Hoe u gemakkelijk groepen mensen kunt e-mailen in Gmail

hoe-gemakkelijk-e-mailen-groepen-van-mensen-in-gmail foto 1

Mailinglijsten zijn een oud hulpmiddel in het e-mailarsenaal, maar de implementatie ervan in Gmail is niet meteen intuïtief. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u groepen kunt e-mailen met uw Gmail-account.

Beste How-To-nerd,Ik ga mezelf waarschijnlijk een klap geven als je me laat zien hoe gemakkelijk het is, maar op dit moment weet ik het niet meer: ​​hoe stel ik een eenvoudige mailinglijst in Gmail in? Wat ik wil doen, is een lijst maken van mensen die ik routinematig e-mail en een soort snelkoppeling, lijst of iets anders hebben waarmee ik ze allemaal tegelijk kan e-mailen zonder al hun e-mailadressen in te hoeven typen. Zelfs met de suggestiefunctie van Gmail duurt het nog te lang en vergeet ik vaak iemand op de lijst. Een e-mailservice die zo modern en geavanceerd is als Gmail, kan dit toch op de een of andere manier doen? Ik heb in elk menu onder Instellingen gekeken en ik kan niets vinden!

Eerlijk,

Mailinglijst Blues

Wees niet te streng voor jezelf, je kunt de hele dag live kijken in het menu Instellingen en je zult niets vinden. Gmail heeft inderdaad een mailinglijstfunctie, maar ze adverteren er zeker niet mee en het maakt niet eens, voor alle doeleinden, deel uit van het eigenlijke Gmail-systeem.

Of je het nu gebruikt of niet, aan je Gmail-account is een Google Contacts-account gekoppeld. Dat is waar Gmail die suggesties voor automatisch aanvullen van e-mailadressen vandaan haalt. Om uw mailinglijst te maken, moet u eerst naar uw Google Contacts-account gaan en de mensen groeperen die u wilt e-mailen.

Ga naar contacten.google.com en log in als je nog niet bent ingelogd op je Google-account. Begin met het opbouwen van uw mailinglijst door te zoeken naar een van de contacten die u aan uw lijst wilt toevoegen. U kunt ook op Nieuwe contactpersoon klikken en een vermelding maken. Of je nu een bestaand item gebruikt of een nieuw item aanmaakt, controleer of er een e-mailadres aan het contact is gekoppeld (anders is je e-maillijst niet zo handig).

Zoek in het item naar de knop Groepen, die eruitziet als drie kleine mensen bij elkaar geclusterd:

hoe-gemakkelijk-e-mailen-groepen-van-mensen-in-gmail foto 2

Klik op die knop om je bestaande groepen naar beneden te halen (als je deze functie nog nooit hebt gebruikt, is de lijst schaars en bevat deze mogelijk alleen het standaarditem Mijn contacten). Selecteer Nieuw maken onder aan het vervolgkeuzemenu.

hoe-gemakkelijk-e-mailen-groepen-van-mensen-in-gmail foto 3

Geef je nieuwe groep een naam. Deze naam zal dienen als de snelkoppeling voor uw e-maillijst, dus noem het iets dat gemakkelijk te onthouden en/of gemakkelijk te typen is. Na het maken van het contact dat u bekijkt, wordt nu gekoppeld aan de groep:

hoe-gemakkelijk-e-mailen-groepen-van-mensen-in-gmail foto 4

Zoek naar de andere contacten die u aan uw mailinglijst wilt toevoegen. Gebruik voor elk contact het vervolgkeuzemenu Groepen en selecteer deze keer uw nieuwe groepsnaam in plaats van een nieuwe aan te maken, zoals:

hoe-gemakkelijk-e-mailen-groepen-van-mensen-in-gmail foto 5

Nadat je alle contacten die je wilt gebruiken hebt doorlopen en toegevoegd aan je nieuwe mailinglijst (of Groep, zoals het in het Google-systeem bekend is), ben je klaar om terug te gaan naar Gmail en gebruik te maken van de snelkoppeling verbonden aan de groep.

