Hoe u het ophalen van online inhoud kunt uitschakelen bij het zoeken in Ubuntu 14.04

hoe-uit-schakelen-online-inhoud-ophalen-bij-zoeken-in-ubuntu-1404 foto 1

Wanneer u zoekt met de Unity Dash, worden standaard online winkelsuggesties zoals Amazon weergegeven in uw resultaten. U wilt misschien niet dat online suggesties worden opgenomen in uw zoekresultaten, of dit nu om bandbreedte- of privacyredenen is. U kunt deze functie eenvoudig uitschakelen.

Om dit te doen, drukt u op Ctrl + Alt + T om een ​​Terminal-venster te openen. Typ de volgende opdracht bij de prompt en druk op Enter.gsettings set com.canonical.Unity.Lenses remote-content-search 'none'

OPMERKING: Linux is hoofdlettergevoelig, dus u moet de bovenstaande regel typen zoals weergegeven. Als we in dit artikel zeggen dat we iets moeten typen en er staan ​​aanhalingstekens om de tekst, typ dan de aanhalingstekens NIET, tenzij we anders specificeren.

hoe-uit-schakelen-online-inhoud-ophalen-bij-zoeken-in-ubuntu-1404 foto 2

Als u zonder verdere berichten terugkeert naar de prompt, is de opdracht geslaagd. Typ exit bij de prompt om het Terminal-venster te sluiten.

hoe-uit-schakelen-online-inhoud-ophalen-bij-zoeken-in-ubuntu-1404 foto 3

Om deze instelling van kracht te laten worden, moet u zich afmelden en vervolgens weer aanmelden. Om dit te doen, selecteert u Uitloggen in het systeemmenu op het bovenpaneel in de rechterbovenhoek van het scherm.

hoe-uit-schakelen-online-inhoud-ophalen-bij-zoeken-in-ubuntu-1404 foto 4

U kunt het scherm vergrendelen of uitloggen. Klik op Uitloggen.

hoe-uit-schakelen-online-inhoud-ophalen-bij-zoeken-in-ubuntu-1404 foto 5

Nadat u zich weer hebt aangemeld, klikt u op de knop Zoeken boven aan de Unity-balk om Unity Dash te openen. Typ een zoekterm in het zoekvak. Merk op dat de weergegeven resultaten alleen toepassingen en bestanden en mappen zijn die lokaal op uw computer worden gevonden. Er zijn geen resultaten op afstand.

hoe-uit-schakelen-online-inhoud-ophalen-bij-zoeken-in-ubuntu-1404 foto 6

Als u besluit dat u de resultaten op afstand opnieuw wilt, typt u de volgende opdracht bij de prompt in een Terminal-venster en drukt u op Enter.

gsettings set com.canonical.Unity.Lenses remote-content-search 'all'

hoe-uit-schakelen-online-inhoud-ophalen-bij-zoeken-in-ubuntu-1404 foto 7

Omdat er geen externe bronnen zijn opgenomen in uw zoekopdrachten, zouden de zoekresultaten sneller moeten worden weergegeven.

Meer verhalen

Netwerkbeveiliging: rampen voorkomen met gebruikersaccountbeheer

In deze tweede les in onze How-To Geek School over het beveiligen van de Windows-apparaten in uw netwerk, zullen we het hebben over Gebruikersaccountbeheer (UAC). Gebruikers komen deze functie elke keer tegen als ze desktop-applicaties in Windows moeten installeren, wanneer sommige applicaties beheerdersrechten nodig hebben in

Screenshot Tour: Ubuntu Touch 14.04 op een Nexus 7

Ubuntu 14.04 LTS zal volgens Canonical de basis vormen van de eerste commercieel verkrijgbare Ubuntu-tablets. We hebben Ubuntu Touch 14.04 op onze eigen hardware geïnstalleerd om te zien hoe die tablets eruit zullen zien.

Geek Trivia: het Bluetooth-communicatieprotocol is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Netwerkbeveiliging: gebruikersaccounts en wachtwoorden beveiligen in Windows

Deze How-To Geek School-les is bedoeld voor mensen die meer willen leren over beveiliging bij het gebruik van Windows-besturingssystemen. Je leert veel principes die je zullen helpen een veiligere computerervaring te hebben en je krijgt de kans om alle belangrijke beveiligingstools en -functies te gebruiken die

Geek Trivia: Onderzoekers die trends op sociale media analyseren, hebben verklaard welke dag van de week het meest deprimerend is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke frisdrank drinkt Marty McFly in Back to the Future?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke edelsteen was oorspronkelijk, maar niet langer, als kostbaar beschouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Connected Standby werkt (of waarom de batterij van uw Windows 8 pc zo snel leeg raakt)

Dit is de poging van Microsoft om Windows 8 en 8.1 de altijd-aan-status te geven die mensen krijgen van iPads, Android-tablets en smartphones. Een pc met Connected Standby kan geen andere energiebeheerstatussen gebruiken, zoals slaap- en sluimerstand.

Wat kan een Service doen op Windows?

Als u Taakbeheer of Process Explorer op uw systeem opent, ziet u veel services actief. Maar hoeveel impact kan een service hebben op uw systeem, vooral als deze is 'beschadigd' door malware? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: als je door de aarde wilt graven om naar China te gaan, kun je beter beginnen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!