PHP installeren op IIS 6 voor Windows Server 2003

Een van de meest populaire ontwikkelplatforms op het web is PHP, dat veel populaire applicaties en sites mogelijk maakt, zoals Facebook, WordPress en Joomla. Hoewel de meeste van deze systemen zijn 'ontworpen' om te worden gebruikt op een Linux-systeem met de Apache Web Server, kunt u PHP-applicaties via IIS 6 implementeren op uw Windows Server 2003-systeem.

PHP configureren

Om ervoor te zorgen dat Windows PHP-code kan uitvoeren, moeten de binaire PHP-bestanden naar uw systeem worden gekopieerd. Er is geen installatie vereist, maar er moet enige configuratie worden uitgevoerd om het correct te laten werken. De eerste stap is om de PHP Windows Binaries te downloaden en ze uit te pakken (d.w.z. 'C:PHP'). Voor IIS 6 moeten de niet-thread-veilige binaire bestanden worden gebruikt.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 1Kopieer het bestand 'php.ini-production' uit de uitgepakte bestanden en plak het in de Windows-map. Hernoem dit bestand in de Windows-directory naar 'php.ini'.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 3

Open het bestand 'php.ini' in Kladblok en configureer het indien nodig. Out of the box, de productieconfiguratie die we hebben gekopieerd, is vooraf geconfigureerd voor wat het PHP-team denkt dat goed is voor een productieserver. Er zijn een paar wijzigingen die u moet aanbrengen om PHP te configureren voor uw IIS 6-systeem:

  • Verwijder commentaar en stel de sleutel in, cgi.force_redirect = 0
  • Uncomment de sleutel, fastcgi.impersonate = 1
  • Verwijder commentaar en stel de sleutel extension_dir in op de map 'ext' in het pad waarnaar PHP is uitgepakt (d.w.z. 'C:PHPext').
  • Stel de sleutel, date.timezone in op de tijdzone van uw server (de URL op de regel boven deze sleutel geeft de geaccepteerde waarden weer).

Op dit moment kan uw Windows-systeem PHP-scripts uitvoeren vanaf de opdrachtregel met behulp van de tool 'php.exe'.

De IIS 6 FastCGI-extensie installeren

Om ervoor te zorgen dat Internet Information Services (IIS) 6 PHP-scripts kan uitvoeren en aanbieden, is enige aanvullende configuratie vereist. In deze handleiding zullen we PHP op IIS installeren met behulp van de FastCGI-interface die een goede balans tussen stabiliteit en prestaties biedt. Aangezien FastCGI niet standaard bij IIS 6 is inbegrepen, moeten we het downloaden en installeren.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 4

Het FastCGI-installatieprogramma vereist geen configuratie, maar zodra de FastCGI-extensie is geïnstalleerd, moeten we deze configureren om PHP uit te voeren.

Open het bestand 'C:WINDOWSsystem32inetsrvfcgiext.ini' in Kladblok en zoek het gedeelte 'Types' en voer de configuratie-informatie in:

[Soorten]
php=php

[PHP]
ExePath=C:PHPphp-cgi.exe
InstanceMaxRequests=5000
EnvironmentVars=PHP_MAX_REQUESTS:5000

Pas deze waarden indien nodig aan in overeenstemming met uw omgeving, maar het is belangrijk dat alle instellingen de juiste waarden hebben. Als u klaar bent, slaat u dit bestand op.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 5

IIS configureren om PHP uit te voeren via FastCGI

Met zowel PHP als FastCGI geïnstalleerd en geconfigureerd, hoeft u alleen nog IIS 6 in te stellen. Wanneer u de IIS Management Console opent, zorgt u er onder de Web Service Extensions voor dat de FastCGI Handler is ingesteld op toegestaan.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 6

Ga vervolgens naar de instellingen voor Eigenschappen voor de groep Websites.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 7

Klik op het tabblad Home Directory op de knop Configuratie.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 8

Voeg een toewijzing toe voor bestanden met de .php-bestandsextensie met het uitvoerbare bestand ingesteld op de FastCGI-extensie DLL.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 9

Nadat u alle wijzigingen hebt toegepast, start u IIS opnieuw.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 10

PHP testen

Op dit moment is uw server klaar voor gebruik, maar voor de zekerheid kunnen we uw PHP-configuratie vrij eenvoudig via IIS bevestigen. Maak een tekstbestand aan in de map 'C:Inetpubwwwroot' genaamd 'phpinfo.php' dat simpelweg de regel bevat:

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 11

Blader ten slotte naar het adres: 'http://localhost/phpinfo.php' op uw server en u zou de PHP-informatiepagina moeten zien. Als de pagina succesvol is geladen, is PHP nu actief op uw computer.

hoe-te-installeren-php-op-iis-6-for-windows-server-2003 foto 12

Conclusie

Zodra u PHP op uw Windows-systeem draait, kunt u profiteren van de vele op PHP gebaseerde applicaties die beschikbaar zijn en uw eigen applicaties ontwikkelen en implementeren.

