De How-To Geek-gids voor XBMC-add-ons

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 1

Breid de kracht uit van XBMC, de populaire open-source mediacentersoftware, door gebruik te maken van het add-onsysteem en deze geweldige add-ons. Lees verder om aan de slag te gaan met XBMC-add-ons.

Waarom moeite doen en wat heb ik nodig?

XBMC is een robuuste tool voor mediacenters, maar er is geen tool die direct uit de doos perfect is voor elke gebruiker. Met add-ons kunnen XBMC-fans voortbouwen op de native functionaliteit van XBMC. Als er voldoende interesse is in een nieuwe functie en iemand met de codeervaardigheden en tijd om deze te maken, is de kans groot dat er een bijpassende add-on bestaat of momenteel wordt uitgevoerd. U kunt add-ons vinden voor alles, van het monitoren van uw P2P-clients tot het kijken naar Netflix tot het luisteren naar streaming muziek.Als je al heel lang XBMC-fan bent, heb je misschien vroege add-ons geprobeerd en ben je door de hele ervaring uitgeschakeld. Voorafgaand aan de XBMC 10.0 Dharma-release was het werken met XBMC-add-ons een enorme pijn. Je moest FTP-en in je box, handmatig bestanden configureren, en de helft van de tijd werkten dingen gewoon niet helemaal zoals je wilde (als ze al werkten). XBMC-add-ons waren voor de hardcore gebruikers met voldoende tijd om problemen op te lossen. Dankzij een volledig gereviseerd en gestroomlijnd add-onsysteem is het gemakkelijker dan ooit om te profiteren van geweldige add-ons zonder de frustratie van het urenlang lezen van forums en het handmatig bewerken van bestanden.

Dus wat heb je nodig om te beginnen? Het enige wat je nodig hebt is een exemplaar van XBMC geïnstalleerd en klaar om mee te spelen (10.0 of hoger) en een actieve internetverbinding.

Add-ons installeren vanuit de officiële XBMC-repository

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 2

Vóór XBMC 10.0 was er geen centrale opslagplaats, alleen een losse verzameling links die leidde tot verspreide en vaak verouderde add-ons. Nu bevindt de overgrote meerderheid van add-ons zich in de officiële repository, waar ze correct kunnen worden opgeslagen, gemakkelijk kunnen worden gedownload en gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt. Om toegang te krijgen tot de officiële XBMC-add-ons, start u uw exemplaar van XBMC en navigeert u naar Systeem -> Add-ons -> Add-ons ophalen. Daar, als je nog nooit met aangepaste add-ons hebt gespeeld, zie je gewoon het XBMC.org Add-ons-item, zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding. Klik erop om door de officiële XBMC-repository te bladeren. Binnenin vind je categorieën van add-ons zoals:

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 3

De directorystructuur van de add-on is slechts één niveau diep, dus elk item brengt u naar een lijst van de add-ons die betrekking hebben op die categorie. Laten we eens kijken naar een van de categorieën, zoals webinterface.

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 4

Binnenin vinden we drie vermeldingen voor add-ons die speciaal zijn ontworpen om de webGUI op XBMC te verbeteren. Van bijzonder belang voor ons - aangezien we een iPad hebben - is wTouch, een add-on die de webGUI voor tabletcomputers aanpast.

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 5

Wanneer u op een add-on klikt, krijgt u een informatie- en navigatiepaneel dat er als volgt uitziet:

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 6

Vanuit het informatiepaneel kunt u de beschrijving lezen, het wijzigingslogboek controleren, het installeren en vervolgens, zodra het is geïnstalleerd, in-/uitschakelen en verder configureren. Wanneer u op Installeren klikt, wordt u teruggestuurd naar de add-oncategorie waar u, naast de naam van de add-on die u installeert, het downloadpercentage ziet en vervolgens Ingeschakeld zodra het downloaden en installeren is voltooid.

Het is zo simpel! Alles wat u in de officiële repository kunt vinden, kan in een paar klikken worden geïnstalleerd. Als je op zoek bent naar goede add-ons om te installeren, bekijk dan onze lijst met favoriete add-ons aan het einde van deze tutorial.

Add-ons installeren vanuit niet-officiële repositories

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 7

Naast de stapel add-ons in de officiële repository is er een hele wereld van niet-officiële add-ons. Add-ons kunnen om verschillende redenen buiten de officiële repository bestaan. Add-ons voor volwassenen bieden bijvoorbeeld filmschrapen voor filminformatie voor volwassenen en vallen dus buiten de acceptabele gebruiksvereiste voor de officiële repository. Andere niet-officiële add-ons zijn experimenteel, plaatsen snel en los met copyrightwetten en andere juridische problemen, of hebben niet de juiste licentie voor officiële release. Hoe dan ook, er zijn tal van behoorlijk nette onofficiële add-ons.

