How-To Geek's Holiday Gift Guide 2013: boeken voor jongens, meisjes, geeks en bewuste robots

howto-geek-and-8217;s-holiday-gift-guide-2013-books-for-boys-girls-geeks-and-sentient-robots foto 1

Een van de voordelen van de explosie van wetenschap en geekcultuur in de afgelopen jaren is een absolute vloedgolf van geweldige boeken die een beroep doen op alle geeky-interesses. Lees verder terwijl we geweldige boeken uitlichten voor elke nerd op je lijst.

Dit is de vierde van de How-To Geek 2013 Holiday Gift Guides; om de rest van de gidsen in december bij te houden, moet u de artikeltag GiftGuide2013 in de gaten houden.Of je nu op zoek bent naar een nerd die houdt van de harde wetenschappen, Sci-Fi dystopieën, visionaire traktaten gericht op hoe de toekomst eruit zou moeten zien, of gewoon een ouderwetse gamegids of encyclopedie wilt opzoeken, er is geen gebrek aan goed lezen materiaal. Wandel met ons door de gangpaden van de virtuele boekhandel terwijl we de beste aanbiedingen over de hele linie benadrukken, evenals alternatieve opties als u weet dat uw ontvanger al onze topkeuze heeft.

Videogame Lore: The Legend of Zelda: Hyrule Historia

howto-geek-and-8217;s-holiday-gift-guide-2013-books-for-boys-girls-geeks-and-sentient-robots foto 2

Als je een franchise-fan van videogames op je lijst hebt staan, is het moeilijk om fout te gaan door hun fandom te verwennen met een overleveringsboek over videogames. Een van de meest recent gepubliceerde boeken is The Legend of Zelda: Hyrule Historia ($ 18), een indrukwekkend hardcover boekdeel van 280 pagina's dat de hele geschiedenis van de Legend of Zelda-gameserie omspant.

Binnenin vind je kunstwerken, interviews, tijdlijnen, strips en een verbazingwekkende hoeveelheid Zelda-trivia. Zelfs voor levenslange fans van de franchise is er iets nieuws te leren en te ontdekken. Het is een prachtige aanvulling op de boekenplank van elke fan.

Als je weet dat ze de Historia al hebben weggerukt toen deze eerder dit jaar uitkwam, kun je ze altijd verrassen met de prachtige spelersgids voor de nieuwste Zelda-game, A Link Between Worlds ($ 24).

Heb je geen Zelda-fan op je lijst? Maak je geen zorgen, je kunt andere lore-/spelergidsen vinden voor een breed scala aan populaire games en gamefranchises zoals: The Elderscrolls V: Skyrim Player Guide ($ 33), Diablo III: Book of Cain ($ 26) en MM25: Mega Man de officiële complete werken ($ 40). Als het een populair spel is, kun je er zeker van zijn dat er ergens een gids, overlevering of boek met illustraties is.

Dystopische Futures: Ready Player One

howto-geek-and-8217;s-holiday-gift-guide-2013-books-for-boys-girls-geeks-and-sentient-robots foto 3Hoewel dystopisch doet denken aan een ellendige en onheilspellende toekomst, is onze topkeuze voor dystopische sci-fi eigenlijk een heel lichte en plezierige lectuur. In Ready Player One van Ernest Cline ($ 10) vinden we een wereld waar de fysieke realiteit van de meeste aardbewoners erbarmelijk is, maar ze ontsnappen naar een virtuele wereld waar alles mogelijk is.

Het verhaal volgt de avonturen van Wade Watts, een middelbare scholier die vastbesloten is om het uitgebreide mysterie op te lossen dat is achtergelaten door de maker van de virtuele wereld die hij en iedereen die hij kent hun wakkere uren binnen doorbrengt. Het beste deel van het boek is verreweg dat de puzzels die de teruggetrokken vader van de virtuele wereld heeft achtergelaten allemaal afhangt van de zoeker met een ongelooflijke kennis van de videogame- en geekcultuur uit de jaren 80.

Op zoek naar andere dystopische fictie voor de sci-fi-fans op je lijst? In veel opzichten vergelijkbaar met Ready Player One, richt Cory Doctorow's For the Win ($ 8) zich op de videogamecultuur en het leven in een virtuele wereld. The Circle ($ 15) van dit jaar van Dave Eggers is een thriller over een wereld waarin een almachtig socialmediabedrijf de grenzen verlegt van privacy, democratie en zelfs geheugen.

