Bestanden synchroniseren en niet-gesynchroniseerde bestanden ophalen met SkyDrive

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 1

De nieuwe SkyDrive is een aantrekkelijk product van Microsoft. Met een ruime 7 GB gratis opslagruimte, een gelikte interface en de mogelijkheid om niet-gesynchroniseerde bestanden van elke aangesloten computer te downloaden, geeft SkyDrive Dropbox waar voor zijn geld.

In het verleden werd SkyDrive gehinderd door een complexer installatieproces om bestanden te synchroniseren met Windows Live Mesh, maar SkyDrive heeft nu een enkele map die zichzelf synchroniseert tussen uw computers.Helaas wordt de nieuwe SkyDrive geleverd met een vermindering van de beschikbare opslagruimte. Terwijl SkyDrive ooit werd geprezen als een leider voor het aanbieden van 25 GB gratis ruimte, biedt het nu slechts 7 GB gratis - nog steeds voor op andere concurrenten, maar lang niet zoveel.

Aan de slag

De nieuwe SkyDrive van Microsoft werkt op Windows 8, Windows 7 en Windows Vista - sorry, Windows XP-gebruikers, maar Microsoft wil dat je upgradet. Het werkt ook op Mac OS X, Windows Phone en iOS, maar om de een of andere reden niet op Android.

Hoewel Windows 8 geïntegreerde SkyDrive-ondersteuning in Metro bevat, moeten gebruikers de app installeren om toegang te krijgen tot SkyDrive in Windows Verkenner op de desktop.

Download om te beginnen de SkyDrive voor Windows-app van de website van Microsoft. Zodra u het installatieprogramma start, installeert het de app zonder dat er extra gebruikersinvoer nodig is.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 2

Nadat je SkyDrive hebt geïnstalleerd, wordt je gevraagd om in te loggen met je Windows Live ID - dit is hetzelfde als je Microsoft-account als je Windows 8 hebt gebruikt, of je Hotmail-account als je een Hotmail-gebruiker bent. De merkconsolidatie van Microsoft is duidelijk nog in volle gang.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 3

SkyDrive ziet nu af van het mapselectieproces dat betrokken is bij Windows Live Mesh. Je hebt maar één SkyDrive-map, die zich standaard in C:UsersNAMESkyDrive bevindt.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 4

U kunt de ophaalfunctie van SkyDrive inschakelen om bestanden op uw pc op te halen vanaf uw andere aangesloten apparaten. Als u vergeet een belangrijk bestand in uw SkyDrive-map te plaatsen, kunt u het ergens anders vandaan halen op het bestandssysteem van uw pc als uw pc is ingeschakeld - maak u geen zorgen, deze functie vereist extra authenticatie.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 5

Net als DropBox voert SkyDrive het systeemvak uit en waarschuwt het u met pop-ups voor meldingen.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 6

U kunt de instellingen van SkyDrive wijzigen, de map openen, extra opslagruimte kopen of de SkyDrive-website openen via het systeemvakpictogram.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 7

Bestanden synchroniseren

Plaats bestanden in de SkyDrive-map om ze tussen uw computers te synchroniseren. Alle bestanden die in deze map worden geplaatst, worden automatisch geüpload naar uw SkyDrive-opslag online en automatisch gedownload door uw andere computers. Verwijder een bestand en het wordt verwijderd van uw andere computers en SkyDrive-opslag - heel eenvoudig.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 8

De badges op de bestanden geven de voortgang van SkyDrive aan bij het synchroniseren ervan. Het groene vinkje geeft aan dat het bestand met succes is gedownload, terwijl het pictogram met blauwe pijlen aangeeft dat de SkyDrive het bestand aan het synchroniseren is. De SkyDrive-app moet in uw systeemvak zijn geopend om synchronisatie te laten plaatsvinden - als u hier bestanden plaatst terwijl SkyDrive is gesloten, begint SkyDrive te synchroniseren de volgende keer dat u het start.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 9

skydrive.com

Je hebt ook toegang tot je bestanden vanaf SkyDrive.com als je geen aangesloten apparaat gebruikt. Vanuit de webinterface kunt u bestanden downloaden, verwijderen, verplaatsen, kopiëren of delen en uw aangesloten computers bekijken.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 10

