Hoe u het beste USB-laadstation kiest voor al uw gadgets

hoe-kiezen-het-beste-usb-oplaadstation-voor-al-uw-gadgets foto 1

Smartphones, slimme horloges, tablets, fitnesstrackers en al onze andere gadgets laten ons opgezadeld met meerdere opladers en zoveel rommel achter. Bevrijd uw stopcontacten en laad al uw apparaten op met één enkele stekker.

We hebben allemaal meerdere apparaten om elke dag op te laden, en dat aantal wordt alleen maar groter. Als je de afzonderlijke oplader gebruikt die bij elk apparaat wordt geleverd, zul je snel meerdere stopcontacten opslokken tijdens je zoektocht om je persoonlijke telefoon, werktelefoon, tablet en andere apparaten op te laden.hoe-kiezen-het-beste-usb-oplaadstation-voor-al-uw-gadgets foto 2

Je zou gewoon een stekkerdoos kunnen krijgen en alle afzonderlijke opladers op die strip kunnen aansluiten, maar die oplossing is lelijk, omvangrijk en inefficiënt, omdat elke afzonderlijke oplader een afzonderlijke AC-naar-DC-transformator gebruikt.

Een veel elegantere oplossing die de rommel vermindert, de behoefte aan één stopcontact reduceert en energiezuiniger is, is het gebruik van een USB-laadstation (afgebeeld bovenaan dit artikel). Met een laadstation gebruik je één stopcontact voor één transformator die op zijn beurt vier of meer USB-poorten van stroom voorziet.

Veel mensen missen de voordelen van het gebruik van een laadstation, want als ze aan een laadstation denken, denken ze aan een groot, omvangrijk rack-achtig apparaat dat meer thuishoort in een computerlokaal op school dan op hun nachtkastje. Hoewel je er zeker een voor thuis zou kunnen krijgen als je bijvoorbeeld alle tablets van het gezin op één georganiseerde plek wilt neerzetten, zal de meerderheid van de mensen het beste geholpen kunnen worden door een eenvoudig USB-laadstation met meerdere poorten aan te schaffen.

Niet alle USB-laadstations zijn echter gelijk gemaakt. Laten we dus eens kijken naar de functies waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een USB-laadstation.

Hoe u het juiste USB-laadstation selecteert

Het zoeken naar het juiste laadstation kan al snel overweldigend worden, aangezien er honderden op de markt zijn in elke mogelijke configuratie en tegen een breed scala aan prijsklassen. Om u te helpen kiezen tussen bepaalde modellen, hebben we de belangrijkste functies geschetst waar u op moet letten tijdens het winkelen, maar als u haast heeft en er meteen een wilt kopen, kunt u altijd naar het gedeelte met onze aanbevelingen springen.

UL-certificering

In de afgelopen jaren is er een uitbarsting van extreem lage kwaliteit en niet-gecertificeerde opladers op de markt geweest. Deze opladers zijn niet alleen niet bijzonder energiezuinig, ze kunnen uw apparaten ook beschadigen en zelfs brandgevaar opleveren.

Veiligheidscertificering door het Underwriters Laboratory is niet bepaald glamoureus, maar aangezien veel mensen hun opladers in hun slaapkamers gebruiken, is veiligheid van het grootste belang. Het laatste wat je wilt is dat de oplader onder je nachtkastje in brand vliegt en je bed in brand zet.

Als een apparaat niet UL-gecertificeerd is, zijn er geen vragen - koop het niet. Het besparen van $ 10 op een oplader is het risico van een huisbrand niet waard.

Vormfactor

USB-laadstations zijn er in drie vormen: wandladers, bedrade hubs en organizers. Welke vormfactor u selecteert, is over het algemeen een kwestie van persoonlijke voorkeur, gecombineerd met de overweging waar u deze gaat gebruiken.

Wandopladers (links weergegeven in de onderstaande afbeelding) zijn alles-in-één-modellen die rechtstreeks op de muur kunnen worden aangesloten als een gigantische transformator en geen verlengsnoer hebben. De doos, als je wilt, gaat recht tegen het stopcontact aan en alle USB-kabels voor je apparaten worden rechtstreeks in de aan het stopcontact bevestigde doos gestoken.

hoe-kiezen-het-beste-usb-oplaadstation-voor-al-uw-gadgets foto 3

Opladers met een snoer (boven in het midden) zijn in wezen identiek aan de wandopladers, met het verschil dat ze een netsnoer aan het stopcontact hebben. Dit heeft een duidelijk voordeel omdat u een paar meter extra beweging krijgt en de stekker kan worden gebruikt in kleine ruimtes waar een grotere oplader aan de muur onpraktisch of onmogelijk zou zijn. We gebruiken bijvoorbeeld een bedrade USB-oplader in onze slaapkamer, waar deze achter het bed wordt aangesloten met de USB-kabels naar beide nachtkastjes. Vanwege de afstand en uitlijning van het bedframe, zou het onmogelijk zijn om een ​​oplader aan de muur te gebruiken, maar een oplader met snoer kan net als een lamp worden aangesloten met voldoende ruimte over.