Videogames zijn serieuze zaken: de realiteit is gebroken

howto-geek-and-8217;s-holiday-gift-guide-2013-books-for-boys-girls-geeks-and-sentient-robots foto 4Hoewel onze twee vorige categorieën gericht waren op de feitelijke kennis van videogames en hoe de videogame- / internetcultuur zich afspeelt in Sci-Fi, is niet iedereen op je lijst misschien een fan van videogamefranchises of een Sci-Fi-fan. Voor degenen die liever lezen over internet en videogamecultuur zonder de fandom- of fantasie-elementen, is er een heel genre boeken dat op een totaal andere manier op videogames is gericht.

Een van onze favoriete boeken over gamen is Jane McGonigal's Reality is Broken: waarom games ons beter maken en hoe ze de wereld kunnen veranderen ($ 13). McGonigal is een ervaren game-ontwerper die jarenlang heeft besteed aan het bouwen van games die zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren, als virtuele trainingsruimten te dienen en anderszins levens te verbeteren en echte problemen op te lossen. Reality is Broken is haar kijk op hoe we de kerncomponenten van een goed videogame-ontwerp kunnen gebruiken en toepassen op de realiteit, waardoor we het leven effectief kunnen gamen, zodat we meer plezier hebben en meer bereiken in het proces.

Voor een net zo plezierige lezing die meer gericht is op de cultuur van videogames en de betekenis van videogames, is Tom Bissell's Extra Lives: Why Video Games Matter ($ 13) een rondleiding door het hart van de videogame en waarom het ertoe doet. In dezelfde geest neemt journalist Harold Goldberg ons mee op een reis van een halve eeuw door de geschiedenis van videogames met All Your Base Are Belong to Us: How Fifty Years of Video Games Conquered Pop Culture ($12), en historicus Tristan Donovan verkende elke hoekje en niche in zijn boekdeel van 500 pagina's Replay: The History of Video Games ($ 19).

Geekcultuur en filosofie: Futurama en filosofie

howto-geek-and-8217;s-holiday-gift-guide-2013-books-for-boys-girls-geeks-and-sentient-robots foto 5De afgelopen jaren zijn er enorm veel boeken verschenen bij uitgeverij Open Court in de series Popular Culture and Philosophy en Blackwell's Philosophy and Pop Culture. Wat de serie wil bereiken, en in de meeste gevallen ook effectief doet, is een popcultuuricoon of -instituut te combineren met serieuze filosofische onderzoeken.

Hoewel het uitgangspunt in eerste instantie misschien gekunsteld lijkt, werkt het in werkelijkheid verrassend goed. Televisieprogramma's, films en videogames zijn immers typisch vol morele en ethische keuzes die door de personages worden gemaakt: existentiële strijd tussen goed en kwaad, de strijd van het individu om identiteit tegen de achtergrond van een grotere cultuur en andere problemen die filosofen voor millennia.

Meestal rond de $ 15-20, kun je de boeken over popcultuurfilosofie vinden voor zowat iedereen op je boodschappenlijstje. Er zijn delen voor Futurama, Breaking Bad, Superman, The Legend of Zelda en Doctor Who, naast vele, vele, andere. Zoek op Amazon naar welke popcultuurfranchise je ook zoekt en de term filosofie, en je zult zeker vinden wat je zoekt; Oerknaltheorie en filosofie, iemand?

We doen wetenschap! Vuurbellen en exploderende tandpasta

howto-geek-and-8217;s-holiday-gift-guide-2013-books-for-boys-girls-geeks-and-sentient-robots foto 6Als al onze suggesties gewoon te verdomd cerebraal zijn en je echt gewoon dingen wilt opblazen, maak je dan geen zorgen: je vertrekt niet met lege handen.

