Hoe interessant te zijn als alles al is gezegd

Iedereen die al een tijdje aan het schrijven is, kent het gevoel -- die met kippenvel gevulde vloed van openbaring als je je realiseert dat het idee dat je net had, gewoon niet van deze wereld is. 'Hier heeft niemand anders ooit aan gedacht!' zeg je tegen jezelf. Je haast je naar de computer om meer te weten te komen, om te ontdekken dat het onderwerp al uitgebreid is besproken, op een deprimerend ander aantal manieren.

Waarom het zo ongrijpbaar is om originele inhoud te maken.

Alles wat gezegd had kunnen worden, is al gesproken in honderden of zelfs duizenden verschillende iteraties, dus waarom zou iemand naar je luisteren? De kans is immers groot dat iedereen het al eerder heeft gehoord, toch?

Er is veel advies over het schrijven van originele inhoud, variërend van het generieke 'wees behulpzaam, los een probleem op' tot het bekende 'goede artiesten kopiëren, geweldige artiesten stelen'. Maar dergelijke instructie inspireert vaak tot halfbakken, repetitieve inhoud, en erger nog, slaat de plank volledig mis.Originaliteit kan alleen een probleem worden als we proberen iemand te zijn die we niet zijn. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit te omzeilen: vertel in plaats daarvan je verhaal.

Denk terug aan het begin van uw bedrijf.

De meeste ondernemers hebben een hele goede reden waarom ze een bedrijf zijn begonnen. Een diepgeworteld gevoel van doelgerichtheid drijft hen. Ze worden ofwel geconfronteerd met een probleem waarvoor geen onmiddellijke of effectieve oplossing bestaat, of ze zijn eenvoudigweg niet in staat de status-quo te accepteren en willen verandering.

De meerderheid zal ook een verleden hebben dat bezaaid is met jarenlange beproevingen, teleurstellingen, drama en passie -- met hier en daar een klein beetje succes dat uiteindelijk tot iets substantieels leidt.

Verhalen zoals deze zijn intens spannend en herkenbaar -- dat is ook waarom ze zulke geweldige films maken. Neem bijvoorbeeld het verhaal over hoe Apple zijn naam kreeg. Sommigen geloofden dat de naam werd gegeven ter ere van Apple Records, het muzieklabel van The Beetle, terwijl anderen dachten dat het de verboden appel van kennis vertegenwoordigde die door Eva was gebeten. Maar in de biografie van Steve Job staat dat hij het bedrijf Apple noemde nadat hij terugkwam van een appelboomgaard (terwijl hij een fruitarisch dieet volgde) omdat hij dacht dat het 'leuk, levendig en niet intimiderend' zou zijn. Ik weet het, nogal een anticlimax, maar dit is een perfect voorbeeld van hoe geweldige verhalen uitgroeien tot folklore en legendes.

Een bedrijf hoeft echter geen Apple, Facebook of Google te zijn om een ​​geweldig verhaal te hebben. Mensen met een bescheiden achtergrond die geweldige dingen gaan doen, zorgen elke dag voor een zeer boeiende lezing. Omdat de geschiedenis van elk bedrijf natuurlijk uniek is, vormt het het perfecte startpunt voor een marketingstrategie.

Merkverhaal omzetten in merkboodschap.

Door je te concentreren op je ervaringen uit het verleden, probeer je in feite terug te keren naar het waarom achter het bestaan ​​van je bedrijf. Gebruikmaken van uw professionele en persoonlijke ervaringen is de beste en kortste manier om unieke inhoud te creëren die herkenbaar, gedenkwaardig en relevant is.

Hier zijn enkele vragen die u uzelf kunt stellen:

  • Waarom bestaat uw bedrijf of wat is het doel ervan?

  • Wat heeft je ertoe aangezet om een ​​bedrijf te starten?

  • Wat is er volgens u mis met uw branche en/of de wereld in het algemeen?

  • Wat waren je uitdagingen, en hoe heb je ze overwonnen?

