Hoe u Pro-functies krijgt in Windows Home-versies met hulpprogramma's van derden

hoe-pro-features-in-windows-home-versies-met-tools van derden te krijgen foto 1

Enkele van de krachtigste Windows-functies zijn alleen beschikbaar in de Professional- of Enterprise-edities van Windows. U hoeft echter niet te upgraden naar Windows Professional om deze krachtige functies te gebruiken - gebruik in plaats daarvan deze gratis alternatieven.

Deze functies omvatten de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot uw bureaublad, uw harde schijf te coderen, Windows XP in een venster uit te voeren, geavanceerde instellingen in groepsbeleid te wijzigen, Windows Media Center te gebruiken, een besturingssysteem vanaf een USB-stick uit te voeren en meer.hoe-pro-features-in-windows-home-versies-met-tools van derden te krijgen foto 2

Extern bureaublad-server

Home-versies van Windows hebben de mogelijkheid om verbinding te maken met externe desktop-sessies, maar ze kunnen niet fungeren als externe desktop-servers. Als u op afstand toegang wilt krijgen tot uw Windows-bureaublad thuis - via het netwerk of via internet - kunt u in plaats daarvan VNC gebruiken. VNC werkt op dezelfde manier als extern bureaublad: nadat u een VNC-server op uw thuiscomputer hebt geïnstalleerd, kunt u een VNC-client op een andere computer installeren en op afstand toegang krijgen tot uw thuiscomputer. VNC-clients zijn beschikbaar voor alle platforms - Windows, Mac, Linux, zelfs Android en iOS.

UltraVNC is een goede, open-source oplossing - het bevat zowel een server- als een clienttoepassing. Er zijn ook andere, minder geeky alternatieven voor VNC, zoals TeamViewer.

Lees meer: ​​Help computergebruikers op afstand met TeamViewer en krijg onderweg toegang tot desktops met TeamViewer voor Android en iPhone

BitLocker-stationsversleuteling

BitLocker is een versleutelingsfunctie voor volledige schijf waarmee de gegevens op uw harde schijf worden versleuteld. Bij het opstarten worden de gegevens ontsleuteld, vaak met een wachtwoord. Ervan uitgaande dat u uw computer uitgeschakeld laat, hebben mensen geen toegang tot uw gegevens zonder uw wachtwoord of sleutel - uw bestanden zien er zonder dit uit als willekeurig gebrabbel. Helaas is BitLocker alleen beschikbaar in Windows 7 Ultimate en Windows 8 Professional - je kunt BitLocker niet eens gebruiken als je de Windows 7 Professional-editie hebt.

In plaats daarvan kunt u TrueCrypt gebruiken om een ​​volledige harde schijf te versleutelen - u moet uw wachtwoord typen of uw sleutel opgeven tijdens het opstarten, voordat Windows wordt geladen. TrueCrypt kan ook worden gebruikt om versleutelde containers te maken en bestanden te versleutelen zonder uw hele harde schijf te versleutelen.

Lees meer: ​​​​Gebruik TrueCrypt om uw Windows-systeemstation te coderen en de How-To Geek Guide om aan de slag te gaan met TrueCrypt

hoe-pro-features-in-windows-home-versies-met-tools van derden te krijgen foto 4

Windows XP-modus

Windows XP-modus biedt een gevirtualiseerde Windows XP-omgeving op Windows 7. Het is handig voor het uitvoeren van oude applicaties die gewoon niet goed werken op nieuwere versies van Windows. In wezen is de Windows XP-modus een voorverpakte virtuele Windows XP-machine die gebruikmaakt van de virtuele pc van Microsoft.

Als je de Windows XP-modus wilt gebruiken (en je hebt een oude Windows XP-schijf rondslingeren), hoef je niet te upgraden - je kunt de gratis VirtualBox of VMware Player installeren en Windows XP op een virtuele machine installeren. De virtuele machine werkt op dezelfde manier als de Windows XP-modus, waardoor u uw oude software in een venster op uw bureaublad kunt uitvoeren.

