Hoe u geld kunt verdienen in onroerend goed, zelfs als u niet in de onroerendgoedsector zit

Toen ik 24 jaar geleden een financiële dienstverlener oprichtte, was ik gefocust op mijn kernactiviteit - het aannemen van de juiste mensen, het navigeren door mysterieuze regelgeving en het werven van klanten.

Naarmate mijn bedrijf groeide, groeide ook mijn huur. Ik vroeg me af waarom ik iemand anders betaalde terwijl ik het gewoon zelf kon kopen. Zo kwam ik in het vastgoed terecht. In feite is het hoeveel ondernemers in onroerend goed stappen. Het begint met hun eigen balans en groeit geleidelijk uit tot een lucratieve bijzaak - soms financieel meer lonend dan het oorspronkelijke bedrijf dat ze lanceerden.

Toen ik verder ging, besloot ik mijn eigen kantoren te kopen. Door de jaren heen heb ik meer dan 50 eigendommen gekocht en verkocht, van commerciële kantoorgebouwen tot eengezinswoningen. Ik heb zelfs een uitvaartcentrum gekocht.Weet je hoeveel formele vastgoedtraining ik heb gehad? Nul. Als u een succesvolle bedrijfseigenaar bent in een andere branche, kunt u succesvol zijn in onroerend goed, als u voorzichtig bent en deze eenvoudige regels volgt.

1. Koop wat je weet.

Als je handboeken voor onroerend goed koopt of dure lessen volgt, is de eerste les die ze je leren deze: doe je huiswerk en onderzoek. Alsof dat in geen enkele branche zo is.

Als u echter succesvol bent in uw branche, weet u al veel. U hebt waarschijnlijk het gebied afgezocht - en misschien andere regio's en staten - voor de beste tarieven voor de meest geschikte en energiezuinige kantoren voor uw behoeften. U weet heel goed wat een goede deal is voor de vierkante meters die u wenst en welke ruimtes het meest geschikt zijn voor uw medewerkers en uw klanten. Met andere woorden, u bent beter gekwalificeerd om een ​​bepaald type kantoorgebouw te kopen dan veel vastgoedprofessionals.

2. Laat je ego los.

Vorige maand heb ik een uitvaartcentrum in een gebied met lage inkomens verkocht voor het dubbele van wat ik ervoor betaalde in 1996, terwijl ik in die tijd ook een aanzienlijke huur binnenhaalde. Ondertussen heb ik vrienden die dure glazen torens bezitten die zichtbaar zijn vanaf de Interstate -- omdat ze graag naar feestjes gaan, opscheppen over de gebouwen die ze bezitten, en horen: Hé, die plek ken ik!

Weinig mensen kennen de plaatsen die ik heb gekocht en verkocht. Omdat ik niets om cache geef, betaal ik geen ego-opslag. Ik kan harder onderhandelen en minder betalen. Dan kan ik mijn eigendommen verkopen aan huurders en eigenaren die net zo handig zijn in het vinden van een goede deal als ik. Het blijkt dat er meer dealmakers zijn dan succesvolle bedrijven die extra willen uitgeven voor een chique adres.

3. Maak uw aankopen recessiebestendig.

In die zin zoek ik naar de beste waarden omdat ik recessiebestendige eigenschappen zoek. Een vriend van mij heeft net een prachtig kantoorgebouw gekocht voor $ 252 per vierkante meter. Hij is slim en hardwerkend, en ik verwacht dat hij geld zal verdienen aan de deal. Mij? Ik zal nooit zoveel voor iets betalen.

Vastgoed is een beruchte boom-of-bust-business, en net als de aandelenmarkt is het bijna onmogelijk om het perfect te timen. Wat ik heb geleerd is dit: recessies verwoesten de high-end commerciële markten, maar het zet niet iedereen failliet. De bedrijven die proberen te bezuinigen, zullen vaak hun dure kantoren inruilen voor meer bescheiden - en ik heb er veel van.

Kortom: ik profiteer niet alleen net zoveel als mijn vrienden van mooiere eigendommen, ik slaap 's nachts ook beter, wetende dat de dingen die ik niet onder controle heb, me geen pijn zullen doen.

4. Verkoop aan mensen zoals jij.

Een waardevol bezit kopen voor de beste prijs is slechts de helft van de transactie. Het maakt niet uit hoe goed de deal is als je het niet kunt omdraaien en het huren of verkopen. Makelaars en makelaars besteden veel tijd aan het vinden van huurders en kopers, en het is een percentagespel. Veel hapjes bijten nooit echt.

U heeft echter een voordeel. Je hebt onroerend goed gekocht dat je zelf hebt gebruikt, dus je bent niet alleen een expert in dat soort ruimte, je kunt ook in de schoenen van je klanten stappen. U weet instinctief hoe u uw kantoren in de markt moet zetten. Je hebt ook een scherp marketingwapen. Hé, ik ben niet alleen een vastgoedeigenaar, ik ben een klant. Ik begrijp uw behoeften.

5. Geloof je eigen hype niet.

Degenen die slagen in hun kernactiviteiten en zich vervolgens bezighouden met onroerend goed, kunnen het best goed doen. Ze kunnen ook overdrijven. Het is bijna een stereotype: ik heb mijn branche veroverd, dus dat betekent natuurlijk dat ik ook een vastgoedgenie kan zijn!

Als je verder reikt dan de ruimtes die je kent, kun je nog steeds geld verdienen. Wat wist ik over paardenranches voordat ik er een kocht? Niets. Ik wist echter dat ik het niet wist. Door dit terug te brengen naar het begin, deed ik mijn huiswerk.

Dit is dus mijn belangrijkste advies: het is beter om je vastgoedcarrière te beëindigen door simpelweg je eigen kantoren te kopen dan te geloven dat je kogelvrij bent en eigendommen te kopen die risicovoller zijn dan je denkt.

Howard S. Dvorkin

Howard S. Dvorkin, CPA is een ondernemer, investeerder, persoonlijk financieel adviseur en auteur. Zijn boeken Credit Hell: How to Dig Out of Debt and Power Up: Taking Charge of Your Financial Destiny, uitgegeven door John Wiley & Sons, tekent hij...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Zo jam je (vrijwel) met Paul Simon

Met de tentoonstelling 'Paul Simon: Words and Music' van het Skirball Cultural Center in LA kun je deuntjes maken zoals de muzieklegende.

8 technische gadgets van minder dan $ 250 die uw leven gemakkelijker maken

Vergeet zelfrijdende auto's voor een moment - kan een van deze betaalbare gadgets nu een impact hebben op uw dagelijks leven?

7 redenen waarom geld uitgeven aan ervaringen ons gelukkiger maakt dan dingen te kopen

Die mooie auto op je oprit laat je waarschijnlijk niet zo vaak glimlachen als de herinnering aan je huwelijksreis.

De beste CRM-software voor onroerend goed van 2017

Het kiezen van CRM-software voor een vastgoedoperatie vereist zorgvuldige aandacht voor maatwerk, platformonafhankelijke uniformiteit en vooral gegevensbeveiliging. We bekijken 10 van dergelijke platforms om het kiezen van de juiste gemakkelijk te maken.