Op de gemakkelijke manier tussen Minecraft-versies schakelen

hoe-schakelen-tussen-minecraft-versies-de-eenvoudige-manier foto 1

Om oude opgeslagen bestanden te behouden, nieuwe functies uit te proberen en je Minecraft-versie synchroon te houden met je favoriete multiplayer-server, moet je weten hoe je je Minecraft-versienummer kunt aanpassen en opslaan. Lees verder terwijl we u laten zien hoe.

Waarom de versie aanpassen en profielen gebruiken?

Standaard heeft het Minecraft-opstartprogramma één profiel. Dit profiel is vernoemd naar uw Minecraft-gebruikersnaam en wordt automatisch bijgewerkt naar de meest recente versie van Minecraft zonder tussenkomst van u. Voor veel spelers is dat prima, want ze willen altijd de meest recente versie, ze spelen alleen op hun computer (zonder multiplayer) en/of ze modificeren niet.Voor andere spelers is het beheren van je versienummer (en het maken van afzonderlijke profielen voor verschillende doeleinden) echter een belangrijk onderdeel van de Minecraft-ervaring. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van waarom u uw versienummer mogelijk nodig heeft of wilt beheren.

Als je een oudere wereld wilt behouden die je hebt gemaakt zonder het risico te lopen dat die wereld corruptie of updateproblemen ervaart wanneer je naar een nieuwere versie van Minecraft gaat, moet je het profiel op de oudere versie vergrendelen.

Als je online speelt, worden de meeste multiplayer-servers meestal niet onmiddellijk bijgewerkt naar de meest recente versie, omdat het een enorme hoofdpijn is voor servereigenaren om grote updates uit te voeren. Mincraft 1.8 is bijvoorbeeld sinds deze tutorial bijna drie maanden uit, maar de meeste multiplayer-servers draaien nog steeds op 1.7.*.

Aan de andere kant van het gameplay-spectrum, als je de geavanceerde functies van de nieuwe experimentele releases wilt testen, moet je een profiel instellen voor de meest recente snapshot-builds, zodat je functies kunt uitproberen die maanden kunnen duren ( of langer) om de build voor de openbare release te bereiken.

Verder kun je al het bovenstaande (en meer) radicaal handiger maken door het eenvoudige profielsysteem te gebruiken dat in het Minecraft-opstartprogramma is ingebouwd om het gemakkelijk te maken om de gewenste versie voor de taak te selecteren en (en dit deel is enorm handig) isoleer uw wereldopslag om ze te beschermen tegen corruptie.

Uw Minecraft-versienummer wijzigen

Als u alleen het versienummer hoeft te wijzigen, is het proces om dit te doen heel eenvoudig. We beginnen met het benadrukken van dat proces, zodat degenen onder jullie die de tutorial induiken voor een snelle oplossing, die fix kunnen krijgen en weer kunnen spelen. We raden je echter aan om het volgende gedeelte te lezen. Profielen gebruiken om isoleer en bescherm uw wereld, redt en maak uw leven een beetje handiger.

Om uw Minecraft-versienummer te wijzigen, voert u het opstartprogramma uit en logt u in op uw Minecraft-account. Druk op het hoofdstartscherm op de knop Profiel bewerken onder uw profielnaam in de linkerbenedenhoek.

hoe-schakelen-tussen-minecraft-versies-de-eenvoudige-manier foto 2

In de profieleditor is het wijzigen van uw versienummer net zo eenvoudig en met behulp van een vervolgkeuzemenu.

hoe-om-schakelen-tussen-minecraft-versies-de-eenvoudige-manier foto 3

Activeer in het vak Versieselectie, halverwege het scherm Profieleditor, het vervolgkeuzemenu Versie gebruiken en selecteer de versie die u wilt gebruiken. Klik na het maken van uw keuze op Profiel opslaan.

Als uw enige doel is om het versienummer voor uw primaire profiel te wijzigen, bent u helemaal klaar. Als u het gebruik van verschillende versienummers erg handig wilt maken en uw werelden gescheiden wilt houden door Minecraft-versienummer, moet u profiteren van het profielsysteem. Laten we er nu eens naar kijken.