Om toegang te krijgen tot niet-officiële add-ons, moet u de juiste repository voor die add-ons toevoegen. De manier waarop het add-onsysteem werkt op XBMC 10.0+ installaties is dat alle add-ons worden opgeslagen in repositories (zelfs als die repository maar één add-on bevat).

Om te demonstreren hoe u een add-on-repository aan uw XBMC-installatie kunt toevoegen, gaan we een van de nuttiger XBMC-add-ons toevoegen: Repositories Installer - een add-on van derden die speciaal is ontworpen om het installeren van derden te vergemakkelijken. opslagplaatsen gemakkelijker.

Om een ​​niet-officiële XBMC-add-on-repository te installeren, hebt u het installatie-ZIP-bestand van die repository nodig. Ga je gang en bezoek de lijst voor Repositories Installer hier en download het ZIP-bestand. Plaats het zipbestand op een locatie die toegankelijk is voor uw XBMC-installatie - op een USB-station, een netwerkshare, of kopieer het naar uw XBMC-installatie. Zodra u het op een toegankelijke locatie hebt, navigeert u naar Systeem -> Add-ons -> Installeren vanuit zipbestand.

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 8

Aan de rechterkant van het scherm verschijnt een paneel met een bestandsbrowser. Blader naar het zip-bestand. In ons geval hebben we het op een netwerkschijf. Wanneer u het ZIP-bestand van de repository selecteert, keert u terug naar het menu Add-ons. Rechtsonder in het scherm verschijnt een klein tabblad wanneer de installatie is voltooid en kondigt aan dat Repo Installer correct is geïnstalleerd.

Nadat het is geïnstalleerd, navigeert u naar Systeem -> Add-ons -> Ingeschakelde add-ons -> Programma-add-ons en klikt u op Repositories Installer. We willen een kleine wijziging aanbrengen in de add-on voordat we deze gebruiken. Klik in het informatiepaneel op Configureren en schakel Beschrijving weergeven met titel in en kies een tekstkleur. Anders zullen er bij het bekijken van de repositories geen beschrijvingen zijn, alleen de minder informatieve namen. Hoewel de korte beschrijvingen achter de namen handig zijn als je meer wilt lezen over de add-ons, kun je de onofficiële repository XBMC wiki-invoer hier bekijken.

Keer terug naar uw XBMC-startscherm en navigeer naar Programma's -> Repositories Installer. Zodra de Repositories Installer wordt geopend, ziet u een lijst die veel lijkt op de lijsten met add-ons die we eerder in de officiële repository zochten:

de-howto-geek-gids-naar-xbmc-addons foto 9

Als u hier op een item klikt, wordt een installatieprompt gestart. Klik gewoon op Ja en Repositories Installer zal het zware werk voor u doen. U kunt meerdere opslagplaatsen tegelijk installeren, maar u moet mogelijk opnieuw opstarten om ze allemaal te zien. Als je eenmaal een repository hebt geïnstalleerd en je wilt toegang tot de inhoud, ga dan naar Systeem -> Add-ons -> Add-ons ophalen en bezoek de nieuw toegevoegde repositories. Van daaruit kun je ze installeren zoals we deden vanuit de officiële repository in het vorige gedeelte van de tutorial.

Als je om welke reden dan ook geen repository ziet die je wilt openen in het Repositories Installer-programma, kun je de website voor die repository bezoeken en het zipbestand handmatig installeren (zoals we het Repositories Installer handmatig hebben geïnstalleerd).

Populaire add-ons voor een proefrit

de-howto-geek-guide-to-xbmc-addons foto 10

Er zijn add-ons voor bijna iedereen. Als je gewoon XBMC hebt gebruikt om films te kijken, heb je iets gemist! Hieronder hebben we enkele van de leuke/handige officiële add-ons uitgelicht. Om de officiële te installeren, navigeert u gewoon naar de benaderingssubmap in de XBMC.org add-on-repository.

Voordat we erin duiken, kan het navigeren door de repositories op XBMC een beetje beperkend zijn. Als je een uitgebreid overzicht wilt van alle officiële add-ons, kijk dan eens naar de geweldige visuele directory op XBMC Add-On Browser.

Laten we eens kijken naar enkele van de geweldige officiële add-ons:

Last.fm: als je de muziekdatabase van Last.fm wilt gebruiken om informatie over je favoriete artiesten en albums te verzamelen, kan deze officiële add-on dit mogelijk maken. Kijk in XBMC.org Add-ons -> Albuminformatie.

YouTube: activeer de YouTube-add-on en je hebt het gevoel alsof je on-demand America's Funniest Home Videos binnen handbereik hebt. Kijk in XBMC.org Add-ons -> Video Add-ons.

TED Talks: Als YouTube een beetje te skateboard-to-the-lies voor je is, zijn TED Talks een fantastische manier om iets nieuws te leren. Kijk in XBMC.org Add-ons -> Video Add-ons.

