Vingerbewegingen in MacBook-stijl krijgen op Ubuntu Linux

hoe-te-krijgen-macbookstyle-vinger-gebaren-op-ubuntu-linux foto

Apple-gebruikers vegen, knijpen en draaien de gebruikersinterfaces van Mac naar de inhoud van hun vingers. In het artikel van vandaag laten we u zien hoe u hippe dingen kunt doen, zoals het uitbreiden en verkleinen van vensters en het wijzigen van bureaubladen met vingerbewegingen.

Om dit te bereiken, gebruiken we een stukje software genaamd TouchEgg, dat de multi-touch-mogelijkheden van Ubuntu verbetert door ons in staat te stellen acties te configureren voor de vingergebaren die TouchEgg ondersteunt.Als je een Windows-gebruiker bent en het idee van vingergebaren leuk vindt, hebben we ook een tutorial geschreven over het inschakelen van vingergebaren in MacBook-stijl op Windows.

Uw Ubuntu-box instellen

We raden aan om TouchEgg te installeren op Ubuntu 10.10 Maverick die alle pakketafhankelijkheden voor TouchEgg heeft. Pak het installatieprogramma van de startpagina van het project.

Zorg ervoor dat u de uTouch- en evdev-bibliotheken hebt, omdat TouchEgg hiervan afhankelijk is. Deze pakketten zouden klaar moeten zijn op Maverick, maar als je er een mist, gebruik dan de synaptische pakketbeheerder om het op je Linux-box te installeren.

hoe-te-krijgen-macbookstyle-vinger-gebaren-op-ubuntu-linux foto 2

hoe-te-krijgen-macbookstyle-vinger-gebaren-op-ubuntu-linux foto 3

De vingergebaren

TouchEgg heeft op het moment van schrijven van dit artikel geen gebruikersinterface, maar het wordt geleverd met een eenvoudig te configureren tekstbestand voor alle goedheid van vingergebaren die je in Linux kunt gebruiken.

TouchEgg ondersteunt omhoog knijpen met drie vingers, tikken met twee tot vijf vingers en vegen met twee tot vier vingers. Elke beweging wordt gedefinieerd in een configuratiebestand onder '/usr/share/touchegg.conf'.

Elke configuratie bestaat uit drie delen, de naam van het gebaar, de actie en de instelling.

hoe-te-krijgen-macbookstyle-vingergebaren-op-ubuntu-linux foto 4

In deze configuratie vertellen we Ubuntu bijvoorbeeld dat we onze desktop naar links moeten verwisselen wanneer we een gebaar met vier vingers omhoog slepen op ons trackpad.

hoe-te-krijgen-macbookstyle-vinger-gebaren-op-ubuntu-linux foto 5

In deze configureren we Ubuntu om vensters te minimaliseren en te maximaliseren wanneer we een actie met drie vingers uitvoeren.

hoe-te-krijgen-macbookstyle-vingergebaren-op-ubuntu-linux foto 6

Het eerste dat ons opviel, was hoe natuurlijk het voelt om met de gebruikersinterface te spelen met vingerbewegingen. Het voelt prettig om onze muis niet te duwen; in plaats daarvan laten we onze vingers dansen en vrij spelen met de gebruikersinterface.

Het vereist wel wat leercurve, maar zodra je het onder de knie hebt, zul je merken hoe leuk het is om vingergebaren te gebruiken om met Linux te werken.

Verder lezen

Verschillende trackpads vereisen een aangepaste configuratie, dus lees de configuratiedocumentatie in TouchEgg's Wiki. Voel je vrij om je eigen ervaring met TouchEgg te delen met de andere medelezers in de comments.

Meer verhalen

Versleutel uw Google-zoekopdrachten

Als u uw zoekopdrachten tussen u en Google wilt houden (en niet tussen u en iemand tussen snuffelen), is een veilige zoekopdracht slechts een simpele URL-wijziging verwijderd.

Vintage posters tonen de geschiedenis van technische reclame

Voor een interessant kijkje in de geschiedenis van innovatie in de afgelopen eeuw, neem een ​​kijkje in deze verzameling vintage advertenties die alles verkopen, van plastic buizen tot weersbeheersing tot kleurentelevisie.

Maak uw eigen snelle rekenmachinefunctie voor de terminal

Als je op mij lijkt, heb je altijd een Terminal-venster geopend en heb je waarschijnlijk zelfs een sneltoets toegewezen om het op elk moment te openen. Dus waarom zou je de saaie rekenmachine openen als je vergelijkingen daar op de opdrachtregel kunt oplossen?

De standaardtoepassing voor een bestandstype wijzigen in Mac OS X

Als je een recente Mac OS X-conversie bent, vraag je je misschien af ​​hoe je een bepaald bestandstype kunt forceren om te openen in een andere toepassing dan de standaard. Nee? Nou, we gaan het hoe dan ook uitleggen.

Hoe u uw Android-telefoon op afstand kunt bekijken en bedienen

Als je ooit hebt gewild dat je het scherm van je Android-telefoon op je bureaublad kon zien of het op afstand kon bedienen met je muis en toetsenbord, laten we je in deze eenvoudige handleiding zien hoe je op afstand toegang krijgt tot je Android-apparaat.

Hack een zaklamp van $ 10 in een ultraheldere Premium One

Als je op zoek bent naar een felle zaklamp zonder een arm en een been te betalen, wijzigt deze eenvoudige hack een goedkope zaklamp van $ 10 om zo helder te zijn als een zaklamp van $ 95.

Vraag het de lezers: geeft u de voorkeur aan gedrukte tijdschriften, online artikelen of beide voor uw belangrijke geeky-leesbehoeften?

We lezen allemaal graag informatie over nieuwe computerhardware, gadgets, software en how-to-artikelen om ons te helpen en te voldoen aan onze behoefte aan geeky-kennis. Deze week willen we weten of je liever een abonnement neemt op gedrukte tijdschriften, al je leeswerk online doet of een combinatie van

Focus Booster is een gestroomlijnde en gratis productiviteitstimer

Als je op zoek bent naar een onopvallende timer die op de achtergrond verdwijnt, maar je toch helpt om je te concentreren en je werk in overzichtelijke tijdsdelen te verdelen, dan is de op Adobe Air gebaseerde Focus Booster de lichtgewicht tool voor jou.

RGB-en? CMYK? Alfa? Wat zijn beeldkanalen en wat betekenen ze?

Ze zijn er, op de loer in uw afbeeldingsbestanden. Maar heb je je ooit afgevraagd wat beeldkanalen zijn? En wat hebben ze met RGB en CMYK te maken? Hier is het antwoord.

Uw tweetstatistieken archiveren, zoeken en bekijken met ThinkUp

Bezorgd over het archiveren van uw tweets? Wilt u een krachtigere zoekopdracht? Wil je je tweetstatistieken zien? U kunt dat allemaal en meer doen door ThinkUp op uw thuisserver te installeren.