De volledige capaciteit van de SD-kaart van uw Raspbery Pi terugwinnen in Windows

hoe-te-terugwinnen-de-volledige-capaciteit-van-uw-raspbery-pi-en-8217;s-sd-kaart-in-windows foto 1

Als je een SD-kaart voor geavanceerdere doeleinden hebt gebruikt dan alleen het opslaan van digitale foto's (bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een mobiel of micro-besturingssysteem), zul je merken dat het wat meer finesse vereist dan alleen het formatteren van de kaart om alle ruimte terug te winnen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe.

Beste How-To-nerd,Ik volgde een paar maanden geleden een van je geweldige Raspberry Pi-tutorials. Onlangs heb ik een upgrade naar een grotere SD-kaart voor de Pi uitgevoerd en de oude eruit gehaald om voor een ander project te gebruiken. Toen ik de kaart opnieuw ging formatteren, was er slechts 64 MB van de oorspronkelijke capaciteit beschikbaar en zelfs toen ik naar Schijfbeheer in Windows ging, kon ik het beste de inhoud van de ontoegankelijke (en vermoedelijk met Linux gevulde) partitie dumpen. Dit liet me achter met een kleine Windows-toegankelijke partitie en een grote fantoompartitie waar ik niets mee kan doen.

Ik weet zeker dat er een eenvoudige oplossing is, maar ik weet niet eens zeker of ik mijn probleem goed heb beschreven (dus zoals je je kunt voorstellen, weet ik niet waarnaar ik moet zoeken in Google om tot op de bodem uit te zoeken !) Helpen!

Eerlijk,

Lijdend aan een onvolgroeide SD-kaart

Maak je geen zorgen Lijden, we hebben een kaart gepakt die we eerder voor een Pi-project hadden gebruikt om je situatie opnieuw te creëren en je te laten zien hoe je de volledige capaciteit van je kaart terug kunt krijgen. De kern van het probleem zijn de partitiewijzigingen die de SD-kaart ondergaat tijdens de initiële PI-configuratie: 64 MB van de kaart is gereserveerd als een Windows-toegankelijke FAT32-partitie die configuratiebestanden en andere kleine bestanden host die profiteren van cross-OS FAT32-gebaseerde toegankelijkheid (zodat je de SD-kaart gemakkelijk in een moderne pc kunt stoppen en die configuratiebestanden kunt aanpassen) en de rest is geformatteerd voor gebruik door Raspbian, een van Debian afgeleide versie van Linux. Als gevolg hiervan wordt het grootste deel van de kaart een beetje een zwart gat voor Windows.

Dat gezegd hebbende, het is gemakkelijk te repareren als u het juiste gereedschap binnen handbereik heeft. Laten we eerst eens kijken hoe de SD-kaart eruitziet als u probeert de ruimte terug te winnen met Schijfbeheer zoals u deed:

hoe-te-terugwinnen-de-volledige-capaciteit-van-uw-raspbery-pi-en-8217;s-sd-kaart-in-windows foto 2

Je kunt de kleine 64M FAT32-partitie formatteren, maar de rest van de SD-kaart blijft niet toegewezen nadat je de bestaande (en ontoegankelijke) Linux-partitie hebt gedumpt. Geen enkele hoeveelheid duwen of duwen in de Disk Manager-applicatie zal dit probleem oplossen. In plaats daarvan gaan we ons wenden tot de eenvoudige en effectieve DISKPART-tool.

Open het menu Start en typ diskpart in het vak Uitvoeren. Druk op Enter. U wordt door de Windows UAC gevraagd om beheerderstoegang tot de DISKPART-tool te autoriseren.

Er wordt een opdrachtprompt-achtig venster geopend, alleen de prompt zal DISKPART zeggen. Typ bij die prompt list disk.

hoe-de-volledige-capaciteit-van-uw-raspbery-pi-en-8217 terug te winnen;s-sd-kaart-in-windows foto 3

In de lijstuitvoer op onze machine ziet u de harde schijf van de computer (119 GB) en de verwisselbare SD-kaart (14 GB). Het is absoluut van cruciaal belang dat u het juiste schijfnummer noteert. DISKPART-commando's zijn onmiddellijk en zonder enige waarschuwing. Als je het verkeerde schijfnummer typt, zul je een heel slechte tijd hebben.

Nadat u het schijfnummer van uw SD-kaart hebt geïdentificeerd, voert u de volgende opdracht in selecteer schijf # waarbij # het schijfnummer van uw SD-kaart is.

hoe-de-volledige-capaciteit-van-uw-raspbery-pi-en-8217 terug te winnen;s-sd-kaart-in-windows foto 4

Welke commando's je ook uitvoert na dit punt zullen alleen wijzigingen aanbrengen in de geselecteerde schijf; nu zou een goed moment zijn om te controleren of u de juiste schijf hebt geselecteerd, alleen maar om extra veilig te zijn.