Dit werkt ook op Windows 8, waar de Windows XP-modus is verwijderd.

Lees meer: ​​maak een XP-modus voor Windows 7 Home-versies en Vista

hoe-pro-features-in-windows-home-versies-met-tools van derden te krijgen foto 5

Instellingen voor groepsbeleid

Professionele versies van Windows bevatten de Groepsbeleid-editor, die eenvoudig enkele van de meer geavanceerde instellingen in Windows kan wijzigen. Het wordt vaak gebruikt door systeembeheerders om instellingen voor grote netwerken van Windows-pc's aan te passen, maar misschien vindt u het zelfs op uw thuiscomputer nuttig. De lokale editor voor Groepsbeleid biedt een gemakkelijke manier om verschillende instellingen te wijzigen, en u kunt webpagina's op internet tegenkomen die u vertellen een bepaalde instelling in Groepsbeleid te wijzigen.

Meestal kunt u echter dezelfde instelling in het Windows-register wijzigen, hoewel deze mogelijk minder gebruiksvriendelijk is. Als u ooit een groepsbeleidsinstelling tegenkomt die u wilt wijzigen, zoek dan snel op internet en zoek naar de bijbehorende registervermelding die u kunt wijzigen.

Als u ook toegang hebt tot een computer met een Professional-editie van Windows, kunt u zelf bepalen welke registerwaarde een groepsbeleidsinstelling wijzigt en wijzigen.

Lees meer: ​​De 20 beste registerhacks om Windows te verbeteren en hoe u kunt zien welke registerinstellingen een groepsbeleidsobject wijzigt

hoe-pro-features-in-windows-home-versies-met-tools van derden te krijgen foto 6

Back-up naar netwerk (Windows 7)

Met de Windows-back-upfunctie die bij Windows 7 wordt geleverd, kunt u geen back-up maken naar een netwerklocatie, tenzij u de professionele versie van Windows hebt. Als u de Home-edities van Windows 7 gebruikt, kunt u een andere back-upoplossing gebruiken.

SyncToy van Microsoft is een populaire, gratis back-uptool die werkt op Windows 7. U kunt ook een geplande taak maken waarop SyncToy wordt uitgevoerd voor automatische back-ups. Als u op zoek bent naar een andere optie, is de open-source FreeFileSync een andere solide applicatie die goed voor ons heeft gewerkt.

Lees meer: ​​Synchroniseer mappen tussen computers en schijven met SyncToy 2.1 en plan SyncToy om automatisch uit te voeren met Taakplanner in Windows 7

hoe-pro-features-in-windows-home-versies-met-tools van derden te krijgen foto 7

Windows Media Center (Windows 8)

Met Windows 8 is Windows Media Center verwijderd uit de Home-editie van Windows. U kunt uw exemplaar van Windows upgraden naar de Professional-editie of een mediacenteroplossing van derden proberen als u afhankelijk bent van Windows Media Center. Een extreem populaire is XBMC, hoewel je misschien ook geïnteresseerd bent in Plex.

Lees meer: ​​​​Hoe u uw media in uw hele huis kunt synchroniseren met XBMC

hoe-pro-features-in-windows-home-versies-met-tools van derden te krijgen foto 8

Windows To Go (Windows 8)

Windows To Go is een gloednieuwe functie in Windows 8. Hiermee kan Windows 8 op een USB-drive worden geïnstalleerd en op elke computer worden uitgevoerd. Sluit de USB-drive gewoon aan op een willekeurige computer, start de computer opnieuw op en u kunt uw Windows 8-omgeving. Helaas is deze functie alleen beschikbaar in Windows 8 Enterprise - zelfs gebruikers van de Professional-editie kunnen dit niet gebruiken.

