Een draadloze kaart installeren in Linux met Windows-stuurprogramma's

hoe-te-installeren-een-draadloze-kaart-in-linux-met-windows-drivers foto 1
Linux heeft een lange weg afgelegd met hardware-ondersteuning, maar als je een draadloze kaart hebt die nog steeds geen native Linux-stuurprogramma's heeft, kun je de kaart misschien laten werken met een Windows-stuurprogramma en ndiswrapper.

Het gebruik van een Windows-stuurprogramma in Linux kan u ook snellere overdrachtssnelheden of betere coderingsondersteuning geven, afhankelijk van uw draadloze kaart.

Als uw draadloze kaart werkt, wordt het niet aanbevolen om de Windows-driver voor de lol te installeren, omdat dit een conflict kan veroorzaken met de oorspronkelijke Linux-driver.Stuurprogramma voor draadloze kaart downloaden

Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken welke draadloze kaart u heeft. Er zijn een aantal manieren om dit te doen en sommige omvatten het vinden van de chipset van het apparaat en andere omvatten het doorzoeken van systeemlogboeken.

De eenvoudigste methode is om gewoon naar het apparaat zelf te kijken, als u een externe draadloze kaart heeft, of door op de website van uw fabrikant te zoeken welke draadloze kaart bij uw computer is geleverd, als u een interne draadloze kaart heeft.

Zodra u weet welke draadloze adapter u probeert te installeren, gaat u naar de website van de fabrikant om de Windows-stuurprogramma's voor het apparaat te downloaden.

Als het enigszins mogelijk is, moet u proberen de 32-bits Windows XP-stuurprogramma's te downloaden in .zip-indeling in plaats van in .exe. Als u geen optie hebt, selecteert u het nieuwste Windows-stuurprogramma dat uw fabrikant levert.

Draadloos stuurprogramma uitpakken

Om de bestanden uit te pakken, bladert u naar het .exe- of .zip-bestand, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u openen met archiefbeheer.

Opmerking: hoewel Archiefbeheer zowel .exe- als .zip-bestanden kan uitpakken, werken de bestanden in .exe soms niet met ndiswrapper.

hoe-te-installeren-een-draadloze-kaart-in-linux-met-windows-drivers foto 4

Klik bovenaan op uitpakken en kopieer alle bestanden naar een gemakkelijk te vinden locatie.

hoe-te-installeren-een-draadloze-kaart-in-linux-met-windows-drivers foto 5

Installeer Ndiswrapper

Ndiswrapper is de tool waarmee Linux Windows-stuurprogramma's kan gebruiken voor ondersteuning van draadloze kaarten.

Om het in Ubuntu te installeren, gaat u naar het Software Center en zoekt u naar ndisgtk.

Opmerking: Linux Mint wordt geleverd met ndiswrapper geïnstalleerd.

hoe-te-installeren-een-draadloze-kaart-in-linux-met-windows-drivers foto 6

Windows-stuurprogramma installeren

Nu u uw draadloze stuurprogramma hebt uitgepakt en ndiswrapper hebt geïnstalleerd, opent u Windows Wireless Drivers vanuit het menu Systeem -> Beheer.

Klik in het geopende venster op nieuwe driver installeren en blader naar waar u de driver hebt uitgepakt.

hoe-te-installeren-een-draadloze-kaart-in-linux-met-windows-drivers foto 8

Soms bevinden de .inf-bestanden zich in submappen in het stuurprogramma, dus het kan zijn dat u wat moet zoeken om het juiste bestand te vinden dat u wilt gebruiken.

hoe-te-installeren-een-draadloze-kaart-in-linux-met-windows-drivers foto 9

Nadat u het .inf-bestand voor uw draadloze kaart hebt geselecteerd, klikt u op installeren. Het duurt een paar minuten om het stuurprogramma te installeren, dus wees geduldig terwijl het werkt.

Nadat het stuurprogramma is geïnstalleerd, geeft het hoofdvenster aan of u het juiste INF-bestand hebt geselecteerd door u te vertellen of de hardware aanwezig is of niet. Als u de eerste keer het verkeerde stuurprogramma hebt geselecteerd, kunt u proberen een ander INF-bestand te installeren dat uit het stuurprogramma is geëxtraheerd.

