De How-To Geek Guide voor Windows 7 Media Center

Als u van XP naar Windows 7 bent overgestapt, is dit misschien de eerste keer dat u toegang hebt tot Media Center. Hier hebben we een handleiding gemaakt voor onze beste tips, trucs en tutorials voor het gebruik van Windows 7 Media Center.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 1

Opmerking: Windows 7 Media Center is alleen beschikbaar in Windows Home Premium en hoger.Aan de slag en tv kijken

Als Windows 7 Media Center nieuw voor u is, is het een goed idee om onze beginnershandleiding te raadplegen waarin u wordt uitgelegd hoe u WMC instelt voor het bekijken van live tv, opnemen, streaming video, Netflix en meer.

Als uw pc een tunerkaart heeft, kan het een ontmoedigende taak lijken om deze in te stellen om live tv te kijken. Maar in feite maakt Windows het u gemakkelijk met een eenvoudig te gebruiken, door een wizard aangedreven interface die u door het proces leidt en al uw kanalen voor u vindt. Lees voor meer informatie ons artikel over het instellen van live-tv in WMC.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 3

Nu je je Live TV-configuratie hebt, kun je beginnen met het aanpassen van de ervaring. Als je een fan bent van het kunnen bedienen van tv als een DVR, wil je misschien de pauzebuffer voor live tv vergroten met een registeraanpassing. Dit voorkomt de ergernis van het pauzeren van live-tv terwijl je iets gaat doen ... kom dan terug en het programma wordt opnieuw afgespeeld.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 4

Dan wil je misschien de Kanaalgids aanpassen. U kunt beginnen met het toevoegen van logo's van tv-zenders en vervolgens kleurcodering aan de programmagids toevoegen.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 5

Ten slotte, als je graag veel live tv kijkt in WMC, wil je misschien dat het altijd in de live tv-modus start. Hierdoor vermijdt u een paar menunavigatiestappen en komt u automatisch op de plaats waar u wilt zijn. Er zijn ook andere opstartaanpassingen die u kunt gebruiken om het op andere gebieden, zoals de films- of muziekbibliotheek, te starten.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 6

Bekijk streaming video

Als je geen tv-tunerkaart op je computer hebt geïnstalleerd, kun je nog steeds vrij online content bekijken van grote netwerken zoals ShowTime, CBS en andere (met beperkte reclamespots). Toen de internet-tv-functie voor het eerst werd gelanceerd, was de selectie niet zo geweldig, maar op het moment van schrijven is er veel meer inhoud toegevoegd.

Je kunt niet alleen actuele streaming-inhoud bekijken, maar het biedt ook coole klassieke shows zoals Star Trek, Hawaii 5.0, Twilight Zone en meer. Lees voor meer informatie ons artikel over TV kijken zonder tunerkaart in Windows 7 Media Center.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 7

Omdat WMC bedoeld is als uw centrale hub voor alles wat met media te maken heeft, kunt u de mogelijkheid toevoegen om YouTube-video's te bekijken. Zo kijk je vanuit je luie stoel of vanaf je pc YouTube zonder dat je een browsersessie hoeft te openen.

Als dat niet genoeg is om te programmeren, bekijk dan onze artikelen over het toevoegen van nog meer streamingkanalen met TunerFree MCE of SecondRunTV.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 9

Andere videostreamingservices gebruiken met WMC

Als je Windows 7 Media Center als je HTPC gebruikt, wil je het zeker integreren met andere streamingdiensten zoals Hulu of Boxee.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 10

Integreer Boxee met Windows 7 Media Center

Hulu Desktop integreren met Windows 7 Media Center

TV opnemen en bewerken

Een van de leukere dingen die Media Center mogelijk maakt, is de mogelijkheid om je pc als een DVR te gebruiken en live-tv op te nemen. Hoewel het eigenlijk gewoon een eenvoudig proces is om op een opnameknop te drukken, kunt u ook een schema instellen om live-uitzendingen op te nemen en Windows Live Movie Maker gebruiken om uw tv-opnames te bewerken.

Er zijn ook geavanceerde tools zoals Remote Potato waarmee je op afstand opgenomen tv kunt plannen en streamen.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 13

Reclame verwijderen

Hoewel de native bedieningselementen redelijk goed werken voor het kijken naar live-tv, wil je waarschijnlijk de mogelijkheid om commercials over te slaan. Je kunt ook enkele andere plug-ins uitproberen die je meer controle geven, zoals het converteren van video en het verwijderen van reclame met MCEBuddy.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 14

Een andere manier om met commercials om te gaan, is door een eenvoudige registerhack te gebruiken om de intervallen voor overslaan en opnieuw afspelen van live en opgenomen tv te vergroten.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 15