  • Heeft u een unieke, creatieve kijk op problemen waar u met trots over praat?

  • Wat waren enkele van uw belangrijkste triomfen en mislukkingen?

Deze en andere soortgelijke vragen kunnen helpen om de marketingstrategie van uw merk vorm te geven in beter gedefinieerde onderwerpen en thema's die kunnen worden gebruikt om inhoud te creëren, zoals blogposts, webpagina's, artikelen, nieuwsbrieven en video's. Vertrouw natuurlijk niet alleen op uw inzichten. Uw teamleden zullen soortgelijke ervaringen hebben, dus geef ze ook de kans om een ​​bijdrage te leveren.

Mensen zijn het zat dat bedrijven constant proberen hun nieuwste producten aan hen te pitchen. Verhalen daarentegen prikkelen de fantasie van mensen en geven ze hoop en een doel om naar te streven. Dus door te vertellen wat je hebt meegemaakt, kunnen mensen zich inleven in je missie.

Een luisteraar kan zich in feite verloren voelen in het verhaal als hij/zij het interessant vindt. De narratieve transporttheorie, zoals het wordt genoemd, stelt dat mensen het gevoel kunnen hebben dat ze zijn geteleporteerd naar de wereld van hun personage in een verhaal waarmee ze zich kunnen identificeren. Ze kunnen uitwijken, de tijd uit het oog verliezen en daardoor sterke emoties ervaren.

Uit onderzoek van Paul Zak bleek dat karaktergedreven verhalen vertellen bij proefpersonen leidde tot de productie van het hormoon oxytocine. Ook bekend als het 'knuffelhormoon', bevordert oxytocine empathie, motiveert prosociaal gedrag en helpt mensen om samen te binden.

Afsluitende gedachten.

Ondernemers en ontdekkingsreizigers hebben veel gemeen. Beiden hebben een risicovolle houding, zoeken graag naar nieuwe manieren om dingen te doen in plaats van genoegen te nemen met wat al beschikbaar is, en beide hebben een geweldig verhaal te vertellen. Het onthullen van je kennis en inzichten in de context van je reis en ervaring maakt het leerproces veel leuker en herkenbaarder.

Ten slotte is elk verhaal ook een eeuwigdurend werk in uitvoering. Hoewel wat er achter je staat ongetwijfeld een goed verhaal zal opleveren, moet je er rekening mee houden dat er dagelijks een nieuwe pagina aan wordt toegevoegd. Dagelijkse ervaringen kunnen worden omgezet in boeiende inhoud en ook worden gedeeld met een publiek. Je zou het eens moeten proberen.

Aanbevolen verhalen

Sony zou grotere risico's moeten nemen op CES

Ik heb altijd een zwak gehad voor Sony. Ik ben opgegroeid met een Walkman-cassettespeler en een absurde 13-inch Sony-tv die in mijn slaapkamer was aangesloten op de Sega Saturn. Maar...

Nintendo mini NES-modders bedenken hoe ze nieuwe games kunnen toevoegen

ROM's kunnen zijdelings op het systeem worden geladen, maar een bepaald niveau van technische kennis wordt aanbevolen.

Wat kunt u doen als elektronische apparaten in de buurt het beeldscherm van een laptop uitschakelen?

Wanneer we op onze laptops werken, hebben we de neiging om andere apparaten zoals onze mobiele telefoons in de buurt te houden voor gemakkelijke toegang en gebruik, maar wat doe je als apparaten in de buurt ervoor zorgen dat het scherm van de laptop wordt uitgeschakeld? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een gefrustreerde lezer.

LG op CES 2017: alles wat je moet weten

LG toonde naast een belachelijk dunne tv ook robots. Blijf hier op de hoogte van al het nieuws.

Bokeh & Art Highlights Interessante bokeh-filtereffecten [Video]

Afgelopen december hebben we u laten zien hoe u uw eigen aangepaste bokeh-effecten voor foto's kunt maken; deze leuke video van Samsung laat allerlei interessante manieren zien waarop je ze kunt gebruiken.