Een nieuw forest installeren in Server 2008

Het installeren van een nieuw forest in Server 2008 is een fluitje van een cent, waarbij meestal veel op de knop Volgende wordt geklikt. We laten je zien hoe.

Het venster Initiële configuratietaken verschijnt nadat u Server 2008 voor het eerst hebt geïnstalleerd, en zal dit blijven doen totdat u het selectievakje voor Dit venster niet weergeven bij aanmelden onderaan aanklikt. Als je dit venster eerder hebt verteld om niet terug te keren, kun je gewoon naar het menu-zoekvak gaan en Oobe.exe typen om bij het Serverbeheer-venster te komen. Scroll naar beneden en klik op de link met de tekst Rollen toevoegen.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 1U wordt nu geconfronteerd met de mogelijke rollen die u op deze server kunt installeren. Aangezien we een nieuw forest installeren en de eerste server in een forest een domeincontroller moet zijn, moeten we eerst het vakje Active Directory Domain Services aanvinken en vervolgens op Volgende klikken.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 2

We komen bij het volgende venster, dat een beetje meer uitlegt over wat we gaan installeren, en een paar dingen van belang voordat we verder gaan. U kunt er desgewenst doorheen bladeren en vervolgens op de knop Volgende onder aan het scherm klikken.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 3

De laatste stop voor de installatie is dit scherm, dat ons eraan herinnert dat we de Domain Services Installation Wizard moeten uitvoeren als we klaar zijn. Klik op Installeren om door te gaan met de installatie.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 4

Je krijgt dit een tijdje te zien,

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 5

en dan verschijnt het succesvolle installatiebericht. Het zal u instrueren om de Domain Services Installation Wizard, dcpromo.exe, uit te voeren.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 6

We gaan terug naar het zoekmenu en typen dcpromo.exe in.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 7

We gaan voor de gemakkelijke manier van installeren, aangezien dit de eerste domeincontroller in het nieuwe forest is, en we hebben geen enkele reden om de installatie in de geavanceerde modus te kiezen. We gaan gewoon op Volgende klikken.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 8

Aangezien dit de eerste forest is, moeten we zowel een nieuw domein als een nieuwe forest maken, dus we zullen de juiste knop aanvinken en vervolgens op Volgende klikken.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 9

Vervolgens kiezen we de Root Domain-naam.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 10

De volgende pagina is waarschijnlijk de belangrijkste instelling in de hele installatie van een nieuwe Forest. Het bepalen van het functionele niveau van de Forest is afhankelijk van de Windows Server-versies die u gaat gebruiken. Als u van plan bent om Windows Server 2000 of 2003 te gebruiken, moet u het Forest Functional Level instellen op het niveau van de oudste serverversie die u in uw netwerk wilt gebruiken, maar u kunt niet profiteren van de extra mogelijkheden die worden geboden in de recentere versies van Windows Server. We hebben niets anders dan Server 2008 op dit netwerk, dus we kiezen voor het hoogste functionele niveau.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 11

We zorgen ervoor dat het vakje DNS-server is aangevinkt, en dan gaan we verder.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 12

De standaardlocaties voor de te installeren bestanden zijn waarschijnlijk de beste keuze, dus we laten deze instellingen met rust en klikken gewoon op Volgende.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 13

U moet een beheerderswachtwoord instellen voor de modus Directory Services Restore. Je kunt ervoor kiezen om dit in te stellen zoals je wilt, maar we raden je aan het op te schrijven, omdat we het in de toekomst waarschijnlijk zullen gebruiken.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 14

Hier krijgen we de kans om dit niet allemaal te hoeven doen de volgende keer dat we een domeincontroller nodig hebben, wat waarschijnlijk binnenkort zal zijn. Als u op de knop Instellingen exporteren klikt, worden de instellingen van de installatie geëxporteerd naar een tekstbestand. Als u klaar bent, klikt u op de knop Volgende om verder te gaan.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 15

Wanneer het installatieprogramma klaar is met het doorlopen van zijn processen, krijgt u dit leuke bericht.

hoe-te-installeren-een-nieuw-forest-in-server-2008 foto 16

Afhankelijk van wat je nog meer aan het doen bent, zal de server zichzelf automatisch opnieuw opstarten en functioneren als de eerste domeincontroller in het nieuwe forest dat je hebt gemaakt wanneer het een back-up opstart.

Meer verhalen

Snelle aanpassingen aan de gebruikersinterface van Firefox

Bent u op zoek naar een manier om uw herlaad- en stopknoppen te combineren of wilt u misschien de nieuwe tabbladknop op de tabbladbalk wijzigen? Dan wil je misschien eens kijken naar deze twee snelle en gemakkelijke UI-tweaks voor je Firefox-browser.

Week in Geek: de vele links en dergelijke edities

Deze week hebben we wat software weggegeven, een heleboel nieuwe dingen geleerd en zelfs wat Friday Fun gehad. Dus nu is het tijd voor onze wekelijkse afsluiting met veel links en dergelijke om van te genieten.

Directorylijsten afdrukken of exporteren naar MS Word & Excel

Het afdrukken van de inhoud in Windows-mappen kan soms ingewikkeld en verwarrend zijn. Vandaag kijken we naar Directory List & Print, een gratis hulpprogramma waarmee u de klus op een zeer eenvoudige manier kunt volbrengen.

Krijg een zijbalk in Opera-stijl panelen in Firefox

Vind je de Panels Sidebar in Opera leuk en wil je dezelfde functionaliteit ook in Firefox? Dat kan nu met de All-in-One Sidebar-extensie.

Vrijdagpret: Kinetikz

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om je TPS-rapporten neer te leggen en een leuke flashgame op bedrijfstijd te spelen. Vandaag bekijken we Kinetikz, wat leuk, uitdagend en ontspannend tegelijk is.

Een draaitabel maken in Excel 2007

Als u een grote spreadsheet met tonnen gegevens heeft, is het een goed idee om een ​​draaitabel te maken om gegevens eenvoudig en gemakkelijker te analyseren. Vandaag bekijken we hoe u een eenvoudige draaitabel kunt maken om grote hoeveelheden gegevens beter te organiseren om specifieke gebieden te identificeren.

Beperk de toegang tot programma's met AppLocker in Windows 7

Als u een computer deelt en niet wilt dat andere gebruikers toegang krijgen tot bepaalde toepassingen, is er een nieuwe functie in Windows 7 waarmee u ze kunt blokkeren. Vandaag kijken we snel naar het beperken van de programma's die andere gebruikers kunnen openen met AppLocker.

Bewaar een webpagina in PDF-formaat met Web2PDF

Heeft u op een website een leuk artikel gevonden dat u als pdf-bestand wilt of moet opslaan? Zie hoe eenvoudig het is om een ​​webpagina naar PDF-bestanden te converteren met Firefox of uw favoriete browser.

Opdrachten en functies vinden in Office 2007 op de gemakkelijke manier

Als u overstapt naar Office 2003 naar 2007, kan het moeilijk zijn om de juiste opdrachten te vinden voor het maken van uw documenten met behulp van het lint. Zoekopdrachten is een coole invoegtoepassing waarmee u snel opdrachten kunt zoeken en vinden.

Vermijd crapware met Giveaway of the Day gratis software

Giveaway of the Day is een interessante site en soms bieden ze een aantal fatsoenlijke programma's gratis aan. Er is echter altijd een addertje onder het gras, ze proberen crapware op te nemen tijdens de app-installatie. We laten u zien hoe u de extra rommel tijdens het installatieproces kunt vermijden.