Een batterijstatusrapport genereren op Windows 8 of Windows 10

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 1 te genereren

Microsoft heeft in Windows 8 een verborgen functie voor batterijrapport aan Windows toegevoegd. Genereer een rapport om gezondheidsinformatie over uw batterij te bekijken, hoe de capaciteit ervan in de loop van de tijd is afgenomen en andere interessante statistieken.

Deze functie is ingebouwd in de PowerCfg-opdracht. U kunt PowerCfg ook gebruiken om een ​​energierapport te genereren, waarin u aanbevelingen krijgt over manieren waarop u het energieverbruik van uw computer kunt verminderen en de levensduur van de batterij kunt verlengen.hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 2 te genereren

Een batterijrapport genereren

Het daadwerkelijke batterijrapport dat u gaat genereren, is een gemakkelijk te begrijpen webpaginabestand. U hoeft slechts een enkele opdracht uit te voeren om deze te maken.

Open eerst een opdrachtpromptvenster. Klik met de rechtermuisknop in de linkerbenedenhoek van uw scherm of druk op Windows-toets + X en klik vervolgens op de optie Opdrachtprompt in de lijst.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 3 te genereren

Typ de volgende opdracht in het venster Opdrachtprompt dat verschijnt en druk op Enter:

powercfg /batterijrapport

De opdracht slaat een batterijrapport op in de directory van uw gebruikersaccount. Dat staat op C:UsersNAMEattery report.html. Ga naar uw gebruikersmap in een Verkenner-venster en dubbelklik op het bestand om het te openen.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 4 te genereren

Het batterijrapport begrijpen

Het batterijrapport is een eenvoudig HTML-bestand dat is onderverdeeld in verschillende secties. In het eerste gedeelte vindt u de naam van uw computer, de BIOS-versie, of deze Connected Standby ondersteunt of niet, en het tijdstip waarop het rapport is gegenereerd.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 5 te genereren

Het volgende gedeelte toont u informatie over uw geïnstalleerde batterijen - op de meeste apparaten zal hier slechts één batterij zijn. Dit omvat de naam, het serienummer en het chemische type van de batterij.

De belangrijkste details hier zijn de nummers van de ontwerpcapaciteit, volledige laadcapaciteit en cyclustelling.

In de onderstaande schermafbeelding kunt u bijvoorbeeld zien dat de ontwerpcapaciteit van de batterij 42.002 mWh is, terwijl de huidige volledige oplaadcapaciteit 40.226 mWh is. Dit is het resultaat van de normale slijtage die een batterij in de loop van de tijd ervaart, en het laat u zien hoe versleten uw batterij is. De batterij was oorspronkelijk ontworpen om 42.002 mWh te bevatten, maar heeft nu een maximum van 40.226. Dit aantal zal in de loop van de tijd blijven dalen naarmate u de batterij gebruikt en meer oplaadcycli doorloopt. Als u een nieuw apparaat heeft, heeft het mogelijk een hogere huidige volledige oplaadcapaciteit dan de ontwerpcapaciteit. Dat aantal zal in de loop van de tijd afnemen naarmate de chemie van de batterij verandert.

Het Cycle Count-nummer geeft aan hoeveel laadcycli een batterij heeft doorgemaakt. Een laadcyclus kan ofwel een volledige ontlading van 100% tot 0% zijn. Een ontlading van 100% tot 50%, een lading tot 100% en dan nog een ontlading tot 50% telt ook als een enkele cyclus. Batterijen kunnen maar een beperkt aantal oplaadcycli aan en verschillende batterijen hebben een verschillend aantal oplaadcycli.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 6 te genereren

In het gedeelte Recent gebruik worden de energiestatussen van het apparaat gedurende de afgelopen 3 dagen weergegeven. U kunt zien wanneer uw apparaat is gestart, wanneer het is opgeschort en hoeveel batterijcapaciteit in de loop van de tijd is verbruikt. De resterende capaciteit wordt weergegeven als zowel een batterijpercentage als een getal in mWh.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 7 te genereren

Het gedeelte Batterijgebruik biedt een grafiek die laat zien hoe uw batterij in de loop van de tijd leegliep. Zowel dit als het gedeelte Recent gebruik geven alleen gegevens van de afgelopen drie dagen weer.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 8 te genereren

Het gedeelte Gebruiksgeschiedenis toont het gebruik en de duur van uw batterij in de loop van de tijd. U kunt zien hoeveel tijd het apparaat op de batterij heeft doorgebracht en hoeveel tijd het op een stopcontact heeft aangesloten. De statistieken hier gaan helemaal terug tot wanneer u Windows oorspronkelijk op de pc instelde - waarschijnlijk toen u het kocht.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 9 te genereren

Het gedeelte Geschiedenis van de batterijcapaciteit is ook interessant. U kunt zien hoe de volledige oplaadcapaciteit van uw batterij in de loop van de tijd geleidelijk afnam in vergelijking met de ontwerpcapaciteit. Net als bij het bovenstaande gedeelte, gaan de statistieken hier terug naar de tijd dat u Windows oorspronkelijk op de computer instelde.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 10 te genereren

