Meerdere items in één keer kopiëren en plakken

Kopiëren en plakken is een oude Windows-traditie, waarmee u tekst, afbeeldingen en andere objecten van de ene naar de andere locatie kunt plakken. Maar Windows is beperkt in die zin dat het klembord, dat uw geknipte of gekopieerde items bevat, slechts één item tegelijk kan verwerken. Je bent dus gedwongen om een ​​reeks heen- en terugreis te maken tussen je bron en je bestemming als je een hele reeks items moet knippen of kopiëren.

Nou, niet met een klembordhulpprogramma. Dit soort softwareprogramma's kan het Windows-klembord aanvullen door meerdere items op te slaan. U kunt dus een aantal items uit uw bron knippen of kopiëren en ze vervolgens een voor een in uw bestemming plakken.De meeste hulpprogramma's voor het klembord van Windows werken op dezelfde manier. U gebruikt de standaard Cut-toetsaanslag (Ctrl+X) of menuopdracht als u een item naar een andere locatie wilt verplaatsen. U gebruikt de Kopieer toetsaanslag (Ctrl+C) of menuopdracht om een ​​item te kopiëren. Vervolgens gebruikt u een speciale Plakken-toetsaanslag die is gemaakt via het hulpprogramma zelf of klikt u op de snelkoppeling van het programma of het systeemvakpictogram. Die manoeuvre plakt ofwel een bepaald genummerd item uit de lijst of geeft een menu weer met alle items op het klembord, zodat je kunt kiezen welke je wilt plakken.

Laten we eens kijken naar drie hulpprogramma's voor het klembord van Windows die u tijd en moeite kunnen besparen wanneer u een reeks items wilt plakken.


ClipX

Een oudje maar een goodie, ClipX kan als een pictogram in uw Windows-systeemvak staan ​​en automatisch alles vastleggen wat u kopieert, zowel tekst, URL's als afbeeldingen. Om items te plakken die zijn vastgelegd, kunt u een reeks sneltoetsen maken: een om het laatst gekopieerde item te plakken, een andere om het voorlaatste gekopieerde item te plakken en nog een andere om een ​​menu met geplakte items weer te geven waaruit u kunt kiezen .

Als u bijvoorbeeld op Win+Z drukt, wordt mogelijk een menu met geplakte items weergegeven. U kunt ook gewoon op het ClipX-systeemvakpictogram klikken om het menu te openen. Van daaruit klikt u op het item dat u wilt plakken of drukt u op het nummer in de lijst, en voila, het wordt in uw huidige bestand of document geplakt.

ClipX kan maar liefst 1.024 geplakte items opslaan. Maar je kunt de lijst gemakkelijk opschonen zodra deze te groot wordt en helemaal opnieuw beginnen. U kunt lijsten met geplakte items bekijken, beheren en zelfs opslaan om dezelfde items te blijven gebruiken.

idem dito

Gevuld met functies en koken met aanpassingsopties, is Ditto een geavanceerde klembordmanager die zich in uw systeemvak kan bevinden, zodat het toegankelijk is met slechts één of twee klikken. Als u op het pictogram klikt, kunt u een menu met alle geplakte items laden en kunt u alle beschikbare opties bekijken en aanpassen of het huidige klembord van gekopieerde items verwijderen.

Zoals bij de meeste klembordmanagers, kunt u tekst of afbeeldingen knippen of kopiëren en plakken. U kunt uw eigen toetsaanslagen maken om het menu met gekopieerde items weer te geven, objecten te plakken en het huidige klembord op te slaan. U kunt zelfs aangepaste toetsaanslagen maken die uniek zijn voor elke toepassing. U kunt beslissen welk type opmaak u wilt gebruiken voor een geplakt object. HTML kan bijvoorbeeld als hyperlink of als rechte tekst worden geplakt. Ditto moedigt ook het delen van gekopieerde items aan, zodat u uw klembord via een netwerk naar iemand anders kunt sturen.

Klembord Meester

Een ander klembordhulpprogramma dat een winkel in uw Windows-systeemvak instelt, Clipboard Master houdt automatisch elk gekopieerd item bij - tekst- of afbeeldingsbestand. Klik eenvoudig op het systeemvakpictogram of druk op een sneltoets, zoals Win+V, en er verschijnt een menu van uw klembord.

Kies daar het item dat u wilt plakken. Een speciaal menu biedt specifieke functies, zoals de mogelijkheid om het laatst gekopieerde stuk tekst, de laatste afbeelding of de laatste URL te plakken. De software biedt al een reeks sneltoetsen en u kunt deze aan de lijst toevoegen door uw eigen sneltoetsen te bedenken. U kunt kiezen of u tekst wilt vastleggen met de oorspronkelijke opmaak intact of als gewone tekst. Clipboard Master kan zelfs dienen als hulpmiddel voor het vastleggen van schermen om een ​​afbeelding van uw huidige venster of een geselecteerd gebied van het scherm te maken.

Aanbevolen verhalen

De makers van 'Breath of the Wild' leggen uit hoe ze tegen tradities zijn ingegaan

Het 'Legend of Zelda'-team gaf een verhelderende lezing op GDC.

Hoe maak je een back-up en herstel je een afbeeldingsbestand van Windows 10

Hier leest u hoe u een volledig afbeeldingsbestand kunt maken en herstellen als uw huidige systeem ooit kapot gaat.

Hoe u uw iTunes-bibliotheek kunt delen tussen meerdere apparaten

Je hebt thuis één iTunes-bibliotheek, maar je wilt deze met verschillende apparaten delen. Hier is hoe.

Hoe kopieer je verwijderde tekst in Microsoft Word?

Het is geweldig om Microsoft Word de wijzigingen die u aanbrengt bij te kunnen laten houden, maar wat moet u doen als u eerder verwijderde tekst moet kopiëren zonder het werk dat u al hebt gedaan te weigeren? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties voor problemen met het kopiëren van tekst van een gefrustreerde lezer.

Tekst plakken zonder opmaak op macOS

Tekst kopiëren en plakken is een van die dingen die iedereen die een computer gebruikt moet weten, maar hoewel kopiëren/plakken een van de eenvoudigste functies is die je zult leren, kan het één groot probleem met zich meebrengen: speciale opmaak.