Als je een besturingssysteem op een USB-stick wilt installeren en mee wilt nemen, en het op elke gewenste computer wilt gebruiken, kun je een Linux-distributie zoals Ubuntu gebruiken. Gebruik UNetbootin om Ubuntu of een andere Linux-distributie die je leuk vindt op een USB-stick te installeren - je hebt je eigen persoonlijke browser (zowel Mozilla Firefox als Google Chrome draaien op Linux) en desktop die je mee kunt nemen en op elke computer kunt draaien.

Meer lezen: een opstartbare Ubuntu USB-flashdrive maken

hoe-pro-features-in-windows-home-versies-met-tools van derden te krijgen foto 9


Heeft u een ander alternatief voor een functie die u alleen in de duurdere versies van Windows vindt? Laat een reactie achter en laat het ons weten!

Meer verhalen

Geek Trivia: Incubators voor baby's, nu een hoofdbestanddeel van vroegtijdige zorg voor baby's, werden waar ontwikkeld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nest Thermostat: 5 tips en trucs die je misschien nog niet kende

Inmiddels heeft vrijwel iedereen met een internetverbinding gehoord van het digitale Nest-thermostaatsysteem. Maar wist je dat het een heleboel coole functies heeft die op bijna elk apparaat in je huis passen?

Hoe u geheimen beter kunt organiseren met Keepass Password Manager

De internetdiensten van tegenwoordig zijn sterk afhankelijk van op tekst gebaseerde wachtwoorden voor gebruikersauthenticatie. De alomtegenwoordigheid van deze diensten in combinatie met de moeilijkheid om grote aantallen en symbolen van veilige wachtwoorden te onthouden, verleiden gebruikers om eenvoudige, gemakkelijk te raden wachtwoorden op meerdere websites te hergebruiken, waardoor hun

Hoe u Word kunt dwingen om gebruikers te vragen een document te openen als alleen-lezen

Als u een document deelt en u wilt voorkomen dat er wijzigingen in worden aangebracht, kunt u Word dwingen de gebruiker te vragen het document te openen als alleen-lezen wanneer ze het bestand openen. We laten u zien hoe u deze instelling kunt inschakelen.

Hoe u uw persoonlijke financiën beheert met deze handige apps en websites

Uw maandelijkse financiën onder controle houden (geen woordspeling bedoeld) is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Met rekeningen die elke maand variëren, verrassingsuitgaven die op het slechtst mogelijke moment opduiken, en boodschappen die met elk seizoen groter lijken te worden, vragend om een ​​beetje hulp van uw

11 tips en trucs voor Microsoft Edge op Windows 10

Windows 10 bevat Microsoft Edge, dat Internet Explorer als standaardbrowser vervangt. De interface van Edge is helemaal opnieuw geschreven en werpt de oude interface van Internet Explorer en al die rommel weg.

Hoe de toetsenbordgeluiden op iPhone of iPad uit te schakelen

Na het testen van de nieuwe iOS 9-bèta, was het eerste dat ons opviel hoe vervelend de toetsenbordgeluiden kunnen zijn na ongeveer 32 seconden typen. Gelukkig is het supereenvoudig om ze uit te schakelen - zo gemakkelijk zelfs dat we er waarschijnlijk geen artikel over hoeven te schrijven.

4 manieren om het scherm van uw laptop of desktop op uw tv te bekijken

Het spiegelen van het scherm van uw laptop of desktop-pc op uw tv is eigenlijk vrij eenvoudig, ervan uitgaande dat u weet wat u doet. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zowel bedraad als draadloos.

Hoe u de bestanden van uw computer kunt delen met een virtuele machine

Virtuele machines zijn geïsoleerde containers, dus het gastbesturingssysteem in de virtuele machine heeft geen toegang tot het bestandssysteem van uw computer. U moet gedeelde mappen instellen in een programma zoals VirtualBox of VMware om bestanden te delen.

Wat is het verschil tussen TCP en UDP?

U hebt waarschijnlijk verwijzingen naar TCP en UDP gezien bij het instellen van port-forwarding op een router of bij het configureren van firewallsoftware. Deze twee protocollen worden gebruikt voor verschillende soorten gegevens.