Hoe ik geobsedeerd raakte door persoonlijke ontwikkeling en waarom jij dat ook zou moeten doen

Wat is deze duistere kunst van persoonlijke ontwikkeling waarover u spreekt, meneer Tim? Simpel gezegd; het is het ding dat je verdomde leven echt zal veranderen. Geen grapje. Gooi de schoolboeken weg en vergeet Google, want alles wat je hoeft te begrijpen is persoonlijke ontwikkeling.

Het is mijn obsessie geworden en het is wat ik elke dag doe dat ik lucht in mijn longen heb. Het is het verschil tussen de verliezers en de winnaars die om 4 uur 's ochtends wakker worden met hun wedstrijdgezicht klaar om hun doelen uit te wissen met een Elon Musk-achtige manier van doen.

U bent niet kapot en wij kunnen u repareren. Heck, we kunnen elkaar repareren! Leeg je bier in de gootsteen, pak een groen sapje en laten we samen de voordelen van persoonlijke ontwikkeling eruit halen.Hier zijn de negen redenen waarom ik geobsedeerd raakte door persoonlijke ontwikkeling en dat zou jij ook moeten doen:

1. Het werkte echt.

Ik predik alleen dit magische ding dat persoonlijke ontwikkeling wordt genoemd, omdat het werkt. Als het niet zou werken, zou ik er mijn mond over houden. Het is omdat het echter werkt dat ik van het dak schreeuw om wakker te worden en op de kar te stappen.

Het is het enige dat ik heb geprobeerd en dat echt werkte. Al het woo-woo-gezang, bevestigingen en net doen alsof positief denken heeft niets opgeleverd! Het is allemaal een hoax. Vóór persoonlijke ontwikkeling had ik een lelijke schaarste-mindset. Toen ik leerde te geloven in het grotere goed en mijn manier van denken veranderde, veranderde alles en ik geloof dat hetzelfde voor jou kan gebeuren, amigo.

2. Anderen dienen wordt een must.

Van buitenaf lijkt het erop dat persoonlijke ontwikkeling om jou draait. Hoe dieper je erin gaat, hoe sneller je je realiseert dat het gaat om het dienen van anderen. Uw succes gaat over wat u voor anderen doet. Maar voordat je iets voor anderen kunt doen, moet je eerst jezelf op orde hebben.

Nadat je de basis hebt geleerd, zul je niet langer genoegen nemen met egoïsme of een opgeblazen ego. Het enige wat je bij jezelf zult denken is: Hoe trek ik gelijkgestemde mensen aan om samen met mij de wereld te komen veranderen?

3. Vooruitgang is verslavend.

Als ik persoonlijke ontwikkeling in één stuk informatie zou moeten opsplitsen, zou het dit zijn; het draait allemaal om vooruitgang. Dat is het. Je maakt één kleine verandering per dag in de richting van je visie en dan onderneem je actie. De actie die u onderneemt, is automatisch en vereist vaak bijna geen nadenken.

Het gebrek aan nadenken komt door jezelf te vertrouwen en te leren niet te veel na te denken. Als je resultaten begint te zien, raad eens? Het is verslavend. Je raakt verslaafd aan succes.

Het enige dat u hoeft te doen om uw leven onder de knie te krijgen, is u verplichten een klein beetje beter te zijn dan u gisteren was. Trap niet in de waan dat je elke dag gigantische veranderingen moet aanbrengen omdat je dat niet doet. Als je dat vroeg in je transformatie probeert te doen, zul je opbranden en opgeven.

Begin klein. Probeer veel nieuwe dingen en gedraag je weer als een kind dat niets anders kan schelen dan plezier hebben en nieuwe dingen ontdekken.

4. Je ontmoet toffe mensen.

Voordat ik de persoonlijke ontwikkeling Kool-Aid dronk, was iedereen om me heen gewoon. Ze faalden allemaal en net als ik deden ze alsof dat niet zo was. Samen plaatsten we gekke foto's van ons in nachtclubs terwijl we bier kookten en deden alsof het leven geweldig was. Dat was het niet. We waren ellendig.

Toen ik begon te leren over persoonlijke ontwikkeling, ontmoette ik anderen in dezelfde situatie. Samen zijn we gegroeid en hebben we onze doelen gebroken. Als een self-fulfilling prophecy begonnen coole mensen op magische wijze mijn leven binnen te komen omdat ze de goede vibes wilden delen.

Like trekt like aan, dus wil je het bezinksel of een aanstekelijke energie aantrekken die je verder zal brengen dan je stoutste dromen?

5. U kunt gemakkelijker met pijn omgaan.

Vóór persoonlijke ontwikkeling zou ik pijn ervaren zoals iedereen, maar dan zou ik mezelf toestaan ​​te lijden. De pijn is gegarandeerd, maar het lijden is een keuze. Mijn standaardreactie op pijn was om me erdoor te laten verteren, en ik had geen andere referenties om me uit een moeilijke situatie te krijgen.

Nadat ik persoonlijke ontwikkeling begon te omarmen, leerde ik de oude kunst die duizenden jaren teruggaat en nooit echt is veranderd. Ik begon toen angst te omarmen en werd kwetsbaar. Ik heb geleerd dat onze gebreken ons geweldig maken en dat we ons er nooit voor hoeven te schamen.

