Het iOS Sharing-menu aanpassen

hoe-het-ios-delen-menu-foto aan te passen 1

Het deelsysteem in iOS is een van de meer over het hoofd geziene functies en binnen die functie wordt de mogelijkheid om de opties van het deelsysteem aan te passen nog meer over het hoofd gezien. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u het deelsysteem kunt aanpassen aan uw behoeften.

Waarom wil ik dit doen?

Met het deelsysteem in iOS kun je iets van de applicatie die je momenteel gebruikt naar een andere applicatie sturen. Overal waar u het kleine bladpictogram ziet met een pijl die eruit steekt, kunt u een beroep doen op het systeem voor delen, of zoals het technisch bekend is, het deelblad. Dit is het systeem dat u gebruikt om een ​​link naar een vriend te e-mailen, een document om te zetten in een herinnering of notitie, enzovoort.Historisch gezien was het deelsysteem vrij beperkt van opzet. Je kon alleen informatie van applicaties naar de belangrijkste iOS-apps zoals Mail, Notes, Herinneringen, enzovoort sturen. Met de release van iOS 8 maakte Apple het deelbladsysteem echter uitbreidbaar en werd het plotseling mogelijk om dezelfde dingen (website-URL's, foto's, documenten, enz.) Naar apps van derden zoals Facebook, Twitter, de iOS Gmail-app te sturen , en dergelijke.

Die subtiele verandering was echter niet meteen duidelijk voor de eindgebruiker, aangezien de standaardorganisatie van het gedeelde blad hetzelfde blijft (met de iOS-apps voorop en in het midden, maar de nieuwe apps grotendeels verborgen achter het … Meer pictogram aan het einde van de bladmenu delen.

Laten we eens kijken hoe u eenvoudig het hele systeem voor gedeelde bladen kunt schudden om de standaardinstellingen te verwijderen (als u ze niet gebruikt) en de apps die u daadwerkelijk gebruikt vooraan en in het midden te plaatsen.

Het gedeelde blad aanpassen

Om het aanpassen van het gedeelde blad te demonstreren, gaan we Safari openen, omdat het een van de meest voorkomende plaatsen is waar mensen de deelfunctie gebruiken, maar u kunt het gedeelde blad aanpassen vanuit elke iOS-toepassing die de functie ondersteunt.

hoe-het-ios-delen-menu-foto aan te passen 2

Om het aandelenblad aan te passen, moeten we het eerst openen alsof we het onder normale omstandigheden gebruiken. Tik hiervoor op het pictogram voor het delen van een blad, zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding. Dit zal uw deelbladmenu in zijn huidige staat openen (wat, als u geen aanpassingen heeft gedaan, de standaardstatus zal zijn).

hoe-het-ios-delen-menu-foto aan te passen 3

Hier ziet u de standaard apps: Bericht, Mail, Herinneringen en Notities. Hoewel we Message een behoorlijke hoeveelheid gebruiken, gebruiken we niet de standaard Mail-app (we gebruiken de iOS Gmail-app), gebruiken we geen Herinneringen (we gebruiken Todoist) en we gebruiken de Notes-app niet (of zelfs een gelijkwaardige applicatie van derden). En hoewel we af en toe dingen delen via Bericht, doe dat niet eens met enige mate van frequentie. Dat brengt onze standaard weergave van het gedeelde blad op 25 procent bruikbaarheid of minder, wat niet zo'n geweldige verhouding is tussen nuttige en niet-nuttige ruimte. Laten we dat veranderen.

Eerst moeten we naar links vegen langs de lijst met gedeelde pictogrammen om toegang te krijgen tot het pictogram ... Meer.

hoe-het-ios-delen-menu-foto aan te passen 4

Hier zien we het eerste bewijs van apps voor het delen van bestanden van derden: Facebook en Todoist. Deze apps verschijnen hier omdat we 1) ze op dit iOS-apparaat hebben geïnstalleerd en 2) hun ontwikkelingsteam gebruik heeft gemaakt van de Share Sheet API; niet alle apps hebben de functie voor het delen van een blad.

Tik op het pictogram … Meer om toegang te krijgen tot het configuratiemenu van het gedeelde blad.

hoe-het-ios-delen-menu-foto aan te passen 5

In het menu Activiteiten kunt u apps in- en uitschakelen en ze opnieuw rangschikken. Ten eerste, als er apps zijn die u niet in het gedeelde bladsysteem wilt weergeven, kunt u de schuifknop gebruiken om ze uit te schakelen. Omdat we de functie Herinneringen of Notities helemaal niet gebruiken, schuiven we die meteen weg. We gaan ook de schuifregelaar naast Slack gebruiken om het in te schakelen, aangezien Slack de chatcommunicatiesuite is die we gebruiken bij How-To Geek en we er veel links en informatie mee delen.

