Toegang krijgen tot uw e-boekbibliotheek op uw iPad via Dropbox

hoe-toegang-je-e-boek-bibliotheek-op-je-ipad-via-dropbox foto 1

Je bent een lezer in beweging en je hebt geen tijd voor een gekoppelde synchronisatie - dat is geen probleem. Vandaag laten we u zien hoe u uw e-boekbibliotheek via Dropbox gesynchroniseerd kunt houden met uw iPad.

Of je nu romans leest, je favoriete RPG-handleidingen oppoetst of op een andere manier e-boeken gebruikt, deze tutorial laat je zien hoe je je Dropbox-account kunt gebruiken om je documenten binnen handbereik te houden.Wat je nodig hebt

Voor deze tutorial heb je de volgende dingen nodig:

  • Een iOS-apparaat (we gebruiken de iPad omdat deze het meest geschikt is om te lezen met een groter scherm)
  • Een gratis Dropbox-account en de desktop Dropbox-applicatie.
  • Een gratis exemplaar van de Dropbox iOS-applicatie.
  • Een gratis exemplaar van Stanza eBook Reader en Kindle voor iOS.

Welke gratis applicaties je nodig hebt, hangt af van het soort ebooks dat je leest. Als je bijvoorbeeld geen MOBI-geformatteerde e-boeken hebt, kun je het downloaden van de Kindle-app overslaan, aangezien Stanza prima overweg kan met ePub-, PDF- en Comic book-containerformaten (zoals CBZ). U kunt uw eigen reader-applicaties vervangen, afhankelijk van de formaten die u wilt lezen. Het is echter belangrijk dat de applicatie die je kiest de exportfunctie ondersteunt en Dropbox toestaat om er een bestand in te importeren - meer hierover later in de tutorial.

Aan de slag met de basisconfiguratie

hoe-toegang-uw-ebook-bibliotheek-op-uw-ipad-via-dropbox foto 2

Voordat we verder gaan, moet je een paar dingen op orde hebben. Eerst heb je een Dropbox-account nodig. Als je er nog geen hebt, ga dan naar Dropbox.com en meld je aan voor een. Ze bieden een geweldige zelfstudie om aan de slag te gaan die u helpt bij het instellen van uw account en het installeren van de desktoptoepassing. Hoewel je de desktop-app niet hoeft te installeren, verslaat het echt de hele push achter deze moeiteloze synchronisatie-tutorial, dus we raden het ten zeerste aan.

Zodra je Dropbox hebt ingesteld (of als je al een account hebt en alles is klaar voor gebruik), maak je een nieuwe map in de hoofdmap van je Dropbox-account /Books/. We hebben onze boekenmap verder onderverdeeld in /Books/, /Comics/ en /Manuals/. De laatste is niet zo droog als het lijkt, we kopiëren spelhandleidingen om tijdens het spelen te gebruiken. U kunt uw submappen naar eigen inzicht aanpassen.

Ten tweede moet je de Dropbox-app op je iPad installeren. Neem na de installatie even de tijd om de app te starten en autoriseer deze met je inloggegevens voor je Dropbox-account.

Installeer ten slotte een kopie van Stanza en Kindle voor iOS op je iPad; de twee toepassingen bestrijken een breed scala aan formaten. Degenen onder jullie die onze handleiding 'Hoe toegang tot je e-boekcollectie overal ter wereld' hebben gevolgd, hebben Stanza al geïnstalleerd!

Uw Drobox Book Repository vullen

hoe-toegang-je-e-boek-bibliotheek-op-je-ipad-via-dropbox foto 3

Zodra je de basisapplicaties hebt geïnstalleerd, is het tijd om je Dropbox-boekencollectie te vullen. Verzamel een aantal e-boeken in verschillende indelingen om ze in de map te dumpen die je hebt gemaakt (of, als je Calibre gebruikt en een Dropbox-account hebt dat groot genoeg is, kun je gewoon je hele bibliotheek naar je Dropbox-map verplaatsen). Welke mapstructuur en bijbehorende bestanden je ook opneemt in de overdracht, de mappenstructuur en bestanden die je zult zien wanneer je door je Dropbox navigeert vanaf je iPad.

Aangezien noch de Dropbox-toepassing, noch de e-boeklezers die we zullen gebruiken, een mechanisme hebben voor de conversie van e-boekformaten, is het belangrijk dat je controleert of de boeken die je op je iPad wilt lezen de juiste indeling hebben. Kindle voor iOS kan MOBI-bestanden aan. Stanza kan boeken in ePUB-, PDF-, CBR-, CBZ- en DjVu-formaat verwerken. Converteer boeken dienovereenkomstig of installeer extra e-boeklezer-apps om andere formaten te lezen.

Voor de workflow-test van deze tutorial hebben we gekopieerd over ePUB-, MOBI-, PDF- en CBR-geformatteerde bestanden.

Open de bestanden in Dropbox op de iPad

hoe-toegang-je-e-boek-bibliotheek-op-je-ipad-via-dropbox foto 4

Zodra u de bestanden op uw computer naar de juiste mappen hebt gekopieerd, is het tijd om uw iPad te pakken. Open de Dropbox-app en ga naar de map /Books/ die we eerder in de tutorial hebben gemaakt.