Films kijken in WMC

Aangezien Media Center uw centrale hub voor entertainment kan zijn, wilt u er misschien uw films mee beheren. Als je een verzameling films hebt die naar AVI, MPEG of andere compatibele formaten zijn geript, kun je de mappen eenvoudig aan de filmbibliotheek toevoegen.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 16

Hier is een lijst met de bestandsindelingen die Windows 7 Media Center standaard ondersteunt.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 17

Als u al dvd's naar uw harde schijf hebt geript naar ISO-indeling, kunt u ISO-bestanden automatisch koppelen en bekijken in WMC.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 18

Hoewel u met de bovenstaande oplossingen eenvoudig uw filmcollectie in WMC kunt bekijken, wilt u waarschijnlijk afbeeldingen en metadata toevoegen aan de films in uw bibliotheek.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 19

Als u een meer diepgaande aanpak wilt voor het verkrijgen van albumhoezen en gedetailleerde metadata voor uw filmcollectie, kunt u de Media Center Master-app gebruiken. Dit geeft je meer gedetailleerde informatie over je films van IMDB (Internet Movie Database), wat altijd leuk is.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 20

Naar muziek aan het luisteren

Ze noemen het niet voor niets Media Center - het is niet alleen beperkt tot films en tv. De meeste mensen denken er niet aan om WMC te gebruiken voor het beheren van hun muziekverzameling, maar als u uw multimedia op een centrale locatie wilt bewaren, kunt u beginnen met het rippen van uw cd-verzameling.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 21

Vervolgens kunt u de muziekbibliotheek ordenen door afspeellijsten te maken.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 22

Luister naar lokale en online radio-uitzendingen

Als je iemand bent die nog steeds van hun radio houdt, kun je WMC gebruiken om naar zowel lokale als online streaming-uitzendingen te luisteren. Als u een ondersteunde tunerkaart en een aangesloten FM-antenne hebt, kunt u naar lokale FM-radio luisteren... en zelfs voorkeuzezenders maken.

Of als u naar streaming radio wilt luisteren, bekijk dan hoe u een XM Radio-account toevoegt, of u kunt gratis naar meer dan 100.000 radiostations van over de hele wereld luisteren met de RadioTime-plug-in.

Afbeeldingen beheren

Als u veel afbeeldingen in uw verzameling heeft, kunt u de WMC-afbeeldingenbibliotheek gebruiken om ze te beheren en weer te geven. Het biedt de mogelijkheid om een ​​diavoorstelling van je foto's te maken, zodat je ze gemakkelijk kunt delen met vrienden en familie.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 25

Voor nog meer controle over uw foto's kunt u WMC gebruiken om foto's bij te snijden, te bewerken en af ​​te drukken.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 26

Windows 7 Media Center aanpassen

Nu u weet hoe u WMC moet gebruiken voor muziek, films, foto's en tv... wilt u misschien eens kijken hoe u het kunt aanpassen. Een ding dat u kunt doen, is achtergrondafbeeldingen en thema's toevoegen voor een aangenamere gebruikersinterface.

Nadat u achtergronden en thema's aan de gebruikersinterface van WMC hebt toegevoegd, kunt u het startmenu aanpassen met Media Center Studio.

Om het Startmenu verder aan te passen, kunt u rommel verwijderen door menustroken te verbergen die u nooit gebruikt.

Gebruik uw telefoon als afstandsbediening voor Windows 7 Media Center

Als je geen afstandsbediening voor je tunerkaart hebt, kun je je Android-telefoon als afstandsbediening gebruiken met GMote.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 30

Als je geen Android-telefoon hebt, kun je je iPhone of iPod Touch ook als afstandsbediening gebruiken. Met deze telefoon-apps bedien je niet alleen WMC, maar ook je hele pc.

the-howto-geek-guide-to-windows-7-media-center foto 31

WMC verbeteren met add-ins

Er zijn veel add-ins beschikbaar voor Windows 7 Media Center die u kunt gebruiken om de functionaliteit te verbeteren. Hier is een blik op enkele van degenen die we hebben behandeld.

  • Een slaaptimer toevoegen aan WMC
  • Zune Desktop Player toevoegen aan WMC
  • Google Reader Spelen op WMC
  • Bekijk de weersomstandigheden in WMC
  • Toegang tot uw favoriete RSS-feeds in WMC
  • Twitter gebruiken tijdens het gebruik van WMC

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 32

Andere Windows 7 Media Center-tips en -trucs

Als je kinderen hebt die toegang hebben tot Media Center, wil je misschien de functie Ouderlijk toezicht instellen. Hiermee kunt u inhoud blokkeren waarvan u niet wilt dat uw kinderen ze zien. Jij kiest de inhoud die ze wel of niet kunnen bekijken of beluisteren. Als ze toegang proberen te krijgen tot ongepaste media, moeten ze een code invoeren die alleen jij kent.