Links

Download PHP Windows Binaries (niet thread-safe)

IIS 6 FastCGI-extensie downloaden

Meer verhalen

Voorbeeldafbeeldingen bekijken met een lightbox-effect in Windows

Ben je de standaard foto-previewer in Windows 7 beu en jaloers op de coole Quick Look Preview-tool van je Mac? Hier leest u hoe u met Picasa Photo Viewer op een snelle en hippe manier een voorbeeld van uw foto's kunt bekijken in Windows.

Een gebruiker toevoegen aan een groep (of tweede groep) op Linux

Het wijzigen van de groep waaraan een gebruiker is gekoppeld, is een vrij gemakkelijke taak, maar niet iedereen kent de opdrachten, vooral niet om een ​​gebruiker aan een secundaire groep toe te voegen. We lopen alle scenario's voor je door.

Beginnersgids voor het instellen van Windows 7 Media Center

Als u overstapt van XP naar Windows 7, is Media Center een van de nieuwe functies waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. In deze zelfstudie zullen we het proces van het voor de eerste keer configureren doornemen en enkele van de standaardfuncties bekijken.

Hoe een op zichzelf staande e-mailomgeving te bouwen

Een veel voorkomende functie van veel programma's is de mogelijkheid om e-mail te verzenden. Bij het werken aan ontwikkelingsprojecten of het doen van productdemo's die gebruikmaken van e-mail, kan het hebben van een omgeving waarvan u weet dat deze zal werken van cruciaal belang zijn. Voor deze situaties, met een volledig op zichzelf staand e-mailsysteem, zijn dat alle verzonden e-mails

Vier manieren om directe toegang tot een terminal in Linux te krijgen

Als je ooit een terminal nodig hebt die altijd beschikbaar is in Linux, zijn hier vier verschillende manieren waarop je een terminal kunt openen met maximaal drie knoppen.

E-mail importeren van Outlook naar Apple Mail.app met Thunderbird

Een probleem om te overwegen bij het overschakelen van Windows naar OS X is e-mail, aangezien Windows-gebruikers vaak geworteld zijn in Outlook. Vandaag laten we zien hoe u van Outlook naar Apple's Mail.app kunt gaan met Mozilla's Thunderbird als een brug om de kloof te overbruggen.

Gemakkelijker door lange Word-documenten navigeren met behulp van miniaturen

Als je ooit een lang Word-document moet lezen, kan het vervelend zijn om er helemaal doorheen te scrollen om te vinden wat je nodig hebt. Vandaag kijken we naar het gebruik van de miniatuurfunctie om er sneller doorheen te navigeren.

Lettertypen op uw pc installeren, beheren en verwijderen

Als je onlangs een aantal geweldige lettertypen hebt gevonden die je op je Windows-systeem wilt gebruiken, dan is het installeren ervan misschien niet iets waar je bekend mee bent. Vandaag laten we u zien hoe u deze lettertypen gemakkelijk kunt beheren.

Week in Geek: Scareware krijgt Live Support Edition

Deze week hebben we geleerd hoe u IM-gesprekken privé kunt houden, aan de slag kunt gaan met OneNote 2010, ontbrekende USB-drives in Windows 7 en Vista kunt vinden, aangepaste Ubuntu Live-cd's kunt maken, Google Android kunt testen op uw pc zonder een telefoon te kopen, en meer. Nu is het tijd om achterover te leunen en te genieten van de samenvatting van deze week

Desktop Fun: Bridges at Night Wallpaper Collection Series 1

Bruggen zijn er in alle soorten en maten over de hele wereld, maar als ze 's nachts worden bekeken, kunnen ze heel mooi zijn. Als je van combinaties van architectuur en verlichting houdt, kijk dan eens naar de eerste in onze serie Bridges at Night Wallpaper-collecties.