Oplaadstations in organizer-stijl (rechtsboven) zijn omvangrijker, maar bieden rekken, slots of caddies voor uw apparatuur. We schrikken over het algemeen terug voor deze producten, simpelweg omdat de prijsverhoging over het algemeen ergens tussen de 50 en 100% ligt boven de kosten van een vergelijkbare oplader, alleen voor een paar plastic opbergers. Als we echt vastbesloten waren om een ​​soort rack-gebaseerde organisatie voor ons laadstation te hebben, zouden we waarschijnlijk gewoon een bureau-organizer kopen om naast de gewone oplader te gebruiken. U vindt bureau-organizers / sorteerders en brievenbakken voor minder dan $ 10 in een breed scala aan materialen.

Aantal poorten

Je denkt misschien dat deze stap eenvoudig is: je hebt voldoende poorten nodig om al je apparaten op te laden. Maar denk niet: Oké, ik heb één smartphone, één tablet en één e-boeklezer, daarom heb ik drie poorten nodig. Het kostenverschil tussen modellen is triviaal wanneer de prijs per poort wordt berekend; geef jezelf de ruimte om uit te breiden. Als het doel is om de rommel te verminderen en slechts één stopcontact te gebruiken, dan moet je kopen met het oog op toekomstig gebruik. Koop dus een oplader met een paar poorten meer dan je momenteel nodig hebt.

Poortstroomsterkte

Net als bij externe accu's, hebben de USB-poorten op uw laadstation verschillende stroomsterktes, wat een aanzienlijk verschil kan maken in hoe snel uw apparaten worden opgeladen.

Standaard USB-stroomsterkte-uitgangen zijn 1A, 2.1A en 2.4A. Alle USB-apparaten worden opgeladen via poorten met een lagere stroomsterkte, maar apparaten met grote batterijen, zoals nieuwere tablets en smartphones, hebben veel tijd nodig om volledig op te laden via poorten met een lagere stroomsterkte. Dus voor die apparaten is het beter om poorten met een hogere stroomsterkte te hebben om ze op te laden.

hoe-kiezen-het-beste-usb-oplaadstation-voor-al-uw-gadgets foto 4

U hoeft niet per se een USB-laadstation te kopen dat alle poorten met een hoge stroomsterkte heeft, maar u moet zeker geen oplader kopen met alleen 1A-poorten. Als je twee opladers vergelijkt, als alle andere kenmerken gelijk zijn en de prijzen min of meer vergelijkbaar zijn, kies dan altijd voor de oplader met het grotere aantal 2.1A- en/of 2.4A-poorten. Apparaten krijgen in de loop van de tijd steeds meer stroom en het heeft weinig zin om niet een paar dollar uit te geven om de levensduur van uw oplader te verlengen.

Speciale oplaadfuncties

De bovenstaande functies zijn veel belangrijker dan eventuele speciale functies waarmee een oplader kan worden geleverd. Maar in sommige gevallen zijn extra functies nog steeds het vermelden waard. Sommige opladers hebben bijvoorbeeld poorten met speciale circuits om te profiteren van verschillende snellaadtechnologieën, zoals het Quick Charge-systeem van Qualcomm voor Android-apparaten. Anderen kunnen draadloos opladen omvatten naast de reguliere reeks USB-poorten, zodat u uw apparaat met draadloos opladen er bovenop kunt plaatsen.

Voor meer gebruikers heeft het geen zin om een ​​laadstation op te halen met apparaatspecifieke functies zoals correct snel opladen, maar als je een apparaat hebt dat dit ondersteunt, kun je de premium de moeite waard vinden.

Onze aanbevelingen

Als je denkt dat zijn geweldige jongens, maar vertel me serieus welke ik moet kopen en lees dan verder. Als je helemaal aan boord bent met het idee om je massa individuele opladers uit te wisselen voor een meer gestroomlijnd systeem, maar je bent niet geïnteresseerd in vergelijkingsshoppen voor jezelf, dan zijn hier enkele ijzersterke modellen die we aanbevelen.