Niet-gesynchroniseerde bestanden ophalen

Als u een niet-gesynchroniseerd bestand van een aangesloten computer wilt ophalen, klikt u op de computernaam aan de linkerkant van de SkyDrive-webpagina.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 11

U wordt gevraagd een beveiligingscode in te voeren, waarmee u ongeoorloofde toegang tot uw bestanden kunt voorkomen.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-halen-niet-gesynchroniseerde-bestanden-met-skydrive foto 12

De code kan via sms naar een aangesloten e-mailaccount of een mobiele telefoon worden verzonden.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-niet-gesynchroniseerde-bestanden-ophalen-met-skydrive foto 13

Nadat u de code heeft verstrekt, kunt u door het bestandssysteem van uw computer bladeren en elk bestand downloaden.

hoe-te-synchroniseren-bestanden--en-038;-niet-gesynchroniseerde-bestanden-ophalen-met-skydrive foto 14

Als deze functie je de verkeerde kant op wrijft, maak je geen zorgen - als je hem tijdens de installatie niet hebt uitgeschakeld, kun je hem uitschakelen via het instellingenvenster van SkyDrive. Klik met de rechtermuisknop op het SkyDrive-systeemvakpictogram en selecteer Instellingen om het te openen.


SkyDrive heeft nu een flinke portie gratis opslagruimte, een gelikte interface en een boeiende, unieke functie - het is niet alleen een me too-product van Microsoft. De concurrentie in de cloudopslagruimte neemt zeker toe, dus dit is goed nieuws - of je SkyDrive nu wilt gebruiken of niet.

Meer verhalen

Hoe en waarom alle apparaten in uw huis één IP-adres delen

Als u bent zoals de meeste mensen, geeft uw internetprovider u een enkel Internet Protocol-adres en deelt uw router dit met alle aangesloten apparaten in uw huis.

Geek Trivia: IV Is de Romeinse cijferaanduiding voor 4 overal, maar ...?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Doorways Wallpaper Collection Series 2

Er is altijd een mogelijkheid dat er een onverwachte reis of avontuur voor je ligt elke keer dat je door een deuropening gaat, dus pak je spullen in en bereid je voor om door te stappen. Verken de landen achter deze deuropeningen op uw bureaublad met de tweede in onze serie Doorways Wallpaper-collecties.

Durf door de onvriendelijke luchten te vliegen in een strijd om Air Supremacy met Rogue Sky

In een wereld waar luchtmacht en kanonnen bepalen wie de lucht zal regeren, raken een ballon genaamd Pumpkin en vier van zijn vrienden verstrikt in de strijd om de luchtmacht. Of het nu gaat om het overleven van een reis door een moeilijk stuk lucht, het vegen van mijnen of het vechten tegen een squadron vijandelijke

Geek Trivia: in de jaren tachtig was de Mobro 4000 extreem invloedrijk in wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste RSS-feeds toevoegen aan de Metro News-app

De Metro News-app op Windows 8 is onlangs bijgewerkt en heeft ondersteuning voor RSS-feeds toegevoegd. Hier leest u hoe u deze instelt.

Eenvoudig opmaakcodes in Word 2010 bekijken met CrossEyes

Bent u vanuit WordPerfect overgestapt naar Microsoft Word? Herinnert u zich de functie Reveal Codes in WordPerfect die het zo gemakkelijk maakte om precies te zien hoe uw document was opgemaakt? Welnu, je kunt die functie nu in Word krijgen met behulp van een gratis tool genaamd CrossEyes.

Android installeren in VirtualBox

Wilt u Android op uw pc gebruiken? Het Android-x86-project heeft Android geporteerd naar het x86-platform van ARM. Android-x86 kan worden geïnstalleerd op netbooks met ondersteunde hardware, maar je kunt Android ook installeren in VirtualBox.

Heeft het zin om een ​​audiobestand naar een hogere bitrate te converteren?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.

Geek Trivia: vliegtuigen worden regelmatig getroffen door wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!