Hoe u uw opgeslagen browserwachtwoorden in KeePass kunt importeren

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren

We hebben eerder de beveiliging van opgeslagen wachtwoorden in Internet Explorer en Chrome behandeld, die geen browserspecifieke hoofdwachtwoordbeveiliging hebben. Als je hierdoor een beetje op je hoede bent en ernaar verlangt om je wachtwoorden te verplaatsen of een back-up te maken naar KeePass (een open source toegewijde wachtwoordbeheerder), is dit proces ongelooflijk eenvoudig, zelfs als je een configuratie met meerdere browsers hebt.Uw huidige wachtwoorden exporteren

Zoals hierboven vermeld, is het algehele proces heel eenvoudig, omdat het gewoon een kwestie is van het exporteren van uw huidige wachtwoorden naar een tekstbestand en vervolgens importeren in KeePass. Een hulpprogramma dat dit een fluitje van een cent maakt, is NirSoft's WebBrowserPassView, die tegelijkertijd opgeslagen wachtwoordinformatie van IE, Firefox, Chrome en Opera weergeeft.

Wanneer u WebBrowserPassView start, doorzoekt het uw computer naar browserwachtwoorden en geeft het alle gevonden wachtwoorden weer. Als u echter een hoofdwachtwoord voor Firefox hebt ingesteld, moet u dit eerst invoeren onder Opties > Geavanceerde opties voordat deze beveiligde vermeldingen verschijnen.

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren 3

Zodra al uw wachtwoordinformatie wordt weergegeven, selecteert u alle vermeldingen en klikt u op het schijfpictogram om de geselecteerde items op te slaan.

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren 4

Voer een bestandsnaam in en selecteer voor het type Opslaan als de optie Door komma's gescheiden tekstbestand. Opmerking: er is een optie voor KeePass CSV, maar deze wordt niet correct geïmporteerd naar de nieuwste versie van KeePass.

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren

Importeren in KeePass

Zodra u uw wachtwoorden hebt geëxporteerd, is het importeren van dit bestand in KeePass een even eenvoudige taak.

Open eerst uw KeePass-database of maak een nieuwe aan.

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren 6

Selecteer in het menu Bestand de optie Importeren.

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren 7

Selecteer voor de indeling Generic CSV Importer en blader vervolgens naar het CSV-bestand dat u hierboven met WebBrowserPassView hebt gemaakt.

hoe-je-opgeslagen-browserwachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren

Wanneer het CSV-importdialoogvenster wordt geopend, moeten de standaardveldtoewijzingen worden aangepast aan de indeling van ons CSV-bestand. Ervan uitgaande dat de standaard kolomvolgorde in WebBrowserPassView is gebruikt, wordt de juiste toewijzing hieronder weergegeven. U kunt deze instellingen aanpassen door de kolommen in de juiste volgorde te slepen.

hoe-je-opgeslagen-browserwachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren

Als u klaar bent met de kolomvolgorde, klikt u op de knop Vernieuwen. De kolommen uit het CSV-bestand zouden nu in lijn moeten zijn met hun respectievelijke KeePass-velden.

Klik op de knop Importeren als alles correct is.

hoe-je-opgeslagen-browserwachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren

De geïmporteerde items verschijnen op het hoogste/root-niveau.

Tijdens het importeren worden de CSV-kolomkoppen echter als invoer geïmporteerd en moeten deze worden verwijderd. Dit item heeft de gebruikersnaam of gebruikersnaam, een wachtwoord of wachtwoord en een URL of URL. Zoek dit item en verwijder het.

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren 11

Dat is het. U hebt nu al uw browserwachtwoorden opgeslagen in KeePass.

Als u wilt, kunt u nu al uw opgeslagen wachtwoorden uit uw browser verwijderen en KeePass gebruiken voor uw wachtwoordopslag. Als u uw browser wilt blijven gebruiken, kunt u uw KeePass-vermeldingen op elk gewenst moment vernieuwen door uw bestaande browserwachtwoorden te verwijderen en ze opnieuw te importeren.

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren 12

Het CSV-bestand met platte tekst verwijderen

Belangrijk: als je klaar bent, vergeet dan niet om je CSV-bestand permanent te verwijderen door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl je op Delete drukt.

hoe-je-opgeslagen-browser-wachtwoorden-in-te-keepass-foto-importeren 13

Download WebBrowserPassView van NirSoft

KeePass downloaden

Meer verhalen

Blumind is een krachtige, draagbare en gratis tool voor mindmapping voor Windows

Als u vaak mindmaps gebruikt in uw kantoor, klaslokaal of als onderdeel van uw persoonlijke brainstorm- en organisatieworkflow, is Blumind een krachtig en gratis hulpmiddel voor mindmapping.

Vrijdagpret: lawine

Na weer een lange werkweek heb je iets nodig om je gedachten af ​​te leiden en je te helpen een beetje te ontspannen. In de game van deze week is het jouw missie om iglo's te bouwen die bestand zijn tegen de lawines die je moet overleven om de koning van de eskimo's te worden, dus pak je ijspriemen en bereid je voor op

De beginnershandleiding voor shellscripting 3: meer basisopdrachten en -ketens

Je hebt geleerd hoe je scripts maakt, argumenten gebruikt en for-loops bouwt. Laten we nu eens kijken naar wat meer basiscommando's, manipulatie van tekstbestanden en het omleiden van invoer en uitvoer naar bestanden en andere commando's.

Uit de doos met tips: stoppen met automatisch opnieuw opstarten van Windows, inschakelen van Unity-menu's in Chrome en PuTTY-vensters met tabbladen

Een keer per week openen we de tipsbox en delen we enkele handige lezerstips. Deze week kijken we naar het eenvoudig stoppen van het automatisch opnieuw opstarten van Windows bij update, het inschakelen van Unity-menu's in Chrome en het plaatsen van tabbladen in uw PuTTY-interface.

Codec Pack brengt RAW-ondersteuning naar Windows Explorer en Photo Gallery

Als je erover hebt nagedacht om RAW-opnamen te maken met je digitale camera, maar je bent afgeschrikt door het extra werk dat nodig is, biedt dit codec-pakket native Windows-ondersteuning voor RAW-bestanden.

Rol je eigen externe back-upsysteem in Dropbox-stijl

Als je het idee van Dropbox leuk vindt, maar je bent geen grote fan van het toevertrouwen van je gegevensbeveiliging aan een derde partij, dan is het rollen van je eigen Dropbox-achtige back-upsysteem aangedreven door SSH en rsync een haalbaar alternatief.

OneNote iPhone-app-updates; Rocks zoeken, gedeelde notebooks en meer

Eerder dit jaar introduceerde Microsoft een iOS-app voor de populaire notitietoepassing OneNote. De bijgewerkte release biedt een hele reeks nieuwe functies, waaronder zoek-, deel- en aanpassingsmogelijkheden.

Hoe u uw iPhone aan uw Linux-pc kunt koppelen?

Apple biedt, zoals de meeste bedrijven, niet echt Linux-ondersteuning, dus het is geweldig als de community de gewenste functionaliteit kan leveren. Door een repo toe te voegen en een paar pakketten te installeren, kunt u tethering via USB of Bluetooth laten werken.

Vraag de lezers: hoe snel typt u?

Deze week zijn we benieuwd naar je keyboard-fu. Hoe snel typ jij? Wat zijn jouw tips en trucs voor het toetsenbord?

Maak een portemonnee van een enkel vel papier [Paper Craft]

Als u op zoek bent naar een ultra-minimalistische portemonnee, zou deze truc voor het vouwen van één vel als portemonnee papier moeten volstaan.