Hoe u uw saaie Windows 10-bureaubladthema kunt opfleuren

Ziet uw Windows 10-bureaublad er een beetje saai uit? Je kunt het opfleuren met een nieuwe verfbeurt - inclusief nieuwe achtergrond, kleuren en een nieuwe muiscursor - door een thema toe te passen dat achtergronden, interfacekleuren, cursors en zelfs geluiden allemaal in één keer biedt.

In de nieuwste versie van Windows 10, namelijk de Creators Update, kun je je eigen aangepaste thema's maken en een reeks speciale thema's downloaden van de Microsoft Store. Laten we het bekijken.Zorg er eerst voor dat u de Windows 10 Creators Update uitvoert, die in april is uitgerold. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start om dit te controleren. Als u de opdracht Instellingen in het menu ziet, heeft u deze. Als je Configuratiescherm in het menu ziet, gebruik je nog steeds de eerdere versie van Windows en moet je de Creators Update installeren, wat je kunt doen via het Windows Update-scherm in Instellingen.


Nu kunt u proberen een thema te maken. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en klik in het pop-upmenu op de opdracht 'Personaliseren'. Klik in het venster Personalisatie op de instelling Thema's. Het venster toont uw huidige bureaubladachtergrond, kleur, geluiden en muiscursor.

Om die verschillende kenmerken te wijzigen, klikt u op de achtergrondoptie en kiest u een achtergrondafbeelding voor uw bureaublad.

Ga terug naar Thema's en klik op de optie Kleuren. Kies een Accentkleur voor je achtergrond, die gebaseerd kan zijn op je achtergrond of iets anders.

U kunt ook uw eigen aangepaste kleur verzinnen. Klik op de knop Aangepaste kleur en kies een aangepaste accentkleur uit het palet. Klik op Gereed.

Scroll naar beneden in het kleurenscherm. Je kunt ervoor kiezen om je kleuren een transparant effect te geven; toon accentkleuren op het Start-menu of -scherm, de taakbalk, het actiecentrum en de titelbalken; en kies een lichte of donkere modus.

Keer terug naar Thema's. Klik op de optie Geluiden. Vanuit het venster Geluiden kunt u de standaardgeluiden voor verschillende Windows-gebeurtenissen en -programma's wijzigen. U kunt er ook voor kiezen om het opstartgeluid van Windows te horen. Klik op OK als u klaar bent.

Ga terug naar Thema's. Klik op de optie Muiscursor. In het venster Muiseigenschappen kunt u een nieuwe cursor voor uw muis kiezen. Selecteer elke muisstatus en klik op de knop Bladeren. Dubbelklik in het venster met de verschillende cursors op de cursor die u wilt gebruiken.

U kunt de achtervolging inzetten door op een specifiek schema te klikken om alle muiscursorstatussen in één klap te wijzigen. Als u klaar bent, klikt u op OK.

Als u uw aangepaste achtergrond, kleur, geluiden en cursors wilt opslaan, klikt u op de knop Thema opslaan. Geef uw thema een naam en sla het op.

Als u de stappen voor het maken van uw eigen thema niet wilt doorlopen, kiest u er een van Microsoft. Klik in het venster Thema's op de link om 'Meer thema's in de winkel te krijgen'.

U kunt nu de thema's verkennen in de Microsoft Store.

Als je er een vindt die je leuk vindt, klik erop om de volledige pagina weer te geven en klik vervolgens op de knop Ophalen om het te downloaden en te installeren.

Nadat het thema is geïnstalleerd, klikt u op de knop Starten om terug te keren naar het scherm Thema's. Je ziet nu je nieuwe thema genesteld tussen de bestaande. Klik erop om het toe te passen. Het nieuwe thema geeft uw Windows-bureaublad, startmenu of scherm en andere functies een nieuwe look en feel.


Kijk voor meer op:

  • Hoe u uw computertoetsenbord kunt aanpassen
  • Hoe u uw Windows 10-scherm kunt aanpassen en verbeteren
  • Het menu 'Verzenden naar' aanpassen in Windows
  • Hoe u uw standaardapps kunt aanpassen in Windows 10
  • Hoe aan te passen, de opdrachtprompt te bedienen in Windows 10

Aanbevolen verhalen

Power Tools voor bedrijven: onmisbare apps voor uw marketingpijplijn

Prysm CMO Paige O'Neill deelt hoe Hootsuite, HubSpot, LinkedIn, Salesforce en Skype for Business een integraal onderdeel zijn van de marketinginspanningen en organisatiebrede communicatie van haar bedrijf.

Adobe Beefs Up Stock Photo Library, Tips PowerPoint Plugin

De stockfotografie-service van Adobe voegt inhoud toe van Reuters, USA Today en Stocksy, terwijl de AI-ondersteunde visuele zoekactie wordt verbeterd.

Apple verduidelijkt hoe tips zouden moeten werken in iOS-apps

Apple wil natuurlijk 30 procent van dat lieve in-app-fooigeld krijgen.

Voeg plezier en avontuur toe aan saaie middagen thuis of op het werk met Dungeon Robber

Heb je zo'n lange saaie middag thuis of op het werk en heb je iets nodig om de boel op te fleuren? Pak dan je avontuurlijke uitrusting en geniet van een leuke verkenning van kerkers met het tekstachtige browserspel Dungeon Robber!