Hoe koop je een nieuwe pc voor je ouders

Als je het geluk hebt ouders van in de 60, 70, 80 of ouder te hebben, ben je waarschijnlijk bepaalde, laten we zeggen, uitdagingen tegengekomen met betrekking tot hun computervaardigheden.

Kijk of dit je bekend voorkomt:

'De computer heeft 10 minuten nodig om op te starten.''De printer wil niet afdrukken'

'Ik denk dat ik een virus heb.'

'Hoe kijk ik naar de foto's die je me hebt gestuurd?'

'Ik kan het bestand dat ik heb gedownload niet vinden.'

Als we uit persoonlijke ervaring spreken, kunnen vragen en problemen als deze moeilijk op te lossen zijn, vooral voor ouders die ver weg wonen. En als u de leiding heeft over technische ondersteuning, denkt u misschien dat de eenvoudigste oplossing een nieuwe pc is. Dat lost toch in ieder geval de prestatieproblemen en virusinfecties op?

Ondertussen houden ouders die op hun eigen manier zijn ingesteld, vast aan serieus oude en / of verouderde hardware die gewoon moet worden vervangen. Wat de situatie ook is, u kunt zich afvragen wat de beste pc is om te kopen voor bejaarde ouders, of om ze aan te bevelen om voor zichzelf te kopen. Ik heb een suggestie, en het vereist enige uitleg.

De beste pc voor oudere ouders: iets anders dan een pc?

Mijn advies: vergeet de traditionele door Windows aangedreven desktop of laptop. Het is overdreven, vooral gezien de relatief bescheiden behoeften van oudere gebruikers, en moderne pc's hebben nog steeds te maken met het soort problemen dat hierboven is geïdentificeerd.

Overweeg wat de meeste gepensioneerden nodig hebben of willen van een computer. E-mail. Toegang tot het web. Facebook en YouTube. Misschien een simpele tekstverwerker.

Weet je wat ze niet nodig hebben? chauffeurs. Virussen en malware. Blauwe schermen van de dood. En alle kleine eigenaardigheden die Windows-gebruikers, zowel beginners als experts, teisteren. (Voorbeelden? Het aanmeldingsscherm. Bestandskoppelingen. Windows-updates. En laat me niet beginnen over Instellingen versus Configuratiescherm.)

OK, opstarttijden zijn meestal korter, vooral als het systeem een ​​SSD-station heeft in plaats van een harde schijf, maar Windows wordt na verloop van tijd altijd langzamer. Altijd.

Dit alles komt overeen met mijn aanbeveling: stuur je ouders niet naar een nieuwe pc, maar naar een Chromebook of een tablet en toetsenbord.

De Chromebook-optie

Net zoals Chromebooks geweldige pc's zijn voor studenten, werken ze ook goed voor senioren. (Geen scholieren, let wel, maar de oudere soort.) Dit zijn de voordelen:

 • Ze starten snel op.
 • Ze zijn in feite ongevoelig voor virussen (hoewel niet phishing, dus zorg ervoor dat mama en papa weten waar ze op moeten letten).
 • Over het algemeen zijn ze erg goedkoop - meestal ergens tussen de $ 200 en 400, afhankelijk van de grootte en functies.
 • Spraakopdrachten: je kunt vanuit het opstartprogramma 'OK, Google' zeggen om de spraakgestuurde assistent van Google op te roepen.
 • Nauwe integratie met alles van Google: Gmail, Drive, Agenda enzovoort. Dat betekent dat elk document dat in bijvoorbeeld Google Documenten is gemaakt, automatisch wordt gearchiveerd in Drive. Het is als een fulltime, automatische back-up voor bijna alles wat de gebruiker doet.

Nu voor de nadelen:

 • Er is een beetje een leercurve, vooral als mama en papa al gewend zijn aan Windows.
 • Printen kan een uitdaging zijn. Chrome OS staat geen USB-verbindingen toe, maar ondersteunt wel draadloos afdrukken, op voorwaarde dat uw printer Google Cloudprinter ondersteunt. En zelfs als dat zo is, is de installatie niet altijd eenvoudig. U kunt als volgt afdrukken vanaf een Chromebook.
 • Gmail is echt een vreselijke e-mailclient, tenminste als je het via internet opent (zoals het op een Chromebook gebeurt). Het is lelijk en niet-intuïtief, en zal waarschijnlijk voor verwarring zorgen. Maar als uw ouders bijvoorbeeld Outlook of Yahoo al gebruiken, kunt u eenvoudig verbinding maken met die services.

De tabletoptie

Mijn favoriete keuze voor ouders: een iPad en een toetsenbord. Het kan een toetsenbordbehuizing zijn of, misschien wel beter, een Bluetooth-toetsenbord van volledige grootte dat gewoon op het bureau leeft. Dit is wat ik leuk vind aan deze oplossing:

 • Nul opstarttijd. Druk op een knop, hij is aan.
 • Evenzo bijna nul laadtijd voor apps. Moderne tablets zijn extreem snel.
 • Effectief ongevoelig voor virussen (maar dezelfde waarschuwing als hierboven met betrekking tot phishing).
 • iOS is echt heel gemakkelijk te leren en te gebruiken. Tik op Mail, je hebt mail. Tik op Facebook, je hebt Facebook.
 • Over e-mail gesproken, ik zou zeggen dat Apple's Mail-app op een iPad misschien wel de beste e-mailclient is, punt uit. Het is overzichtelijk, supergemakkelijk te navigeren en de bijgevoegde foto's worden prachtig opgemaakt.
 • Tekstverwerking is gratis beschikbaar via Apple Pages en zelfs Word voor iPad.