Als u te veel tijd besteedt aan het kijken naar tv en films, vergeet u misschien belangrijke taken uit te voeren. Als je de neiging hebt om verstrikt te raken in een film en dingen vergeet die je moet doen, kun je gebeurtenisherinneringen instellen die verschijnen tijdens het kijken naar shows.

Als je geïrriteerd bent wanneer Media Center besluit updates voor programmalijsten te pakken terwijl je dingen voor elkaar probeert te krijgen, kun je plannen dat de updates op specifieke tijden plaatsvinden.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 35

Als u een Windows Home Server-gebruiker bent, is er een coole mogelijkheid om de Windows Media Center Connector ermee in te stellen. Hiermee hebt u toegang tot media-inhoud van de server en houdt u de opslag, gezondheid, back-ups en meer in de gaten.

de-howto-geek-gids-naar-windows-7-media-center foto 36

Media Center in Windows 7 heeft verschillende verbeteringen gekregen sinds de dagen van XP Media Center Edition. Er zijn veel manieren om het te gebruiken, waaronder het installeren van andere add-ins en het gebruiken met je Xbox, wat we hier niet hebben besproken. Als u net begint met WMC of een ervaren gebruiker bent, zou deze handleiding u zeker moeten helpen.

En jij dan? Gebruikt u Windows 7 Media Center? Laat een reactie achter en vertel ons je favoriete manieren om het te gebruiken.

Meer verhalen

Hoe geef je Facebook een roze thema in plaats van blauw?

Hoewel we niet begrijpen waarom iemand een roze versie van Facebook zou willen, zijn we er vrij zeker van dat iemand het ergens zo leuk zou vinden. Misschien iemand met een minder geeky overtuiging.

Futurama bewijst nieuwe wiskundige stelling om een ​​plotcrisis op te lossen

In de Futurama-aflevering van gisteravond, The Prisoner of Benda, kwamen ze terecht in een gebruikelijke crisis waarvoor wetenschap nodig was om het probleem op te lossen - en in dit geval was het echt ... min of meer.

Evernote-bestanden importeren in MS OneNote 2010

Wilt u uw notities van Evernote naar MS OneNote verplaatsen? Er is geen directe manier om Evernote-bestanden in OneNote te importeren, maar hier zijn enkele trucs die best goed werken om uw notities naar uw favoriete applicatie te verplaatsen.

Waarom je je iOS-apparaat zou moeten jailbreaken

Onlangs werd aangekondigd dat het legaal is om je telefoon/apparaten te hacken. Vandaag bekijken we waarom je je iOS-apparaat zou willen jailbreaken. Dit is een algemeen overzicht van enkele van de mogelijkheden en opties die beschikbaar zijn na een jailbreak.

Regelmatige financiële controle leidt tot minder overbesteding

In een zwakke economie is het noodzakelijk om geld te besparen, dus waakzaam zijn over het controleren van uw uitgaven en serviceverbruik kan helpen om te hoge uitgaven te beteugelen. Als u te lang wacht met het aanpassen van het bestedingspatroon en het beperken van het verbruik van diensten, kunnen uw rekeningen snel uit de hand lopen.

Bewaar eenvoudig een gespiegelde back-up van lokale bestanden op al uw netwerkcomputers

Als u meerdere computers van eindgebruikers in een netwerk hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een back-up wordt gemaakt van bestanden die lokaal op de respectieve computers zijn opgeslagen in het geval van een storing op de harde schijf. Het onderhouden van back-upprogramma's, configuraties en, mogelijk, ondersteuningskosten op elke machine kan erg lastig zijn, dus als:

Verzend of ontvang e-mails in Gmail volgens uw schema met Boomerang (en we hebben uitnodigingen)

Heb je ooit een e-mail op een ander tijdstip moeten verzenden of ontvangen en wilde je deze inplannen? Boomerang is een nieuwe bèta-add-on voor Google Chrome en Firefox waarmee je Gmail rond je tijd kunt plannen en we hebben 1.000 uitnodigingen!

Vrijdagpret: Souptoys Toybox

Vrijdag is weer voorbij en nu is het tijd voor jou om een ​​pauze te nemen en plezier te hebben. Deze week hebben we een set speelgoed en speelsets voor je desktop, verpakt in een mooi, eenvoudig te installeren pakket.

Een back-up maken van uw Windows Home Server-systeemstatus

Soms kan het systeem onstabiel worden wanneer u aanpassingen maakt aan WHS of bepaalde invoegtoepassingen installeert. Hier bekijken we hoe u een back-up kunt maken van de WHS-systeemstatus en/of het register, zodat u deze kunt herstellen als er iets misgaat.

Documenten met tabbladen toevoegen aan Microsoft Word

Wilt u net als uw webbrowser kunnen schakelen tussen uw Word-documenten met tabbladen? Hier leest u hoe u van Word een documentinterface met tabbladen kunt maken, zodat u eenvoudig meerdere bestanden tegelijk kunt bewerken.