Hoe een CSV-bestand met een kolom met een voorloop 0 in Excel te importeren

Microsoft Excel converteert gegevenskolommen automatisch naar de indeling die volgens haar het beste is bij het openen van door komma's gescheiden gegevensbestanden. Voor degenen onder ons die niet willen dat onze gegevens worden gewijzigd, kunnen we dat gedrag veranderen.

U hebt een CSV-bestand dat waarschijnlijk is geëxporteerd vanuit een andere toepassing of aan u is gegeven door andere mensen. Je zou het graag in Excel willen openen omdat je het heel goed kent. Het CSV-bestand ziet er als volgt uit (als u het bestand opent in notepad.exe):

hoe-te-importeren-een-csv-bestand-met-een-kolom-met-een-leidende-0-in-excel foto 1Het bestand bevat kolommen: ProductModelID, Name, SpecialID en ModifiedDate. De kolom SpeicalID bevat gegevens met voorloop 0 en het is gespecialiseerde code, dus u wilt de voorloopnullen in Excel behouden. Omdat het een CSV-bestand is, wordt het standaard in uw Windows Verkenner weergegeven als een Excel-bestand:

hoe-te-importeren-een-csv-bestand-met-een-kolom-met-een-leidende-0-in-excel foto 2

Je dubbelklikt dus op het bestand en opent het bestand als zodanig in Excel:

hoe-te-importeren-een-csv-bestand-met-een-kolom-met-een-leidende-0-in-excel foto 3

U kunt zien dat Excel standaard de voorloopnullen in kolom 3 SpecialID�? heeft verwijderd. U bracht de Excel-toepassing ter sprake en probeerde Bestand/Open te gebruiken om het bestand handmatig te openen en dat werkt ook niet. Hoe kan ik dit oplossen?

De truc is om het bestand te hernoemen met de extensie .TXT en het bestand vervolgens naar Excel te brengen. Dus breng eerst Mijn computer ter sprake�? en navigeer door de map naar waar het bestand zich bevindt.

hoe-te-importeren-een-csv-bestand-met-een-kolom-met-een-leidende-0-in-excel foto 4

Als u nu de bestandsextensie .CSV niet ziet (Windows heeft deze optie standaard uitgeschakeld), volg dan deze stap om de bestandsextensie in te schakelen – Selecteer het menu Extra�?/�?Mapopties�? selecteer vervolgens de weergave�? tabblad, verwijder het vinkje bij Verberg extensies voor bekende bestandstypes�? als de foto hieronder:

hoe-te-importeren-een-csv-bestand-met-een-kolom-met-een-leidende-0-in-excel foto 5

Dan zou je de bestandsextensie als zodanig moeten zien:

hoe-te-importeren-een-csv-bestand-met-een-kolom-met-een-leidende-0-in-excel foto 6

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer hernoemen om de naam van het bestand te wijzigen in ProductInfo.txt�?

hoe-te-importeren-een-csv-bestand-met-een-kolom-met-een-leidende-0-in-excel foto 7

Merk op dat het pictogram ook verandert in het pictogram van een gewoon tekstbestand. Nee open Excel en gebruik Bestand�?/�?Open�? commando om het bestand naar Excel te brengen. Wanneer u dit doet, verschijnt er een dialoogvenster zoals:

hoe-te-importeren-een-csv-bestand-met-een-kolom-met-een-leidende-0-in-excel foto 8

Zorg ervoor dat de Gescheiden�? keuzerondje is geselecteerd en klik op Volgende�? knop om door te gaan. Vink op het volgende scherm het vakje Komma�? en schakel alle andere selecties uit.

Klik op Volgende�? om naar het volgende scherm te gaan. In dit scherm moet u op de SpecialID�? kolom en selecteer de tekst�? keuzerondje uit het gegevensformaat Kolom�? sectie.

Klik op Voltooien�? dan ben je klaar.

