Hoe Windows Home Server te installeren en in te stellen

Heeft u altijd al toegang willen hebben tot al uw belangrijke bestanden, muziek, foto's en meer vanaf alle computers in uw huis vanaf één centrale server? Vandaag zullen we Windows Home Server bekijken en u laten zien hoe u het kunt installeren en configureren met andere machines in uw netwerk.

Windows Home Server (WHS) is bedoeld voor uw gezinsbehoeften of voor gebruik in een huis of klein kantoor. Het stelt u in staat uw belangrijke documenten en digitale mediabestanden op één box te centraliseren en biedt gemakkelijke toegang vanaf andere machines in uw netwerk. Het heeft de mogelijkheid om een ​​back-up van 10 computers te maken en deze indien nodig te herstellen. Het fungeert als een mediaserver, back-upoplossing, gegevensherstel, documentbeheer en geeft u toegang tot wat u nodig hebt vanaf elke locatie waar een internetverbinding is. Met behulp van een gepersonaliseerd websiteadres kunt u uw gegevensbestanden veilig downloaden en uploaden.

Je kunt servermachines kopen waarop WHS al is geïnstalleerd, of je kunt er zelf een maken (wat veel geeky en leuk is). Het leuke is dat je een oudere desktop opnieuw kunt gebruiken om Windows Home Server uit te voeren. Een machine met een Pentium III van 1 GHz, 512 MB RAM en een harde schijf van 80 GB zal werken als de minimumvereisten, maar zoals u weet, zijn minimale en aanbevolen vereisten totaal verschillende dingen. U kunt de minimale en aanbevolen systeemvereisten bekijken in de WHS PDF-gids van Microsoft (link hieronder).Start de installatie

Installatie is zeer eenvoudig en eenvoudig te doen. Start op vanaf de WHS-installatieschijf en start de installatiewizard.

Selecteer je regio en toetsenbordinstellingen...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 2

Kies nu de aandrijving(en) die in de machine zitten. In dit geval is er maar één, maar als je meerdere schijven hebt, zorg er dan voor dat ze worden vermeld. Als u op een later tijdstip extra schijven wilt toevoegen, is dit een eenvoudig proces dat we in een toekomstig bericht zullen bespreken.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 3

Selecteer Nieuwe installatie…

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 4

Accepteer de Microsoft EULA...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 5

Voer uw Windows Home Server-productsleutel in...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 6

Vervolgens is het tijd om uw nieuwe Home Sever een naam te geven...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 7

Controleer nogmaals de harde schijven die worden geformatteerd ...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 8

Het zal je opnieuw vragen om ervoor te zorgen dat alle gegevens van de schijven worden verwijderd ...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 9

Eindelijk is het tijd om het installatieproces te starten. De hoeveelheid tijd die nodig is om te voltooien, verschilt per systeem. Reken erop dat het hele proces minimaal een uur en wellicht langer duurt.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 10

Er is niets van u nodig terwijl de installatie plaatsvindt. Het systeem zal verschillende keren opnieuw opstarten en u zult verschillende schermen zien verschijnen terwijl het proces is voltooid...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 11

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 12

Installatie voltooien

Wanneer u bij het volgende welkomstscherm komt, bent u bijna klaar.

Typ een wachtwoord en wachtwoordhint voor de server.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 14

Beslis of u automatische updates wilt instellen of niet...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 15

Kies of je mee wilt doen aan het Customer Experience Improvement Program of niet...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 16

Kies of u automatische Windows Foutrapportage wilt inschakelen...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 17

Dat is alles. U hoeft geen toetsenbord, monitor of muis aan de server over te laten. Het enige dat u hoeft te hebben, is een Ethernet-kabel die naar uw router loopt (draadloos wordt niet ondersteund). U kunt de machine vanaf elke computer in uw netwerk beheren nadat u Windows Home Server Connector op de andere machines hebt geïnstalleerd.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 18

Windows Home Server-console

Om de computers in uw netwerk met de server te verbinden, moet u de Windows Home Server Connector installeren die als aparte download beschikbaar is. U moet de WHS Connector installeren op elke computer in uw netwerk die u met de server wilt verbinden. Het verbindt uw computers met WHS, maakt automatische nachtelijke back-ups mogelijk, bewaakt de gezondheid van het computernetwerk en stelt u in staat om de server op afstand vanaf uw computer te beheren.

Als u geen cd wilt verspillen om deze te installeren, kunt u een gratis programma zoals Virtual CloneDrive gebruiken en de ISO koppelen en de bestanden overbrengen naar een flashstation.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 19

Voordat u de connector op XP installeert, moet u Microsoft .NET Framework 2.0 installeren en het zal u indien nodig door het proces leiden.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 20

Wanneer u WHS Connector Setup start, zoekt het naar de Home Server...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 21

Dan is het gewoon een kwestie van de rest van de wizard doorlopen.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 22

Tijdens het proces moet u het wachtwoord invoeren dat u voor de server hebt gemaakt.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 23

Bepaal of u wilt dat uw computer wordt geactiveerd als deze in de slaapstand staat om er een back-up van te maken...

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 24

Wanneer de configuratie is voltooid, krijgen we onze instellingen te zien: activeer de computer voor back-up tussen 12:00 en 06:00 uur. Ook in dit geval krijgen we een bericht dat er geen back-up van een van de schijven op de pc wordt gemaakt. Dit komt omdat het is geformatteerd als een FAT 32-volume en het alleen back-ups maakt van schijven die zijn geformatteerd als NTFS.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 25

Het pictogram van de Home Server Console bevindt zich in het systeemvak en u kunt sommige instellingen ervan beheren door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 26

Het geeft de gezondheid van uw netwerk weer en toont beveiligingswaarschuwingen (deze functie kan eenvoudig worden uitgeschakeld). In dit geval kunnen we zien dat een van de machines op het netwerk de firewall heeft uitgeschakeld.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 27

Wanneer u WHS Console opent, wordt u gevraagd om in te loggen op de server. Er zijn een paar andere functies die u leuk vindt om het wachtwoord te onthouden, een wachtwoordhint en het opnieuw instellen van de console.