XBMCFlicks: Heb je een Netflix-account? Geniet van videostreaming via uw XBMC-eenheid. Vereist XBMC op Windows of OS X vanwege een Silverlight-afhankelijkheid. Kijk in XBMC.org Add-ons -> Video Add-ons.

uTorrent/SABnzbd: Als u torrents of Usenet gebruikt om weergavemateriaal te downloaden, zult u geen tekort aan manieren vinden om de controle en het ontvangen van meldingen van uw klant naar keuze in Kijk in XBMC.org Add-ons -> Programma-add-ons.

MCERemote: Microsoft Media Center-afstandsbedieningen zijn extreem goedkoop en geweldig voor XBMC. Het is echter een hele klus om ze te configureren. MCERemote is een officiële add-on die de hoofdpijn wegneemt om uw MCE-afstandsbediening met XBMC te laten werken. Kijk in XBMC.org Add-ons -> Video Add-ons.

Grooveshark: muziek streamen zonder ingewikkelde instellingen is de beste keuze. Luister naar Grooveshare door te kijken in XBMC.org Add-ons -> Muziek Add-ons.

XBMC Library Auto Update: als u uw bibliotheek up-to-the-minute up-to-date wilt houden, kunt u met XBMC Library Auto Update specificeren hoe vaak u dingen wilt bijwerken. het doel van het gebruik van deze app en verschillende schrapers om onze bibliotheek up-to-date te houden. Kijk in XBMC.org Add-ons -> Programma Add-ons.


Door deze geweldige officiële add-ons te bekijken, kunt u op weg naar het add-on-pad. Heb je een favoriete add-on uit de officiële repository of een van de niet-officiële? Geluid uit in de reacties met uw favoriete add-ons en tips om er het meeste uit te halen.

Meer verhalen

Hoe u uw eigen Windows 8-snelkoppelingen kunt maken (voor afsluiten, misschien?)

Het is gemakkelijk om alle Windows-tegels aan te passen en te verplaatsen, maar wat als u uw eigen snelkoppelingen voor draagbare apps wilt maken, of iets heel nuttigs, zoals het toevoegen van de ontbrekende snelkoppelingen Afsluiten of Opnieuw opstarten? Hier is hoe het te doen.

Roundup: de beste Linux Home Server-apps

Als het op thuisservers aankomt, is Linux koning. Het is gratis, het is efficiënt en de mogelijkheden zijn eindeloos! Ga met ons mee terwijl we de vele manieren doornemen om uw open-source server te laten streamen en dingen voor u te serveren.

Hoe Microsoft Word 2007 en 2010 te versnellen

Gedraagt ​​Word zich traag en vertraagt ​​het je? Er zijn verschillende redenen waarom Word langzamer werkt, maar u kunt eenvoudig enkele instellingen wijzigen om het te versnellen.

Vraag de lezers: Ben jij een early adopter?

Ben jij de eerste in de rij om een ​​nieuw besturingssysteem of een grote upgrade uit te proberen? Blijf je achterover hangen en laat je de dwazen naar binnen rennen om de bugs op bètaniveau uit te werken? Deze week willen we horen over uw vroege adopties (of het gebrek daaraan).

Ring Commander organiseert, deactiveert en verwijdert uw Android-beltonen

Android: het standaard ringtone-beheersysteem in Android laat veel te wensen over; Ring Commander voegt een hele reeks beheeropties toe, waaronder het uitschakelen van beltonen, het verwijderen ervan en meer.

DIY-microscooplens vergroot op de goedkope

Deze doe-het-zelfgids laat zien hoe je met een eeuwenoude techniek van een glasstreng een krachtige en draagbare microscoop kunt maken.

Hoe Windows 8 te forceren om het Explorer-lint geminimaliseerd te houden

De toevoeging van het lint aan Explorer in Windows 8 was niet bepaald een populaire beslissing - er waren verontwaardiging van heel veel mensen over hoe het de hele ervaring opgeblazen zou maken en ruimte zou verspillen. Hier is de eenvoudige oplossing.

Windows 8 Screenshot Tour: alles wat u mogelijk wilt weten

Gisteren heeft Microsoft de eerste preview-versie van Windows 8 uitgebracht, en we hebben de hele nacht doorgebracht met het testen en duiken in hoe het allemaal werkt. Hier is onze recensie en de normale How-To Geek-stijl screenshot-tour, met heel veel foto's.

Hardware-upgrade: een nieuwe harde schijf installeren, deel 1

Het is recessie-economie 101 - u kunt het zich niet altijd veroorloven om voor een geheel nieuwe pc te betalen! HTG is hier om u te helpen bij het repareren en upgraden van de onderdelen die dringend nodig zijn. Het onderwerp van vandaag: hoe u uw harde schijf kunt upgraden.

Hoe u uw e-boekverzameling organiseert met Calibre

Stop met het organiseren van uw e-boeken alsof het gewoon een vermoeide stapel documenten is en begin ze in stijl te ordenen met Calibre - een open source e-boekorganizer die metadata, omslagstroom, formaatconversie en meer ondersteunt.