Hoe het Windows-bureaublad te bedienen met een Xbox of Steam Controller

hoe-u-de-windows-desktop-met-een-xbox-of-steam-controller-foto 1

Als u uw pc hebt ingesteld als gaming-pc en mediacentrum in de woonkamer, waarom zou u dan voor alles een muis gebruiken als u ook gewoon uw gamecontroller kunt gebruiken?

Standaard werken Xbox-controllers goed met veel pc-games, maar je kunt niet op het bureaublad navigeren en iets van Netflix spelen. Maar met sommige software van derden kunt u een Xbox 360- of Xbox One-controller gebruiken als muis en toetsenbord. Als je een van de Steam-controllers van Valve hebt, werkt deze als muis en toetsenbord op je bureaublad zonder dat er extra aanpassingen nodig zijn.Xbox-controllers vereisen extra software

Microsoft heeft deze functie niet standaard voor Xbox-controllers, dus je hebt een softwareprogramma nodig waarmee je een Xbox-controller kunt laten functioneren als muis en toetsenbord. Gelukkig zijn er een aantal opties. Gopher360 is gratis en open source, en het werkt zonder enige extra configuratie. De andere toepassingen hier vereisen enige instellingen.

Download en voer Gopher360 gewoon uit. Het is een lichtgewicht applicatie die gewoon werkt als je hem uitvoert. Gebruik de linker joystick om de muiscursor te verplaatsen, druk op de A-knop om met de linkermuisknop te klikken en druk op de X-knop om met de rechtermuisknop te klikken. Op de Gopher360-website wordt de belangrijkste configuratie gedetailleerder weergegeven.

hoe-u-de-windows-desktop-met-een-xbox-of-steam-controller-foto 2

Als u het Windows-toetsenbord op het scherm ermee wilt gebruiken, moet u met de rechtermuisknop op de Gopher360-toepassing klikken en Uitvoeren als beheerder selecteren. U kunt vervolgens het Windows-toetsenbord op het scherm gebruiken om te typen. Om ervoor te zorgen dat het altijd als beheerder wordt uitgevoerd, kunt u met de rechtermuisknop op het bestand Gopher.exe klikken, Eigenschappen selecteren, het tabblad Compatibiliteit selecteren en de optie Dit programma uitvoeren als beheerder activeren.

Om het schermtoetsenbord in Windows 10 te starten, kunt u met de rechtermuisknop op de taakbalk klikken en Aanraaktoetsenbordknop weergeven selecteren. U ziet dan een toetsenbordpictogram in de buurt van uw systeemvak. Klik erop met de controller en je krijgt een toetsenbord op het scherm waarmee je kunt typen. Het is niet ideaal voor grote hoeveelheden typen, maar kan handig zijn als je Netflix snel naar iets wilt zoeken.

hoe-de-windows-desktop-met-een-xbox-of-steam-controller-foto 3 te bedienen

Gopher360 werkt alleen terwijl het actief is en op de achtergrond is geopend. Om ervoor te zorgen dat het altijd werkt, kunt u het bestand Gopher.exe in de opstartmap van uw computer plaatsen. Windows wordt automatisch gestart wanneer u zich aanmeldt.

hoe-de-windows-desktop-met-een-xbox-of-steam-controller-besturen foto 4

Gopher360 is niet uw enige keuze, maar het is onze favoriet. Als je echter iets anders wilt proberen, zijn zowel JoyToKey als Xpadder geavanceerde configuratietools voor gamecontrollers, en elk kan worden gebruikt om de controller als muis en toetsenbord te laten functioneren. Ze vereisen echter configuraties en profielen, dus ze zijn niet zo plug-and-play. JoyToKey is ook shareware, dus het is niet helemaal gratis.

Als je bereid bent wat geld uit te geven, wil je misschien Controller Companion proberen, dat goed wordt beoordeeld op Steam en $ 2,99 kost. Ontworpen voor gebruik met Xbox 360- en Xbox One-controllers, zal het uw controller laten functioneren als een muis op het bureaublad. Interessanter is dat het een aangepast schermtoetsenbord bevat dat sommige mensen misschien efficiënter vinden dan het oorspronkelijke Windows-toetsenbord op het scherm.

Stoomcontrollers werken gewoon

Als je een van de Steam-controllers van Valve hebt, functioneert deze standaard als muis en toetsenbord. Zolang je het op je pc hebt aangesloten, kun je het gewoon op het Windows-bureaublad gebruiken.

Het rechter touchpad op de controller beweegt de cursor - u kunt zelfs met uw vinger over het touchpad vegen en de cursor blijft bewegen. De rechterschouderknop voert een linkerklik uit en de linkerschouderknop voert een rechterklik uit. Dit klinkt als het tegenovergestelde van wat het zou moeten zijn, maar de rechterschouderknop bevindt zich op de meest geschikte locatie, dus het is logisch.

Andere knoppen voeren ook handige acties uit. Het linker touchpad functioneert bijvoorbeeld als een scrollwiel, terwijl de joystick functioneert als pijltjestoetsen omhoog, omlaag, naar links en naar rechts.

