Toegang krijgen tot experimentele functies op uw Chromebook (of alleen in Chrome)

hoe-toegang-te-krijgen tot-experimentele-functies-op-uw-chromebook-of-gewoon-in-chrome foto 1

Chromebooks gebruiken standaard de stabiele versie van Chrome zonder dat experimentele functies zijn ingeschakeld. Als je een nerd bent, kun je je best doen om de nieuwste functies te krijgen voordat ze voor iedereen beschikbaar zijn.

Deze trucs werken ook op vergelijkbare manieren in de Chrome-browser op het bureaublad. Houd er rekening mee dat het inschakelen van experimentele functies of het gebruik van een geavanceerdere versie van Chrome kan leiden tot crashes en andere problemen.Tweak verborgen vlaggen

Veel functies die nog niet volledig zijn voltooid, zijn opgenomen in stabiele versies van Chrome. Ze zijn standaard uitgeschakeld, dus ze zitten niet in de weg, tenzij je je uiterste best doet om ze in te schakelen. U kunt ze inschakelen of aanpassen via de pagina met verborgen vlaggen van Chrome.

Hoewel vlaggen beschikbaar zijn in de stabiele versie van Chrome, zijn ze niet per se stabiel. Sommige vlaggen kunnen problemen veroorzaken als u ze inschakelt, terwijl elke vlag op elk moment kan verdwijnen. Raak hier niet te gehecht aan een functie!

Om de pagina Vlaggen te openen, opent u een Chrome-browservenster, typt u chrome://flags in de locatiebalk en drukt u op Enter. U ziet de pagina Vlaggen verschijnen.

hoe-toegang-tot-experimentele-functies-op-uw-chromebook-of-gewoon-in-chrome-foto 2 te krijgen

Vanaf hier kunt u elke gewenste vlag inschakelen of aanpassen. Nadat u een markering heeft gewijzigd, wordt u gevraagd uw Chromebook of Chrome-browser opnieuw op te starten. U kunt momenteel bijvoorbeeld de functie Bewaakte gebruikers vanaf hier inschakelen, waardoor u toegang krijgt tot een complete oplossing voor ouderlijk toezicht om uw Chromebook te vergrendelen.

Kies je releasekanaal

Google biedt verschillende releasekanalen voor Chrome en Chrome OS. Standaard bevinden alle gebruikers zich op het stabiele kanaal, dat elke zes weken grote updates ontvangt. Dit is de best geteste en stabiele versie van Chrome en crasht het minst.

Om nieuwe versies van Chrome te testen voordat ze het stabiele kanaal bereiken, biedt Google twee andere kanalen: Beta en Dev.

Het bètakanaal wordt ongeveer elke week bijgewerkt en ontvangt elke zes weken grote updates. Je krijgt toegang tot de volgende versie van Chrome meer dan een maand voordat het stabiele kanaal deze versie krijgt. Google zegt dat dit kanaal een minimaal risico biedt, maar het zal nog steeds niet zo stabiel zijn als het stabiele kanaal.

Het Dev-kanaal is meer bloedend. Het wordt een of twee keer per week bijgewerkt en laat zien waar [Google] nu aan werkt. De Dev-versie is letterlijk een momentopname van wat er in ontwikkeling is. Er wordt wat getest, maar er zullen nog steeds bugs zijn. Het geeft u echter de nieuwste software en laat u zien waar Google op dit moment aan werkt.

Om een ​​releasekanaal te kiezen, opent u de pagina Instellingen en klikt u op Help. Klik op de optie Meer info en gebruik de knop Kanaal wijzigen om van kanaal te wisselen.

Om terug te keren naar een stabielere versie van Chrome OS, moet je dezelfde kanaalschakelaar gebruiken en daarna op de knop Kanaal wijzigen en Powerwash klikken. Hiermee worden de gegevens van uw Chromebook gewist, maar gelukkig worden de meeste gegevens van uw Chromebook waarschijnlijk online opgeslagen.

hoe-toegang-tot-experimentele-functies-op-uw-chromebook-of-gewoon-in-chromen foto 3

Op Windows, Mac of Linux kun je een releasekanaal kiezen door het juiste installatieprogramma te downloaden vande Chrome Release Channels-pagina. Als u wilt terugkeren naar de stabiele versie van Chrome, moet u uw huidige versie van Chrome verwijderen en de stabiele versie van Chrome opnieuw installeren vanafde belangrijkste Chrome-downloadpagina.

Gevaarlijk: gebruik de Canary Build

Google biedt ook een vierde belangrijk releasekanaal van Chrome, bekend als Canary. Canarische builds van Chrome zijn letterlijk de laatste. Elke dag bouwen de servers van Google automatisch een Canary-build van de nieuwste Chrome-ontwikkelingscode en geven deze vrij. Deze Canarische builds worden helemaal niet getest voordat ze worden uitgebracht. Een Canary-build van Chrome werkt mogelijk helemaal niet of heeft een groot aantal crashes en bugs.