Als geen van de .inf-bestanden werkt, kunt u het stuurprogramma voor dezelfde kaart proberen voor een andere versie van Windows (bijv. XP, Vista, 7).

Nadat u de juiste driver hebt geïnstalleerd, klikt u op netwerk configureren om Ubuntu-netwerkverbindingen te openen en verbinding te maken met uw draadloze netwerk.

hoe-te-installeren-een-draadloze-kaart-in-linux-met-windows-drivers foto 12

Als je nog steeds problemen hebt, wil je misschien de ndiswrapper-wiki bekijken om te zien of anderen succes hebben gehad met de draadloze kaart.

Meer verhalen

Microsoft Word: Essentiële documentopmaak

Microsoft Word is de wereldwijde standaard voor tekstverwerking. Tegelijkertijd is het een van de meest gekmakende toepassingen om onder de knie te krijgen. Daarom gaat deze Geek School-serie helemaal over het leren opmaken van documenten in Word.

Desktop Fun: Fantasy Warriors Wallpaper Collection

Of ze nu hun thuisland en de onschuldigen verdedigen, op zoek zijn naar roem en fortuin, of eropuit zijn om deze fantasiekrijgers te veroveren en te plunderen, ze zullen een leuk stukje avontuur toevoegen aan je bureaublad. Maak je klaar om naar andere rijken te reizen met onze Fantasy Warriors Wallpaper-collectie.

Haal de oude gebruikersinterface van Microsoft Paint terug in Windows 7

Was je niet zo blij toen de Ribbon UI werd toegevoegd aan Paint in Windows 7? Als je verlangde naar de oude UI-stijl, dan wil je zeker Paint XP voor Windows 7 in handen krijgen.

Ontspan en slaap is een rustgevende slaaptimer

Relax and Sleep is een gratis slaaphulpmiddel voor Android-telefoons waarmee je een aangepaste slaapsoundtrack kunt mixen.

Google rolt authenticatie met twee factoren uit

Google ondersteunt nu tweestapsverificatie van uw identiteit, een welkome verbetering van de beveiliging ten opzichte van een eenvoudig op wachtwoorden gebaseerd model. Beveilig uw account met een wachtwoord plus verificatie via telefoon, txt of smartphone-applicatie.

Vrijdagpret: Ghost's Revenge

De game van deze week biedt een griezelig verhaal naast de verschillende uitdagingen die je op elk niveau tegenkomt. Kun jij deze geest helpen het mysterie te ontrafelen van de man die haar heeft vermoord?

De 50 gezichten van Mario Death [Infographic]

Hoe vaak heb je Mario gespeeld, in de tientallen games waarin hij is verschenen, en heb je nooit stilgestaan ​​bij het aantal verschillende manieren waarop je hem de dood in hebt gestuurd? Maak de balans op met deze leuke infographic.

Internet Explorer 9 RC nu beschikbaar: dit zijn de meest interessante nieuwe dingen

Gisteren kondigde Microsoft de release candidate van Internet Explorer 9 aan, die heel dicht bij het eindproduct staat. Hier is een screenshot-rondleiding van de meest interessante nieuwe dingen, evenals antwoorden op uw vragen.

De interface van Google Agenda opschonen in Chrome en Iron

Onlangs hebben we een manier gedeeld om de interface van Gmail op te schonen met de Minimalist Gmail-extensie voor Chrome en Iron. Vandaag presenteren we de begeleidende extensie die dezelfde schoonmaakwonderen zal uitvoeren in Google Agenda.

Deze week in de geschiedenis van geek: Gmail wordt openbaar, Deep Blue wint bij schaken en de geboorte van Thomas Edison

Elke week brengen we je een momentopname van de week in Geek History. Deze week nemen we een kijkje in de publieke release van Gmail, de eerste keer dat een computer won van een schaakkampioen en de geboorte van de productieve uitvinder Thomas Edison.