites op internet te downloaden, hoewel de meeste niet gratis zijn.De meeste Microsoft-computers zijn uitgerust met ten minste twee Amerikaans-Engelse stemmen (een man, een vrouw). Veel computers bieden ook een verscheidenheid aan stemmen die vloeiend zijn in verschillende talen. Door toegang te krijgen tot de instellingen via uw configuratiescherm, dat we later zullen bespreken, kunt u de toonhoogte, snelheid en het volume van de SAPI-stem van uw computer aanpassen.

Vandaag zullen we bespreken hoe u uw computer documenten kunt laten interpreteren en de inhoud ervan tot u kunt laten spreken. U kunt twee veel voorkomende toepassingen gebruiken waar de meeste Windows-gebruikers gebruik van maken; namelijk Adobe Reader en Microsoft Word.

Gebruik Adobe Reader om PDF-documenten voor te lezen

Adobe Reader is voor veel mensen de standaardkeuze voor het bekijken van PDF-bestanden. Hoewel het in het verleden veel meer opgeblazen was, is het verbeterd - hoewel je de browser-plug-in die het zal installeren, moet uitschakelen. Een van de echt leuke functies is dat het documenten aan je kan voorlezen. Als je het nog niet hebt geïnstalleerd, ga dan naar de Adobe Reader-downloadpagina en zorg ervoor dat je hun gratis aanbieding uitschakelt voordat je op de knop Nu installeren klikt.

hoe u uw computer documenten voor u kunt laten lezen foto 2

Opmerking: het eigen instellingenmenu van Adobe Reader heeft geen optie meer om de browserintegratie uit te schakelen, dus u moet de Adobe Reader-plug-in uitschakelen in de browsers die u gebruikt.Volg deze stappen om plug-ins uit te schakelen in uw webbrowser naar keuze, door de Adobe Acrobat-invoegtoepassing uit te schakelen.

Nadat u de applicatie hebt geïnstalleerd, volgt u het installatieproces tot het is voltooid en opent u vervolgens een PDF-bestand dat u door de computer wilt laten voorlezen. Zodra het is geopend, klikt u op het vervolgkeuzemenu Weergeven, beweegt u uw muis over de optie Hardop lezen en klikt u op Hardop lezen activeren.

hoe u uw computer documenten voor u kunt laten lezen foto 3

U kunt ook op Ctrl, Shift en Y (Ctrl+Shift+Y) op uw toetsenbord klikken om de functie te activeren. Zodra de functie is geactiveerd, kunt u op een enkele alinea klikken om vensters deze voor u te laten voorlezen.

hoe u uw computer documenten voor u kunt laten lezen foto 4

Een andere optie is om naar het menu Beeld te gaan, dan Hardop voorlezen en een optie te selecteren die aan uw behoeften voldoet, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. U kunt Adobe Reader een enkele pagina of het hele document laten lezen. Tijdens het lezen kunt u het ook op elk moment Pauzeren of Stoppen.

hoe-je-computer-documenten-aan-je-foto-voor-lezen-foto 5

Tekst naar spraak met Microsoft Word

Als u geen Adobe Reader- of PDF-bestanden gebruikt en in plaats daarvan .doc-, .docx- of .txt-bestanden heeft die u door uw computer wilt laten voorlezen, kunt u in plaats daarvan Microsoft Word gebruiken.

Nadat u het bestand in Microsoft Word hebt geopend, bent u klaar om uw computer voor te laten lezen. Begin door op de kleine pijl in de werkbalk Snelle toegang te klikken en de optie Meer opdrachten... te vinden.

hoe-u-u-computer-documenten-voor-u-foto laat lezen 6

Nadat u het dialoogvenster Opties voor Word hebt geopend, klikt u op het vervolgkeuzemenu met de tekst Populaire opdrachten en schakelt u over naar Alle opdrachten.

hoe-je-computer-documenten-aan-je-foto-voor-lezen-foto 7

De volgende stap is om naar beneden te scrollen totdat je een commando met de naam Spreken vindt, klik er dan één keer op om het te markeren en druk op de knop Toevoegen>> aan de rechterkant.

hoe-je-computer-documenten-aan-je-foto-voor-lezen-foto 8

Als u naar de werkbalk Snelle toegang kijkt, ziet u dat er een klein berichtvenster is met een grijze pijl.

hoe-je-computer-documenten-aan-je-voor-lees-foto maakt 9

De volgende stap is om een ​​paar woorden of een alinea van het document te markeren door uw muisknop ingedrukt te houden terwijl u deze over de woorden sleept die u wilt horen. Als alternatief, als u het hele document wilt markeren, drukt u gewoon tegelijkertijd op Control en A (Ctrl+A).

hoe-maak-je-computer-documenten-aan-je-foto-lees-foto 10

Nadat u de tekst hebt gemarkeerd die u hardop wilt horen, hoeft u alleen maar op de knop Spreken in de werkbalk Snelle toegang te klikken.

