Hoe u volledige albumhoezen voor uw muziekbibliotheek kunt krijgen

hoe-te-compleet-album-art-voor-uw-muziekbibliotheek-foto te krijgen 1

Als het op muziek aankomt, is albumhoezen een groot deel van het plezier. Maar wat als je honderden albums hebt zonder albumhoezen? Lees verder om te zien hoe u voor elk de juiste kunst kunt vinden.

Albumhoezen downloaden

We gaan een gratis applicatie gebruiken genaamd Album Art Downloader. Het heeft een onconventionele interface, maar het werkt erg goed. Om aan de slag te gaan, klikt u op de link, downloadt u de applicatie en installeert u deze.Uw muziekbibliotheek voorbereiden

Om deze tutorial te laten werken, heb je een zeer nette, geordende muziekbibliotheek nodig. Elk album moet in zijn eigen submap staan ​​en de bestanden moeten allemaal de juiste metadata hebben, zodat Album Art Downloader weet waarnaar moet worden gezocht. Als je huis in orde is, prima; maar als je wat hulp nodig hebt om daar te komen, bekijk dan ons vorige bericht met hoe je je muziekbibliotheek opruimt en repareert met de MusicBrainz-database. Zodra uw bibliotheek helemaal netjes is, gaat u verder met de volgende stap.

Zoeken naar albumhoezen

Het is nu tijd om Album Art Downloader uit te voeren. Dit is wat u zou moeten zien wanneer u de toepassing voor de eerste keer uitvoert:

hoe-te-compleet-album-art-voor-uw-muziekbibliotheek-foto te krijgen 2

Dit is het zoekvenster. Het is zijn taak om u te helpen de albumhoes voor één enkel album te vinden, met behulp van een groot aantal bronnen. Album Art Downloader heeft geen eigen albumhoezendatabase op het web; in plaats daarvan gebruikt het talloze plug-ins om bestaande databases te doorzoeken, beginnend bij enorme bibliotheken zoals Amazon, CD Baby, Google Images, helemaal tot meer obscure bronnen zoals RevHQ en Psyshop. Standaard doorzoekt het ook uw lokale bestanden, wat niet erg handig is. Dus het eerste dat we zullen doen, is naar de onderkant van de lijst scrollen en het zoeken naar lokale bestanden uitschakelen:

hoe-te-compleet-album-art-voor-uw-muziekbibliotheek-foto te krijgen 3

Voel je vrij om andere bronnen uit te schakelen waarvan je denkt dat je ze niet nodig hebt in het proces, net zoals we Take2 en Yes24 hierboven hebben uitgeschakeld. Onze ervaring is dat Amazon en Google Afbeeldingen meestal voldoende zijn om de meeste albums op te sporen. Een ander ding dat u op dit punt moet doen, is de Sorteer op keuzelijst instellen op Gebied, zoals weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding. Dit zou ervoor zorgen dat de grootste afbeeldingen bovenaan de zoekresultaten zouden komen te staan.

Nu we helemaal klaar zijn, is het tijd om Album Art Downloader naar onze muziekcollectie te wijzen en te vertellen wat het moet ophalen. Ga naar Bestand > Nieuw > Bestandsbrowser of druk op Ctrl+B.

hoe-te-compleet-album-art-voor-uw-muziekbibliotheek-foto te krijgen 4

De bestandsbrowser is een apart venster; dat is het vreemde aan de Album Art Downloader-interface - het gebruikt veel afzonderlijke vensters die overal verschijnen. Als je daar eenmaal aan gewend bent, is de applicatie heel gemakkelijk te gebruiken. Richt de bestandsbrowser op uw muziekbibliotheek (C:UsersezukMusic hierboven) en klik op de grote zoekknop.

hoe-te-compleet-album-art-voor-uw-muziekbibliotheek-foto te krijgen 5

Album Art Downloader doorloopt vrij snel je hele muziekbibliotheek, op zoek naar de naam van de artiest, de albumnaam en of het album al illustraties heeft. Klik op Alle albums met ontbrekende illustraties selecteren en klik vervolgens op Illustraties ophalen voor selectie.

hoe-te-compleet-album-art-voor-uw-muziekbibliotheek-foto te krijgen 6

Album Art Downloader zal nu drie afzonderlijke zoekvensters parallel laten verschijnen. Schrik niet - de applicatie probeert u alleen maar tijd te besparen. Omdat het zoeken in meerdere afbeeldingsdatabases vaak wat tijd kost, is parallel werken efficiënt: terwijl u bezig bent met het sorteren van de resultaten van de eerste zoekopdracht, zijn de andere twee al afbeeldingen aan het ophalen. Tegen de tijd dat u klaar bent met de eerste zoekopdracht, staat de tweede voor u klaar.

