Apps laten communiceren via de firewall van uw Mac

hoe-apps-toestaan-om-te-communiceren-via-uw-mac-en-8217;s-firewall foto 1

Als u een Mac gebruikt, is de kans groot dat u zich niet eens realiseert dat OS X wordt geleverd met een firewall. Deze firewall zorgt ervoor dat niet-geautoriseerde apps en services geen contact kunnen maken met uw computer en voorkomt dat indringers uw Mac op een netwerk afsnuffelen.

In dit artikel laten we u zien hoe u toegang tot apps en services via uw OS X-firewall kunt toestaan ​​of voorkomen. Als je niet weet wat een firewall doet, bekijk dan eerst onze inleiding en kom dan hier terug.De firewall van uw Mac is standaard uitgeschakeld. Als je via een router met internet bent verbonden (de meeste mensen zijn dat wel), dan heb je het misschien niet eens nodig, maar het is nog steeds leuk om te hebben. Bovendien zal de firewall van OS X niet voorkomen dat apps en services verbinding maken met internet. Het blokkeert alleen inkomende verbindingen. Die firewall wordt veel belangrijker als je een webserver test en je wilt niet dat iemand anders er toegang toe heeft.

Als u zich afvraagt ​​waar u de firewall kunt vinden, opent u Systeemvoorkeuren en klikt u op Beveiliging en privacy. Zodra u zich in de voorkeuren voor Beveiliging en privacy bevindt, klikt u op het tabblad Firewall.

hoe-apps-toestaan-om-te-communiceren-via-uw-mac-en-8217;s-firewall foto 2

Voordat u wijzigingen kunt aanbrengen, moet u op het slotpictogram in de linkerbenedenhoek klikken en vervolgens uw beheerderswachtwoord invoeren.

hoe-apps-toestaan-om-te-communiceren-via-uw-mac-en-8217;s-firewall foto 3

Het eerste dat u wilt doen, is de firewall inschakelen (als deze nog niet is ingeschakeld).

hoe-apps-toestaan-om-te-communiceren-via-uw-mac-en-8217;s-firewall foto 4

Zodra de firewall is ingeschakeld, hebt u toegang tot de Firewall-opties. Laten we bespreken wat al deze opties inhouden.

Als u alle inkomende verbindingen blokkeert, worden inkomende inkomende verbindingen met niet-essentiële services en apps voorkomen. Dit betekent dat de firewall je Mac in staat stelt om geautoriseerde services te vinden die door andere computers in je netwerk worden geleverd, maar verbindingen met alle andere deelservices verhindert.

Dit betekent dat zaken als het delen van schermen en het delen van bestanden niet beschikbaar zijn op uw computer. Het blokkeren van alle inkomende verbindingen is behoorlijk streng en zal veel legitieme netwerkdiensten uitschakelen, dus tenzij je zeker weet dat je dit echt nodig hebt, kun je het het beste uit laten.

Met de knoppen voor toevoegen en verwijderen (+/-) kunt u apps en services toevoegen en verwijderen.

Er is een optie om ondertekende software automatisch toe te staan ​​inkomende verbindingen te ontvangen. Dit betekent dat apps en services die zijn ondertekend door een geldige certificeringsinstantie automatisch aan deze lijst worden toegevoegd. Elke app die bijvoorbeeld door Apple is gemaakt en inkomende verbindingen moet ontvangen, wordt automatisch aan de lijst toegevoegd.

Stealth-modus betekent eenvoudigweg dat uw computer effectief onzichtbaar is voor indringende verzoeken om uw bestaan ​​op een netwerk te onthullen. Je Mac beantwoordt nog steeds verzoeken van geautoriseerde apps.

hoe-apps-toestaan-om-te-communiceren-via-uw-mac-en-8217;s-firewall foto 5

Als u een app of service wilt toevoegen, klikt u op de knop + en wordt de map Toepassingen geopend. Kies de gewenste app of service en klik vervolgens op de knop Toevoegen. Als je die app of service specifiek wilt blokkeren voor inkomende verbindingen, klik dan op de rechterrand zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding en selecteer vervolgens Inkomende verbindingen blokkeren.

hoe-apps-toestaan-om-te-communiceren-via-uw-mac-en-8217;s-firewall foto 6

U kunt door de firewalllijst gaan, alles toevoegen en blokkeren wat u wilt vergrendelen en alles verwijderen wat u niet op de lijst wilt. Zoals we al zeiden, zal dit echter niet voorkomen dat apps uitgaande verbindingen maken, het betekent gewoon dat niets contact met hen kan opnemen van buiten de firewall van je Mac als je deze specifiek blokkeert.

