Live tv kijken op uw Kodi Media Center met NextPVR

Een op Kodi gebaseerde thuisbioscoop-pc is geweldig om je geripte of gedownloade video's te bekijken, maar zelfs als je de kabel uit je leven hebt verwijderd, is er nog steeds een tijd en plaats voor live tv-achtige sport. Hier leest u hoe u live tv kunt kijken en opnemen vanuit Kodi op Windows.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 2Wat je nodig hebt

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-mediacentrum-met-nextpvr foto 4

Om live tv te kijken op een Windows-pc, heb je een tv-tuner nodig om op je antenne of kabelbox aan te sluiten. Er zijn tal van tv-tuners en welke u gebruikt, hangt af van wat u probeert te doen.

Als u een antenne gebruikt

Als je alleen maar naar tv-uitzendingen kijkt vanaf een antenne, hebben we goede ervaringen met de reeks PCI-tuners van Hauppauge. Pak de WinTV-HVR-1265 ($ 70) voor een goede goedkope optie die één show tegelijk kan opnemen. Als je twee shows tegelijk wilt opnemen, of een show wilt bekijken terwijl je een andere opneemt, heb je de WinTV-HVR-2255 dubbele tuner nodig ($ 112 voor de versie in doos, $ 99 voor de OEM-versie zonder de software) . U hebt de software niet nodig, maar het kan handig zijn als u Windows 8 of 10 gebruikt, zoals u later in de handleiding zult zien. Handig, maar niet noodzakelijk.

Deze worden op uw pc geïnstalleerd, net als elke andere uitbreidingskaart (zoals een videokaart), dus het zou een taak van vijf minuten moeten zijn. Als u een laptop gebruikt, moet u waarschijnlijk de USB-tuner van Hauppauge ($ 65) gebruiken.

Als je kabel hebt

Kabel-tv is een beetje ingewikkelder. Aangezien de meeste kabelsignalen in de VS worden gecodeerd, hebt u een tv-tuner nodig die een CableCARD ondersteunt. De SiliconDust HDHomeRun Prime ($ 130) wordt voor dit doel ten zeerste aanbevolen. In tegenstelling tot de Hauppauge-tuners, die u rechtstreeks in uw pc installeert, is de HDHomeRun een aparte eenheid. U moet uw kabelbedrijf bij u thuis laten komen en een CableCARD in de HDHomeRun installeren en vervolgens de HDHomeRun met een ethernetkabel op uw computer aansluiten.

U kunt bij uw lokale kabelaanbieder navragen of hun kabelsignaal versleuteld is. Als dit niet het geval is, werken de Hauppauge-tuners mogelijk goed voor u. Maar in onze ervaring in de VS is een met CableCARD uitgeruste HDHomeRun vaker nodig dan niet.

De software

Kodi kan zelf geen live tv kijken. Het heeft een zogenaamde backend nodig om de uitzendsignalen van uw antenne of kabelbox te decoderen. Vervolgens maakt Kodi via een add-on verbinding met die backend en biedt de frontend de interface die u gebruikt om door kanalen te bladeren en tv te kijken.

We gebruiken de NextPVR-software voor Windows als onze backend, omdat deze over het algemeen het populairst is en vaak wordt aanbevolen. De NextPVR-add-on wordt geleverd met Kodi, dus u hoeft niets anders te installeren (hoewel u, afhankelijk van uw instellingen, mogelijk wat extra codecs moet installeren tijdens het onderstaande proces).