Op Windows zorgt Google ervoor dat Canary-builds van Chrome afzonderlijk van de hoofdversie van Chrome worden uitgevoerd. Als u Canary installeert, wordt het naast uw bestaande versie van Chrome geïnstalleerd, waardoor u een afzonderlijke versie van Chrome krijgt die bekend staat als Canary. Canary gebruikt ook zijn eigen profielbestanden. Dit maakt het een goede manier om te zien wat er echt nieuw is zonder te knoeien met je huidige Chrome-profiel of installatie. U kunt Canary-versies van Chrome voor Windows of Mac downloaden vanaf de Chrome Canary-pagina.

toegang-tot-experimentele-functies-op-uw-chromebook-of-gewoon-in-chrome-foto 4

Op een Chromebook kan slechts één versie van Chrome OS tegelijkertijd worden geïnstalleerd. Daarom is het veel moeilijker om de Canarische modus op een Chromebook in te schakelen. Dit wordt helemaal niet aanbevolen, omdat uw Chromebook hierdoor extreem onstabiel wordt. Achteraf terugkeren naar een stabiele versie van Chrome is misschien niet eenvoudig. Toch, als je geïnteresseerd bent, kun je het als volgt doen:

Eerste,schakel de ontwikkelaarsmodus in op uw Chromebook. Dit is hetzelfde wat u zou moeten doen om Linux op uw Chromebook te installeren. Log daarna in en druk op Ctrl+Alt+T om te openeneen kruisschelp. Voer vervolgens de volgende opdrachten in volgorde uit:

schelp

sudo su

update_engine_client -kanaal kanarie-kanaal

update_engine_client -update

Start uw Chromebook daarna opnieuw op. Nogmaals, we raden dit niet aan, tenzij je het goed vindt dat je Chromebook extreem onstabiel en mogelijk zelfs onbruikbaar wordt.

toegang-tot-experimentele-functies-op-uw-chromebook-of-gewoon-in-chrome-foto 5


Deze trucs zijn niet allemaal voor bangeriken - vooral Chrome Canary - maar ze maken het mogelijk om met nieuwere versies van Chrome en experimentele functies te spelen voordat andere mensen er toegang toe krijgen. Als u bereid bent om een ​​tester te zijn en goede bugrapporten in te dienen - of als u nieuwheid meer waardeert dan stabiliteit - kunnen de onstabiele versies van Chrome voor u werken.

Afbeelding tegoed: sigckgc op Flickr

Meer verhalen

Hoe Spotlight's zoekopdrachten op het internet op Mac, iPhone en iPad uit te schakelen

Mac OS X en iOS van Apple sturen uw Spotlight-zoekopdrachten via internet naar Apple. U ziet dan resultaten van Bing en voorgestelde websites, locaties en media-inhoud. U kunt dit uitschakelen en uw zoekopdrachten volledig lokaal houden, of u Spotlight nu op een Mac- of iOS-apparaat gebruikt.

Tegels toevoegen, verwijderen en aanpassen in het startmenu van Windows 10

Er zijn veel dingen veranderd met het Start-menu van Windows 7 naar Windows 10. Als je Windows 8 hebt overgeslagen, staat je misschien een hele aanpassing te wachten, vooral als het gaat om de menutegels van Start. We willen het hebben over hoe u ze kunt toevoegen, verwijderen en aanpassen.

Toegang krijgen tot lokale en USB-harde schijven in uw virtuele Hyper-V-machine

Het is buitengewoon handig om toegang te krijgen tot een lokale harde schijf (of het nu een interne schijf of een externe schijf is) die is aangesloten op uw Windows-computer vanuit een virtuele machine die draait in Hyper-V. Het is echter niet zo handig om erachter te komen hoe je dat doel precies kunt bereiken. Lees verder terwijl we je begeleiden

Geek Trivia: Greebles zijn een cruciaal element van het decorontwerp in welk filmgenre?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een tabel geheel of gedeeltelijk selecteren in Word

Net zoals het selecteren van tekst en afbeeldingen in Word een veel voorkomende taak is in Word, is het selecteren van inhoud in een tabel dat ook. Soms wilt u een enkele cel, een hele rij of kolom, meerdere rijen of kolommen of een hele tabel selecteren.

Uiterlijkinstellingen aanpassen op een Chromebook

Chromebooks en Chrome OS hebben een volledige bibliotheek met leuke, funky thema's die u kunt gebruiken om uw browse-ervaring op te fleuren. Niet alleen dat, maar met functies zoals Surprise Me, roteert je achtergrondbehang continu door het Google Image-archief om je een frisse afbeelding te geven om naar te kijken

Geek Trivia: Zwevende tijdlijnen zijn een cruciaal onderdeel van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: het grootste irrigatieproject ter wereld bevindt zich in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bluetooth-koptelefoons en -luidsprekers gebruiken met Apple Watch (om naar muziek te luisteren)

De Apple Watch zit boordevol functies die op het eerste gezicht niet meteen zichtbaar zijn. De muziek-app op het horloge bestuurt onmiddellijk (en intuïtief) de muziek-app op je iPhone, maar hij kan ook op zichzelf staan ​​als zijn eigen Bluetooth-enabled iPod-achtig apparaat. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u het kunt koppelen aan

Elektrostatisch digitaal printen

Elektrostatisch digitaal printen is het proces waarbij laserprinters afbeeldingen op papier aanbrengen. In de laserprinter gaat een laserstraal over een elektrostatisch geladen trommel; deze laserstraal verandert de statische lading op de trommel om een ​​deel van het verzonden beeld weer te geven (of het nu tekst of afbeeldingen zijn)