Pijn komt nog steeds rond, het is nu pas dat ik de tools heb om ermee om te gaan.

6. Prehistorische gebreken in onze hersenen worden onthuld.

De software van onze geest is miljoenen jaren oud en heeft nooit een update gehad. Door persoonlijke ontwikkeling leer je hoe je een software-upgrade forceert en begrijp je de gebreken van de manier waarop we zijn ontworpen. De gebreken zijn niet allemaal slecht en zijn er vaak om ons te beschermen en ons te beschermen tegen gevaar.

Zonder in te gaan op het hele onderwerp van onze hersenen, is het belangrijkste dat je zult leren, dat onze geest het grootste deel van zijn tijd besteedt aan het denken aan negatieve gedachten. De standaardreactie van onze hersenen op elke situatie, zonder tussenkomst, is om op een negatieve manier te denken. Geen wonder dat we zo in de war zijn.

Door simpelweg dit feit te begrijpen en te leren hoe je de automatische pilootmodus kunt negeren, kun je je geluk terugwinnen, je leven terugnemen en een serieuze kont schoppen!

7. Er wordt minder tijd besteed aan negatieve mensen.

Ik raakte geobsedeerd door persoonlijke ontwikkeling omdat het me leerde om negatieve mensen te vermijden en niet te proberen iedereen tevreden te stellen. Zelfs met persoonlijke ontwikkeling zullen sommige mensen weigeren te veranderen. Het is hun keuze en dat moeten we respecteren.

8. Uw inkomen stijgt.

Hoewel je geld nooit je drijfveer mag laten zijn, zal persoonlijke ontwikkeling je inkomen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dat is wat het voor mij heeft gedaan en ik ben er zeker van dat het hetzelfde voor jou kan doen. Klanten en bedrijven willen je bakken met geld betalen als je een magneet wordt voor alles wat goed is in deze wereld.

Het gevoel is aanstekelijk en iedereen wil er graag bij zijn. Met het geld kun je meer impact maken en meer van het leven genieten. Het kan je de middelen geven die je nodig hebt om buitengewone dingen te doen. Bovenal zul je je realiseren dat het geld niets betekent, en je voelt hetzelfde. Het enige dat telt is je droom.

9. Je waardeert wat je al hebt

Het is heel gemakkelijk om aan te nemen wat we als vanzelfsprekend hebben. We willen allemaal meer geld, seks, macht en goede gevoelens. Wanneer je geest verschuift van meer willen naar het besef dat je al genoeg hebt, begint er een subtiele verschuiving plaats te vinden.

Je zult dankbaar worden en je dankbaarheid jegens anderen vaker uiten. Je zult een geheim wapen leren, namelijk dat wanneer je je vreselijk voelt, je je toestand kunt veranderen door dankbaarheid te oefenen.

In staten van dankbaarheid vertraagt ​​de wereld, stopt je geest met vooruit rennen en zie je schoonheid in de eenvoudige geneugten van het leven. Dat is nu iets om te vieren.

Tim Denning

Tim is vooral bekend als een lange tijd bijdrager op de Entrepreneurship and Personal Development-website Addicted2Success. De inhoud van Tim is honderdduizenden keren gedeeld en hij heeft meerdere virale berichten geschreven op zo...

Lees verder

Ontspan hoe ik geobsedeerd raakte door persoonlijke ontwikkeling en waarom jij dat ook zou moeten verhalen

Business Class vliegen is het waard. Wat ik heb gekregen door $ 180.000 uit te geven aan vliegtickets.

Deze bijdrager heeft bestuurszetels, spreekbeurten, adviesoptredens, mogelijkheden voor bedrijfseigendom en uitnodigingen voor countryclubs en exotische huizen aangeboden gekregen.

Hoe u van een side-hustle een enorm succes kunt maken

Emmy-winnende ondernemer Natalie MacNeil's 10 tips voor het veroveren van de wereld.

10 dingen die echt zelfverzekerde mensen anders doen

Sommige mensen, ongeacht wat ze missen -- geld, uiterlijk of sociale connecties -- stralen altijd met energie en vertrouwen.

Relaties zijn wat hard werken tot succes maakt

Het opbouwen van een goede band met klanten en medewerkers is belangrijk voor de groei van een bedrijf.

De geldstatistiek die u misschien niet kent - maar zou moeten?

Denk je dat je geld opraakt voordat je winst maakt? Doe dit dan.

11 gewoonten van echt gelukkige mensen

Je gewoonten creëren meer geluk dan wat dan ook in het leven. Deze 11 gewoontes zullen je vandaag gelukkiger maken.

4 tijdverspillers die uw productiviteit doden

Je zult versteld staan ​​hoeveel meer je krijgt door op deze vier dingen te bezuinigen.

6 reishacks van ervaren zakenreizigers

Neem een ​​tennisbal mee op je volgende reis. Nee echt.

Je gebruikt de telefoon niet genoeg en dat is een probleem

Stop alleen met sms'en en e-mailen.

9 manieren om geld te verdienen - serieus

Er is geen wondermiddel om het groot te maken, maar het is ook geen raketwetenschap... tenzij je natuurlijk SpaceX en Tesla-oprichter Elon Musk bent.