U ziet nu de kolom SpecialID�? is ingebracht als een tekstkolom en alle voorloop 0 blijven behouden.

Deze methode kan worden toegepast op elke speciale omstandigheid voor het inbrengen van een CSV-bestand in Excel, inclusief andere gescheiden bestanden. Met de mogelijkheid om het gegevenstype voor elke kolom te specificeren tijdens het gegevensimportproces, heeft u veel betere controle over uw eindresultaat.

Meer verhalen

Opdracht uitvoeren inschakelen in Windows 7 of Vista Start Menu

Een aantal mensen heeft me gevraagd hoe ik het oude dialoogvenster Uitvoeren kan inschakelen dat tot Vista in elke andere versie van Windows bestond en nog steeds niet bestaat in Windows 7. Een van de leuke functies van het oude dialoogvenster Uitvoeren was dat het de geschiedenis van wat je had ingetypt.

Een systeembestand verwijderen in Windows 7 of Vista

Waarschuwing: verwijder geen systeembestanden. Er zullen waarschijnlijk slechte dingen volgen.

Configureer Suse om internetopslagplaatsen te gebruiken in plaats van cd/dvd

Als je Suse hebt geïnstalleerd met behulp van de cd/dvd-installatie, is de standaardinstelling dat software-installaties worden geladen vanaf de cd-rom in plaats van vanaf de internetbronnen. Aangezien ik altijd rechtstreeks verbonden ben met internet, zou ik veel liever downloaden en installeren vanaf het internet.

Schakel automatisch inloggen in of uit in Suse Linux

Als u een hekel hebt aan inloggen telkens wanneer u uw computer opnieuw opstart, kunt u Suse eenvoudig configureren om u automatisch aan te melden wanneer u uw computer opstart. Of u kunt het uitschakelen als u zich zorgen maakt over de veiligheid.

Ubuntu upgraden van edgy naar pittig (6.10 naar 7.04)

Ubuntu Feisty (7.04) is de nieuwste versie van Ubuntu. Hier is een korte lijst met nieuwe functies voor uw plezier, maar u moet echt upgraden om alles zelf te zien.

Oplossing voor COM-surrogaat werkt niet meer in Vista

Als u de foutmelding krijgt dat COM Surrogate niet meer werkt wanneer u door mappen bladert die video- of mediabestanden bevatten, bent u hier aan het goede adres voor enkele mogelijke oplossingen. Dit probleem wordt veroorzaakt door codecs en andere COM-componenten die zijn geïnstalleerd door verschillende software die dat niet zijn

Maak een aangepast opstartlogo voor Windows Vista

OPMERKING: DIT WERKT NIET MET VISTA SP1. ALS U DIT IN SP1 PROBEERT, KUNT U UW COMPUTER NIET OPSTARTEN.

Symlinks gebruiken in Windows Vista

Een van de langverwachte functies in Windows Vista was de mogelijkheid om symbolische koppelingen te gebruiken, zoals je dat in Linux kunt doen. Helaas werken ze niet zo goed als ze zouden kunnen, maar het is een grote upgrade van eerdere versies en heeft al een aantal problemen voor mij opgelost.

Ctrl+Alt+Delete inschakelen voor Vista-aanmeldingsscherm

In oudere versies van Windows moest u de combinatie Ctrl+Alt+Delete gebruiken om in te loggen op het systeem. Dit moest een hogere beveiligingsaanmelding bieden, hoewel ik niet weet hoe. Je bent misschien ook gewend om die combinatie te gebruiken om in te loggen, en er is een manier om het weer in te schakelen.

Windows 7, 8.x of Vista automatisch laten inloggen

Als u alleen een thuiscomputer gebruikt om te gamen of iets onbelangrijks, wilt u misschien niet telkens opnieuw inloggen wanneer u uw computer opnieuw opstart. Er is een eenvoudige aanpassing waarmee u automatisch kunt inloggen.