hoe-te-compleet-album-art-voor-uw-muziekbibliotheek-foto te krijgen 7

Laten we beginnen met het doorzoeken van de eerste. De miniaturen zijn klein, maar u kunt op een miniatuur klikken en deze vasthouden om een ​​volledige versie van het bestand te maken. Je kunt ook de lijn langs elke tegel slepen om de tegels groter te maken.

hoe-te-compleet-album-art-voor-uw-muziekbibliotheek-foto te krijgen 8

Zodra u de juiste albumhoes met een goede resolutie hebt gevonden, dubbelklikt u op de miniatuur of klikt u één keer op het diskettepictogram. Een bestand met de naam folder.jpg (of .png, al naar gelang het geval) wordt opgeslagen in de map die het album bevat. Je bent klaar! Sluit het zoekvenster en er verschijnt een nieuwe, op zoek naar het volgende album. Wacht niet tot dit venster vol staat met afbeeldingen; schakel gewoon over naar een van de andere twee vensters die op je wachten, kies de juiste afbeelding, sla op en sluit. Spoel, schuim, herhaal. In een mum van tijd staat je muziekbibliotheek vol met prachtige kunstwerken in hoge resolutie!

Meer verhalen

Desktop Fun: Dreams of Spring Wallpaper Collection

Voor degenen die op het noordelijk halfrond wonen, is het bijna lente. Maar totdat die heerlijke warme temperaturen en uitbarstingen van kleur komen, laat onze Dreams of Spring Wallpaper-collectie je bureaublad vullen met de schoonheid van het komende seizoen.

Minimaliseer apps naar het systeemvak in Windows met MoveToTray

Wilt u een gemakkelijke manier om apps naar het systeemvak in Windows te minimaliseren en uw taakbalk overzichtelijk te houden? Dan heb je alleen de MoveToTray-app nodig om het voor elkaar te krijgen.

DIY-camera Dolly geeft supergladde overheadvideo op een goedkope manier

Als u op zoek bent naar een goedkope en gemakkelijke manier om uw doe-het-zelf-projecten met een professionele flair te documenteren, maakt deze cameradolly van $ 30 stabiele en vloeiende opnamen van bovenaf in een handomdraai.

Wat je zei: de eerste dingen die je moet doen na het installeren van een nieuw besturingssysteem

Eerder deze week hebben we je gevraagd de stappen te delen die je hebt doorlopen na het installeren van een nieuw besturingssysteem. U heeft gereageerd en wij hebben uw antwoorden afgerond.

DropVox neemt spraakmemo's rechtstreeks op in je Dropbox-account

DropVox is een slimme en zeer gespecialiseerde applicatie die je iOS-apparaat heel effectief verandert in een voicerecorder met op Dropbox gebaseerde opslag.

Vrijdagpret: Carveola-incident

Is het een lange en saaie werkweek geweest? Wat dacht je van iets om de boel een beetje op te fleuren? In de game van deze week krijg je orders om je aan te sluiten bij een nieuw gevormde taskforce bestaande uit soldaten van geallieerde en voormalige vijandelijke eenheden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Jouw missie is om vreemde waarnemingen te onderzoeken.

Hoe zang uit muzieknummers te verwijderen met Audacity

Heb je ooit een plotseling, onverklaarbaar onweerstaanbaar verlangen naar karaoke gekregen? Misschien hou je van de muziek van een nummer, maar kun je de leadzanger niet uitstaan? Hier leest u hoe u in een paar eenvoudige stappen de zang van de meeste muzieknummers kunt verwijderen.

Deze week in de geschiedenis van Geek: Microsoft wordt openbaar, geboorte van Albert Einstein, internet wordt oceaanoverschrijdend

Elke week bekijken we interessante weetjes en gebeurtenissen uit de geschiedenis van Geekdom. Deze week kijken we naar de eerste openbare aanbieding van Microsoft-aandelen, de geboorte van Albert Einstein en de verknoping van informatienetwerken over de Atlantische Oceaan.

Do Not Track Plus voorkomt dat websites u volgen

Do Not Track Plus is een Firefox-extensie die de do-non-track-header combineert met beveiligingslijsten voor uitgebreide trackingvermijding tijdens het surfen op het web.

Uit de doos met tips: Pre-installatie Prep Work maakt upgrades van servicepacks soepeler

Vorige maand heeft Microsoft Windows 7 Service Pack 1 uitgerold en, zoals veel SP-releases, wachten nogal wat mensen om te zien wat er gebeurt. Als je wilt updaten maar toch voorzichtig wilt zijn, biedt lezer Ron Troy een stapsgewijze handleiding.