Hoe u gemakkelijk lokale mediabestanden van Android naar de Chromecast kunt casten

hoe-gemakkelijk-lokale-mediabestanden-van-android-naar-de-chromecast-foto te casten 1

Het is heel eenvoudig om dingen zoals YouTube- en Netflix-video's van je Android-telefoon naar je Chromecast te casten, maar hoe zit het met video die op je telefoon of zelfs op je thuisnetwerk is opgeslagen? Lees verder terwijl we een nieuwsgierige lezer helpen bestanden van zijn telefoon naar het grote scherm te casten.

Beste How-To-nerd,Ik ben mijn Chromecast dagelijks gaan gebruiken voor YouTube en Netflix, maar ben ik beperkt tot speciale media-apps waarin Chromecast-functionaliteit is ingebouwd? Kan ik iets van mijn Android-telefoon naar mijn HDTV sturen? Ik heb in de loop der jaren verschillende hardwarepakketten voor mediacenters gebruikt, maar het zou geweldig geweldig zijn als ik dingen van mijn telefoon of van een netwerkshare op mijn thuisnetwerk rechtstreeks naar de Chromecast zou kunnen schoppen.

Is er een app die deze magie kan laten gebeuren?

Eerlijk,

Castin' Crazy

Je hebt zeker het juiste moment gekozen om je Chromecast-horizon te willen verbreden. Onze favoriete Android-bestandsverkenner-app ES File Explorer is onlangs geüpdatet en heeft een Chromecast-plug-in uitgebracht. Het is fantastisch omdat je niet alleen elk compatibel video- / audiobestandsformaat van je telefoon kunt streamen (of het zich nu op het interne geheugen, SD-kaart of aangesloten opslag bevindt), maar je kunt ook elke compatibele mediabron streamen die je kunt toegang via ES File Explorer (waaronder de netwerkshares waar u het over hebt).

Er zijn andere apps, meer dan een paar zelfs, in de Play Store waarmee je lokale media van je apparaat naar de Chromecast kunt streamen, maar ze zijn vaak schilferig, van ontwikkelaars die er nog niet zo lang zijn als ES Apps, werken meestal niet goed op verschillende hardwareplatforms en hebben last van tal van andere problemen. In plaats van te wennen aan het gebruik van een programma dat misschien nooit meer wordt bijgewerkt (of dat vaak niet meteen goed werkt), zijn we best blij om de nieuwe plug-in voor ES File Explorer te gebruiken.

Laten we eens kijken hoe gemakkelijk de nieuwe plug-in van ES File Explorer het maakt. Als je het nog niet op je telefoon hebt staan, neem dan even de tijd om het te downloaden. Als je het al hebt, update het dan. Start het daarna op en navigeer via de interface van de bestandsverkenner naar een bestand dat u naar de Chromecast wilt streamen.

Selecteer het bestand dat u naar de Chromecast wilt casten door lang op de bestandsnaam te drukken en klik vervolgens op de knop Meer in de benedenhoek.

hoe-gemakkelijk-lokale-mediabestanden-van-android-naar-de-chromecast-foto 2 casten

Klik op de Chromecast-optie in het menu Meer. Omdat dit de eerste keer is dat u de Chromecast-plug-in gebruikt, wordt u gevraagd deze te downloaden (de download is een klein bestand uit de Play Store. Klik op Ja om het te downloaden.

Herhaal na de installatie hetzelfde proces door nogmaals op Meer -> Chromecast te klikken. Alle Chromecasts die zichtbaar zijn voor uw apparaat, zijn zo voor u zichtbaar via het ES File Explorer-menu.

hoe-gemakkelijk-lokale-mediabestanden-van-android-naar-de-chromecast-foto 3 casten

Net als jij zijn we een beetje dol op de Chromecast (lief genoeg om er bijna overal een te plaatsen). Wanneer u de selectie maakt, wordt de native speler van ES File Explorer geopend, maar met dit bericht.

hoe-gemakkelijk-lokale-mediabestanden-casten van-android-naar-de-chromecast foto 4

Het bestand wordt tegelijkertijd afgespeeld op uw met Chromecast verbonden HDTV. De plug-in ES File Explorer biedt een eenvoudige, gemakkelijk te lezen weergave op het scherm van de bestandsnaam en de basiscommando's voor terug, pauzeren/afspelen, vooruit en schrobben die overeenkomen met wat u op het scherm van uw Android-apparaat ziet.

