Hoe u eenvoudig zoekplug-ins kunt maken en elke zoekmachine aan uw browser kunt toevoegen

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 1

Webbrowsers bevatten vooraf gedefinieerde lijsten met zoekmachines, maar u kunt eenvoudig uw eigen favorieten toevoegen. Zelfs zoekmachines die geen zoekplug-ins aanbieden, kunnen met een paar trucjes worden toegevoegd, of u nu Firefox, Google Chrome of Internet Explorer gebruikt.

Mozilla Firefox heeft een gebruiksvriendelijke extensie die elk zoekvak op internet kan toevoegen, terwijl Chrome enkele ingebouwde tools heeft. Internet Explorer-gebruikers hebben het het moeilijkst en moeten vertrouwen op een webformulier van derden.Mozilla Firefox

Dit is hoe het zou moeten werken in Firefox: u bezoekt een zoekmachine en gebruikt het menu van het zoekvak om de zoekmachine toe te voegen.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 2

Dit werkt echter alleen als de website een zoekmachine onthult. Sommige zoekmachines doen dat niet.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 3

De eenvoudigste manier om een ​​aangepaste zoekmachine toe te voegen, is met de add-on Toevoegen aan zoekbalk. Na het installeren van de add-on en het herstarten van Firefox, kunt u met de rechtermuisknop in een zoekformulier op elke pagina klikken en Toevoegen aan zoekbalk selecteren.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 4

Uw aangepaste zoekmachine verschijnt in de vervolgkeuzelijst. Met de extensie kunt u ook een aangepaste naam en favicon voor de zoekmachine instellen.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 5

Google Chrome

Google Chrome maakt dit vrij eenvoudig. Ga eerst naar de zoekmachine die u wilt toevoegen en voer een zoekopdracht daarin uit.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 6

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de locatiebalk en selecteer Zoekmachines bewerken.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 7

Plaats de muisaanwijzer op de zoekmachine die u wilt gebruiken en selecteer Standaard maken. Als u Chrome al een tijdje gebruikt, vindt u hier waarschijnlijk een lange lijst met zoekmachines.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 8

In het veld Trefwoord, dat u kunt wijzigen, kunt u zoeken met een specifieke zoekmachine. Als ik bijvoorbeeld de webbrowser howtogeek.com in de locatiebalk typte en op Enter drukte, zou Chrome in How-To Geek zoeken naar artikelen over webbrowsers. U kunt deze trefwoorden inkorten om het zoeken naar websites sneller te laten verlopen. U kunt het trefwoord bijvoorbeeld wijzigen in htg en u kunt htg webbrowser typen om sneller How-To Geek te doorzoeken.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 9

Als de website niet in de lijst voorkomt, kunt u proberen deze zelf toe te voegen. Voer een zoekopdracht uit op de website voor een zoekopdracht zoals TEST, kopieer en plak vervolgens het adres van de zoekpagina in het URL-veld, waarbij u de TEST-query in de URL vervangt door %s.

Als u bijvoorbeeld in DuckDuckGo naar TEST zoekt, krijgt u het volgende adres:

http://duckduckgo.com/?q=TEST

Daarom is het adres dat u moet toevoegen:

http://duckduckgo.com/?q=%s

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 10

Internet Explorer

Internet Explorer ondersteunde vroeger een Firefox-achtige methode om zoekmachines van websites toe te voegen, maar het lijkt erop dat deze functie in Internet Explorer 9 is verwijderd. Open in plaats daarvan het adresbalkmenu (klik op de pijl-omlaag naast het vergrootglas) en klik op de Knop Toevoegen om zoekmachines toe te voegen.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 11

U wordt naar een pagina met vooraf gedefinieerde zoekmachines geleid, die u eenvoudig kunt toevoegen. Helaas bevat de website slechts enkele zoekmachines.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 12

De IE-add-on-galerijwebsite van Microsoft bevatte eerder een functie waarmee u uw eigen aangepaste zoekproviders kon maken, maar het lijkt erop dat deze ook is verwijderd. Probeer in plaats daarvan deze IE Search Provider Builder Tool van derden, die op dezelfde manier werkt.