Stel in uw Gmail-account een nieuwe e-mail op. Begin met het typen van de groepsnaam in het adresvak van het e-mailadres:

hoe-gemakkelijk-e-mailen-groepen-van-mensen-in-gmail foto 6

Een ding dat je misschien opvalt, is dat we onze groepssnelkoppeling in het BCC-slot hebben geplaatst. Als je niet een kleine groep mensen e-mailt die uitdrukkelijk met elkaar samenwerken en terug moeten kunnen e-mailen naar de hele groep (of andere leden van de groep), gebruik dan niet de TO- of CC-sleuf, gebruik de BCC. De BCC is vooral belangrijk als je een groep mensen e-mailt die, voor alle doeleinden, niets met elkaar te maken hebben (zoals het sturen van een e-mail naar de ouders van alle kinderen die je bijles geeft om hen eraan te herinneren dat je weg bent tijdens de voorjaarsvakantie). U kunt meer lezen over het gebruik van CC en BCC in HTG Explains: wat BCC is en waarom u een vreselijk persoon bent als u het niet correct (of helemaal niet) gebruikt.

Nu je een nieuwe groep en een bijbehorende lijst met contacten hebt, ben je klaar om te gaan!


Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Geek Trivia: Orka's zijn eigenlijk geen walvissen, maar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Het startscherm van Windows 8.x resetten naar de standaardtegels

Als je Windows 8.x een tijdje gebruikt, kom je snel op het punt waar je startscherm een ​​gigantische puinhoop van onzintegels wordt. Wil je ze terugzetten naar standaard? Het is makkelijk!

Geek Trivia: 's Werelds meest extravagante vuurwerkshow voor het nieuwe jaar vindt waar plaats?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw videokaart kunt benchmarken (en kunt vergelijken met anderen)

Veel benchmarks zijn nogal geheimzinnig en gevuld met technische parameters en jargon. Is er een eenvoudige manier om een ​​vergelijking te maken tussen GPU-prestaties (bijvoorbeeld voor en na een grote videokaartupgrade)? Lees verder terwijl we uitleggen hoe.

Waarom kunnen computers niet direct opstarten?

Met de nieuwere, krachtigere hardware en verbeterde besturingssystemen die we tegenwoordig kunnen gebruiken, waarom duurt het dan nog steeds zo lang om een ​​computer elke keer volledig op te starten?

Geek Trivia: in plaats van lokaal te kopen, is het goedkoper om een ​​retourvlucht van Australië naar de VS te vliegen, waarvoor?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Beroemde psycholoog B.F. Skinner heeft ooit duiven geleerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Maak de startknop / toets van Windows 8.1 Open de weergave Alle apps

Windows 8.1 heeft het nieuwe startscherm, maar wat als u zich er niet mee wilt bemoeien en liever de lijst met applicaties ziet die op uw computer zijn geïnstalleerd? Gelukkig kunt u deze instelling eenvoudig wijzigen in de taakbalkeigenschappen.

4 eenvoudige manieren om op afstand af te drukken via het netwerk of internet

Afdrukken op afstand hoeft niet moeilijk te zijn, of u nu wilt afdrukken naar een printer in de hal of aan de andere kant van de wereld. We bespreken enkele eenvoudige manieren waarop u kunt afdrukken zonder rechtstreeks op uw printer te zijn aangesloten.

Voorraad Android is niet perfect: 3 dingen die het slecht doet

De stock-Android van Google krijgt vaak een gratis ritje van Android-nerds die massaal naar Nexus- en Google Play Edition-apparaten gaan, waarbij ze apparaten vermijden met Samsung's TouchWiz, HTC's Sense en skins van andere fabrikanten. Maar stock-Android is niet perfect.