Regels gebruiken om uw Outlook.com-e-mail te beheren

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail te beheren foto

Als u een Outlook.com-gebruiker bent, is het wellicht interessant om te weten dat het instellen van regels om uw inkomende en uitgaande e-mails te beheren uw leven een stuk eenvoudiger kan maken.

Wat zijn regels?

In hun eenvoudigste vorm zijn Outlook-regels acties die uw e-mailaccount automatisch uitvoert op basis van de richtlijnen die u hebt opgegeven. Er zijn twee hoofdcategorieën regels die u kunt maken. Dit zijn organisatorische regels en op meldingen gebaseerde regels. Deze regels hebben geen terugwerkende kracht, wat betekent dat ze alleen van toepassing zijn op ongelezen berichten.  1. Organiseer uw e-mails - Deze regels zijn gericht op het archiveren en organiseren van berichten op basis van afzenders, onderwerptrefwoorden en mappen in uw Outlook-account. Deze zijn handig om e-mails in relevante mappen of categorieën te plaatsen.
  2. Blijf actueel - Deze regels sturen u meldingen op basis van uw inkomende berichten. Deze zijn handig als u meldingen van nieuwe e-mails op uw mobiele apparaten wilt ontvangen.

Nieuwe regels maken in Outlook.com

Nadat u bent aangemeld bij uw Outlook.com-e-mailaccount, klikt u op de knop Instellingen en vervolgens op de optie Regels beheren om een ​​nieuwe regel te maken.

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail te beheren foto 2

Klik nu op de knop Nieuw om uw eerste regel te maken. Zoals u kunt zien, zijn er twee hoofdsecties. Aan de linkerkant wijst u een voorwaarde of meerdere voorwaarden toe om de e-mails te identificeren waarop uw nieuwe regel van toepassing is. Aan de rechterkant definieert u welke actie Outlook zal ondernemen met uw e-mails.

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail te beheren foto 3

Voor dit voorbeeld kiezen we twee van de negen voorwaarden waaraan de e-mail moet voldoen, evenals twee van de acht acties.

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail te beheren foto 4

VOORWAARDEN ACTIES

We klikken eerst op de link voorwaarden om een ​​tweede voorwaarde toe te voegen. Laten we zeggen dat alle e-mails van Sender@emailaddress.com met het woord appel in de onderwerpregel moeten worden verzonden naar een map met de naam Apple Emails en moeten worden gecategoriseerd als BELANGRIJK!!!

Doe dit door uw regel te bewerken totdat de twee secties eruitzien als de onderstaande afbeeldingen.

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail foto te beheren 6

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail foto te beheren 7

Klik ten slotte op Regel maken en laat het van kracht worden. Vanaf nu worden alle e-mails van Sender@emailaddress.com die het woord appel bevatten, geclassificeerd als belangrijk en verplaatst naar uw Apple Emails-map.

Als u een van uw eerder gemaakte regels wilt bewerken, hoeft u alleen maar op de regel te klikken en deze te bewerken in het venster dat verschijnt. Om een ​​regel te verwijderen, klikt u op de kleine prullenbak naast de regel.

Regels maken op basis van e-mailberichten

De pagina Regels beheren is niet de enige manier om regels voor uw e-mails te maken. Als u een regel wilt maken op basis van een e-mail die u heeft ontvangen, kunt u deze ook in uw Postvak IN vinden en er met de rechtermuisknop op klikken. Selecteer vervolgens de optie Regel maken.

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail foto te beheren 8

U kunt ook op de e-mail klikken om deze te openen en een regel maken door de optie in het uitgebreide menu te selecteren.

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail foto te beheren

Nadat u dit hebt gedaan, ziet u een pop-upvenster zoals hieronder weergegeven, waarin u de regel naar behoefte kunt aanpassen.