Volg de instructies op de pagina om uw aangepaste zoekmachine te maken en toe te voegen. U moet uw zoekmachine bezoeken, naar het woord TEST zoeken, het adres van de pagina met zoekresultaten uit de adresbalk kopiëren en in het vak op de pagina plakken.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 13

Klik op de knop Installeren en uw nieuwe zoekmachine wordt geïnstalleerd. De tool selecteert automatisch het juiste favicon.

hoe-gemakkelijk-zoek-plug-ins--en-038-aan-maakt;-een-zoekmachine-aan-uw-browser-foto toevoegen 14

Deze tool maakt een OpenSearch XML-bestand. Je zou het zelf met de hand kunnen schrijven, maar dat kost meer tijd.

Meer verhalen

Geavanceerde firewallregels maken in de Windows Firewall

De ingebouwde firewall van Windows verbergt de mogelijkheid om krachtige firewallregels te maken. Blokkeer programma's de toegang tot internet, gebruik een witte lijst om netwerktoegang te beheren, beperk verkeer naar specifieke poorten en IP-adressen en meer - allemaal zonder een nieuwe firewall te installeren.

Hoe GNOME Shell op Ubuntu te installeren en te gebruiken

Geef GNOME Shell een draai als je op zoek bent naar een gelikte, nieuwe Linux-desktopomgeving. Het lijkt in sommige opzichten op Unity, maar is in andere opzichten flexibeler - GNOME Shell ondersteunt extensies, die ontbrekende functies kunnen toevoegen.

Geek Trivia: Welke vroege computer had de handtekeningen van zijn ontwerpteam op zijn behuizing gegraveerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Ubuntu-tablets en -smartphones komen in 2013 beschikbaar

Onze laatste editie van WIG voor april staat vol met nieuwslinks over onderwerpen als Google Drive voor Linux is in de maak, 1 op de 5 Macs herbergt een of andere vorm van malware, Hotmail-accounts werden gehackt voor $ 20 per stuk, en meer.

Geef Ubuntu's Unity Dash een boost met lenzen en scopes: 5 lenzen om te installeren

Met het streepje op de Unity-desktop van Ubuntu kunt u zoeken naar toepassingen, bestanden, muziek en video's, maar u bent niet alleen hiertoe beperkt. Installeer aangepaste lenzen en scopes om het dashboard uit te breiden met meer functies.

Geef Ubuntu's Unity Dash een boost met lenzen en scopes: 5 lenzen om te installeren

Met het streepje op de Unity-desktop van Ubuntu kunt u zoeken naar toepassingen, bestanden, muziek en video's, maar u bent niet alleen hiertoe beperkt. Installeer aangepaste lenzen en scopes om het dashboard uit te breiden met meer functies.

Geek Trivia: welke term, die vaak wordt gebruikt om Speedy aan te duiden, is ook een legitieme wetenschappelijke meting?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste gratis teksteditors voor Windows, Linux en Mac

We gebruiken allemaal teksteditors om aantekeningen te maken, webadressen op te slaan, code te schrijven en voor andere doeleinden. Elk besturingssysteem wordt geleverd met een standaard, eenvoudige teksteditor, maar de meesten van ons installeren onze eigen verbeterde teksteditors om meer functies te krijgen.

Desktop Fun: Landelijke scènes Wallpaper Collection Series 2

Twee jaar geleden namen we uw desktop mee op een reis naar schilderachtige landelijke gebieden en vandaag zijn we terug met meer landelijke schoonheid. Vul uw bureaublad met aangename, rustige vergezichten vanaf de tweede in onze serie Landelijke scènes Wallpaper-collecties.

8 nieuwe functies in Ubuntu 12.04, Precise Pangolin

Ubuntu 12.04 staat voor de deur. Afgezien van het gebruikelijke assortiment bugfixes en bijgewerkte software, is Ubuntu's Unity-desktopomgeving gepolijst en biedt deze nieuwe functies en meer configureerbaarheid.