Zoeken op internet vanuit het menu Start in Windows 7

De nieuwe zoekfunctie in Windows 7 is sterk verbeterd voor het navigeren op uw pc. Maar hoe netjes zou het zijn om op internet te zoeken vanuit het Startmenu? Hier laten we je zien hoe je dat doet.

Deze methode maakt gebruik van de Groepsbeleid-editor die niet beschikbaar is in Home-versies van Windows 7.

Typ eerst gpedit.msc in het zoekvak in het menu Start en druk op Enter.hoe-op-het-internet-zoeken-van-het-startmenu-in-windows-7 foto 1

Wanneer de Groepsbeleid-editor wordt geopend, navigeert u naar Gebruikersconfiguratie Beheersjablonen Startmenu en taakbalk. Dubbelklik vervolgens op Add Search Internet-link aan Start Menu.

hoe-op-het-internet-zoeken-van-het-startmenu-in-windows-7 foto 2

Selecteer in het scherm dat verschijnt Inschakelen, klik op OK en sluit de Groepsbeleid-editor af.

hoe-op-het-internet-zoeken-van-het-startmenu-in-windows-7 foto 3

Als je nu iets wilt zoeken in het Startmenu, zie je een extra link zodat je op internet kunt zoeken.

Dan wordt uw zoekopdracht geopend in uw favoriete browser...

hoe-op-het-internet-zoeken-van-het-startmenu-in-windows-7 foto 5

Dit is een aardig trucje dat je meer zoekopties geeft vanuit het Startmenu. Het kan zelfs van pas komen als u geen browsersessie open hebt staan ​​en snel op internet wilt zoeken.

Meer verhalen

Beginners: ontdek nieuwe websites met StumbleUpon voor Google Chrome

Als je een langzame dag hebt en niets ziet er interessant uit op het net, wat doe je dan? In plaats van dezelfde sites opnieuw te bekijken, kunt u plezier beleven aan het vinden van nieuwe websites met de StumbleUpon-extensie voor Google Chrome.

Hoe de User Agent-string in Firefox te wijzigen

Heeft u een snelle manier nodig om de user-agent-string in Firefox voor een specifieke website te wijzigen? Kies de tekenreeks die u nodig hebt uit een vooraf ingestelde lijst (of uit aangepaste vermeldingen) met de extensie User Agent Switcher.

Koppel SkyDrive, S3, Google Docs en andere cloudopslag in Windows Verkenner

Online bestandsopslagservices zoals SkyDrive en Amazon S3 worden steeds populairder en velen van ons slaan bovendien dagelijks documenten en andere bestanden online op met webapps zoals Google Apps. Hier leest u hoe u deze opslagservices kunt integreren met uw Windows-pc en ze op dezelfde manier kunt openen als

Meerdere bookmarklets samen organiseren en combineren?

Bladwijzers zijn een geweldige aanvulling op elke browser, maar net als gewone bladwijzers kunnen ze ruimte innemen als je een grote verzameling hebt. Zie hoe gemakkelijk het is om ze te combineren tot een enkele bookmarklet met behulp van de Bookmarklet Combiner-website.

Hoe Photoshop te repareren De Escape-toets in Windows breken

Irriteert Photoshop u door de escape-toets in andere programma's te verbreken? Hier is een AutoHotkey-script waarmee u Photoshop kunt uitvoeren en toch de escape-toets kunt gebruiken zoals gebruikelijk in andere programma's.

Snel de naam van geripte of gedownloade tv-seriebestanden wijzigen

Mediacentrum-applicaties, zoals XMBC en Boxee, vereisen vaak bepaalde naamgevingsconventies om hoesafbeeldingen en metadata voor tv-afleveringen op de juiste manier op te halen. Hier leest u hoe u uw tv-programma's snel kunt organiseren met TVRenamer.

Installeer Linux Mint op uw Windows-computer of netbook

Wil je het populaire Linux Mint OS uitproberen op je Windows-computer of netbook? Hier leest u hoe u het zelfs zonder een cd/dvd-station kunt doen met het Mint4Win-installatieprogramma.

Aan de slag met TrueCrypt Drive Encryption op Mac OS X

We hebben in het verleden TrueCrypt voor on-the-fly-codering op andere besturingssystemen behandeld. Nu is het tijd om te kijken naar het installeren en gebruiken van TrueCrypt op Apple Macintosh OS X (met name 10.6.4).

Voeg leuke afbeeldingen toe om het melklogo te onthouden in Firefox of Chrome

Remember The Milk is een uiterst handig hulpmiddel voor mensen die takenlijsten gebruiken. Als je Firefox of Chrome gebruikt, kun je leuke afbeeldingen aan je account toevoegen met het gebruikersscript The Remember The Milk Cow.

Vraag de lezers: welke e-mailservices gebruikt u?

E-mail maakt deel uit van ons dagelijkse online leven, of we nu op het werk of thuis zijn. Deze week willen we graag weten van welke e-maildiensten jij gebruik maakt op je werk of thuis.