En de nadelen:

 • iPads zijn duur, zeker als je kiest voor een 12,9-inch iPad Pro. (Ik zou zeggen dat het 9,7-inch model meer dan voldoende is voor alles behalve uitgebreide tekstverwerking.)
 • Toetsenbord niet inbegrepen.
 • Hetzelfde als hierboven met betrekking tot afdrukken: u hebt in principe een AirPrint-compatibele printer nodig. Maar ervan uitgaande dat zowel de iPad als de printer zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden, is er geen installatie vereist; je tikt gewoon op Afdrukken en je bent klaar om te gaan.

Waarom geen Android-tablet en -toetsenbord? Absoluut, dat is ook een optie. Je kunt zoiets als een Samsung Galaxy Tab S2 kopen voor ongeveer $ 300, of een Lenovo Tab 2 A10 voor slechts $ 150. Ik denk dat de Android-leercurve wat steiler is, het besturingssysteem iets minder elegant -- en er is nog steeds het risico op virussen, hoewel veel minder dan bij Windows. Bovendien kan printen nog steeds een uitdaging zijn.

Waarom geen Windows-tablet zoals de Surface? Omdat dat nog steeds in wezen een Windows-laptop is, met dezelfde Windows-problemen om mee om te gaan. Ik zeg niet dat het een slecht product is, alleen dat de seniorvriendelijke voordelen van een tablet in een Android-model of iPad liggen.

En dat is mijn mening. Als je een betere manier hebt om het pc-voor-ouders-raadsel op te lossen, deel het dan in de reacties!

Ontspan Een nieuwe pc kopen voor de verhalen van je ouders

Een reden waarom de 12-inch MacBook beter is dan de nieuwe MacBook Pro

Zwijgen is goud.

Koppel links naar het menu Start vanuit elke browser

Edge heeft het vastzetten van het Start-menu ingebouwd, maar dat betekent niet dat je niet hetzelfde kunt doen vanuit Chrome of Firefox.

Google doodle viert de 100ste verjaardag van Walter Cronkite

Legendarische journalist wordt herinnerd voor objectieve berichtgeving over de oorlog in Vietnam, de moord op JFK en de maanlanding van Apollo 11.

WikiLeaks 'spirit cooking' tweet zet Twitter aan het koken

Social Cues: Ook trending op sociale media op vrijdag zijn de 'Hamilton'-mixtape en de nieuwste doodle van Google.

Google Home: 10 tips en trucs om aan de slag te gaan

Wil je het maximale uit je nieuwe assistent halen? Lees dit.

iPhone 7 Plus versus Google Pixel XL: shootout van videokwaliteit

Commentaar: de telefoon van Google heeft zijn momenten, maar Apple is de baas als het gaat om het vastleggen van video onder een breed scala aan omstandigheden.

5 redenen waarom uw laptop traag is

Ontdek wat uw laptop mogelijk mankeert en hoe u deze weer sneller kunt maken.

7 instellingen die u moet wijzigen op de Google Pixel

De Pixel-telefoon van Google is direct uit de doos een fantastisch apparaat, maar er zijn enkele dingen die u moet veranderen om het meeste uit uw nieuwe telefoon te halen.

Thuisnetwerken: alles wat u moet weten

Wifi, toegangspunt, router, 802.11ac. Netwerken kan lastig zijn! Maar dat hoeft niet zo te zijn als je weet wat je doet. Dan is het pas echt leuk! Dit is waar je begint.

Google Assistent: tips om met Pixel, Google Home en Allo te praten

De nieuwe digitale assistent van Google kan een gesprek voeren en persoonlijke details onthouden om van al uw wensen een nieuwe opdracht te maken. Hier zijn vijf commando's die het proberen waard zijn.

Sluiten maar niet slapen: 2 manieren om een ​​gesloten MacBook wakker te houden

Een gesloten maar alerte MacBook kan fungeren als desktop, server of jukebox.

Ontdek hoe lang uw SSD meegaat

Spoiler alert: het zal waarschijnlijk lang duren.

Multiroom-muziek instellen met Google Cast

Of je nu een Google Home, een Chromecast Audio of een Google Cast-compatibel audioapparaat hebt, hier lees je hoe je het gebruikt als onderdeel van een multiroom-muzieksysteem.

De volledige lijst met Google Home-opdrachten tot nu toe

De Google Home heeft misschien niet de 'vaardigheden' van de Echo, maar er is nog steeds genoeg dat het kan doen.

6 manieren waarop Google Flights andere reiszoeksites verslaat

Google's vluchtzoeker was al een handig hulpmiddel voor reizigers en is nu nog beter geworden. Hier leest u hoe u er het beste van kunt maken.

6 manieren om jezelf van internet te verwijderen

Eindelijk klaar om van het netwerk af te komen? Het is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn, maar hier zijn een paar gemakkelijk te volgen stappen die u op zijn minst in de goede richting zullen wijzen.

15 verborgen Facebook Messenger-tips

Er zijn verborgen Messenger-games, leuke emoji-animaties en meer waar je waarschijnlijk niets vanaf weet.

Hoe u uw Facebook-account kunt verwijderen

Ziek van 's werelds toonaangevende sociale netwerk? Zeg vaarwel tegen al die 'vrienden' door deze instructies te volgen.