Profielen gebruiken

Het profielsysteem in het Minecraft-opstartprogramma is een erg handige manier om zowel je Minecraft-ervaring gemakkelijker te maken als je Minecraft-woorden van elkaar geïsoleerd te houden op basis van het versienummer (en, als je je client hebt aangepast, ook op basis van mods) .

De twee belangrijke dingen om op te letten bij het gebruik van profielen zijn het versienummer (die we in de laatste sectie hebben behandeld) en de gamedirectory (waar de gamegegevens worden opgeslagen). De meeste mensen gebruiken het profielsysteem nooit en als ze dat wel doen, veranderen ze bijna nooit de standaardspelmap. Dit is problematisch omdat het al je opgeslagen werelden in dezelfde map plaatst (inclusief werelden die zijn gemaakt met oude en/of aangepaste versies van Minecraft). Dat is zo'n beetje een recept voor een ramp, omdat je je werelden kunt beschadigen en andere problemen kunt veroorzaken door ze te openen met de verkeerde versie van Minecraft.

Om dat gemakkelijk te voorkomen, gaan we een aantal profielen maken om de versienummers te verdelen en de standaardmap met gamegegevens voor elk profiel te wijzigen. Hoewel dit technisch gezien een beetje schijfruimte-overhead met zich meebrengt (ongeveer 100-130 MB per profiel), is het het meer dan waard om je wereldopslag geïsoleerd te houden en dergelijke.

hoe-om-schakelen-tussen-minecraft-versies-de-eenvoudige-manier foto 4

De standaard gamemap wijzigen

Voor demonstratiedoeleinden gaan we een nieuw profiel maken en alle gamegegevens op een nieuwe locatie opslaan. Voordat we dingen gaan veranderen, laten we dat nieuwe profiel maken.

hoe-om-schakelen-tussen-minecraft-versies-de-eenvoudige-manier foto 5

Doe dit door op de knop Nieuw profiel te klikken; hierdoor wordt de profieleditor geladen zoals hieronder te zien is.

hoe-schakelen-tussen-minecraft-versies-de-eenvoudige-manier foto 6

We hebben hier twee wijzigingen aangebracht. Eerst hebben we het profiel een naam gegeven Snapshot Tester (we laten je zien hoe je snapshots kunt inschakelen in de volgende stap) en we hebben een andere gegevensmap gespecificeerd door Game Directory aan te vinken en de standaard .minecraft-map toe te voegen aan .minecraft -snapshottester. Nu gaan al onze wereldopslagen voor het Snapshot Tester-profiel naar een aparte map van het standaardprofiel.

Oudere en experimentele versies inschakelen

Een deel van de reden waarom je misschien aan versienummers wilt sleutelen en profielen wilt gebruiken, is om een ​​heel oude versie van Minecraft (die niet in de standaardlijst voorkomt) of heel nieuwe snapshot-versies te spelen. Laten we die items inschakelen in de versieselectielijst.

Vink vanuit de profieleditor alle opties aan onder het gedeelte Versieselectie die van toepassing zijn op wat u wilt laden. Vink de eerste optie aan als je experimentele releases wilt inschakelen en vink vervolgens de volgende twee aan als je wilt spelen met de zeer oude Beta- en Alpha-releases van circa 2010-2011.

Wanneer u het vakje Experimentele ontwikkelingsbuilds inschakelen aanvinkt, krijgt u deze waarschuwing:

hoe-om-schakelen-tussen-minecraft-versies-de-eenvoudige-manier foto 7

Dat is precies waarom we het profielsysteem gebruiken en onze werelden gescheiden houden in verschillende mappen met gamegegevens. U ontvangt een soortgelijke waarschuwing wanneer u Alpha- en Beta-builds hebt ingeschakeld. Dit is precies waarom we iedereen aanmoedigen om profielen te gebruiken in combinatie met afzonderlijke mappen met gamegegevens: het houdt je werelden veilig.

