Hoe u het scherm van uw Android-apparaat opneemt met Android 4.4 KitKat

hoe-je-je-android-apparaat-en-8217-s-scherm-met-android-44-kitkat-foto op te nemen 1

Android 4.4 heeft een nieuwe schermopnamefunctie toegevoegd, waardoor het veel gemakkelijker is om video-opnames van het scherm van een Android-apparaat in MP4-indeling te maken. Dit is handig bij het maken van walkthroughs en tutorials of bij het laten zien van een app.

Google raadt officieel aan om hiervoor de Android SDK en een USB-aansluiting te gebruiken. Als je echter root-toegang hebt, kun je dit ook volledig op je apparaat doen met een app. Voor beide methoden is Android 4.4 KitKat vereist.Neem het scherm van uw apparaat op met de Android SDK en ADB

Om schermopname te starten zonder root-toegang tot uw apparaat, hebt u de Android SDK nodig. Met het ADB-hulpprogramma voor de opdrachtregel van de Android SDK kunt u schermopname starten via een USB-verbinding.

U kunt de Android SDK downloaden van de Android Developers-website van Google. Houd er rekening mee dat u Java niet hoeft te installeren, omdat we hier alleen ADB gebruiken. Lees onze handleiding voor het installeren en gebruiken van ADB voor meer informatie over het instellen van de Android SDK en ervoor zorgen dat deze werkt.

U moet ook USB-foutopsporing op uw apparaat hebben ingeschakeld voordat u ermee kunt communiceren. Volg onze gids om toegang te krijgen tot het verborgen menu Opties voor ontwikkelaars en USB-foutopsporing in te schakelen. Nadat u USB-foutopsporing hebt ingeschakeld, sluit u uw apparaat met een USB-kabel op uw computer aan.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-je-je-android-apparaat-en-8217-s-scherm-met-android-44-kitkat-foto 2 op te nemenHoe installeer en gebruik je ADB, het Android Debug Bridge-hulpprogramma hoe-je-je-android-apparaat-en-8217-s-scherm-met-android-44-kitkat-foto op te nemen 4Toegang krijgen tot ontwikkelaarsopties en USB-foutopsporing inschakelen op Android

Om ADB te gebruiken, extraheert u het Android SDK-pakket en navigeert u naar de map sdkplatform-tools. Houd Shift ingedrukt, klik met de rechtermuisknop in de map en selecteer Hier opdrachtvenster openen.

hoe-je-je-android-apparaat-en-8217-s-scherm-met-android-44-kitkat-foto op te nemen 5

Voer de volgende opdracht uit om ervoor te zorgen dat ADB kan communiceren met uw verbonden Android-apparaat:

adb-apparaten

Ervan uitgaande dat uw apparaat is aangesloten via USB, USB-foutopsporing is ingeschakeld en u de beveiligingsprompt op uw apparaat hebt geaccepteerd, ziet u een apparaat in het venster verschijnen. Als de lijst leeg is, kan adb uw apparaat niet detecteren.

hoe-je-je-android-apparaat-en-8217-s-scherm-met-android-44-kitkat-foto op te nemen 6

Voer de volgende opdracht uit om te beginnen met het opnemen van het scherm van uw apparaat:

adb shell schermrecord /sdcard/example.mp4

Met deze opdracht wordt het scherm van uw apparaat opgenomen met de standaardinstellingen en wordt de resulterende video opgeslagen in een bestand in het bestand /sdcard/example.mp4 op uw apparaat.

hoe-je-je-android-apparaat-en-8217-s-scherm-met-android-44-kitkat-foto op te nemen 7

Wanneer u klaar bent met opnemen, drukt u op Ctrl+C in het opdrachtpromptvenster om de schermopname te stoppen. U kunt het schermopnamebestand dan vinden op de door u opgegeven locatie. Houd er rekening mee dat de schermopname wordt opgeslagen in de interne opslag van uw apparaat, niet op uw computer.

hoe-je-android-apparaat-en-8217-s-scherm-met-android-44-kitkat-foto op te nemen 8

