Hoe iedereen kan profiteren van de toegankelijkheidsopties van Windows

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 1

De toegankelijkheidsopties die beschikbaar zijn in Windows zijn ontworpen om mensen te helpen die moeite hebben met het gebruik van een computer vanwege een aandoening of beperking, maar er zijn tal van interessante opties die voor iedereen ongelooflijk nuttig kunnen zijn. We zullen onthullen hoe het Toegankelijkheidscentrum u kan helpen.

Het Toegankelijkheidscentrum is te vinden in het Configuratiescherm en bevat een schat aan instellingen met betrekking tot hoe u met uw computer omgaat, hoe meldingen verschijnen en nog veel meer. Instellingen kunnen stukje bij beetje worden aangepast, dus als er iets is waarin je niet geïnteresseerd bent, hoef je het niet te gebruiken.Weergaveopties

Open het Toegankelijkheidscentrum en kijk naar het gedeelte 'Alle instellingen verkennen'. Klik op 'Gebruik de computer zonder beeldscherm (zelfs als u van plan bent een monitor te gebruiken) en u kunt kiezen hoe lang de Windows-meldingen op het scherm moeten blijven staan. Dit is handig als je de neiging hebt om gefocust te blijven op wat je doet en merkt dat de pop-ups verdwijnen voordat je de kans hebt gehad om ze te lezen.

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 2

De ingebouwde vergrootglastool van Windows is niet alleen handig voor computergebruikers met zichtproblemen. De tool kan worden geactiveerd via het Toegankelijkheidscentrum, of vanaf het startscherm en u kunt inzoomen op een gedeelte van het scherm.

Dit is handig voor grafisch werk, vooral als u ervoor kiest om het vergrootglas te gebruiken in een zwevend venster dat indien nodig over het scherm kan worden verplaatst.

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 3

Windows-besturing

Je bent waarschijnlijk gewend om op een vrij standaard manier met Windows om te gaan met muis en toetsenbord, maar voelt je niet verplicht om dingen op de ‘normale’ manier te doen. Ongeacht of je een touchscreen-monitor hebt, het schermtoetsenbord van Windows kan erg handig zijn - ga gewoon naar het gedeelte 'Gebruik de computer zonder muis of toetsenbord'.

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 4

Stel dat uw fysieke toetsenbord begint op te werken. Als u merkt dat een bepaalde toets niet werkt, kan de schermversie worden gebruikt totdat u erin slaagt een vervanging te regelen.

Spraakherkenning kan een wisselvallige aangelegenheid zijn, vooral als je een sterk of ongebruikelijk accent hebt, maar het biedt een zeer nuttige manier om handsfree met je computer te communiceren. De spraakherkenningsapplet is toegankelijk via het hoofdconfiguratiescherm of via het Toegankelijkheidscentrum.

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 5

Het is de moeite waard om de tijd te besteden aan het zo lang mogelijk doornemen van de trainingsmodules, aangezien dit de nauwkeurigheid van spraak-naar-tekst drastisch zal verbeteren, die vervolgens kan worden gebruikt om Windows te besturen en in documenten te dicteren.

Niet iedereen voelt zich thuis bij het verplaatsen van een muis, en het kan zeker lastig zijn om met zo'n onhandig apparaat precieze bewegingen te maken. Om dingen een beetje gemakkelijker en nauwkeuriger te maken, ga je naar het gedeelte 'Maak de muis gebruiksvriendelijker'.

Activeer de muistoetsen (in het gedeelte 'Maak de muis gebruiksvriendelijker') en u kunt vervolgens de cursortoetsen in het numpad van uw toetsenbord gebruiken om de cursor te verplaatsen. Dit is vooral handig als u zich in een perfect horizontaal of verticaal vlak moet verplaatsen. Klik op de link 'Muistoetsen instellen' om verschillende opties te configureren, bijvoorbeeld of de functie moet worden geactiveerd wanneer NumLock is ingeschakeld of wanneer deze is uitgeschakeld.

