Hoe kopieer je een geplande taak van een dode Windows-installatie naar een nieuwe?

hoe-kopieer je-een-geplande-taak-van-een-dode-windows-installatie-naar-een-nieuwe-foto 1

Soms gaan onze computers gewoon dood als gevolg van onverwachte hardwareproblemen die niet onze schuld zijn, dus hoe lokaliseer en breng je 'zeldzame' of moeilijk te recreëren bestanden zoals geplande taken van de oude harde schijf over? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de oplossing om een ​​lezer te helpen het bestand op te sporen dat hij nodig heeft.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.Foto met dank aan photosteve101 (Flickr).

De vraag

SuperUser-lezer Kjell Rilbe wil weten hoe je een geplande taak kopieert van een dode Windows-installatie naar een nieuwe:

Mijn oude computer was overleden (hardwareproblemen) en ik moest alles opnieuw installeren op een nieuwe machine. Alle harde schijven zijn intact en de oude systeemschijf is beschikbaar als F: in mijn nieuwe computer.

Op het oude systeem had ik een geplande taak die een eenvoudig batchbestand zou uitvoeren bij het opstarten van het systeem (of mogelijk bij het inloggen). Ik heb geen gedetailleerde aantekeningen over hoe ik het heb ingesteld, dus ik kopieer het liever van de oude (dode) Windows-installatie naar de nieuwe.

Is er een manier waarop dit kan worden gedaan? Ik kan de oude Windows-installatie niet opstarten om de taak of wat dan ook te exporteren, maar zoals ik al zei, heb ik toegang tot de hele schijf waar deze zich bevindt. Beide installaties zijn Windows 7 Ultimate x64.

Is er een manier voor Kjell om de geplande taak van zijn oude Windows-installatie naar zijn nieuwe te kopiëren?

Het antwoord

SuperUser-bijdrager Frank Thomas heeft het antwoord voor ons:

Er zijn twee mappen in Windows waar u een geplande taakdefinitie of logboek kunt vinden:

  • C:WindowsTasks
  • C:WindowsSystem32Tasks

Dat gezegd hebbende, kunt u, afhankelijk van de taak, al dan niet problemen ondervinden bij het gebruik van de geconfigureerde taak op een andere computer. Sommige taken kunnen systeemspecifieke informatie bevatten en andere kunnen een indeling hebben die niet kan worden geopend voor bewerking (programma's van derden verzenden vaak .job-bestanden). Bekijk de definitie zorgvuldig voordat u probeert de geïmporteerde taken uit te voeren.