Spraakinstellingen aanpassen

Als uw computer te computergegenereerd klinkt of te snel spreekt, kunt u de instellingen eenvoudig aanpassen. Begin door op de Start-knop te drukken en Verteller te typen en op het pictogram te klikken dat verschijnt.

hoe-u-u-computer-documenten-voor-u-foto laat lezen 11

Vervolgens klik je op de knop Steminstellingen en bewerk je de snelheid, het volume en de toonhoogte totdat je een stem krijgt die je leuk vindt. Als u klaar bent, drukt u op OK.

hoe-u-u-computer-documenten-aan-u-foto laat lezen 12

Klik ten slotte op de knop Afsluiten in het Verteller-venster en bevestig dat u wilt afsluiten.

Meer verhalen

Venstertransparantie uitschakelen in OS X Yosemite

Als je de nieuwe transparante venstereffecten in OS X Yosemite niet leuk vindt, kun je ze eenvoudig uitschakelen ... of ze op zijn minst een beetje afzwakken.

Geek Trivia: De Eiffeltoren was oorspronkelijk geschilderd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de deal met het persistente netwerk van Android dat mogelijk wordt gecontroleerd? Waarschuwing?

De release van Android 4.4 KitKat bracht een breed scala aan verbeteringen, waaronder verbeterde beveiliging. Hoewel de beveiliging misschien strenger is, kunnen de berichten nog steeds een beetje cryptisch zijn. Wat betekent de aanhoudende waarschuwing Network May Be Monitored precies, als u zich zorgen maakt, en wat kunt u doen om?

Hoe Google Keep te gebruiken om zonder frustratie aantekeningen te maken

Een van de grootste obstakels voor het bijhouden van digitale notities en takenlijsten (behalve wennen aan het niet gebruiken van pen en papier), is het vinden van een app die je leuk vindt. Google Keep is gratis, lichtgewicht, gebruiksvriendelijk en misschien wel de notitie-app die u zocht.

Zou het gebruik van ongelijke hoeveelheden RAM in elke sleuf de prestaties verminderen?

Wanneer u RAM aan een computer toevoegt, maakt het dan echt uit of de sticks ongelijke hoeveelheden geheugen hebben of dat u ze altijd nodig heeft om gelijke hoeveelheden geheugen te hebben? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: welk iconisch sci-fi-personage is vereeuwigd als een grotesk op de Washington National Cathedral?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de POODLE-kwetsbaarheid en hoe kun je jezelf beschermen?

Het is moeilijk om al deze internetcatastrofes te begrijpen als ze zich voordoen, en net toen we dachten dat het internet weer veilig was nadat Heartbleed en Shellshock het leven dreigden te beëindigen zoals we dat kennen, komt POODLE uit.

Netwerkmisbruik identificeren met Wireshark

Wireshark is het Zwitserse zakmes onder de netwerkanalysetools. Of u nu op zoek bent naar peer-to-peer-verkeer op uw netwerk of gewoon wilt zien tot welke websites een specifiek IP-adres toegang heeft, Wireshark kan voor u werken.

Vertel het uw familieleden: Nee, Microsoft belt u niet over uw computer

Deze ongevraagde telefonische zwendel is al sinds 2008 aan de gang, maar lijkt niet te verdwijnen. Als u familieleden heeft die ervoor kunnen vallen, laat ze dan weten dat Microsoft ze niet echt zal bellen.

7 tips voor het gebruik van meerdere harde schijven met Windows

Installeer een nieuwe harde schijf en het enige dat Windows zal doen, is u een lege stationsletter geven. Als u een kleine SSD-schijf en een grotere mechanische harde schijf hebt - of slechts twee grote schijven - helpen deze tips u om die extra schijf te gebruiken.