De standaardinstellingen zijn om de standaard schermresolutie van uw apparaat te gebruiken, de video te coderen met een bitsnelheid van 4 Mbps en de maximale schermopnametijd in te stellen op 180 seconden. Voer de volgende opdracht uit voor meer informatie over de opdrachtregelopties die u kunt gebruiken:

adb shell schermrecord –help

hoe-je-je-android-apparaat-en-8217-s-scherm-met-android-44-kitkat-foto op te nemen 9

Schermopnames maken met een app [root vereist]

Als u root-toegang op uw apparaat heeft, kunt u de Android SDK en USB-kabel overslaan. Met verschillende apps op Google Play kunt u de schermopnameopdracht volledig vanaf uw apparaat uitvoeren. Android 4.4 Screen Record is zo'n app. Na het gebruik van zo'n app, vind je de video op je apparaat, net zoals je zou doen als je hem via USB op je computer had aangesloten.

Deze apps vereisen root-toegang omdat ze een manier bieden om de opdracht volledig op uw apparaat uit te voeren. Normaal gesproken kan deze opdracht alleen worden gestart via een USB-verbinding met een computer. Ze maken gebruik van de schermopnamefunctie die is ingebouwd in Android 4.4 KitKat en zou op dezelfde manier moeten werken.


Hoe u ook kiest om het scherm van uw apparaat op te nemen, u krijgt uiteindelijk een MP4-bestand dat op uw apparaat is opgeslagen. U bent vrij om het bestand te bewerken, te uploaden of ermee te doen wat u maar wilt. De schermopname zal uw vinger duidelijk niet vastleggen, dus er zijn nog steeds situaties waarin u in plaats daarvan een camera op het scherm van uw apparaat wilt richten.

Meer verhalen

De beste zakelijke VoIP-oplossingen van 2016

We testen en vergelijken vier zakelijke, gehoste voice over IP (VoIP)-telefonieoplossingen die de nieuwste Private Branch Exchange (PBX)-functies op bedrijfsniveau naar kleine tot middelgrote bedrijven brengen.

De beste zakelijke desktops van 2016

Een desktopcomputer (of meerdere) nodig om uw bedrijf draaiende te houden? Van all-in-ones tot modellen met een kleine vormfactor, onze lijst met best beoordeelde zakelijke pc's is de plek om uw zoektocht te beginnen.

De beste zakelijke laptops van 2016

Zakelijke laptops zijn dunner en krachtiger dan ooit. Ons koopadvies en productaanbevelingen helpen u uw volgende mobiele werkpartner te vinden.

De beste computermonitoren voor bedrijven

Als u monitoren voor uw werknemers moet kopen, moet u dit weten, samen met onze best beoordeelde schermen voor verschillende prijsklassen.

De beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoon van 2016

Met deze hoogwaardige hoofdtelefoon met ruisonderdrukking kun je de wereld om je heen afsluiten en genieten van je muziek... of het zoete geluid van stilte.

De beste draadloze hoofdtelefoon van 2016

Last van verwarde snoeren? Hier leest u hoe u de juiste draadloze hoofdtelefoon of oortelefoon vindt, samen met onze best beoordeelde beoordelingen.

De beste beveiligingssuites van 2016

Je computer gebruiken voor games en sociale media is leuk; het veilig houden is dat niet. Een beveiligingssuite kan uw totaaloplossing zijn. We hebben er bijna vier dozijn getest en deze 10 krijgen onze hoogste aanbeveling.

30 verborgen tips voor het beheersen van iOS 10

Apple's iOS 10 is gearriveerd. Met deze tips kun je er het beste van maken.

12 tips om e-mail onder de knie te krijgen op iOS

Hier leest u hoe u het meeste uit de ingebouwde Mail-app en enkele andere op iOS kunt halen.

Alexa, vertel me wat Amazon Echo-tips

Als je het geluk hebt om je eigen audiorobot van Amazon in huis te hebben, vind je hier alles wat je moet weten om het meeste uit je gesprekken te halen.