Hoe ik in 12 maanden een bedrijf van een miljoen dollar heb opgebouwd

Het idee.

In 2014 arriveerde een vriend van mij tijdens het diner met deze grote, heldere, lelijke veiligheidsbril met oranje lenzen. Ik dacht dat hij een grap met me uithaalde. We waren niet in een vijfsterrenrestaurant, maar de mensen waren mooi gekleed en zijn uiterlijk was niet op zijn plaats. Uiteindelijk moest ik vragen: hoe zit het met de veiligheidsbril?

Hij legde uit dat zijn lenzen gemaakt waren om blauw kunstlicht te blokkeren. Apparaten zoals mobiele telefoons zenden dit blauwe licht uit dat invloed heeft op het niveau van melatonine dat je lichaam aanmaakt, een chemische stof die ons helpt om 's nachts te slapen. In wezen, zei hij, bedriegt blauw licht je lichaam door te denken dat het dag is.

Als een bliksemschicht klopte het allemaal. Mijn langdurige slaapproblemen en gebrek aan productiviteit gedurende de dag kunnen zijn geweest van overmatige blootstelling aan blauw licht 's nachts. Ik besloot een experiment uit te voeren: ik ging naar huis en haalde een geel getinte skibril tevoorschijn. Hoewel ze er belachelijk uitzagen, droeg ik ze de volgende week een uur voor het slapengaan.Ik sliep als een baby.

Maar er was één probleem. Ik zou ze niet in een sociale omgeving kunnen dragen zonder dat mensen dachten dat ik een of andere gek was. Omdat ik mijn hervonden gezonde slaappatroon niet wilde verstoren, voelde ik me vast in mijn appartement. Ik dacht: wat als ik een blauw lichtblokkerende lens zou kunnen maken en deze in een stijlvol brilmontuur zou kunnen plaatsen?

hoe-ik-een-miljoen-dollar-business-in-12-maanden-gebouwd-foto 1

Afbeelding tegoed: Swanwick Sleep

Wat ik niet heb gedaan.

Ik heb niet geprobeerd een nieuw product uit te vinden. Ik nam gewoon een bestaand product - een blauwe lichtblokkerende skibril - en paste ze aan tot iets modieus. Ik dacht aan een vriend die yogamatten had genomen, ze een voet langer had gemaakt en ze 'extra lange yogamatten' noemde. Hij verdiende miljoenen.

Samenwerken.

Mijn jongste broer, Tristan, had net zijn baan als verslaggever bij een krant opgezegd. Ik had geen zin om met fabrikanten om te gaan, en aangezien Tristan een natuurlijke onderzoeksjournalist was, dacht ik dat hij een fatsoenlijke Chinese fabrikant kon zoeken en doorlichten. Ik besloot met hem samen te werken: hij kon het product sourcen en zaken doen met de fabrikanten, terwijl ik me concentreerde op strategie en marketing.

Prototype testen.

We hebben tientallen prototypes laten maken van drie Chinese fabrikanten. Sommige waren effectief, maar zagen er lelijk uit. Anderen zagen er stijlvol uit, maar waren niet effectief. Ik moest de perfecte bril maken, zodat mensen er zeker van zouden zijn dat ze hem in elke sociale omgeving zouden dragen, zonder in te boeten aan kwaliteit en effectiviteit. Ik deelde prototypes uit aan vrienden om hun input te krijgen. We kozen voor de huidige versie op basis van hun feedback.

hoe-ik-een-miljoen-dollar-business-in-12-maanden-gebouwd-foto 2

Afbeelding tegoed: Swanwick Sleep

Het testen van de eCommerce-wateren.

We hebben een minimale bestelling van 300 paar geplaatst, een Amazon-pagina gebouwd en gelanceerd op Black Friday 2015. Op dag één hebben we vier paar verkocht. Het was niet veel, maar we waren extatisch. De volgende dag verkochten we er vijf. Daarna druppelden er elke dag zes of zeven bestellingen binnen. We braken zelfs in twee weken en waren binnen een maand uitverkocht.