NextPVR installeren en instellen

Ga naar de NextPVR-startpagina en download de nieuwste versie. Dubbelklik op het resulterende EXE-bestand om NextPVR te installeren, net als elk ander Windows-programma.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 5

Start NextPVR. U wordt begroet met het instellingenvenster. (Als dat niet het geval is, klikt u met de rechtermuisknop op het NextPVR-venster en kiest u Instellingen.

hoe-live-tv-kijken-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 6

Klik in de linkerzijbalk op Apparaten. Uw tv-tuner zou in de lijst moeten verschijnen, mogelijk meerdere keren. Onze Hauppauge WinTV-tuner verschijnt bijvoorbeeld twee keer: een keer als een ATSC-tuner (voor uitzendantennes) en een keer voor QAM (kabel). Selecteer degene die u wilt gebruiken - ik gebruik een antenne, dus in mijn geval kies ik ATSC - en klik op Apparaatconfiguratie.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 7

Klik op de knop Scannen om naar beschikbare kanalen te zoeken.

hoe-live-tv-kijken-op-uw-kodi-mediacentrum-met-nextpvr foto 8

Dit gaat een paar minuten duren. Als het klaar is, staat in de balk bovenaan Scan voltooid en heb je een lijst met alle kanalen die voor je beschikbaar zijn. Klik OK.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 9

Klik in het scherm Instellingen digitale recorder op OK.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 10

Klik vervolgens op Kanalen in de linkerzijbalk. Klik onderaan op de knop EPG bijwerken - hiermee wordt de tv-gids gevuld, zodat u op elk moment kunt zien wat er aan de hand is. (De EPG zou hierna automatisch periodiek moeten worden bijgewerkt.)

hoe-live-tv-kijken-op-je-kodi-media-center-met-nextpvr foto 11

Klik vervolgens op Opnemen in de linkerzijbalk. Standaard slaat NextPVR video tijdelijk op in |_+_| terwijl het aan het opnemen is. U kunt deze map wijzigen door op de knop Bewerken te klikken. U hoeft dit niet te doen, tenzij uw C:-schijf bijzonder klein is (zoals wanneer u een SSD gebruikt).

hoe-live-tv-kijken-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 12

Evenzo slaat NextPVR een buffer op voor live-tv in |__+_| . U kunt dit wijzigen door op Diversen in de linkerzijbalk te klikken en op de knop Bladeren naast Buffermap te klikken. Nogmaals, de standaardinstelling is waarschijnlijk prima, tenzij u een goede reden hebt om deze te wijzigen.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 13

Klik ten slotte op Decoders in de linkerzijbalk. Als u Windows 7 gebruikt, moet u zoveel mogelijk van deze vervolgkeuzelijsten wijzigen in Microsoft DTV-DVD Video Decoder. De meeste tv-tuners zouden met die opstelling moeten werken.

Als u Windows 8 of Windows 10 gebruikt, is de Microsoft DTV-DVD Video Decoder niet beschikbaar voor de meeste van deze opties, met name MPEG2 (die veel tv-tuners gebruiken). Klik op de vervolgkeuzelijst om te zien of er decoders voor u beschikbaar zijn. Mogelijk hebt u er al een aantal geïnstalleerd vanuit andere toepassingen op uw systeem. Ik had bijvoorbeeld LAV-decoders geïnstalleerd, dus ik koos hiervoor.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 14

Als je geen decoders tot je beschikking hebt, moet je er een paar apart installeren. Als uw tv-tuner met software is geleverd, kan deze met sommige decoders worden geleverd, dus probeer die software te installeren en keer vervolgens terug naar de pagina Decoders. Als dat niet het geval is, raadt NextPVR ook aan om het SAF-codecs-pakket te installeren, dat een aantal goede codecs gratis biedt.

Je hebt niet per se een decoder nodig die voor elke optie is geselecteerd, alleen degene die je tv-tuner gebruikt. Als sommige kanalen niet werken of geen geluid hebben, probeer dan meer decoders in te schakelen om te zien of dat helpt. Het kan zijn dat u wat moet experimenteren voordat u de juiste set decoders vindt.