Al deze bedieningselementen kun je eigenlijk zelf aanpassen. Open hiervoor de Big Picture-modusinterface van Steam, selecteer de tandwielknop Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm, selecteer Configuraties onder Controller en selecteer Desktopconfiguratie. Je kunt je instellingen vanaf hier aanpassen zoals je de profielen van de Steam-controller zou aanpassen om met elke game te werken.

hoe-u-de-windows-desktop-met-een-xbox-of-steam-controller-foto 5

Helaas is er geen manier om het schermtoetsenbord van Steam te openen, omdat het deel uitmaakt van de Steam-overlay. Maar u kunt het Windows-toetsenbord op het scherm gebruiken, net zoals u het zou gebruiken met een Xbox-controller.

hoe-je-windows-desktop-met-een-xbox-of-steam-controller-foto 6


Er is echt geen vervanging voor een toetsenbord en muis voor zwaar pc-gebruik, maar het hebben van een controllerfunctie als een standaardmuis en -toetsenbord is geweldig voor wat basis Netflix of andere video-weergave en web-browsing in je woonkamer. Het is jammer dat ondersteuning voor het gebruik van de eigen Xbox-controllers van Microsoft op het Windows-bureaublad niet alleen in Windows is ingebouwd, maar met de juiste software bent u binnen de kortste keren aan de slag.

Afbeelding tegoed: Yixiao Wen op Flickr

Meer verhalen

De LED op uw Sonos-speler uitschakelen

Helderwitte LED's hebben geleidelijk hun weg gevonden naar allerlei elektronische apparaten. Als je een Sonos-speler hebt, weet je al dat deze ook wordt geleverd met een helderwitte LED aan de bovenkant, wat storend kan zijn in slecht verlichte kamers.

Aangepaste beltonen instellen voor specifieke contacten in Android

Iedereen wil graag weten wie er belt voordat ze de telefoon opnemen, en de gemakkelijkste manier om dat te bereiken is met aangepaste beltonen voor specifieke bellers. Op die manier, wanneer je telefoon Cherry Pie begint te blazen, weet je dat het je vrouw is. Of wanneer het uitgerold is (Mijn bedrijf), weet je dat het jouw

Hoe u de Google Drive Desktop-app gebruikt om uw bestanden overal te synchroniseren

Google Drive is de afgelopen jaren een van de belangrijkste cloudopslagopties geworden voor miljoenen computergebruikers. Maar het gaat niet alleen om Google Documenten en Presentaties, u kunt het ook gebruiken om uw andere bestanden op verschillende computers te synchroniseren en ze offline te openen, zonder browser.

Hoe u de eigenaar van een verloren iPhone kunt vinden door het aan Siri te vragen

Je hebt iemands verloren iPhone gevonden. Ze waren voorzichtig genoeg om een ​​toegangscode in te schakelen, dus je kunt niet in hun contacten zoeken naar de eigenaar. Als Siri echter is ingeschakeld, kan ze u helpen de iPhone bij de juiste persoon terug te krijgen.

Moet u Windows echt regelmatig opnieuw installeren?

Voor veel mensen lijkt Windows na verloop van tijd langzamer te worden. Heel wat mensen lossen dit op door Windows regelmatig opnieuw te installeren. Maar is het echt nodig om Windows regelmatig opnieuw te installeren? En zo ja, hoe vaak moet u het opnieuw installeren?

Automatische sms-waarschuwingen configureren voor belangrijke e-mails

Ondanks het steeds groter wordende bereik van mobiele datanetwerken zijn er nog steeds tal van plaatsen waar de enige mobiele dekking die je gaat krijgen op zijn best schaars is met alleen telefoontjes en platte tekstberichten (sms). Lees verder terwijl we u laten zien hoe u sms-waarschuwingen instelt, zelfs wanneer uw e-mailclient

Overschakelen van de Insider Preview van Windows 10 terug naar stabiel (zonder opnieuw te installeren)

Wanneer u zich aanmeldt voor Insider Preview-builds, waarschuwt Windows dat u Windows mogelijk opnieuw moet installeren om terug te gaan naar de stabiele versie van Windows. Maar dit is een worstcasescenario en er zijn andere manieren om van het Insider Preview-spoor af te komen.

Geïnstalleerde plug-ins in elke browser bekijken en uitschakelen

Browser plug-ins zoals Flash en Java voegen extra functies toe die webpagina's kunnen gebruiken. Ze kunnen echter ook dingen vertragen wanneer ze in gebruik zijn of extra beveiligingslekken toevoegen, vooral in het geval van Java.

Een snelkoppeling maken waarmee een standaardgebruiker een toepassing als beheerder kan uitvoeren

Wilt u een standaardgebruikersaccount toestaan ​​om een ​​applicatie als beheerder uit te voeren zonder UAC- of wachtwoordprompt? U kunt eenvoudig een snelkoppeling maken die de opdracht runas gebruikt met de schakeloptie /saved, waarmee het wachtwoord wordt opgeslagen.

Wat is RSS en hoe kan ik ervan profiteren?

Als u nieuws en inhoud op meerdere websites probeert bij te houden, staat u voor de nooit eindigende taak om die sites te bezoeken om te controleren op nieuwe inhoud. Lees verder om meer te weten te komen over RSS en hoe het de inhoud rechtstreeks bij je digitale deur kan leveren.