Hier is het belangrijk om één aspect van de Dropbox iOS-applicatie te benadrukken. In tegenstelling tot de traditionele Dropbox-applicatie voor desktops, pushen de mobiele versies voor Dropbox hun inhoud niet actief naar de mobiele gebruiker, zogenaamd om verspilde bandbreedte en te hoge kosten te verminderen. Zie je Dropbox-map als een virtuele plank als het gaat om je boekencollectie. Je moet het boek van de plank halen om het beschikbaar te maken in de Dropbox-cache (afhankelijk van de instellingen die je opgeeft, zal Dropbox voor iOS overal tussen de 250 en 1000 MB aan gegevens op het apparaat opvangen, meer dan genoeg voor e-boeken) . Dus wanneer je het bestand in Dropbox opent, wordt het beschikbaar voor Dropbox mobiel (ervan uitgaande dat je dataconnectiviteit hebt waar je bent). Zodra je het in Dropbox opent en naar de reader-applicatie exporteert, wordt het een permanent onderdeel van je mobiele boekencollectie en wordt het onderhouden door de reader-applicatie en niet door Dropbox. Hoe pakt dit in de praktijk uit? Laten we demonstreren.

Navigeer naar de map /Books/ en kies een boek om te lezen, bij voorkeur een niet-PDF, aangezien Dropbox dat formaat native kan openen. We gaan een ePUB-bestand kiezen. Je ziet een korte balk voor het laden van bestanden en vervolgens verschijnt het Dropbox-logo waar het document zou moeten zijn met de fout Kan het bestand eronder niet bekijken. Dat is prima, we hebben een programma dat het kan bekijken! Tik als volgt op het exportpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm:

hoe-toegang-je-e-boek-bibliotheek-op-je-ipad-via-dropbox foto 5

Als u de applicatie die u daar wilt gebruiken niet ziet, raak dan niet in paniek. Als u meer dan 4 mogelijke exporttoepassingen heeft, kunt u omhoog en omlaag scrollen om de gewenste te vinden (wanneer u het exportdialoogvenster voor het eerst opent, is er een schuifbalk aan de zijkant, maar deze verdwijnt na een paar seconden of zo). Als je Stanza niet meteen ziet, blader dan totdat je het ziet.

Tik op Stanza om het exportproces te starten. De interface schakelt over naar Stanza en je ziet je importbestand met een voortgangsmeter. Zodra het importeren van het bestand is voltooid (dit duurt slechts enkele ogenblikken), ziet u het nieuwe boek in de sectie Downloads van Stanza:

hoe-toegang-je-e-boek-bibliotheek-op-je-ipad-via-dropbox foto 6

Tik op het boek om het te openen en ervan te genieten zoals elk ander boek dat je via iTunes in Stanza hebt geïmporteerd of van het grotere internet hebt gedownload.


Dat is het! Herhaal het proces voor elk ander boek, stripboek of compatibel document in je Dropbox om te importeren in de juiste applicatie, zoals het gebruik van de exportfunctie om boeken in MOBI-indeling naar Kindle voor iOS te sturen. Je kunt deze truc gebruiken om vrijwel elk document met een compatibele reader-app naar de iPad of een ander iOS-apparaat te sturen.

Meer verhalen

Desktop Fun: Doorways Wallpaper Collection Series 2

Er is altijd een mogelijkheid dat er een onverwachte reis of avontuur voor je ligt elke keer dat je door een deuropening gaat, dus pak je spullen in en bereid je voor om door te stappen. Verken de landen achter deze deuropeningen op uw bureaublad met de tweede in onze serie Doorways Wallpaper-collecties.

Durf door de onvriendelijke luchten te vliegen in een strijd om Air Supremacy met Rogue Sky

In een wereld waar luchtmacht en kanonnen bepalen wie de lucht zal regeren, raken een ballon genaamd Pumpkin en vier van zijn vrienden verstrikt in de strijd om de luchtmacht. Of het nu gaat om het overleven van een reis door een moeilijk stuk lucht, het vegen van mijnen of het vechten tegen een squadron vijandelijke

Geek Trivia: in de jaren tachtig was de Mobro 4000 extreem invloedrijk in wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste RSS-feeds toevoegen aan de Metro News-app

De Metro News-app op Windows 8 is onlangs bijgewerkt en heeft ondersteuning voor RSS-feeds toegevoegd. Hier leest u hoe u deze instelt.

Eenvoudig opmaakcodes in Word 2010 bekijken met CrossEyes

Bent u vanuit WordPerfect overgestapt naar Microsoft Word? Herinnert u zich de functie Reveal Codes in WordPerfect die het zo gemakkelijk maakte om precies te zien hoe uw document was opgemaakt? Welnu, je kunt die functie nu in Word krijgen met behulp van een gratis tool genaamd CrossEyes.

Android installeren in VirtualBox

Wilt u Android op uw pc gebruiken? Het Android-x86-project heeft Android geporteerd naar het x86-platform van ARM. Android-x86 kan worden geïnstalleerd op netbooks met ondersteunde hardware, maar je kunt Android ook installeren in VirtualBox.

Heeft het zin om een ​​audiobestand naar een hogere bitrate te converteren?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Geek Trivia: vliegtuigen worden regelmatig getroffen door wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gmail heeft een nieuwe functie 'Categorie-tabbladen' toegevoegd aan de inbox

Meestal is het een vrij eenvoudige taak om je inbox gesorteerd en schoon te houden, maar hoe zit het als de dingen hectisch worden en je inbox plotseling uit de hand loopt? Het kan frustrerend en tijdrovend zijn om die belangrijke e-mails tussen de rommel te vinden, dus u hebt een gemakkelijke manier nodig om te vinden wat u zoekt

Hoe u uw SkyDrive-bestanden kunt delen als alleen-lezen

Soms ontstaat de behoefte dat iemand een document wel kan bekijken, maar niet kan bewerken.