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 6

Terug in het hoofdgedeelte van de muis kun je het aantal klikken dat je moet doen bij het werken met programma's en venster verminderen door het vakje 'Activeer een venster door er met de muis over te bewegen' aan te vinken, terwijl de optie eronder Windows weergeeft. 'brekende' functies.

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 7

Toetsenbord en geluid

Als je nu naar het gedeelte 'Maak het toetsenbord gemakkelijker te gebruiken' gaat, zul je merken dat er een zekere mate van crossover is met het muisgedeelte - er zijn echter extra opties.

Sticky Keys biedt een manier om sneltoetsen zoals Ctrl + Alt + Del uit te voeren zonder dat u alle toetsen tegelijk hoeft in te drukken: u kunt ze een voor een indrukken om de combinatie op te bouwen.

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 8

Vooral handig is Toggle Keys. Schakel deze functie in en je hoort een piepje wanneer Caps Lock wordt ingedrukt. Als je een wachtwoord hebt met de letter A en last hebt van achterblijvende vingers, weet je hoe handig dit is.

De geluidsinstellingen die in het Toegankelijkheidscentrum te vinden zijn, zijn niet alleen handig voor gebruikers met gehoorproblemen. Klik op 'Gebruik tekst of visuele alternatieven voor geluiden' en u kunt uw computer configureren voor die momenten waarop u uw computer stil wilt hebben.

hoe-iedereen-kan-profiteren-van-windows-toegankelijkheid-opties foto 9

Door Sound Sentry te activeren, kunt u visuele waarschuwingen ontvangen, zoals het knipperen van het bureaublad of het programmavenster in plaats van het afspelen van geluiden - iets waar uw collega's op kantoor u ongetwijfeld voor zullen bedanken.

Meer verhalen

Geek School: Windows 7 leren - Windows Firewall

Kom en doe mee terwijl we de wereld veiliger maken met behulp van onze Windows Firewall in deze editie van Geek School.

Geek Trivia: Astronauten gebruiken wat in hun helmen om hun neus te krabben?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Toepassingen die u privé wilt houden, verbergen en beveiligen met een wachtwoord

Als u in Windows veel programma's tegelijk opent, kan uw bureaublad behoorlijk chaotisch en rommelig worden. Een van die vele vensters kan privégegevens weergeven en het is gemakkelijk om het uit het oog te verliezen en het per ongeluk zichtbaar te laten.

APK-bestanden (Android-apps) downloaden van Google Play

Installeer een app van Google Play en hoewel het installatieprogramma de vorm aanneemt van APK-bestanden, krijgt u nooit de mogelijkheid om het bestand rechtstreeks te downloaden. Met de APK Downloader-extensie voor Chrome kun je elke APK downloaden die je nodig hebt, zodat je deze als back-up hebt.

Geek School: Windows 7 leren - Draadloos netwerken

In de laatste twee artikelen hebben we gekeken hoe u uw pc kunt voorbereiden op netwerktoegang. In deze aflevering gaan we kijken naar de draadloze netwerkconfiguratie.

Wat is het verschil tussen het Locahost en het lokale IP-adres?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Geek Trivia: een militaire aanval op een Koreaans vliegtuig waartoe het publiek toegang kreeg?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Google rolt de guillotine uit voor een nieuwe serviceronde en functiesluitingen

Gisteren kondigde Google een nieuwe ronde van 'voorjaarsschoonmaak' aan, waardoor in 2013 meer services en functies worden gesloten. Deze laatste ronde brengt het totale aantal functies of services op 70 sinds de start van het initiatief 'lenteschoonmaak' in 2011.

Systeemvariabelen voor uw MySQL-server weergeven

Als u een MySQL-databaseserver gebruikt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u de huidige instellingen voor de database kunt zien. In MySQL worden ze variabelen genoemd en het is heel gemakkelijk om de huidige waarden te zien.

Wijzig de standaard opstartmap van de bestandsverkenner in Windows 8

De weergave Bibliotheken is de standaardweergave wanneer u Windows Verkenner opent in Windows 7 of Verkenner in Windows 8. Als u een andere map wilt openen wanneer u Verkenner opent, kunt u deze eenvoudig wijzigen in Windows 8, en we laten u zien hoe .