Uw regels organiseren

Het is belangrijk om te onthouden dat Outlook.com automatisch de regels die u definieert, selecteert en implementeert op basis van de volgorde waarin ze in uw lijst met regels verschijnen. Daarom is het belangrijk om uw regels in volgorde van belangrijkheid te ordenen. Klik eenvoudig op de pijlen omhoog en omlaag naast de regels om ze desgewenst op volgorde te zetten.

hoe-te-gebruiken-regels-om-uw-outlookcom-e-mail foto te beheren 10

Regellimieten

Nu u weet hoe u uw regels moet maken en organiseren, moet u weten dat er ook enkele beperkingen zijn aan de regels in de Outlook.com Web App. Er is een limiet aan het aantal regels dat u kunt maken. Om de een of andere reden krijgt u slechts 64 KB toegewezen voor uw Outlook.com-regels. Er is geen definitief antwoord op het aantal regels dat u kunt maken, aangezien de grootte van de regels zal variëren op basis van de lengte van de regel en het aantal voorwaarden en acties dat u hebt gedefinieerd. Zodra u uw limiet heeft bereikt, laat Outlook.com u weten dat u geen regels meer kunt maken. Dit is het moment waarop u regels moet consolideren of oude regels moet verwijderen die niet langer nodig zijn.

Naast de limiet op het aantal regels dat u mag maken, kunt u, als u ook de Microsoft Outlook-desktoptoepassing met regels gebruikt, een waarschuwing krijgen dat uw regels in strijd zijn met die in de desktop-app. U moet dubbel controleren om er zeker van te zijn dat u de conflicterende regels kunt uitschakelen of indien nodig kunt verwijderen.

Gefeliciteerd, u weet nu vrijwel alles wat u moet weten over het maken, manipuleren en gebruiken van regels in de Microsoft Outlook Web App. Veel plezier met het eenvoudig beheren van uw digitale communicatie op Outlook.com.

Meer verhalen

Is het PNG-formaat verliesvrij omdat het een compressieparameter heeft?

Het PNG-formaat zou een verliesvrij formaat moeten zijn, maar wanneer u een afbeelding opslaat als een PNG-bestand, wordt u gevraagd een compressieniveau te kiezen. Betekent dit dat het PNG-formaat toch eigenlijk niet lossless is? De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt de verwarring voor een nieuwsgierige lezer op te ruimen.

Sandboxes uitgelegd: hoe ze u al beschermen en hoe u elk programma kunt sandboxen

Sandboxing is een belangrijke beveiligingstechniek die programma's isoleert en voorkomt dat kwaadaardige of slecht werkende programma's de rest van uw computer beschadigen of rondneuzen. De software die u gebruikt, sandboxt al een groot deel van de code die u elke dag uitvoert.

Hoe u een slechte witbalans in uw foto's kunt oplossen met nabewerking

Vorige week hebben we je alles verteld over de witbalans van de camera en hoe je kleurproblemen in je camera kunt oplossen. Maar hoe zit het met de foto's die je al hebt gemaakt en die een beetje hulp nodig hebben? Lees verder terwijl we u laten zien hoe u kleurproblemen in bestaande foto's kunt oplossen.

Wat is het verschil tussen chroom en chroom?

Chromium is het open source project dat de basis vormt voor Google Chrome. Omdat het volledig open source is, is Chromium beschikbaar in de softwarerepository's van veel Linux-distributies voor een eenvoudigere installatie.

Geek Trivia: bevindt zich de hoogste berg in het zonnestelsel?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Tekst kopiëren en plakken in de Linux Terminal

Wanneer u een lange opdracht invoert in het Terminal-venster die u op internet of in een document hebt gevonden, kunt u uzelf wat tijd besparen door de opdracht eenvoudig te kopiëren en te plakken bij de prompt.

Toegang krijgen tot FTP- en WebDAV-sites in Bestandsbeheer van elk besturingssysteem

U hebt geen software van derden nodig om toegang te krijgen tot FTP-servers, WebDAV-sites en andere externe bestandsshares. Populaire desktopbesturingssystemen zoals Windows, Mac en Linux kunnen dit allemaal out-of-the-box.

Optifine optimaliseren voor een soepele Minecraft-ervaring

Zelfs als je niet van plan bent om Minecraft zwaar te modden, zou elke speler Optifine moeten installeren. Vandaag gaan we dieper in op het lef van Optifine en belichten we alle manieren waarop je het kunt gebruiken om je Minecraft-ervaring te optimaliseren, of je nu op een krachtige gaming-installatie of een oude laptop zit.

Geek Trivia: Voordat Surfer Culture het woord aannam, waar verwees het naar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Onderbrekingen en downtime beheren in Android 5.0

Het lijkt erop dat op sommige dagen onze apparaten ons leven beheersen en de afleiding nooit stopt. Gelukkig kun je onderbrekingen beheren met Android Lollipop, zodat je je telefoon of tablet niet hoeft uit te zetten om je met rust te laten.