Virtuele desktops krijgen op Windows XP

Dit gastartikel is geschreven door Emma van Laptopical.com, een site met nieuws en recensies voor laptops.

Virtuele desktops zijn een uitstekende tool voor iedereen die graag multitaskt. Ze stellen de gebruiker in staat om meerdere desktops tegelijk te gebruiken vanaf elke laptop of desktopcomputer, waar je met een druk op de knop tussen kunt schakelen. Elk van deze desktops kan zijn eigen achtergrond hebben en zijn eigen applicaties geladen.

Ik gebruik het graag als een gemakkelijke manier om mijn zakelijke toepassingen te scheiden van mijn vrijetijdstoepassingen. Het komt niet standaard in XP, maar er is een aantal volkomen veilige en gebruiksvriendelijke software die je tot 4 desktops geeft om mee te werken.Ga eerst naar de Microsoft PowerToys-downloadpagina en selecteer DeskMan.exe aan de rechterkant van het scherm (het bestand dat daadwerkelijk wordt gedownload, heet DeskmanPowertoySetup.exe).

hoe-te-krijgen-virtuele-desktops-op-windows-xp foto 1

Dubbelklik vervolgens op het bestand en selecteer Installatie voltooien. Het duurt meestal niet lang.

hoe-te-krijgen-virtuele-desktops-op-windows-xp foto 2

Nu is het geïnstalleerd, dus laten we het testen. Ga naar de onderkant van het scherm en klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer vervolgens werkbalken. U zult zien dat er nu een optie is voor Desktop Manager. Klik Het.

hoe-te-krijgen-virtuele-desktops-op-windows-xp foto 3

Dit brengt de werkbalk van de desktopmanager naar voren, die integreert met uw taakbalk en er als volgt uitziet:

hoe-te-krijgen-virtuele-desktops-op-windows-xp foto 4

Je raadt het al, elk van die vier knoppen komt overeen met een ander bureaublad. Met de groene knop aan de linkerkant wordt een weergave weergegeven met een voorbeeld van alle vier en kunt u ertussen kiezen. Als u met de rechtermuisknop op een van de knoppen klikt, worden enkele opties weergegeven om verschillende achtergronden in te stellen voor elk bureaublad of om sneltoetsen toe te wijzen voor gemakkelijke toegang.

hoe-te-krijgen-virtuele-desktops-op-windows-xp foto 5

En zomaar...

hoe-te-krijgen-virtuele-desktops-op-windows-xp foto 6

Je hebt vier desktops! Klik eenvoudig op een van de desktops in het voorbeeldscherm hierboven om die naar voren te halen. (Merk op dat er ook een manier is om virtuele desktops te krijgen in Windows Vista, maar dat is een ander artikel.)

Download Virtual Desktop Manager van microsoft.com

Meer verhalen

Geek Repair: maak je eigen ultieme herstel-cd

Als je ooit opstartproblemen, spyware of virussen hebt gehad, heb je waarschijnlijk geprobeerd op te starten vanaf de Windows-cd en wat reparaties uit te voeren ... maar soms is dat gewoon niet genoeg. Natuurlijk kunt u eenvoudig een back-up van uw gegevens maken met Ubuntu, maar een veel betere optie is om de Ultimate Boot-cd voor Windows te gebruiken.

Maak een stroomschema in Word 2007

Stroomdiagrammen zijn een zeer goede manier om een ​​nieuw idee uitgelegd te krijgen in een presentatie. Office 2007 heeft een aantal geweldige nieuwe tools voor het maken van een visueel aantrekkelijk stroomdiagram dat kan worden gebruikt vanuit Excel, Word of PowerPoint. Hier zullen we kijken naar het maken van een eenvoudig stroomdiagram in Word 2007.

Integreer eenvoudig Creative Commons-licenties om Office 2007-documenten te beschermen

Misschien kom je op een formule die daadwerkelijk bewijst dat de relativiteitstheorie helemaal verkeerd is. Misschien heb je een bestverkopende roman geschreven in Word 2007. Je wilt er beslist een beschermende licentie aan koppelen. in ons digitale tijdperk is er een enorme hoeveelheid ideeën, creatieve geschriften en

Vrijdagpret: Opera-gadgets om kantoortijd te verspillen

Er is weer een week voorbij en je baas achtervolgt je met een heleboel last-minute projecten waarvan hij denkt dat ze aan het eind van de dag klaar moeten zijn. Hoi! Waarom zou je alle speling moeten oppakken omdat de baas doordeweeks niet efficiënt delegeerde? Tijd om er met de tijd druk uit te zien in je kubus

Efficiënt werken met MS Office-documenten met Office Live Workspace

Microsoft heeft een aantal indrukwekkende dingen bedacht met hun Live-services. Een van de nieuwere functies die nog in bèta is, maar voor iedereen toegankelijk is, is Office Live Workspace. Het doel van Office Live Workspace is om efficiëntere toegang tot en efficiënter gebruik van documenten mogelijk te maken, zowel voor uzelf als voor een ander team

Stel het Office 2007-kleurenschema in met een snelle registerhack

We hebben eerder geschreven over het instellen van het Office 2007-kleurenschema van dat vreselijke standaardblauw, maar je kunt het ook instellen met een snelle registerhack of zelfs via groepsbeleid op je netwerk, dus dat bespreken we hier.

Maak een snelkoppeling om een ​​ontvanger rechtstreeks vanaf uw bureaublad te e-mailen

Zijn er momenten dat je online iets leest of met een idee komt en snel een vriend of collega wilt mailen? Het is misschien moeilijk te geloven, maar sommige mensen hebben hun e-mailclient niet altijd de hele dag open! Om die mensen tijd te besparen, kunnen we een snelkoppeling op het bureaublad maken om

Een onbedoelde verplaatsing of verwijdering ongedaan maken met een sneltoets in Windows Verkenner

Heb je ooit per ongeluk het verkeerde bestand of dubbele bestanden verwijderd terwijl je ze met de muis probeerde te selecteren? Dat soort fouten kan buitengewoon frustrerend zijn, maar er is een heel, heel eenvoudige manier om ze ongedaan te maken.

Voeg uw Gmail toe aan Windows Live Mail

Het leuke van tegenwoordig met e-mail is dat je vrijwel elke gewenste client kunt gebruiken en toch de meeste van je webgebaseerde accounts kunt controleren. De meeste POP-accounts zoals hotmail of Gmail kunnen met elke client worden gecontroleerd. Hier zullen we bekijken hoe u uw Gmail in Windows Live kunt krijgen

Snel snelkoppelingen starten met Microsoft Speed ​​Launch

Als je een fan bent van applicatiestarters om snel je favoriete applicaties vanaf het toetsenbord te starten, wil je waarschijnlijk eens kijken naar een nieuwe van Microsoft Office Labs genaamd Speed ​​Launch.