Dat is alles wat er ook is! Geniet van het streamen van alle inhoud die beschikbaar is via ES File Explorer naar uw Chromecast!

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-gemakkelijk-lokale-mediabestanden-van-android-naar-de-chromecast-foto te casten 5Speel je Android-games en -video's op de tv met Google Chromecast Spiegel het scherm van uw computer op uw tv met de Chromecast van Google

Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Authy: tweestapsverificatie eenvoudig gemaakt

Authy zou tweefactorauthenticatie eenvoudig en pijnloos moeten maken door uw accounts in één app te centraliseren. Klinkt geweldig, maar is het veilig? Laten we er verder naar kijken en erachter komen.

E-mailberichten archiveren in Outlook 2013

Er is ons altijd verteld dat het een goed idee is om een ​​back-up van onze gegevens te maken. Welnu, datzelfde concept kan zich ook uitstrekken tot e-mail. Misschien wilt u uw e-mail zo nu en dan archiveren, bijvoorbeeld maandelijks, driemaandelijks of zelfs jaarlijks.

JavaScript is geen Java - het is veel veiliger en veel nuttiger

Je hebt waarschijnlijk alles gehoord over hoe de Java-browserplug-in onveilig is. 91% van de systeemcompromissen in 2013 waren gericht tegen die onveilige Java-plug-in. Maar Java is niet hetzelfde als JavaScript - sterker nog, ze zijn niet echt verwant.

Hoe u schijfruimte kunt besparen door lokale bestanden naar de cloud te verplaatsen

Als u overweegt een nieuwe harde schijf te kopen omdat uw capaciteit bijna op is, kunt u snel veel ruimte vrijmaken door grote bestanden naar de cloud te verplaatsen.

Uw computer scannen met meerdere antivirusprogramma's

U zou slechts één enkele antivirustoepassing tegelijk moeten uitvoeren, maar geen van hen is perfect. Sommige antivirusprogramma's kunnen malware vangen die andere antivirusprogramma's missen. Gelukkig hoef je niet alleen op één antivirusprogramma te vertrouwen.

De welkomstschermen in Office uitschakelen (Word, Excel, PowerPoint)

Elke keer dat u een Microsoft Office-toepassing opent, moet u wachten tot het opstartscherm verdwijnt. Als u wilt dat dit verdwijnt, kunt u het opstartscherm als volgt uitschakelen.

Geek Trivia: De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn gemaakt door hetzelfde soort ongeval dat welke andere superheld heeft gemaakt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Regshot kunt gebruiken om uw register te controleren

Regshot is een geweldig hulpprogramma dat u kunt gebruiken om het aantal registervermeldingen te vergelijken dat is gewijzigd tijdens een installatie of een wijziging in uw systeeminstellingen. Hoewel de meeste pc-gebruikers dit nooit echt hoeven te doen, is het een geweldig hulpmiddel voor het oplossen van problemen en het bewaken van uw register.

Geek Trivia: wordt een Zarf gebruikt om vast te houden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kunnen studio's high-definition versies van tientallen jaren oude films en tv-shows uitbrengen?

Een van de voordelen van de wijdverbreide acceptatie van high-definition televisietoestellen en HD-compatibele mediaspelers zoals Blu Ray-spelers en HD-compatibele streamingboxen, is een push voor film- en televisiestudio's om oude inhoud opnieuw uit te brengen in prachtige HD. Maar hoe produceren ze precies HD-inhoud?