Als je de benodigde decoders hebt geselecteerd, klik je op OK om je instellingen op te slaan. U ziet de hoofdinterface van NextPVR, die u kunt gebruiken om live tv te kijken. Scrol omlaag naar Live TV en druk op Enter om te zien of het werkt.

hoe-live-tv-kijken-op-uw-kodi-mediacentrum-met-nextpvr foto 15

Als dat zo is, gefeliciteerd! U kunt live tv kijken vanaf uw computer.

Als je wilt, kun je teruggaan naar de instellingen van NextPVR, op Kanalen klikken in de linkerzijbalk en alle kanalen verwijderen die je niet wilt. Ik woon bijvoorbeeld in San Diego, dus er zijn genoeg Spaanstalige zenders met standaarddefinitie waarvan ik weet dat ik ze nooit zal kijken. Ik heb de meeste van hen uit NextPVR verwijderd, waardoor ik een veel kleinere, meer verfijnde selectie van kanalen heb.

U kunt ook dubbelklikken op een kanaal om de naam ervan te wijzigen, wat handig is als u niet meer weet wat elke roepnaam betekent. Ik heb bijvoorbeeld KFMB-DT hernoemd naar KFMB-DT (CBS), enzovoort. Dit is niet verplicht, maar wel handig.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-mediacentrum-met-nextpvr foto 16

Live tv kijken en opnemen in Kodi

NextPVR werkt redelijk goed voor het kijken naar live-tv, maar als je Kodi op je thuisbioscoop-pc gebruikt, kun je NextPVR integreren, zodat je je shows rechtstreeks vanuit Kodi kunt bekijken en opnemen, terwijl NextPVR het zware werk op de achtergrond doet.

Start Kodi en ga naar Systeem> TV en vink op het tabblad Algemeen het vakje Ingeschakeld aan om Live TV in te schakelen.

Kodi zal u vragen om een ​​PVR-add-on te kiezen. Scroll door de lijst en zoek NextPVR. Druk op Enter.

Scrol omlaag naar de knop Inschakelen en druk op Enter om de NextPVR-add-on in te schakelen.

hoe-te-kijken-live-tv-op-je-kodi-media-center-met-nextpvr foto 19

Blader omhoog naar de knop Configureren en druk op Enter. Op het tabblad Geavanceerd raad ik aan om TimeShift inschakelen met live tv in te schakelen (waarmee je live tv kunt pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen terwijl je kijkt). Druk op OK als u klaar bent.

hoe-te-kijken-live-tv-op-uw-kodi-media-center-met-nextpvr foto 20

Druk op de terugknop op uw afstandsbediening (of Backspace op uw toetsenbord) totdat u terugkeert naar het menu TV – Instellingen. Pas eventuele andere instellingen aan die u wilt. Ik raad aan om naar het tabblad Afspelen te gaan en Start afspelen geminimaliseerd uit te schakelen.

Als je klaar bent, ga je terug naar het hoofdmenu en blader je naar de nieuwe tv-optie die verschijnt. (Als u het niet ziet, moet u mogelijk de Kodi-app sluiten en opnieuw opstarten.)

hoe-live-tv-kijken-op-uw-kodi-mediacenter-met-nextpvr foto 22

Selecteer het en je zou een lijst met al je kanalen moeten zien. Blader naar het kanaal dat u wilt bekijken, druk op Enter en live-tv zou rechtstreeks in Kodi moeten beginnen te spelen.

Als je je zendergids er een beetje mooier uit wilt laten zien, kun je zelfs logo's downloaden voor elk van de tv-zenders en deze toepassen in Kodi. Selecteer gewoon een kanaal, druk op C op je toetsenbord en ga naar Beheren > Kanaalbeheer. Van daaruit kunt u naar het kanaalpictogram scrollen en het selecteren om naar een afbeeldingsmap op uw computer te bladeren. Het is een beetje vervelend, maar het ziet er best goed uit als je klaar bent.