Het laatste gedeelte heet Schattingen van de levensduur van de batterij. Een tabel hier geeft een schatting weer van de gemiddelde levensduur van de batterij van uw apparaat voor verschillende tijdsperioden op basis van hoe u het daadwerkelijk hebt gebruikt. Interessant genoeg vergelijkt het de waargenomen levensduur van de batterij bij volledige lading met de theoretische levensduur van de batterij bij zijn ontwerpcapaciteit.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 11 te genereren

De meest recente cijfers die in de onderstaande schermafbeelding worden weergegeven, laten bijvoorbeeld zien dat het apparaat vier uur en zesenveertig minuten batterijduur had bij de huidige volledige oplaadcapaciteit, maar dat het vier uur en achtenvijftig minuten zou hebben gehaald als de batterij was nog op zijn ontwerpcapaciteit.

Details zoals deze kunnen u helpen beslissen wanneer het tijd is om de batterij te vervangen. Als het verschil drastisch is, wil je misschien een nieuwe batterij voor je laptop of tablet.

hoe-een-batterij-gezondheidsrapport-op-windows-8-of-windows-10-foto 12 te genereren


Het batterijrapport helpt u op zichzelf niet - het geeft geen instructies of aanbevelingen, zoals het energierapport doet. De diepgaande informatie over de capaciteit van uw batterij in de loop van de tijd zal u echter helpen een idee te krijgen van de gezondheid van uw batterij en te begrijpen of u deze moet vervangen.

Afbeelding tegoed: Intel Free Press op Flickr

Meer verhalen

Alle vrienden uitnodigen voor uitnodigingen voor Facebook-evenementen of ze blokkeren

Als je ooit een Facebook-evenement hebt gemaakt, weet je dat het moeilijk kan zijn om meer dan een paar vrienden tegelijk uit te nodigen. Gelukkig is er een nieuwe manier om bijna al je vrienden eenvoudig met twee klikken uit te nodigen. Wil je geen uitnodigingen voor evenementen ontvangen? Je kunt ze ook blokkeren.

Automatisch twee spaties toevoegen na een periode in Word 2013

Er was een oude typografische conventie dat het gepast is om twee spaties na een zin te gebruiken. Dit kwam omdat monospaced type een uniform uiterlijk heeft en twee spaties tussen zinnen de tekst opsplitsten en het gemakkelijker maakten om te lezen.

Hoe iMessage Group-teksten op uw iPhone te hernoemen

Iedereen is op een bepaald moment in hun leven wel eens in een groepsbericht geweest. Maar wat kun je doen als je er een aantal tegelijk hebt staan ​​en niet weet welke welke moet zijn?

Als ik tijdens het opstarten op de juiste toets druk, ga ik dan naar BIOS of CMOS?

Wanneer u het punt bereikt waarop u leert hoe u de opstartinstellingen van uw computer moet configureren, raakt u misschien in de war over BIOS en CMOS. Welke gebruik je eigenlijk om die instellingen te wijzigen? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: Welke stad wordt vastgelegd door de aardse foto met de hoogste resolutie ter wereld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de juiste monitor voor uw pc kiest

Je besteedt de hele tijd dat je op de pc zit te staren naar die monitor - zou het niet een goede moeten zijn? Vandaag ontcijferen we de specificaties en monitorjargon om u te helpen het best mogelijke LCD-scherm voor uw behoeften te vinden.

5 manieren om Windows 7 op uw nieuwe pc te krijgen

Ja, Windows 7 is nog steeds beschikbaar. Als je een nieuwe pc wilt en je wilt ook Windows 7, dan kun je die waarschijnlijk krijgen. Dit is het gemakkelijkst voor bedrijven, maar zelfs thuisgebruikers hebben manieren om Windows 7 te krijgen.

Een archief van al uw Google-gegevens maken en downloaden

Toen Google aankondigde dat je een archief van al je zoekgegevens kunt downloaden, was de doordringende houding eindelijk cool! Wat u misschien niet weet, is dat u al andere waardevolle gegevens kunt downloaden met een weinig bekende service genaamd Google Takeout.

Schermtips uitschakelen in Word 2013

Wanneer u de opdrachten op het lint in Word gebruikt, is het u misschien opgevallen dat er pop-upvensters verschijnen wanneer u uw muis over de knoppen beweegt. Dit zijn ScreenTips en kunnen handig zijn als referentie. Als ze u echter afleiden, kunnen ze gemakkelijk worden uitgeschakeld.

Time Machine-back-ups uitvoeren via het netwerk

Apple's Time Machine maakt meestal een back-up naar een externe schijf of draadloos naar een Time Capsule. Maar als je een vrije Mac hebt, kun je er een Time Machine-server van maken. Al je andere Macs kunnen er via het netwerk een back-up van maken, net alsof het een Time Capsule is.