'Verzenden ongedaan maken' inschakelen in Gmail

Je hebt e-mail spijt. Iedereen doet. Misschien wist je dat het een slecht idee was of een ramp met 'allen beantwoorden' zodra je op Verzenden klikte. Maar dat is het leven; je leeft, je leert.

Behalve als je Gmail hebt, tenminste. Hoewel Google niet echt een tijdmachine kan uitvinden, kan de functie 'Verzenden ongedaan maken' in Gmail een verkeerd verzonden bericht terughalen.'Verzenden ongedaan maken' werd zes jaar geleden toegevoegd aan Gmail Labs, maar is nu een officiële Gmail-functie. Als u dit al enige tijd via Labs hebt ingeschakeld, hoeft u geen actie te ondernemen. Maar als dat niet het geval is en u in de toekomst een aantal e-mailblunders verwacht, kunt u dit als volgt instellen.

  • Log in op Gmail op het bureaublad.
  • Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.
  • Selecteer Instellingen.
  • Scrol op het tabblad Algemeen omlaag naar Verzenden ongedaan maken.
  • Klik op 'Verzenden ongedaan maken inschakelen'
  • Klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer of u de optie 'Verzenden ongedaan maken' 5, 10, 20 of 30 seconden wilt weergeven nadat u op verzenden hebt gedrukt.
  • Selecteer Wijzigingen opslaan onder aan het scherm.
  • De volgende keer dat u een bericht verzendt en de bevestiging 'Uw bericht is verzonden' krijgt, zou er een knop Ongedaan maken ernaast moeten verschijnen.

Als je andere experimentele Gmail-functies wilt testen (die misschien nooit worden uitgebracht), probeer dan Labs uit door naar het tandwielpictogram > Instellingen > tabblad Labs > op de knop Inschakelen te klikken naast alle opties die er interessant uitzien > Wijzigingen opslaan onderaan van de pagina.

Meer verhalen

Zorg ervoor dat uw eLearning Authoring Tool deze vijf videofuncties heeft

Het maken van video's zou een onderdeel van je repertoire voor het maken van cursussen moeten worden. Zorg ervoor dat uw systeem deze vijf taken kan uitvoeren.

De beste e-mailmarketingsoftware van 2016

We testen 10 e-mailmarketingsoftwarepakketten die eenvoudige tools bieden die u kunt gebruiken om abonnees te beheren, campagnes te maken en meer.

De beste CRM-software van 2016

We testen 10 softwareoplossingen voor klantrelatiebeheer (CRM) die zijn ontworpen om uw bedrijf te helpen klantinteracties vast te leggen en de klantgegevens te beheren.