Nadat u bent aangemeld, kunt u de server en zijn verschillende functies configureren en beheren. In toekomstige artikelen zullen we de WHS-console nader bekijken.

Als u meer gedetailleerde wijzigingen aan uw server moet aanbrengen, is een andere goede optie om Remote Desktop te gebruiken, wat eenvoudiger is dan het aansluiten van een monitor, toetsenbord en muis.

hoe-te-installeren-en-configuratie-windows-home-server foto 30

Updates downloaden

Nu de installatie is voltooid, moeten we alle nieuwste updates van Microsoft toevoegen. Klik op Start Alle programma's en vervolgens op Windows Updates. Hiermee krijgt u ook de nieuwste serverbeveiligingsupdates en Power Pack-updates. Power Packs zijn updates die nieuwe functies toevoegen en oplossingen bieden voor bekende problemen voor Windows Home Server.

hoe-windows-home-server te installeren en in te stellen foto 31

Conclusie

Deze handleiding zou u op weg moeten helpen met het gebruik van uw nieuwe Home Server. Het komt op veel coole manieren van pas als u uw digitale entertainment wilt centraliseren en toegang wilt krijgen vanaf elke machine met XP of hoger. Of als u een huis of een klein kantoor heeft en overal toegang wilt hebben tot uw werk waar een internetverbinding is. Er zijn verschillende goede redenen om uw eigen server thuis te hebben, als u een krachtige gebruiker bent. In het komende jaar zullen we u meer gedetailleerde tutorials geven over het instellen en gebruiken van uw Home Server. Als je toevallig een extra desktop hebt die je niet gebruikt en als server kunt gebruiken, bieden ze een gratis proefperiode van 30 dagen, zodat je het zelf kunt uitproberen. Als je het leuk vindt, kun je een volledige licentie kopen en ik heb het op internet gezien voor ongeveer $ 99 of een beetje goedkoper, afhankelijk van waar je kijkt.

Download Windows Home Server 30 dagen op proef

Windows Home Server Connector-software-cd downloaden

Aan de slag-handleiding voor Windows Home Server (pdf)

Meer verhalen

Browsergeschiedenis bekijken op basis van host en datum in Chrome

Ben je het zat om door een wirwar van websites te bladeren om die ene website te vinden die je eerder hebt bezocht? Nu kunt u uw browsergeschiedenis bekijken op basis van host en datum met de History2-extensie voor Google Chrome.

Tekst automatisch vertalen in Google Chrome

Heeft u een snelle en eenvoudige manier nodig om een ​​onbekende taal te begrijpen tijdens het surfen op internet? Doe dan met ons mee terwijl we de Auto-Translate-extensie voor Google Chrome bekijken.

Repareer het valse UPS-trackingnummer-virus door uw machine opnieuw op te starten

Als jij of iemand die je kent onlangs is geïnfecteerd omdat ze werden misleid om een ​​nep verzendlabel in een e-mail te openen, dan is er een snelle en gemakkelijke manier om er vanaf te komen. Dit zijn tenminste de stappen die op onze testmachine hebben gewerkt.

Blogberichten maken en publiceren in Word 2010 en 2007

Bent u op zoek naar een manier om eenvoudig blogberichten te maken en te publiceren met de bewerkingskracht van Microsoft Word? Vandaag bekijken we hoe u kwaliteitsblogposts kunt maken in Word 2010 en 2007.

Laat Microsoft Security Essentials sneller scannen door bepaalde bestandstypen uit te sluiten

Microsoft Security Essentials (MSE) is het gratis anti-malwarehulpprogramma bij uitstek hier bij How-To Geek, omdat het weinig systeembronnen nodig heeft en effectief is. Hier hebben we een snelle tip waarmee uw MSE-scans sneller kunnen worden uitgevoerd door bepaalde bestandstypen uit te sluiten.

Installeer Ubuntu Linux eenvoudig met Windows met behulp van het Wubi-installatieprogramma

Je bent misschien op zoek naar een manier om Ubuntu Linux uit te proberen, maar houdt niet van het idee om een ​​partitie te maken, een langzame live-cd te gebruiken, of je hebt niet genoeg middelen om een ​​virtuele machine te draaien. Vandaag bekijken we het gebruik van het Wubi-installatieprogramma om Ubuntu met heel weinig moeite op uw computer te laten werken.

Google-vertaalkracht toevoegen aan Firefox

Bent u op zoek naar een snelle, probleemloze manier om webpagina's te vertalen? Dan wil je zeker eens goed kijken naar de Translate-extensie voor Firefox.

Windows 7-welkomstscherm voor altijd? Hier is de oplossing (misschien)

Volgens dit Microsoft Knowledge Base-artikel, als u uw bureaublad hebt ingesteld om een ​​effen achtergrond in plaats van een achtergrond te gebruiken, blijft uw systeem 30 seconden hangen tijdens het aanmeldingsproces.

Bureaubladplezier: verzameling winterbehang

Als je op zoek was naar een mooi winterlandschap om je bureaublad op te fleuren, dan wil je zeker een kijkje nemen in de Winter Wallpaper-collectie die we vandaag voor je hebben.

Krijg toegang tot 100+ URL-verkortingsservices in Firefox

Gebruikt u elke dag URL-verkortingsservices en hebt u een snelle manier nodig om ze te openen? Nu hebt u toegang tot meer dan 100 verschillende services met de Shorten URL-extensie voor Firefox.