Voer nu het commando clean in

hoe-de-volledige-capaciteit-van-uw-raspbery-pi-en-8217-s-sd-kaart-in-windows-foto 5 terug te winnen

De opdracht clean zet de sectoren van de schijf die de partitiegegevens bevatten op nul. Als u alle gegevens op de SD-kaart op nul wilt zetten, kunt u in plaats daarvan alles opschonen, maar tenzij u een dringende privacy-/veiligheidsreden hebt om de hele SD-kaart met nullen te overschrijven, is het onverstandig om de lees-/schrijfcycli van de flash-media.

Voer na het opschonen van de schijf de volgende opdracht in: maak partitie primair:

hoe-de-volledige-capaciteit-van-uw-raspbery-pi-en-8217;s-sd-kaart-in-windows-foto 6 terug te winnen

De opdracht maakt, zoals de syntaxis aangeeft, een nieuwe partitie op de schijf en stelt deze in op primair. Nadat de primaire partitie is gemaakt, moet de volledige opslagcapaciteit van de SD-kaart beschikbaar zijn voor Windows. Als we terugkijken in Schijfbeheer, zien we niet langer een kleine partitie met een enorme hoeveelheid niet-toegewezen ruimte, maar een grote partitie die klaar is om te worden geformatteerd:

hoe-de-volledige-capaciteit-van-uw-raspbery-pi-en-8217-s-sd-kaart-in-windows-foto 7 terug te winnen

Dat is alles! Een beetje DISKPART-tovenarij en de SD-kaart is weer fabrieksvers.

Meer verhalen

Developer Preview van Internet Explorer 11 voor Windows 7 is nu beschikbaar

Als jij een van de mensen was die bang was dat Windows 7 achter zou blijven met Internet Explorer 11, dan zul je je zeker beter voelen na het nieuws van vandaag. Microsoft heeft zojuist een ontwikkelaarspreview uitgebracht van Internet Explorer 11 voor Windows 7 32- en 64-bits besturingssystemen.

Native Google Cloud Printing en printerdeling inschakelen in Windows

We hebben u laten zien hoe u Cloud Print op uw mobiele apparaten kunt inschakelen en zelfs tools van derden kunt gebruiken om het aan Windows toe te voegen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u Cloud Print-functionaliteit als een Windows-service en systeemeigen afdrukken vanaf al uw Windows-computers kunt toevoegen.

Geek Trivia: moderne arcadespellen geëvolueerd van welke onwaarschijnlijke voorouder?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u gemakkelijk e-boeken kunt samenvoegen en splitsen

Of je nu verzamelingen korte verhalen wilt samenvoegen tot een doe-het-zelf-bloemlezing, of je wilt een boek met de grootste werken dat je onlangs hebt verworven opsplitsen in de individuele romans van de auteur, je kunt ons volgen terwijl we je laten zien hoe je e-boeken met gemak kunt samenvoegen en splitsen.

Hoe werkt de Windows Prullenbak precies?

Je verwijdert een bestand in Windows, het wordt in de Prullenbak gedumpt en later vis je het er weer uit. Wat gebeurt er precies tijdens dat hele proces?

Geek Trivia: welk elektronicabedrijf verkocht oorspronkelijk noedels?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gezichten op huis – Beelden van de aarde vanaf Saturnus en Mercurius

Kijk je graag naar beelden die zijn gemaakt door verschillende onderzoeksvaartuigen die door ons zonnestelsel reizen? Dan zul je zeker genieten van deze fotografische traktatie van NASA die onze thuisplaneet toont vanaf Saturnus en Mercurius!

Evernote-clipping op volledige pagina inschakelen op Android-apparaten

Evernote is een fantastisch hulpmiddel voor het knippen van webpagina's voor latere inzage, maar de standaardconfiguratie op Android knipt gewoon de URL en niet de pagina/het artikel. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u dit onoplettendheid kunt verhelpen en geniet van hetzelfde soort knippen op volledige pagina's op uw Android-apparaat dat u leuk vindt op

Geek Trivia: welk ongelooflijk houdbaar voedsel was ooit behoorlijk bederfelijk?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe JavaScript (en advertenties) voor een enkele site in Chrome te blokkeren

How-To Geek is een door advertenties ondersteunde site, dus we zijn niet echt enthousiast om mensen te laten zien hoe ze advertenties kunnen uitschakelen, maar we geven toe: er zijn enkele sites online met zoveel advertenties waar je gewoon niet mee om kunt gaan het. Gelukkig kun je JavaScript voor slechts een enkele site blokkeren als je dat wilt.