Gegevens en bestanden delen tussen uw Android-telefoon en pc

hoe-gegevens-en-bestanden-delen-tussen-je-android-telefoon-en-pc-foto

Android heeft geen iTunes-achtig desktopprogramma, dus het synchroniseren van uw gegevens is misschien niet zo voor de hand liggend als bij een iPhone. U hebt echter geen desktop-synchronisatie-app nodig - zelfs iPhone-gebruikers laten iTunes achter.

Hoewel u bestanden heen en weer kunt verplaatsen met een USB-kabel of een draadloze netwerkverbinding, is de ideale manier om gegevens tussen uw apparaten gesynchroniseerd te houden, te vertrouwen op online services die het werk voor u doen.Handmatig bestanden overzetten naar uw telefoon

Als u bestanden toch op de ouderwetse manier wilt overzetten, kunt u bestanden rechtstreeks naar uw Android-apparaat kopiëren. Dit is ideaal als je muziek, video's of andere mediabestanden naar je Android-telefoon of -tablet wilt kopiëren. Nadat u de bestanden hebt gekopieerd, zouden ze automatisch in uw Android-mediaspeler-app moeten verschijnen. U kunt ook een app voor bestandsbeheer gebruiken om ze te bekijken.

  • USB-kabels: sluit uw Android-telefoon rechtstreeks op uw computer aan met behulp van de USB-kabel die u gebruikt om hem op te laden. Het verschijnt als een nieuwe schijf in het computervenster, waar u bestanden heen en weer kunt kopiëren zoals u zou doen vanaf een USB-flashstation. Voor oudere Android-apparaten moet u mogelijk de meldingsbalk op uw telefoon naar beneden trekken en op de optie USB-opslag inschakelen tikken om de Android-opslag toegankelijk te maken op de pc nadat u deze hebt aangesloten.

hoe-gegevens-en-bestanden-delen-tussen-je-android-telefoon-en-pc-foto 2

  • Draadloze bestandsoverdracht: als u bestanden draadloos wilt overbrengen, heeft u een breed scala aan opties. AirDroid is een van de handigste. Installeer de AirDroid-app en je hebt toegang tot je telefoon vanuit een webbrowser, zodat je bestanden heen en weer kunt kopiëren. U kunt ook een Windows-netwerk opzetten of een FTP-server maken om uw telefoon toegang te geven tot de opslag van uw pc.

hoe-gegevens-en-bestanden-delen-tussen-je-android-telefoon-en-pc-foto 3

  • Cloudopslag: bestanden op de ouderwetse manier kopiëren is het beste als ze erg groot zijn, bijvoorbeeld als u een videobestand naar uw Android-telefoon wilt kopiëren. Het overbrengen van kleine bestanden en het synchroniseren van bestanden is echter gemakkelijker als u cloudopslag gebruikt. Of je nu Dropbox, Google Drive, SkyDrive of een andere cloudopslagdienst gebruikt, je kunt het bestand in de cloudopslagmap op je computer neerzetten en de bijbehorende app op je telefoon openen. Dit geeft u toegang tot het bestand zonder dat u het handmatig naar uw telefoon hoeft over te zetten of de interne opslag van uw telefoon in beslag neemt.

Er zijn synchronisatie-apps van derden die die iTunes-ervaring proberen na te bootsen met een Android-telefoon, maar je hebt ze niet nodig.

Synchroniseer uw browsergegevens

Wilt u dat al uw browserbladwijzers, geopende tabbladen, geschiedenisinstellingen en andere gegevens u volgen tussen uw telefoon en computer? Schakel gewoon de synchronisatieoptie in uw webbrowser in, installeer de juiste browser op uw Android-telefoon en activeer ook daar de synchronisatieoptie.

  • Google Chrome: Log in op Chrome op uw pc met uw Google-account en gebruik de Google Chrome-browser op Android.
  • Mozilla Firefox: Schakel Firefox Sync in op uw pc en gebruik Firefox voor Android.
  • Opera: Als u een Opera-gebruiker bent, kunt u Opera Link inschakelen en Opera voor Android gebruiken.

Gebruikers van Internet Explorer of Safari hebben geen officiële synchronisatieoplossing. Er zijn niet-officiële synchronisatie-apps beschikbaar, maar we hebben ze niet getest.

hoe-gegevens-en-bestanden-delen-tussen-je-android-telefoon-en-pc-foto 4

Muziek op je telefoon krijgen

Je zou een USB-kabel kunnen aansluiten en al je muziekbestanden naar je telefoon kunnen kopiëren, maar dat is niet ideaal als je te veel muziek hebt om op je telefoon te passen. Probeer in plaats daarvan Google Music Manager te gebruiken, waarmee u gratis een kopie van uw muziekbestanden naar de servers van Google kunt uploaden. U kunt vervolgens de Play Music-app van Google op uw telefoon gebruiken om naar uw volledige muziekcollectie te luisteren als u een internetverbinding heeft, of om muziek op uw apparaat in de cache op te slaan om deze offline toegankelijk te maken.