Er is een hele nieuwe generatie boeken gewijd aan wetenschappelijke experimenten in alle soorten en maten. Steve Spangler, bekend van het doen van praktische wetenschappelijke segmenten voor ochtendnieuwsshows in de Verenigde Staten, heeft een aantal geweldige boeken, waaronder Naked Eggs en Flying Potatoes: Unforgettable Experiments That Make Science Fun ($ 11) en Fire Bubbles and Exploding Toothpaste: More Onvergetelijke experimenten die wetenschap leuk maken ($ 13)

Sean Connolly's The Book of Totally Irresponsible Science: 64 Daring Experiments for Young Scientists ($ 10) staat vol met kindvriendelijke experimenten die sijpelen, knallen en exploderen. Oudere nerds (of goed gecontroleerde tykes) zullen genieten van Backyard Ballistics: Build Potato Cannons, Paper Match Rockets, Cincinnati Fire Kites, Tennis Ball Mortars en More Dynamite Devices ($ 15) gevuld met experimenten die net zo leuk zijn als je kunt hebben zonder ( waarschijnlijk) het overtreden van federale wetten. Van dezelfde auteur, William Gurstelle, en met een nog grotere affiniteit voor vuur, zou je ook (met de slang in de hand) The Practical Pyromaniac kunnen verkennen: bouw vuurtornado's, One-Candlepower Engines, Great Balls of Fire en meer brandgevaarlijke apparaten ($ 13 ).

Net zoals je geen tekort zult vinden aan boeken over geeky filosofie, zul je zeker geen tekort vinden aan boeken over geeky wetenschappelijke experimenten die zijn gericht op alles, van koken tot pyrotechniek.


Net zoals het ons doodde om de lijst met videogames voor onze cadeaugids voor videogames te verkleinen, was het pijnlijk om door alle geweldige geeky-boeken te bladeren om slechts een plank vol (of twee) te kiezen om te delen. Heb je een nerdboek dat we niet hebben behandeld, maar dat je graag wilt delen? Doe mee aan de onderstaande discussie!

Meer verhalen

Een niet-reagerend programma uitschakelen wanneer Taakbeheer niet werkt

Windows informeert u dat een programma niet meer reageert, u kiest ervoor om het programma te sluiten en er gebeurt niets, u probeert het te beëindigen in Taakbeheer en er gebeurt niets, en daar zit u, vast met een mislukt maar onoverwinnelijk programma. Wat kan je doen? Lees verder terwijl we een HTG-lezer helpen zijn draak te verslaan.

Heeft de kleur van een koellichaam invloed op de prestaties?

Als het gaat om het nastreven van echte geekdom, is er geen twijfel te geheimzinnig. Vandaag bekijken we of de kleur van een koellichaam er toe doet (en of de prestatiehit of bonus zelfs het overwegen waard is).

Geek Trivia: een spelerscameo waarin Nintendo-game meer dan tien jaar grotendeels onbekend bleef?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Australis UI is officieel geland in het Firefox Nightly Channel

Mozilla heeft dit jaar hard gewerkt aan de nieuwe Australis UI voor Firefox, en heeft deze gestaag aangepast en verbeterd ter voorbereiding op de landing in het Nightly Build Channel. Voor degenen onder u die graag de nieuwe gebruikersinterface in handen wilden krijgen, kunt u nu eindelijk genieten van al het goede van Australis met

Hoe het oude Gmail Compose-venster terug te krijgen

Als je van Gmail houdt, maar je haat het nieuwe pop-upvenster, wat kun je dan doen? Lees verder terwijl we een HTG-lezer helpen terug te keren naar het opstelvenster waarnaar hij verlangt.

Handtekeningen back-uppen en herstellen in Outlook 2013

U hebt verschillende handtekeningen gemaakt die u voor verschillende soorten e-mails gebruikt. Dan krijg je een nieuwe machine en moet je Windows en al je programma's opnieuw instellen. U kunt uw handtekeningen echter gemakkelijk in Outlook bewaren en ze op de nieuwe computer herstellen.

Geek Trivia: Welk astronomisch fenomeen voorspelde Mark Twain dat zou samenvallen met zijn dood?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat iCloud doet en hoe u er toegang toe krijgt vanuit Windows

iCloud is de cloudopslagservice van Apple en biedt geïntegreerde online back-up en synchronisatie voor Apple-apparaten. iCloud is ingebouwd op iPhones, iPads en Macs, maar is ook toegankelijk op Windows.

Geek Trivia: de beroemde Griekse wiskundige Pythagoras heeft een apparaat uitgevonden om tegen te verdedigen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: In welk videospel is elk genoemd personage dat je een echte historische figuur vermoordt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!