Landschapsoriëntatie inschakelen op het startscherm van de Nexus 7

hoe-landschap-oriëntatie-op-de-nexus-7-en-8217-s-home-screen-foto in te schakelen 1

In tegenstelling tot andere tablets is het startscherm van de Nexus 7 standaard vergrendeld in de portretmodus. Als u een app in de liggende modus gebruikt en op de startknop drukt, moet u uw tablet omdraaien om het startscherm te lezen.

Google vindt het een slim idee om het startscherm in de portretmodus te vergrendelen - en misschien hebben ze gelijk. Maar dit is Android, en je bent vrij om het oneens te zijn met Google en je apparaat aan te passen zonder dat jailbreaking vereist is.Toggle Schermoriëntatievergrendeling

De Nexus 7 wordt geleverd met de schermoriëntatievergrendeling ingeschakeld, dus alle apps staan ​​in de portretmodus, hoe u uw scherm ook kantelt.

Om de liggende modus in te schakelen, moet u de functie voor het vergrendelen van de schermoriëntatie uitschakelen. Trek het meldingenvak boven aan het scherm naar beneden en tik op het slotvormige pictogram rechts van de datum om de schermoriëntatie te ontgrendelen.

hoe-landschap-oriëntatie-op-de-nexus-7-en-8217-s-home-screen-foto 2 in te schakelen

Gebruik Rotation Locker of Ultimate Rotation Control

Zelfs na het uitschakelen van de systeembrede oriëntatievergrendeling van het scherm, wordt het startscherm vergrendeld in de portretmodus. U kunt echter een app gebruiken om liggende oriëntatie in te schakelen op het ingebouwde startscherm van de Nexus 7.

Installeer Rotation Locker van Google Play - het is gratis. Nadat je dat hebt gedaan, kun je de app starten en op Landschap tikken om het startscherm en alle andere apps in de liggende modus te zetten.

hoe-landschap-oriëntatie-op-de-nexus-7-en-8217-s-home-screen foto 3 in te schakelen

Een andere optie is Ultimate Rotation Control - het is krachtiger dan Rotation Locker, maar de gratis versie biedt slechts een proefperiode van zeven dagen - de volledige versie kost ongeveer $ 3. Toch zou dat een goed gebruik kunnen zijn van het Google Play-tegoed van $ 25 dat u bij uw Nexus 7 heeft ontvangen.

Met Ultimate Rotation Control kun je de rotatiemodus instellen op Forced Auto en App Only - hiermee kun je het startscherm dwingen om automatisch te draaien zonder dat andere apps, zoals games die een specifieke oriëntatie vereisen, automatisch moeten roteren.

hoe-landschap-oriëntatie-op-de-nexus-7-en-8217-s-home-screen-foto in te schakelen 4

Aangepaste opstartprogramma's installeren

Net als andere Android-apparaten ondersteunt de Nexus 7 launchers van derden die het startscherm kunnen vervangen. Veel launchers van derden zijn beschikbaar in Google Play, en nogal wat van hen ondersteunen de liggende modus.

Een geweldige launcher die de liggende modus ondersteunt, is Holo Launcher, die gratis beschikbaar is op Google Play. Na het installeren van Holo Launcher (of een ander opstartprogramma), tikt u op de startknop en wordt u gevraagd uw opstartprogramma te selecteren.

hoe-landschap-oriëntatie-op-de-nexus-7-en-8217-s-home-screen-foto in te schakelen 5

U zult merken dat Holo Launcher - samen met vele andere draagraketten - automatisch van richting verandert wanneer u uw scherm draait. Geen trucjes nodig!

hoe-landscape-oriëntatie-op-de-nexus-7-en-8217-s-home-screen-foto in te schakelen 6

Meer verhalen

Amerikaanse zomerhittegolf gevisualiseerd

Hoewel het lijkt alsof mensen elke zomer klagen over de hitte, is er deze zomer een basis voor hun klacht. In de afgelopen maand zijn er 4230 dagelijkse hoge temperatuurrecords gevestigd in de continentale Verenigde Staten.

Geek Trivia: welk technologiebedrijf gebruikte ooit 100% van 's werelds cd-productiemogelijkheden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites om gratis documentaires te bekijken

Als je een fan bent van documentaires, zijn er veel sites waar je ze gratis kunt bekijken. Het volgende is een lijst met sites die we hebben gevonden, op sommige waarvan je opmerkingen over de films kunt toevoegen en zelfs de films kunt downloaden.

Desktop Fun: Rivieren Wallpaper Collection Series 1

Rivieren spelen een belangrijke rol in ons leven als een bron van transport, hulpbronnen en plaatsen om te genieten van recreatieve activiteiten. Ontspan en laat je gedachten lui langs deze prachtige waterwegen op je bureaublad dwalen met de eerste in onze serie Rivieren Wallpaper-collecties.

10 geweldige indicatorapplets voor Ubuntu's Unity Desktop

Als je Ubuntu een tijdje hebt gebruikt, herinner je je misschien GNOME-applets - pictogrammen die op je paneel zaten en je toegang gaven tot bedieningselementen en informatie. Als u paneel-applets mist, probeer dan indicator-applets van derden te installeren voor Ubuntu's Unity-desktop.

Geek Trivia: Wat was de eerste rover die op een hemellichaam landde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Steam's Summer Sale aan de gang; Score titels voor 75% korting

Als je op zoek bent naar titels van hoge kwaliteit tegen spotprijzen, wil je zeker een stop maken bij Steam's Summer Sale, waar best beoordeelde titels, zoals Portal 2, slechts een paar dollar kosten.

Wat je zei: je beste tips en trucs voor het organiseren

Eerder deze week vroegen we je om je meest effectieve tip of truc voor het organiseren van computers te delen. Nu zijn we terug om enkele van de geweldige tips die je hebt gedeeld te benadrukken.

Analyse van de gelekte Yahoo! Wachtwoorden: of 2008 was een populair jaar

Telkens wanneer er een massale inbreuk op het wachtwoord is, is er een daaropvolgende analyse van de kwaliteit van het wachtwoord; als je benieuwd bent naar de samenstelling van bijna een half miljoen Yahoo! gebruikers, kom binnen en stop de storing.

Vrijdagpret: 3 plakjes 2

Deze week komen we terug met een geweldig vervolg op het originele (en mogelijk gekmakende) 3 Slices-spel. Kun jij de beste manieren bedenken om de blokken door te hakken en je een weg naar de overwinning te banen, of ga je schreeuwen van frustratie als je wordt verslagen?