Misschien wilt u in plaats daarvan ook muziek-apps van derden gebruiken. Lees hier meer over manieren om muziek op je Android te krijgen zonder iTunes.

hoe-gegevens-en-bestanden-delen-tussen-je-android-telefoon-en-pc-foto 5

Gebruik online diensten

Vroeger synchroniseerden mensen hun palmpilots en oude smartphones met hun computers om hun contacten, agenda-afspraken en andere gegevens gesynchroniseerd te houden tussen hun pc en hun handheld-apparaat. Dit is niet meer de manier waarop dingen worden gedaan - sterker nog, u zou moeite hebben om een ​​softwareoplossing te vinden waarmee u uw gegevens op deze manier kunt synchroniseren.

In plaats daarvan worden gegevens gesynchroniseerd door te vertrouwen op online (cloud)diensten, en Android doet dit standaard. De contacten en agenda-afspraken van uw Android worden automatisch gesynchroniseerd met de contacten van Gmail en Google Agenda, waar u ze vanuit een webbrowser kunt openen door in te loggen met hetzelfde Google-account. Alle wijzigingen die u aanbrengt in Contacten of Agenda vanuit uw browser, worden automatisch gerepliceerd op uw telefoon.

In plaats van u zorgen te maken over het heen en weer synchroniseren van gegevens, zoekt u naar services met solide Android-apps en handige websites of desktop-apps en gebruikt u deze om uw gegevens op al uw apparaten gesynchroniseerd te houden. Het is bijvoorbeeld veel gemakkelijker om de populaire Evernote (of een andere app voor het maken van aantekeningen, zoals Google's eigen Google Keep) te gebruiken om uw notities op al uw apparaten gesynchroniseerd te houden dan om tekstnotities op uw Android te maken en ze terug te kopiëren en verder via een USB-verbinding.

Ervan uitgaande dat u dezelfde services op uw pc en uw telefoon gebruikt, zou het een fluitje van een cent moeten zijn om hun gegevens gesynchroniseerd te houden. Dit deel zou automatisch moeten gebeuren.


Heeft u nog andere tips om uw gegevens heen en weer te verplaatsen en gesynchroniseerd te houden? Laat een reactie achter en deel ze!

Afbeelding tegoed: Johan Larsson op Flickr

Meer verhalen

Hoe weten webservers of u directe IP-adrestoegang gebruikt of niet?

Meestal typen we gewoon het adres in van een website die we willen bekijken, maar zou een webserver eigenlijk weten of we in plaats daarvan het directe IP-adres zouden gebruiken? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verwarde lezer.

HID (Human Interface-apparaat)

Een HID (Human Interface Device) is een specifieke klasse van randapparatuur die is ontworpen om gegevens in een computer in te voeren. De USB-standaarden omvatten HID-specificaties en dekken de implementatie van gegevensinvoer voor een breed scala aan apparaten, waaronder toetsenborden, muizen, gamepads, joysticks en andere invoerapparaten.

Waarom is e-mailspam nog steeds een probleem?

Bill Gates zei dat over twee jaar spam in 2004 zal zijn opgelost. Het is nu tien jaar later en volgens Kaspersky is meer dan 70% van de e-mails spam. Waarom is spam nog steeds zo'n probleem?

De 3 beste manieren om een ​​venster altijd bovenaan te maken op Windows

Windows biedt geen ingebouwde manier voor gebruikers om een ​​venster altijd bovenaan te maken. Er zijn hiervoor veel tools van derden, maar ze zijn vaak opgeblazen en onhandig. Sommige werken gewoon niet goed op de moderne 64-bits versie van Windows.

Welke computerplatforms zijn open en welke zijn gesloten?

De afgelopen jaren zijn er gesloten platforms opgekomen - besturingssystemen waarmee u alleen software kunt installeren die is goedgekeurd door de ontwikkelaar van het besturingssysteem. Veel populaire platforms - zelfs mobiele - zijn echter nog steeds open platforms.

Wat te doen als uw Mac niet opstart

Macs zijn niet immuun voor software- en hardwareproblemen. Een Mac reageert soms helemaal niet op de aan/uit-knop, of Mac OS X kan crashen of anderszins niet goed opstarten.

Een rondleiding door de 20 ingebouwde apps op Windows 8 en wat ze kunnen doen

De nieuwe touch-first moderne interface van Windows 8 bevat nogal wat apps. Voordat je in de Windows Store naar nieuwe apps gaat kijken, moet je eerst kijken naar de meegeleverde apps en wat ze kunnen doen.

Kan stof mijn computer echt beschadigen?

Duizenden uren per jaar door ventilator aangedreven luchtbeweging in combinatie met elektrostatische ladingen maken computers tot ware stofmagneten. Is al dat stof gewoon hinderlijk of juist schadelijk?

De beste artikelen voor het tweaken en aanpassen van Windows 7

Houd je ervan om je Windows 7-systeem aan te passen en aan te passen aan je persoonlijkheid en de manier waarop je werkt? We hebben u veel manieren laten zien om de taakbalk, het startmenu, het bureaublad, de Windows Verkenner en andere delen van Windows aan te passen.

Hoe het Windows-bureaublad te bedienen met een Xbox of Steam Controller

Als je je pc hebt ingesteld als gaming-pc en mediacentrum in de woonkamer, waarom zou je dan overal een muis voor gebruiken als je gewoon je gamecontroller kunt gebruiken?