Een Chrome OS-achtig besturingssysteem op elke pc krijgen

hoe-je-een-chrome-os-achtig-besturingssysteem-op-elke-pc-foto te krijgen

Wilt u van elke oude computer een Chromebook maken? Google biedt geen officiële versies van Chrome OS voor oude computers, maar er zijn manieren waarop u de open-source Chromium OS-software of een vergelijkbaar besturingssysteem kunt installeren.

Deze zijn allemaal gemakkelijk om mee te spelen, dus je kunt ze volledig vanaf een USB-drive uitvoeren. Het is optioneel om ze op uw computer te installeren.Moet je dit echt doen?

De Chrome OS-software is slechts een onderdeel van een Chromebook. Chromebooks zijn ontworpen om eenvoudig te zijn en updates rechtstreeks van Google te ontvangen. Als u Chromium OS of een vergelijkbaar besturingssysteem op uw eigen computer installeert, krijgt u geen automatische updates rechtstreeks van Google zoals op een Chromebook.

Chromebooks zijn redelijk goedkoop - als u een Chromebook wilt, moet u er waarschijnlijk een kopen en de volledige ervaring krijgen. In plaats daarvan wilt u misschien helemaal de andere kant op gaan - in plaats van te proberen Chrome OS op een pc te installeren, een Chromebook kopen en er een volledig pc Linux-besturingssysteem op installeren.

Maar misschien wilt u een browsergericht besturingssysteem op sommige oude pc-hardware die u rondloopt - misschien draaide het vroeger Windows XP en had u liever een veiligere omgeving. Hier zijn enkele manieren waarop u dit kunt doen.

Chromium-besturingssysteem

Chromium OS is het open source project dat de basis vormt van Chrome OS, net zoals Chromium de basis vormt van Google Chrome. Google biedt geen downloads die zijn ontworpen voor een computer, alleen herstelafbeeldingen voor Chromebooks. Daarom moet je een build van Chromium OS laten maken die door een liefhebber is gemaakt als je Chromium OS op je eigen computer of in een virtuele machine wilt opstarten.

De builds van Hexxeh waren in het verleden de beste hiervoor, maar ze zijn nu oud en verouderd. Download in plaats daarvan de Chromium OS-builds van Arnold the Bat. Als u Windows gebruikt, gebruik dan een extractieprogramma zoals 7-Zip om het archief uit te pakken en naar een USB-station te schrijven met Win32 Disk Imager. Je kunt dan opstarten vanaf het USB-station en ermee spelen.

hoe-je-een-chrome-os-achtig-besturingssysteem-op-elke-pc-foto te krijgen

Chrome op Windows 8.1

U kunt dit ook proberen vanuit Windows 8.1 - er zijn geen alternatieve besturingssystemen nodig. Gebruik de Windows 8-modus van Google Chrome om een ​​desktop in Chrome OS-stijl te krijgen. U kunt zelfs Windows 8.1 dwingen op te starten naar dat Chrome OS-bureaublad en de toegang tot het Windows-bureaublad uitschakelen.

Dit lijkt een beetje gek, maar het werkt wel op Windows 8. Het werkt niet op Windows 10, omdat Microsoft alles weer verandert.

hoe-je-een-chrome-os-achtig-besturingssysteem-op-elke-pc-foto te krijgen

Welp Linux

Dit project heette oorspronkelijk Chromixium. Het werd omgedoopt tot Cub Linux nadat het Trademark Enforcement Team van Google zijn bezorgdheid had geuit.

Cub Linux is een soort fusie tussen Ubuntu en Chromium OS. De standaarddesktop is ontworpen om er net zo uit te zien en te werken als Chrome OS, met een focus op de browser en web-apps. Het is echter eigenlijk een vrij standaard Linux-desktopomgeving. Dat betekent dat het naast Chrome- en web-apps ook standaard Linux-desktop-apps kan uitvoeren - inclusief populaire closed-source apps zoals Skype, Steam en MInecraft.

Het is gebaseerd op de huidige Ubuntu LTS-release, dus het heeft toegang tot een verscheidenheid aan software en krijgt beveiligingsupdates. Natuurlijk, het is geen Chrome OS, maar het is vergelijkbaar en heeft nogal wat voordelen. Als je echt op zoek bent naar iets als Chrome OS, probeer dan deze Linux-desktopomgeving.

