Hoe de Gnome-panelen in Ubuntu volledig transparant te maken?

We houden allemaal van transparantie, omdat het je bureaublad zo mooi en mooi maakt - dus vandaag laten we je zien hoe je transparantie kunt toepassen op de panelen in je Ubuntu Gnome-configuratie. Het is een eenvoudig proces, en hier is hoe het te doen.

Dit artikel is het eerste deel van een meerdelige serie over het aanpassen van de Ubuntu-desktop, geschreven door How-To Geek-lezer en ubergeek, Omar Hafiz.De Gnome-panelen transparant maken

Natuurlijk houden we allemaal van transparantie, het maakt je bureaublad zo mooi en mooi. Dus je gaat voor het inschakelen van transparantie in je panelen, je klikt met de rechtermuisknop op je paneel, kiest eigenschappen, gaat naar het tabblad Achtergrond en maakt je paneel transparant. Makkelijk toch? Maar in plaats van een mooi transparant paneel, krijg je vaak een rommelig, lelijk paneel zoals dit:

Gelukkig kan het eenvoudig worden opgelost, het enige wat we hoeven te doen is de themabestanden te bewerken. Als je thema een van die thema's is die bij Ubuntu zijn geleverd, zoals Ambiance, dan moet je het kopiëren van /usr/share/themes naar je eigen .themes-map in je thuismap. U kunt dit doen door de volgende opdracht in de terminal te typen:

cp -R /usr/share/themes/theme_name ~/.themes

Opmerking: vergeet niet om themanaam te vervangen door de themanaam die u wilt corrigeren.

Maar als uw thema er een is dat u hebt gedownload, staat het al in uw .themes-map. Open nu uw bestandsbeheerder en navigeer naar uw thuismap en ga vervolgens naar de map .themes. Als u het niet kunt zien, heeft u waarschijnlijk de optie Verborgen bestanden weergeven uitgeschakeld. Druk op Ctrl+H om het in te schakelen.

hoe-de-kabouterpanelen-in-ubuntu-volledig-transparante foto-maken 3

Nu in .themes vind je daar je eerder gekopieerde themamap, voer deze in en ga naar de map gtk-2.0. Daar vindt u mogelijk een bestand met de naam panel.rc, een configuratiebestand dat uw paneel vertelt hoe het eruit zou moeten zien. Als je het daar vindt, hernoem het dan naar panel.rc.bak. Als je niet vindt, geen paniek! Er is niets mis met je systeem, je thema heeft alleen besloten om de paneelconfiguraties in het gtkrc-bestand te plaatsen.

hoe-de-kabouterpanelen-in-ubuntu-volledig-transparante foto-maken 4

Open dit bestand met je favoriete teksteditor en aan het einde van het bestand is er een regel die er zo uitziet inclusief apps/gnome-panel.rc. Geef commentaar op deze regel door er een hekje # voor te plaatsen. Nu zou het er zo uit moeten zien # include apps/gnome-panel.rc

hoe-de-kabouterpanelen-in-ubuntu-volledig-transparante foto-maken 5

Sla op en verlaat de teksteditor. Verander nu je thema in een ander thema en schakel dan terug naar het thema dat je hebt bewerkt. Nu zou uw paneel er als volgt uit moeten zien:

Blijf ons volgen voor het tweede deel van de serie, waar we bespreken hoe u de kleur en lettertypen op uw panelen kunt wijzigen.

Meer verhalen

Hoe u de aan/uit- en resetknoppen van uw computer kunt bewijzen

Als je een kleintje in huis hebt (of kleintjes die vaak op bezoek komen) en je wilt je pc-toren niet verplaatsen om ze uit de buurt van de knoppen te houden, dan maakt deze slimme hack-kids ze het bewijs - verplaatsen is niet nodig.

Inspireer geekliefde met deze hilarische geek-valentijnskaarten

Wil je wat Geek Love sturen naar die ene speciale persoon? Waarom zou je het niet doen met deze ouderwetse valentijnskaarten van de basisschool, en win hun hart deze aanstaande Valentijnsdag - de geek-manier!

LVM (Logical Volume Management) beheren en gebruiken in Ubuntu

In ons vorige artikel hebben we je verteld wat LVM is en waarvoor je het misschien wilt gebruiken, en vandaag gaan we je door enkele van de belangrijkste beheertools van LVM leiden, zodat je zelfverzekerd bent bij het opzetten of uitbreiden van je installatie.

Week in Geek: Rogue Antivirus betrapt met AVG Logo Edition

Deze week hebben we geleerd hoe je snel een clip uit een videobestand kunt knippen met Avidemux, tegelvensters, een desktop op afstand bedienen met een iOS-apparaat, gebruik maken van Windows 7-bibliotheken, een Ubuntu-thuiscomputer veranderen in een LAMP-webserver, bureaubladmeldingen inschakelen voor Gmail in Chrome, welke beeldkanalen

Android Notifier duwt Android-meldingen naar uw bureaublad

Platformonafhankelijke applicatie Android Notifier koppelt je Android-telefoon aan je desktop via Bluetooth, Wi-Fi of mobiele verbinding en stuurt meldingen voor inkomende oproepen, sms-berichten en meer naar je desktop.

Desktop Fun: Valentijnsdag 2011 Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Eerst hebben we u lettertypen voor uw stationaire Valentijnsdag-behoeften, gevolgd door pictogrampakketten om uw bureaublad aan te passen. Vandaag sluiten we ons romantische vakantietrio af met een groter dan normaal formaat behangcollectie.

Vecht opnieuw tegen de Necromorphs op je bureaublad met het Dead Space 2-thema voor Windows 7

Ben je klaar om je weer bij Isaac Clarke aan te sluiten in zijn gevecht met de Necromorphs? Als je uitkijkt naar dit geweldige vervolg, dan wil je zeker een exemplaar van het Dead Space 2 Windows 7-thema voor je desktop pakken.

HTC Home brengt HTC's Weather Widget naar je Windows-bureaublad

Als je een fan bent van HTC's gelikte Sense UI-interface, brengt HTC Home een klein beetje van die interface naar je bureaublad als een combinatie van klok en weerwidget.

Apps verwijderen Batch verwijdert Android-applicaties

Je hebt plezier gehad met het uitproberen van allerlei apps, maar nu is het tijd om ze te verwijderen om ruimte op je telefoon vrij te maken; neem de gemakkelijke uitweg met Apps Uninstall, een bulk-verwijderingstoepassing voor Android-apparaten.

Vrijdagpret: Snowmageddon

Heb je een lange werkweek achter de rug en gaat je vrijdag niet snel genoeg voorbij? Als je vandaag wat stress nodig hebt, maak je dan klaar om de strijd aan te gaan met kwaadaardige gemuteerde sneeuwmannen in Snowmageddon!