Het bewees dat er een markt was voor dit product. Het enige probleem was dat we niet meer hadden besteld dan de oorspronkelijke 300 paar. We realiseerden ons al snel dat het Chinees Nieuwjaar was en dat de fabrikanten waren gesloten. In januari 2016 konden we geen bril verkopen. Of in februari. Geen.

We gebruikten de downtime om cursussen te volgen in verkopen op Amazon en vroegen om advies van vrienden. Maar toen de volgende bestelling arriveerde, voelde het alsof we helemaal opnieuw begonnen. De verkoop druppelde langzaam binnen. We waren het momentum kwijt.

Hoewel het tijd kostte om terug te keren naar ons oorspronkelijke tempo, hebben we onderweg een aantal onschatbare lessen geleerd. Sommige lijken achteraf gezien een goed idee, maar met een nieuwe onderneming is het leren van deze sleutelelementen (uiteindelijk en zeer essentieel) een deel van de reis.

Getuigenissen van klanten beïnvloeden mensen om op een behoorlijk krachtige manier te kopen. Dus namen we contact op met klanten en smeekten ze om een ​​getuigenis op te nemen. Ik riep gunsten in van omroeppersoonlijkheden met een groot podcastpubliek. Ik werd geïnterviewd in programma's als Bulletproof Radio over de gevaren van blauw licht. We zagen een directe correlatie tussen podcast-interviews en verkooppieken.

Ik concentreerde me op het laten groeien van mijn Snapchat-aanhang en droeg vaak de bril. Al snel begonnen klanten foto's van zichzelf te sturen waarop ze het product droegen. Ik zou een screenshot maken en deze op mijn Snapchat delen. Geleidelijk aan beginnen meer volgers foto's te kopen en te delen op hun sociale media. Het voelde alsof we een moderne gezondheidsrevolutie aan het creëren waren.

hoe-ik-een-miljoen-dollar-business-in-12-maanden-gebouwd-foto 3

Afbeelding tegoed: Swanwick Sleep

We boden pas eind 2016 upsells aan. Als iemand een bril wilde kopen, wilde hij misschien nog een paar met korting. Of misschien willen ze wel een slaapmasker. Op het moment dat we een upsell aanboden, realiseerden we meer omzet en meer omzet. Het niet snel genoeg aanbieden van een upsell kostte ons in 2016 minstens $ 100.000 aan verloren inkomsten.

We hebben de prijs, koppen of afbeeldingen niet getest. We hebben helemaal niet veel getest. We hebben het heel goed gedaan, maar we zouden onze omzet hebben verdubbeld als we deze elementen eerder in het proces hadden getest.

We zijn een partnerschap aangegaan met mijn eerste online zakelijke mentor, Tai Lopez. We hadden een geweldige relatie omdat ik in 2015 de beste verkoper van Tai was, dus toen hij zag wat we aan het doen waren, stelde hij voor om als partner aan boord te komen. Tai is een van de grootste influencers op sociale media en heeft me veel geleerd van wat ik weet over online marketing.

Hij is een meester in strategie en helpt ons het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Aanbevolen verhalen

Blue Origin laat zien hoe de 'New Glenn'-raket zal vliegen en landen

Het satellietlanceringsvaartuig zal heel erg werken als SpaceX's Falcon 9.

Vice-president Mike Pence gebruikte AOL-e-mail voor staatszaken terwijl gouverneur

En hackers lijken toegang te hebben tot het account.

DJI's Matrice 200 UAV-lijn is gebouwd om te werken

Deze robuuste drone kan bijna elke onderzoeks- of inspectietaak aan.

Ochtendroutines van deze 10 oprichters van miljoenenbedrijven

Veel van deze bedrijfsleiders worden vroeg wakker en mediteren.

Trap niet in deze 12 mentale geldvallen

Noem dit het vuile dozijn. Als je rijk wilt worden, begin dan te denken als de rijken.