Cub Linux bevat de open-source Chromium-browser in plaats van Chrome, maar de wiki biedt instructies om over te schakelen naar Chrome als u daar de voorkeur aan geeft.

hoe-je-een-chrome-os-achtig-besturingssysteem-op-elke-pc-foto te krijgen

Een lichtgewicht Linux-desktop

Elke lichtgewicht Linux-distributie kan goed werken en biedt een minimale desktop waarop u Chrome of een andere browser kunt gebruiken. In plaats van te proberen de open-sourceversie van Chrome OS of een Linux-distributie te installeren die is ontworpen om eruit te zien als Chrome OS, kunt u gewoon een Linux-distributie installeren met een lichtgewicht desktopomgeving (of een willekeurige desktopomgeving die u verkiest) en Chrome daarop gebruiken.

Lubuntu zou bijvoorbeeld een goede keuze zijn. Andere Linux-distributies zoals Xubuntu, Linux Mint met MATE of Cinnamon, Ubuntu MATE-editie bieden ook een eenvoudige desktopomgeving waarop u Chrome kunt installeren. Echt, elke Linux-distributie met elke gewenste desktopomgeving kan het werk doen.

hoe-je-een-chrome-os-achtig-besturingssysteem-op-elke-pc-foto te krijgen


Het is niet mogelijk om van een oude computer een Chromebook te maken. Ze krijgen geen Chrome OS-updates rechtstreeks van Google en ze zullen niet zo snel worden geoptimaliseerd om op te starten. Als u een laptop gebruikt, biedt die laptop ook niet noodzakelijk de batterijduur van een Chromebook. Maar dit zijn de beste manieren om de ervaring te benaderen.

Meer verhalen

Het startscherm in Office-toepassingen omzeilen of volledig uitschakelen

Wanneer u een Office-programma start, wordt in de linkerkolom een ​​startscherm weergegeven met beschikbare sjablonen en een lijst met onlangs geopende documenten. Dit scherm kan handig zijn, maar als u het vervelend of afleidend vindt, kunt u het eenvoudig uitschakelen.

Heb je een kabelabonnement? Profiteer van TV Everywhere-services

Online streamingdiensten worden meestal beschouwd als een alternatief voor dure kabelabonnementen voor snoersnijders. Maar tv-netwerken proberen daar al jaren verandering in te brengen en ze hebben steeds meer diensten uitgebracht die je gratis toegang geven tot on-demand video als je een kabelabonnement hebt.

Hoe dwing je Google Chrome om waar mogelijk HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP?

Met de constante beveiligingsbedreigingen waarmee we elke dag te maken krijgen tijdens het surfen op internet, loont het om dingen zoveel mogelijk af te sluiten. Met dat in gedachten, hoe dwing je Google Chrome om waar mogelijk HTTPS te gebruiken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bespreekt enkele oplossingen om een ​​beveiligingsbewust persoon te helpen

Geek Trivia: Lang voordat het World Wide Web Franse burgers genoten van online bankieren en meer met hoffelijkheid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel tekst opmaken met behulp van het contextmenu in Word

Het dialoogvenster Lettertype in Word wordt gebruikt om tekst op te maken, zoals het wijzigen van het lettertype of de tekengrootte of het vet of cursief maken van tekst, en is op meerdere manieren toegankelijk. Een snelle en gemakkelijke manier is om het contextmenu te gebruiken.

Toegang krijgen tot het oude configuratiescherm in Windows 10 of Windows 8.x

Met het oude Windows Start-menu kon je het Configuratiescherm toevoegen als een menu of een vervolgkeuzelijst. Met Windows 8 of Windows 10 kunt u het Configuratiescherm vastmaken aan het startscherm en de taakbalk, maar eerst moet u weten waar het zich bevindt.

Geek Trivia: Credit Crunch, de praktijk van het krimpen van tv-showcredits om promo's uit te voeren, werd ontwikkeld door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Slimme lampen van derden toevoegen aan uw Philips Hue-systeem

Het Philips Hue-systeem was een van de eerste uniforme slimme lampsystemen op de markt en blijft ondanks de kosten terecht populair. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u goedkopere slimme led-lampen van derden in uw Hue-systeem kunt integreren voor dat geweldige Hue-gemak tegen een lagere prijs.

Snel verborgen tekst verwijderen uit een document in Word

Met Word kunt u inhoud in uw document verbergen voor weergave of afdrukken. Als u het document echter gaat distribueren, kan verborgen tekst eenvoudig worden weergegeven en bekeken door de mensen die toegang hebben tot uw document.

Hoe u uw smartphone gebruikt om het instappen in een vliegtuig een makkie te maken

Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om aan boord te gaan van veel van de meest populaire luchtvaartmaatschappijen met niets meer dan je smartphone en een beetje knowhow om op te starten. Vandaag gaan we je een paar tips en trucs geven om precies dat te doen.