Hoewel we niet de perfecte pasvorm voor elke situatie kunnen aanbevelen, zijn de volgende drie aanbevelingen absoluut de beste in hun klasse vanwege hun specifieke vormfactoren.

hoe-kiezen-het-beste-usb-oplaadstation-voor-al-uw-gadgets foto 5

De Anker Power Port 6 ($ 32) is compact (een beetje groter dan een pak kaarten), met instelbare poorten die automatisch de spanning verhogen tot 2,4 A wanneer dat nodig is om de snelste lading te leveren. Het bevat een netsnoer van 5 voet, zodat u het gemakkelijk kunt plaatsen waar u maar wilt, vooral wanneer omvangrijkere opties voor stopcontacten niet passen. Het wordt ook sterk aanbevolen: meer dan 3.000 Amazon-recensies en een solide 5-sterrenbeoordeling.

hoe-kiezen-het-beste-usb-oplaadstation-voor-al-uw-gadgets foto 6

De Anker Power Port 4 ($ 24) biedt de vormfactor van de muuroplader met twee poorten minder dan onze vorige aanbeveling, maar hetzelfde circuit dat intelligent opladen tot 2,4 A biedt op alle vier de poorten en dezelfde algehele hoge kwaliteit. Net als de grotere Power Port 6 heeft hij uitstekende beoordelingen (700+ beoordelingen met een gemiddelde van 5 sterren).

hoe-kiezen-het-beste-usb-oplaadstation-voor-al-uw-gadgets foto 7

Hoewel we al onze algemene afkeer van laadstations in organizer-stijl hebben uitgedrukt, zijn er een paar goede waarden als je graaft. Het Juicy Power 7-poorts laadstation ($ 47) heeft een UL-veiligheidscertificering (die vreemd genoeg ontbreekt in veel te veel stations in organizer-stijl), 7 poorten die allemaal in staat zijn tot 2,4 A-uitvoer en een compact genoeg ontwerp dat zelfs als u de organizer-aspect van de oplader, zit je niet vast met een of ander wangedrocht op je bureau of nachtkastje.


Gewapend met een beetje kennis kunt u de perfecte oplader voor uw behoeften vinden en, in het proces, die stekkerdoos aan individuele opladers verbannen die uw keukenblad of slaapkamervloer volproppen.

Meer verhalen

Waarom we een hekel hebben aan het aanbevelen van softwaredownloads aan onze lezers

Het downloaden van Windows-software is een puinhoop. Veel programma's proberen adware en andere schadelijke rommel naar uw computer te slepen. Zelfs veilige programma's die we testen, keren zich soms naar de donkere kant en beginnen later met het bundelen van rommel.

PSA: u kunt veel geld besparen op led-lampen met kortingen voor nutsvoorzieningen

LED-lampen zijn helderder, gaan langer mee en zijn radicaal efficiënter dan traditionele lampen, maar er is één ding dat ze niet zijn: goedkoper. Gelukkig zijn er volop kortingen en kunt u de kosten van uw LED-verlichtingsupgrade doorberekenen aan iemand anders. Lees verder terwijl we u laten zien hoe.

Waarom u geen MAC-adresfiltering op uw wifi-router zou moeten gebruiken

Met MAC-adresfiltering kunt u een lijst met apparaten definiëren en alleen die apparaten op uw Wi-Fi-netwerk toestaan. Dat is in ieder geval de theorie. In de praktijk is deze bescherming vervelend om in te stellen en gemakkelijk te doorbreken.

Een aparte gegevenspartitie voor Windows maken

Windows installeert zichzelf normaal gesproken op een enkele partitie op uw harde schijf. U kunt uw harde schijf echter opsplitsen in verschillende partities en uw gegevensbestanden apart van uw systeembestanden opslaan.

Hoe OneDrive te gebruiken als uw standaard opslaglocatie op Windows 8.1

Windows 8.1 integreert OneDrive (voorheen SkyDrive) overal, zelfs op de desktop. Misschien wilt u al uw persoonlijke bestanden opslaan in OneDrive, zodat ze overal toegankelijk zijn, maar Windows slaat niet altijd standaard op in OneDrive.

Vergeet knipperende ROM's: gebruik het Xposed Framework om je Android te tweaken

Veel kleine aanpassingen kunnen normaal gesproken alleen op Android worden uitgevoerd door aangepaste ROM's te laten knipperen. Met het Xposed Framework kunt u uw bestaande systeem wijzigen zonder een nieuw aangepast ROM te installeren. Het enige dat nodig is, is root-toegang.

Problemen met Minecraft LAN-games oplossen

Minecraft is een fantastisch spel om met vrienden op je lokale netwerk te spelen, maar het is niet leuk als je de helft van je tijd moet besteden aan het oplossen van verbindingsproblemen. Laten we eens kijken hoe u problemen met Minecraft LAN-spel kunt identificeren en oplossen.

Geek Trivia: Placebo's werken beter als ze?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de browsegeschiedenis en cookies van Safari op OS X te wissen

U heeft misschien niets te verbergen als we op internet surfen, maar u wilt misschien toch af en toe uw geschiedenis wissen. Het is vrij eenvoudig in Safari voor OS X en kost slechts een paar klikken.

Hoe de Windows 10 Weather-app te configureren

Hoewel er niet veel revolutionaire verbeteringen zijn geweest aan de Windows Weather-app sinds de vernieuwing ervan in Windows 8, is het nog steeds een populaire manier voor mensen om snel vanaf hun bureaublad in te checken met het weer. Hier leest u hoe u de instellingen van uw app configureert, de lijst met uw favorieten beheert en de