Nadat je ze hebt afgevinkt en de waarschuwing hebt geaccepteerd, zie je een aanzienlijk groter aantal versies in het vervolgkeuzemenu Versie gebruiken.

hoe-om-schakelen-tussen-minecraft-versies-de-eenvoudige-manier foto 8

U kunt nu kiezen uit openbare releases en snapshots, bètaversies en alfa-builds. Onthoud echter de waarschuwing! Maak een profiel en een aparte map aan voor elke hoofdversie die je uitprobeert; geen vermenging van snapshot-werelden met oude Alpha-werelden.

U kunt dit proces voor het maken van profielen herhalen voor alles waarvoor u een apart profiel nodig heeft. Spelen op een oude server die nooit na 1.6.4 is bijgewerkt? Maak er een profiel voor aan. Wil je Minecraft spelen alsof het 2010 is? Maak een Alpha-profiel. Wil je een ruimte maken voor je kinderen om met Minecraft te rommelen zonder elkaars wereld te verpesten? Ook daar kun je profielen voor maken.


Hoewel de meeste spelers bij het standaardprofiel blijven en alles gewoon in dezelfde map met gamegegevens dumpen, raden we dit af en hopen we dat je goede gegevenshygiëne toepast en al je versies en wereldrecords gelukkig in hun eigen profielen en mappen bewaart.

Meer verhalen

Geek Trivia: welke recreatieve sport begon als een vorm van fysiotherapie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bestanden overzetten via wifi tussen uw pc, tablet of telefoon

Heb je ooit gewenst dat je een paar bestanden van je computer naar je tablet, telefoon of laptop kon slepen en neerzetten? Met Filedrop kan dat, en het beste van alles is dat het heel gemakkelijk te gebruiken is.

Waarom zijn Ethernet/MAC-adressen nodig?

Als je nog niet bekend bent met netwerken, kan het een beetje overweldigend zijn als je voor het eerst leert over de verschillende soorten adressen die erbij betrokken zijn en hoe ze samenwerken. De SuperUser Q&A-post van vandaag probeert de verwarring voor een nieuwsgierige lezer op te ruimen.

Het Diskpart-hulpprogramma gebruiken om stationsletters toe te wijzen en te verwijderen

Het hulpprogramma Schijfbeheer in Windows biedt u een gebruiksvriendelijke grafische interface voor het omgaan met partities en stationsletters, maar wat als u snel een stationsletter op de opdrachtprompt wilt wijzigen? Het hulpprogramma diskpart maakt het gemakkelijk.

Geek Trivia: was er in de jaren tachtig een korte maar actieve trend in het uitbeelden van stripboeken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de schermoriëntatie in Android te vergrendelen

Het scherm op uw Android-apparaat schakelt tussen staande en liggende modus als reactie op de manier waarop u het apparaat vasthoudt wanneer u bepaalde apps uitvoert. Op sommige apparaten, zoals Google Nexus-apparaten, verandert het startscherm standaard automatisch van schermoriëntatie.

Hoe u Bluetooth aan uw computer kunt toevoegen

Hoewel de meeste laptops nu Bluetooth-ondersteuning hebben (samen met meer dan een paar moderne moederborden), zijn er nog steeds genoeg van ons die Bluetooth-upgrades nodig hebben. Als je een ouder apparaat rockt of gewoon een nieuw apparaat hebt gekocht zonder Bluetooth-ondersteuning, maak je geen zorgen. Lees verder zoals we laten zien

Een Windows-toepassing pauzeren of hervatten met Process Explorer

Of u nu een diagnose van een programma moet uitvoeren of wilt zien wat een verdacht malwareprogramma doet, u kunt Process Explorer gebruiken om het programma in feite op pauze te zetten terwijl u kijkt naar wat het doet.

Geek Trivia: Amerikaanse presidentiële retraite, Camp David, is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Maak Facebook op Android Open koppelingen in de standaardbrowser

Facebook-gebruikers hebben mogelijk een recente wijziging in de mobiele app opgemerkt. Wanneer u op een link klikt, wordt deze nu geopend in Facebook, in plaats van in de standaardbrowser van uw voorkeur. Dit is echt vervelend; hier leest u hoe u het terug kunt wijzigen op Android.