De firewall van OS X is een makkie om te gebruiken en vereist doorgaans weinig tot geen configuratie. Zet het gewoon aan en vergeet het. De kans is groot dat u zich niet eens hoeft te verdiepen in een van de geavanceerde functies die we in dit artikel hebben beschreven.

Maar tenzij u zich zorgen maakt over de beveiliging van een bepaalde toepassing op uw computer, is de firewall op uw router meer dan voldoende om te voorkomen dat indringers u vinden.

Meer verhalen

Geek Trivia: welke veelgebruikte service werd oorspronkelijk als een hoax beschouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw browsegeschiedenis kunt wissen in Safari voor iOS

Het af en toe wissen van uw geschiedenis mag niet als stiekem worden opgevat. Het is eigenlijk gewoon een goede gewoonte om te ondernemen. In de loop van de tijd ga je honderden of zelfs duizenden websites bezoeken op je computer of smartphone. Niet al deze websites zullen noodzakelijkerwijs degene zijn die u zult

Wijzigingen in het lokale groepsbeleid toepassen op specifieke gebruikers

Voor gebruikers van Windows Pro- of Enterprise-edities (en de Ultimate-edities van Windows Vista en 7) biedt de Editor voor lokaal groepsbeleid snelle toegang tot een aantal krachtige functies die u kunt gebruiken om uw pc te bedienen. Als u beleidsinstellingen wilt toepassen op specifieke gebruikers in plaats van op de hele computer,

De privacy-instellingen van uw Xbox One aanpassen

Microsoft is geen onbekende in controverse in de wereld van privacy, dus het is niet zo verwonderlijk dat zijn vlaggenschip Xbox One-console wordt geleverd met zo'n uitgebreid scala aan aanpasbare privacyfuncties. Gebruikers kunnen tientallen instellingen configureren, van hoe zichtbaar hun gamecontent is op Xbox Live tot

Apps verbergen in de app-lade van Android met Nova Launcher

Niet elke app verdient een plekje in je applade. Misschien zijn er enkele ingebouwde apps die u niet gebruikt, of een paar waarvan u niet wilt dat anderen ze zien. Hier leest u hoe u apps uit uw app-lade kunt verbergen met Nova Launcher.

Wat u moet weten over Vulkan, dat snellere games belooft op elk platform

Microsoft's DirectX 12 en Apple's Metal zijn grafische platforms van de volgende generatie. Ze bieden toegang op een lager niveau tot grafische hardware, waardoor gameprogrammeurs meer prestaties uit de hardware kunnen halen. Vulkan is het platformonafhankelijke antwoord op de technologieën van Microsoft en Apple.

Is het mogelijk dat verschillende mensen hetzelfde openbare IP-adres hebben?

Voor het grootste deel zijn we allemaal gewend aan een uniek openbaar IP-adres, maar wat doe je als dat eigenlijk niet het geval is? Wat is er precies aan de hand? Met dat in gedachten helpt de SuperUser Q&A-post van vandaag een verwarde lezer een IP-adresmysterie op te lossen.

De meest voorkomende Philips Hue-problemen en hoe u ze kunt oplossen

Philips Hue-lampen zijn geweldig als ze goed werken, maar soms is het niet allemaal zonneschijn en rozen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die u mogelijk tegenkomt en hoe u deze kunt oplossen.

Geek Trivia: welke van deze videogames levert de verhaallijn als toneelspel?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Het formaat van afbeeldingen in batches wijzigen met Preview in OS X

OS X's Preview is de kleine afbeeldingsviewer die blijft geven. Voorvertoning is zo rijk aan functies dat er meestal weinig reden is om nog een afbeeldingsviewer te installeren. Het kan zelfs een grote batch afbeeldingen tegelijk verkleinen.