Ten tweede, door het pictogram met drie balken naast elke applicatie ingedrukt te houden, kunt u slepen en neerzetten om uw gedeelde blad-apps opnieuw te ordenen. Onthoud dat de eerste pagina van het gedeelde bladsysteem vier pictogrammen kan bevatten en dat het tweede blad, dat u opent met een veegbeweging, nog drie pictogrammen bevat. Dus wanneer u dingen opnieuw ordent, plaatst u eerst de vier belangrijkste pictogrammen en vervolgens drie extra pictogrammen die u misschien af ​​en toe wilt gebruiken in de volgende drie slots.

hoe-het-ios-delen-menu-foto aan te passen 6

Na een beetje schakelen tussen applicaties en een beetje slepen en neerzetten, is onze lijst met gedeelde bladen nu opnieuw geordend om de apps weer te geven die we daadwerkelijk gebruiken en in de algemene volgorde waarin we ze gebruiken. Meestal gebruiken we de deelfunctie om een ​​link naar onze takenlijst in Todoist te delen voor een persoonlijk of werkproject, gevolgd door het delen van links met andere mensen via Gmail, gevolgd door het delen van inhoud met Twitter en Slack. Bericht en Facebook maken de cut voor de tweede pagina, en herinneringen en notities worden volledig afgesloten.

Het is de moeite waard om terzijde op te merken dat je sommige apps (zoals Bericht of Mail) niet kunt afsluiten, maar je kunt ze helemaal onderaan de lijst plaatsen, zodat ze niet in het deelblad verschijnen.

hoe-het-ios-deelmenu-foto aan te passen 7

Ach, daar gaan we. Vier apps in ons deelblad die we daadwerkelijk gebruiken, allemaal klaar voor gebruik. Nu kunnen we eenvoudig links en inhoud naar onze meest gedeelde locaties brengen zonder gedoe en zonder zelfs maar naar het tweede scherm te vegen.


Heb je een prangende vraag over iOS? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Geek Trivia: de eerste superheldenfilm die een grote Oscar won (produceren, regisseren, schrijven of acteren) Was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe hackers kwaadaardige programma's kunnen vermommen met valse bestandsextensies

Bestandsextensies kunnen worden vervalst - dat bestand met de extensie .mp3 kan in feite een uitvoerbaar programma zijn. Hackers kunnen bestandsextensies vervalsen door een speciaal Unicode-teken te misbruiken, waardoor de tekst in omgekeerde volgorde moet worden weergegeven.

Pakketten installeren met Homebrew voor OS X

Homebrew is de meest populaire pakketbeheerder voor Mac OS X. Homebrew Cask breidt Homebrew uit met ondersteuning voor het snel installeren van Mac-applicaties zoals Google Chrome, VLC en meer. Geen applicaties meer slepen en neerzetten!

Hoe jij en je buren elkaars wifi erger maken (en wat je eraan kunt doen)

Wi-Fi-netwerken interfereren met elkaar. Oudere Wi-Fi-standaarden zijn hier nog erger over, dus uw oude Wi-Fi-hardware is niet alleen schadelijk voor uw netwerk, maar ook voor uw buren.

SMS-berichten verzenden vanaf elke pc of Mac

Waarom tekstberichten typen op uw smartphone als u achter een laptop of desktop-pc zit met een volledig toetsenbord? Met deze trucs kunt u rechtstreeks vanaf uw pc sms-berichten verzenden.

Mythen: versnelt het verwijderen van de cache uw pc eigenlijk?

Het verwijderen van de cache is zeker iets dat u wilt doen als u zich zorgen maakt over uw privacy. Houd er rekening mee dat het verwijderen van de cache alleen die bestanden zal verwijderen - tenzij u de vrije ruimte overschrijft, verwijdert u niet echt iets permanent. Het enige wat je hoeft te doen is een paar rennen

HTG beoordeelt de HooToo TripMate: een reisbatterij en wifi-wonder

Als je een nerd bent die veel onderweg is, kun je gemakkelijk overladen worden met gadgets. Vandaag bekijken we een handig klein gadget dat de last verlicht: een combinatieapparaat dat elk een extern batterijpakket, wifi-router en micro-NAS is. Lees verder, want we zien of het echt drie vliegen in één klap kan doden

Hoe de scherptediepte te manipuleren om betere foto's te maken

Als je merkt dat je niet onder de indruk bent van de foto's die je hebt gemaakt, is de kans groot dat de manipulatie van de scherptediepte de oorzaak is. Lees verder terwijl we uitleggen wat scherptediepte is en hoe u het kunt gebruiken om interessantere en dynamischere foto's te maken.

Geek Trivia: De stem van Bert, Grover en Cookie Monster van Sesamstraat ook geuit?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Facebook is de grootste reden waarom je batterij leeg is

Ik heb mensen altijd verteld dat je de levensduur van je batterij drastisch kunt verlengen door de achtergrondverversing van Facebook uit te schakelen - maar het blijkt dat Facebook hier een stiekeme manier omheen heeft gevonden, en het doet dingen op de achtergrond, zelfs als je achtergrondverversing hebt uitgeschakeld.