Een werkblad kopiëren of verplaatsen naar een andere werkmap in Excel

hoe-kopieer-of-verplaats-een-werkblad-naar-een-andere-werkmap-in-Excel foto 1

Soms moet u een werkblad kopiëren of verplaatsen naar een andere werkmap in Excel of een kopie maken van een werkblad in dezelfde werkmap. Misschien wilt u wijzigingen aanbrengen maar het originele werkblad behouden.

Eerst laten we u zien hoe u een werkblad van de ene werkmap naar de andere kopieert, of het nu een bestaande of een nieuwe werkmap is. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad van het werkblad dat u wilt kopiëren en selecteer Verplaatsen of Kopiëren in het pop-upmenu.



hoe-kopieer-of-verplaats-een-werkblad-naar-een-andere-werkmap-in-Excel foto 2

Selecteer in het dialoogvenster Verplaatsen of kopiëren de werkmap waarnaar u het werkblad wilt kopiëren in de vervolgkeuzelijst Naar boek.

OPMERKING: om het geselecteerde werkblad naar een bestaande werkmap te kopiëren, moet die werkmap geopend zijn. Als de werkmap waarnaar u het werkblad wilt kopiëren niet is geopend, is deze niet beschikbaar in de vervolgkeuzelijst Boeken.

hoe-kopieer-of-verplaats-een-werkblad-naar-een-andere-werkmap-in-Excel foto 3

We gaan het geselecteerde werkblad naar een nieuwe werkmap kopiëren, dus selecteer (nieuw boek) in de vervolgkeuzelijst Naar boek. Schakel het selectievakje Een kopie maken in. Omdat we een nieuwe werkmap maken, zijn er geen werkbladen in de lijst Voor blad waarvoor we het gekopieerde werkblad kunnen invoegen. Het is het enige werkblad in de nieuwe werkmap.

OPMERKING: Als u het werkblad naar de andere werkmap wilt verplaatsen, schakelt u het selectievakje Een kopie maken niet in.

Klik OK. Er wordt een nieuwe werkmap gemaakt en het werkblad wordt erin gekopieerd. Als u ervoor kiest om het werkblad te verplaatsen, bevindt het zich niet langer in de originele werkmap.

hoe-kopieer-of-verplaats-een-werkblad-naar-een-andere-werkmap-in-Excel foto 4

U kunt ook een kopie maken van een werkblad in dezelfde werkmap. Misschien wilt u dit doen als u wijzigingen in een werkblad wilt aanbrengen, maar het origineel niet wilt wijzigen. Open het dialoogvenster Verplaatsen of kopiëren op dezelfde manier als eerder in dit artikel beschreven. Standaard is de huidige werkmap geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Boeken, dus verander dat niet. Selecteer in de lijst Voor blad het blad waarvoor u het gekopieerde werkblad wilt invoegen. We kiezen ervoor om de kopie van het werkblad aan het einde van de huidige werkbladen in te voegen. Schakel het selectievakje Een kopie maken in en klik op OK.

hoe-kopieer-of-verplaats-een-werkblad-naar-een-andere-werkmap-in-Excel foto 5

Het werkblad wordt rechts van de huidige werkbladtabbladen ingevoegd.

hoe-kopieer-of-verplaats-een-werkblad-naar-een-andere-werkmap-in-Excel foto 6

Deze functie is een handige manier om uw werkbladen en werkmappen opnieuw in te delen. Mogelijk moet u iets doen, zoals alleen een bepaald werkblad uit een werkmap aan iemand verstrekken zonder hen de hele werkmap te sturen.

Meer verhalen

Hoe open je een enorm zip-bestand dat Windows niet aankan?

Meestal is het uitpakken van een zipbestand in Windows eenvoudig, maar af en toe komt er een zipbestand langs en dat is niets anders dan problemen. Met dat in gedachten komt de SuperUser Q&A-post van vandaag te hulp om een ​​lezer te helpen een hardnekkig zip-bestand te openen.

Geek Trivia: werd alcohol oorspronkelijk bewezen door het te mengen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De nieuwe synchronisatie-instellingen in Windows 10 begrijpen

Windows-synchronisatie-instellingen maken sinds Windows 8 deel uit van het besturingssysteem, maar in Windows 10 krijgen ze een make-over en wat broodnodige consolidatie. Vandaag bespreken we deze nieuwe synchronisatie-instellingen en vergelijken we kort hoe ze verschillen van de vorige versie.

Hoe het standaardlettertype in Word in te stellen

Word is een krachtige applicatie, maar sommige configuratietools zijn niet erg intuïtief. Het is eenvoudig genoeg om het lettertype voor tekst in uw huidige document te wijzigen, maar dat verandert niets aan het standaardlettertype dat elke keer dat u een nieuw document maakt, wordt toegepast.

Uw Windows Server Cipher Suite bijwerken voor betere beveiliging

U beheert een respectabele website die uw gebruikers kunnen vertrouwen. Rechts? Misschien wil je dat nog eens checken. Als uw site draait op Microsoft Internet Information Services (IIS), kunt u voor een verrassing komen te staan. Wanneer uw gebruikers proberen verbinding te maken met uw server via een beveiligde verbinding (SSL/TLS), is het mogelijk dat u niet

Hoe offline kaarten te krijgen in de Maps-app van Windows 10

Als u weet dat u uw pc op een locatie zonder internetverbinding gaat gebruiken en u toegang tot kaarten nodig hebt, kunt u kaarten voor specifieke gebieden downloaden in de Kaarten-app in Windows 10 en ze offline gebruiken.

Geek Trivia: Populair arcadespel uit de jaren 80 Donkey Kong werd gebouwd op de hardwarebotten van welke vorige game?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de tabletmodus in Windows 10 en hoe u deze in- en uitschakelt?

Een van de grootste dingen die gebruikers ergeren aan Windows 8 is het alles-of-niets startscherm. Windows 10 probeert dat probleem op te lossen met een aparte tabletmodus op volledig scherm, waarvan het hoopt dat het boze desktopgebruikers zal kalmeren.

Een widget voor een contactpersoon toevoegen aan het startscherm in Android

De meesten van ons hebben contacten die we vaak bellen of sms'en en scrollen of zoeken door uw lange lijst met contacten kan meer tijd kosten dan u misschien heeft. U kunt dit oplossen door een sneltoets toe te voegen aan uw startscherm.

De 5 Grand Theft Auto V-mods die je nu zou moeten gebruiken

Net als zijn voorganger luidde de komst van GTA V op pc niet alleen een boost in graphics en herspeelbaarheid in die ongeëvenaard blijft door zijn consolebroeders, maar ook de onbeperkte mogelijkheid voor thuisontwikkelaars om in de broncode te duiken en te zien wat voor soort lekkernijen die ze kunnen opgraven om te maken