Dat zijn alle basisprincipes. Scrol naar links om de afleveringsgids te bekijken of om je lijst met opnamen te bekijken in de pop-outzijbalk. Vanuit de zendergids kun je zien wat er gaat komen en opnames plannen voor later. Zolang uw pc aan staat wanneer die show wordt uitgezonden, zal deze deze voor u opnemen. Je kunt een kanaal ook meteen opnemen door het te markeren, op C op je toetsenbord te drukken en Opnemen te kiezen.

Er is nog veel meer dat u kunt doen met een door NextPVR aangedreven Kodi-machine, maar dit zou u op weg moeten helpen. Geniet van uw nieuwe, nog completer uitgeruste thuisbioscoop-pc!

Meer verhalen

Hoe u uw pc en Android-telefoon kunt verenigen voor naadloze meldingen, delen en meer

Soms moet je dingen van je computer naar je telefoon halen: afbeeldingen, bestanden, links, tekst, enz. En meestal is dat veel vervelender dan het zou moeten zijn. Als je moe bent van het uploaden van bestanden naar Dropbox of Drive, het e-mailen van links naar jezelf of, het ergste van alles, het aansluiten van je telefoon op je

Hoe u uw Ecobee3-thermostaat kunt vergrendelen met een pincode

Als je kinderen in huis hebt en streng bent over de thermostaat, kun je je Ecobee3 vergrendelen met een pincode, zodat niemand de temperatuur kan aanpassen, behalve degenen die daartoe bevoegd zijn.

Geek Trivia: welke van deze staten maakt geen deel uit van de Amerikaanse regio New England?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Artikelen opslaan om later te lezen met Pocket

Bladwijzers zijn zo het laatste decennium. Als je een artikel online vindt dat je voor later wilt bewaren, stop het dan in Pocket - een gratis webservice die artikelen opslaat en synchroniseert met al je apparaten, zonder advertenties of onnodige opmaak. Je kunt ze zelfs offline lezen.

Volledige machtigingen verkrijgen om beveiligde registersleutels te bewerken

We praten hier bij How-To Geek over veel coole dingen die u kunt doen door het Windows-register te bewerken. Af en toe kom je echter een registersleutel of waarde tegen die je niet mag bewerken. Wanneer u het probeert, ziet u een foutmelding Kan niet bewerken _____: Fout bij het schrijven van de

Hoe u al uw eerdere Facebook-berichten privé kunt maken

Als je iets op Facebook plaatst, kun je kiezen wie dat bericht en alle toekomstige berichten te zien krijgt. Maar wat als je wilt beperken wie alle berichten kan zien die je in het verleden hebt geplaatst? Facebook heeft een instelling om precies dat te doen.

Hoe u kunt zien wat ruimte inneemt op uw Chromebook

Ik ben dol op Chromebooks (en Chrome OS in het algemeen), maar ik heb er altijd last van gehad dat er geen gemakkelijke manier is om te zien hoeveel van de interne opslag van mijn apparaat daadwerkelijk wordt gebruikt. Ik krijg het hele leven in de cloud-ding, maar kom op - soms is dat gewoon niet praktisch. En met de beperkte hoeveelheid

Is schade aan statische elektriciteit nog steeds een groot probleem met elektronica?

We hebben allemaal de waarschuwingen gehoord om ervoor te zorgen dat we goed geaard zijn wanneer we aan onze elektronische apparaten werken, maar hebben technologische ontwikkelingen het probleem van schade door statische elektriciteit verminderd of is het nog steeds zo wijdverbreid als voorheen? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft een uitgebreid antwoord op een nieuwsgierige

Geek Trivia: De laagste single-hole golfscore die ooit is gemaakt, staat bekend als A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de macOS Sierra Public Beta te installeren

Klaar voor een nieuwe versie van het Apple Macintosh-besturingssysteem? Dat is goed, want de nieuwste versie van macOS (voorheen bekend als OS X) is in bèta en brengt een hele reeks nieuwe functies met zich mee. Het beste van alles is dat u het nu kunt installeren.